Dodaj do ulubionych

Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz

IP: *.acn.waw.pl 30.01.07, 12:14
To właśnie na Białorusi łamie sie prawo i dostosowuje interpretację do potrzeb władzy. I właśnie tam uchwala się kompletne durne prawo, które wynika z aktualnych, w danym momencie, potrzeb rządzących. Bałagan prawny w sprawie oświadczeń trwa od lipca 2005r. Nikt się tym nie zajmował i nie zajmowałby się, gdyby przypadek nie dotyczył Hanny Gronkiewicz. Mówienie o zamachu PiS na fotel prezydenta Warszawy, w tym przypadku, śmieszy mnie osobiście.
Pani prezydent jest prawnikiem i prawo znać powinna. Aż strach pomyśleć czego jeszcze nie dopełniła.
Obserwuj wątek
    • Gość: ojej a Praga PN - tam jest komisarz od HGW! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 12:56
      to jest demokracja w wykonaniu PO
      • Gość: Pol Re: a Praga PN - tam jest komisarz od HGW! IP: *.ib.tcz.pl 30.01.07, 12:59
        Tam jest komisarz, bo nie ma burmistrza, tu ma byc komisarz, mimo ze prawnie
        wciaz jest prezydent, az do rozstrzygniecia sadu.
      • Gość: LewBufetowaKomoda Utrata mandatu i tyle, aż tyle, ktoś doda. Dotyczy IP: *.chello.pl 30.01.07, 17:48
        to ok. 700 samorządowców w Polsce.
        Nie ma równych i równiejszych.
        • Gość: Warszawianka Re: Utrata mandatu i tyle, aż tyle, ktoś doda. Do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 13:05
          Gość portalu: LewBufetowaKomoda napisał(a):

> to ok. 700 samorządowców w Polsce.
          > Nie ma równych i równiejszych.

Mój mądry nauczyciel fizyki mawiał "jak 25% klasy ma dwóje z przedmiotu, należy
          zmienić nauczyciela";
          analogicznie - jeśli 700 samorządowców nie wykonało przepisu, należy zmienić
          przepis!
          I nie jest to kwestia "równiejszych" ty ..... przecież to myśmy ich dopiero co
          wybrali!!!
          Nie życzę sobie wywalania milionów złotych na kolejne wybory!!!
          • Gość: anal-fabeci w PO Primo - warszawianka, secundo ok. 1,4 mln zł - IP: *.chello.pl 31.01.07, 13:18
            jeśli w Warszawie wystarczy I tura, tertio - nie płacisz PO-datków, PO-nieważ
            małe dziewczynki utrzymywane są przez "tatusiów".
        • Gość: leo To nie Białoruś to Kaczystan IP: *.171.76.162.crowley.pl 31.01.07, 15:47
          spieprzać dziady
    • Gość: Pluto Re: Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz IP: *.ib.tcz.pl 30.01.07, 12:57
      "To właśnie na Białorusi łamie sie prawo i dostosowuje interpretację do potrzeb
      władzy. I właśnie tam uchwala się kompletne durne
      prawo, które wynika z aktualnych, w danym momencie, potrzeb rządzących" Twoja
      wypowiedz jak nic mozna przyporzadkowac wladzy PiS, bo niezapominaj, to oni
      rzadza Polska, nie kto inny. Dla twojej informacji Kaczynski to tez prawnik, a
      z pozycji premiera wypowiada sie w sprawach, ktore nie maja rozstrzygniec
      prawnych, chocby jak w sprawie wyzej wymienionej. Jako glowa panstwa nie moze
      wplywac na sad, czy osad nad dana osoba.
    • Gość: ja PIS w Warszawie = likwidacja Wspólnego Biletu IP: *.eranet.pl 30.01.07, 13:03
      i powrót CZAPLI do ZTM!
    • zabarwiacz Przy okazji, nie wiecie czy Hania dołożyła kasy ho 30.01.07, 13:15
      hospicjom?
    • Gość: eFik Re: Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz IP: *.pragapld.waw.pl 30.01.07, 13:21
      Jestem święcie przekonany, że sąd odwoła HGW, wiec ona niech nie robi bałaganu
      i sama zrezygnyje już teraz.
    • Gość: kjhvv Re: Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz IP: *.chem.uw.edu.pl 30.01.07, 13:41
      a PiS miał w d... tą sprawę, póki nie okazało się, ze można dokopać
      platformie.... gdyby HGW złozyła to oswiadczenie 10 godzin wcześniej, ustawa
      abolicyjna i zmieniająca ten debilny przepis przeszła by w 3 godziny....

wart Pac pałaca...
    • Gość: Jerry Re: Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz IP: 38.117.204.* 30.01.07, 13:44
      Typowa babska reakcja, "golone-strzyzone", przeciez jest tyle innych zawodow
      jak np. ogrodnik, kucharz, czy ta Pani tak kurczowo sie musi trzymac stolka?,
      troche wiecej ambicji i tak jest ta Pani out.
      • Gość: Warszawianka Re: Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 13:08
        Gość portalu: Jerry napisał(a):

> Typowa babska reakcja, "golone-strzyzone", przeciez jest tyle innych zawodow
        > jak np. ogrodnik, kucharz, czy ta Pani tak kurczowo sie musi trzymac stolka?,
        > troche wiecej ambicji i tak jest ta Pani out.

Ta "pani" broni nie siebie tylko decyzji swoich wyborców, czyli 400.000
        warszawiaków!
        I DEMOKRACJI, która jest łamana przez PiS!!
        I odwal się od "babskich" reakcji ty szowinisto!!
    • Gość: Darek Re: Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 15:26
      Oczywiście klasa próżniacza broni się jak może. Arsenał środków jest ten sam co
      zawsze: żenujące, zmieniające się co godzinę usprawiedliwienia ( (1) musiałam
      złożyć i zdążyłam z tym, (2) musiałam złożyć ale nie zdążyłam za co winę ponosi
      urzędnik z przeciwnej opcji, (3) nie zdążyłam ale nie musiałam składać bo "cała
      Polska" to nie Warszawa, (4) wcale nie wiedziałam, że muszę cokolwiek składać,
      (5) dokładnie czytałam przepisy i doskonale wiedziałam, że niczego nie muszę
      składać a złożyłam tak dla jaj, (6) złożyłam i podpisałam oświadczenie, że mąż
      pracuje w Warszawie mimo, że tutaj nie pracuje), atak na wyimaginowanych i
      rzeczywistych wrogów skrywających się za feralnym paragrafem (to nie moja wina,
      to spisek moich przeciwników politycznych), twierdzenie, że dążenie do
      egzekucji prawa jest sprzeczne z demokracją (co? chcecie mnie pociągać do
      odpowiedzialności? przecież mnie wybrali wyborcy! nie możecie się pogodzić z
      werdyktem demokracji!). Żenujące.

• al.owiec_ka Re: Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz 30.01.07, 16:21
        Gość portalu: Darek napisał(a):

> (2) musiałam złożyć ale nie zdążyłam za co winę ponosi
        >
        > urzędnik z przeciwnej opcji,
        >
        Ten urzędnik mógł mieć rację, jeśli tak informował. Termin urzędowo liczy się
        zawsze od dnia następnego po ogłoszeniu (albo dostarczeniu np. listem poleconym)
        dokumentu. (Patrz KPA Art.57 par.1) Jeśli nawet w ustawie napisano "30 dni od
        dnia wyboru", to termin dla wybranego obywatela powinno się liczyć od dnia
        następnego po publikacji obwieszczenia w Dzienniku Ustaw, czyli od 30 listopada.
        A jeśli tak, to urzędnik miał rację i żadnego spóźnienia nie było. Bo jak
        obywatel ma się dostosować do decyzji, której urząd nie ogłosił? (Wyniki w TV są
        wyłącznie przewidywaniami.)
        • Gość: Pustynia Gubi Tego urzędnika PO-prostu nie było, to wymysł IP: *.chello.pl 30.01.07, 17:56
          bufetowej.
          Wiem to.
    • Gość: BartoszPaluchowski Re: Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 16:11
      Właśnie przez takie duperelne "zapomniałam złożyć kwitka A w urzędzie B" tyle
      przetargów w warszawie było unieważnianych co właśnie HGW przed wyborami dość
      ostro krytykowała a teraz co ?? HGW jest tak samo dobrze zorganizowana jak jej
      poprzednicy z bożej łaski, ciekawe jeszcze za ile błędów i niedopatrzeń HGW i
      jej ekipy będziemy musieli zapłacić... Miało być normalnie a jest po staremu i
      kto tu jest obiecankowiczem ?

BTW Po kiego wałka HGW robi taką zadymę wokół siebie ? Nie złożyła oświadczenia
      na czas, jej mandat jest nieważny, organizujemy nowe wybory, HGW wygrywa
      (podatnicy wykładają kilka mln PLN a co tam, są frajerami wiec zapłacą) i jest
      po staremu.

W normalnym mieście jakim jest Wrocław te sprawy rozwiązali w 15 minut,
      (kosztowało to około 6 tyś. PLN) i zamiast robić awantury kto ma racje a kto
      nie, wzięli się za uczciwą robotę.
    • Gość: z prowincji Nasza Hania Kochana(???) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 16:17
      Hania nie tylko łamie prawo, ale jeszcze pobiera nienalezne świadczenia. ot,
      babska zachłanność - na władzę i kasę.Kiepski z niej prawnik, taki sam z niej
      ekonomista. Wałęsa dał jej fuchę z wdzięczności, a ona mysli, ze jest
      taka the best. Moim zdaniem powinna (ona i partia, która ją wystawiła) pokryc
      koszty kolejnych wyborów z własnych środków. Może wtedy politycy zaczęli by
      szanować wyborców.
    • Gość: he he he Re: Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz IP: *.icm.edu.pl 30.01.07, 16:56
      a ja poczekam aż znajdzie się za kratkami.
      Jakubowska tyż taka mundra była i poszła w pasiaki pierdzieć
    • Gość: ale jaja Warszawa nie zniesie 4 lat Hani... :-( IP: *.pz.unibas.ch 30.01.07, 17:05
      "Nie zrobilam, nie wiedzialam, nie pamietam, a w ogole to pulapka PiS-u" -
      wyobrazacie sobie 4 lata takich rzadow?

Haniu, niewazne, czy papierek musialas wysylac. Sposob, w jaki ta sprawe
      rozwiazujesz, a cale miasto stoi, pokazal, ze nie nadajesz sie na prezydenta miasta.

• Gość: kecaj Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz IP: *.chello.pl 30.01.07, 17:36
      Fakty:
      1.HGW nie dopelnila wymogu zlozenia oswiadczenia majatkowego meza w terminie.
      2.Odnosnny przepis ustawy mowi o wygasnieciu mandatu.
      3.Wszyscy mowia ze przepis jest glupi , ale rzad wyznaje zasade "dura lex, sed
      lex" i zamierza rozpisac nowe wybory.
      4.Sa prawnicy podwazajacy sankcje wynikle z paragrafu jako niewspolmiernosc
      winy do kary i wewnetrzna sprzecznosc w przepisach.
      5.Sprawe ostatecznie rozstrzygnie sad .
      Dalszy rozwoj wypadkow w polskiej rzeczywistosci :
      1.Wojewoda wyznacza komisarza .
      2.HGW zaskarza do sadu decyzje Wojewody i czeka na rozprawy sadowe.
      3.Komisarz rozpisuje wybory.
      4.Wybory wygrywa kandydat PiS przy bojkocie PO i LiD
      5.Sad przyznaje racje HGW.
      6.Rzad odwoluje sie od decyzji sadu .
      7.Po kolejnych rozprawach sadowych w roku 2010 HGW startuje w wyborach na
      urzad Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej .
      8.HGW wygrywa i zapomina zlozyc w terminie oswiadczenie majatkowe .
      POLSKA RZECZYWISTOSC . Nic smiesznego .
    • al.owiec_ka Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz 30.01.07, 17:44
      3) Ustawa z dnia 20 lipca 2000r o ogłaszaniu aktów normatywnych i niektórych
      innych aktów prawnych stwierdza w art. 4 że najkrótszy termin wejścia w życie
      aktu normatywnego lub przepisów porządkowych to dzień ogłoszenia w Dzienniku
      Ustaw, chyba że (Art.5) nadano im moc wsteczną. Jeśli nawet W ustawie o
      samorządzie gminnym, o którą się tak dużo osób kłóci, napisano (Art 24j ust3.
      "Oświadczenia, o których mowa w ust. 1, składane są w ciągu 30 dni od dnia
      wyboru, powołania lub zatrudnienia,...", to uważam, że i tak termin dla
      obywatela może biec dopiero od dnia następnego po publikacji obwieszczenia.
      Powód jest taki, że inaczej stworzy się niebezpieczny precedens. Urzędy będą
      mogły wywieszać ogłoszenia tuż przed albo i po minięciu terminu. Stworzy to
      mechanizm do wzrostu korupcji. Czegoś podobnego nie stosuje się w cywilizowanych
      krajach. Dlatego dla mnie, niezależnie od tego co mówią czy nie mówią teraz na
      ten temat różne osoby, termin 30 dni mógł być liczony dopiero od 30 listopada
      2006, czyli od dnia następnego po ukazaniu się obwieszczenia PKW w Dzienniku
      Ustaw. I na tym kończę, bo i tak nikt tego nie czyta, tylko wszyscy piszą.
      • Gość: Der Untergang HGW Od dnia wyboru - czyli 26 listopada 2006 r. - IP: *.chello.pl 30.01.07, 17:55
        w ustawie jest literalnie taki zapis - od dnia wyboru (fizycznego niejako), a
        tym dniem była II tura wyb., która zakończyła się po godz. 20 - 26.11.07.
        W I przegrała.
        Teraz też w I przegra, a II nie będzie, bo wygramy w I.
        • Gość: grzegorz Re: Od dnia wyboru - czyli 26 listopada 2006 r. - IP: 62.233.164.* 30.01.07, 18:47
          A gdyby wyniki wyborów nie zostały ogłoszone do 26.12, to kiedy minąłby termin
          złożenia oświadczeń?
        • jurek_dzbonie Pudlo - ogloszenie wynikow przez PKW 31.01.07, 08:01
          Do momentu ogloszenia oficjalnych wynikow przez PKW nie mozna mowic o wyborze
          na stanowisko. Chyba, ze przyjmuje sie za wlasciwe wyniki podawane przez
          osrodki badan opinii publicznych, wrozki i jasnowidzow.
    • Gość: Kasia Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 18:05
      ja uważam, że Gronkiewicz Walz powinna opuścić ratusz, ten caly problem z
      opóznionym złożeniem oświadczenia i jej zachowanie to wg mnie jej
      kompromitacja; na pewno na nią nie zagłosuję, jeśłi będa nowe wybory
      • Gość: Iron Fist Słusznie, niech ma trochę odwagi cywilnej, niech IP: *.chello.pl 30.01.07, 18:51
        złoży mandat i stanie ponownie do wyborczej batalii.
      • Gość: grzegorz Re: Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz IP: 62.233.164.* 30.01.07, 18:53
        Art. 27 pkt. 2 ustawy o bezpośrednim wyborze wójta, burmistrza i prezydenta miasta:
        "Wygaśnięcie mandatu wójta następuje z dniem wydania przez sąd orzeczenia
        oddalającego odwołanie."

Wprowadzenie komisarza do stolicy będzie pogwałceniem nie tylko powyższej
        ustawy, ale także podstawowych praw obywatelskich: biernego i czynnego prawa
        wyborczego. PIS taką decyzją "unieważni" głosy ponad 400 tys. Warszawiaków.
        • Gość: analfabeci w PO warszawiaków, nie "Warszawiaków" IP: *.chello.pl 30.01.07, 19:01
          • Gość: grzegorz Re: warszawiaków, nie "Warszawiaków" IP: 62.233.164.* 30.01.07, 19:16
            Masz rację analfabeto. Za pomyłkę przepraszam.
            • Gość: anal-fabeci w PO To była twoja PO-myłka PO-krako. IP: *.chello.pl 30.01.07, 19:37
              • Gość: grzegorz Re: To była twoja PO-myłka PO-krako. IP: 62.233.164.* 30.01.07, 20:35
                Przecież napisałem. Co Ci jeszcze przeszkadza?
        • Gość: ljk Zostaw prawo prawnikom IP: *.acn.waw.pl 30.01.07, 19:01
          z wyjątkiem niektórych profesorów prawa. Zaczynam mieć poważne wątpliwości, czy pani Waltz powinna być prezydentem Warszawy, zwłaszcza, kiedy spojrzałem na wywieszoną na stronie wojewody mazowieckiego listę spóźnialskich i zobaczyłem, że pani profesor-prezydent figuruje tam w towrzystwie 3 wójtów, skądinąd bardzo zacnych gmin.
          • Gość: grzegorz Re: Zostaw prawo prawnikom IP: 62.233.164.* 30.01.07, 19:07
            z wyjątkiem niektórych profesorów prawa. Zaczynam mieć poważne wątpliwości, czy
            > pani Waltz powinna być prezydentem Warszawy

O tym może zdecydować sąd lub obywatele Warszawy za niecałe 4 lata w kolejnych
            wyborach. Też mam wątpliwości, czy np. Lepper powinien być posłem, ale taki był
            wybór obywateli Polski i należy to uszanować.
    • sceptyk31 Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz 30.01.07, 19:31
      Tu nie trzeba nic interpretować, wystarczy znać elementarne przepisy prawa.
      Termin złożenia informacji upływał w dniu 26 grudnia, ponieważ to dzień wolny
      więc to termin ten upływa w pierwszym dniu roboczym czyli 27 grudnia. I w tym
      dniu Gronkiewicz złożyła informacje podległemu urzędnikowi, który był u
      wojewody by go doręczyc, ale podobno kogoś tam nie zastał. Jeśli tak było, to
      żaden termin nie został przekroczony, wystarczy przywrócic termin, w każdym
      sądzie sprawa jest wygrana.
      • Gość: Pustynia Gubi Widać kolo, że nie wiesz jak pracują urzędy. IP: *.chello.pl 30.01.07, 19:35
        Oświadczenia składa się na dziennik podawczy i potwierdza na oryg. i kopii
        datownikiem z podpisem przyjmującego urzędasa na nim.
        To nie fantastyka PO-wska.
        • Gość: jurysprudencja Termn uływał w dniu 29 12 2006r. !!!!!!! IP: *.164.wmc.com.pl 30.01.07, 19:46
          Nie można liczyć terminu od dnia głosowania lecz od dnia ogłoszenia wyników
          wyborów przez PKW w Dzienniku Ustaw. Nastąpiło to w dniu 29 11 2006r. Termin do
          złożenia oświadczenia upływał więc w dniu 29 12 2006r. i HGW złożyła swe
          oświadczenie w terminie.W dniu głosowania nie były znane żadne oficjalne wyniki
          wyborow !!!!!.
          • Gość: PO+SLD=FSB??? Od dnia wyboru, a nie oficjalnego ogł. wyn. wyb. IP: *.chello.pl 30.01.07, 20:17
            • al.owiec_ka Re: Od dnia wyboru, a nie oficjalnego ogł. wyn. w 30.01.07, 22:41
              Ale nie od dnia wyborów (l.mn.), czyli nie od dnia głosowania, tylko od dnia
              wyboru, czyli od zakończenia całego cyklu wyboru, składającego się z rejestracji
              kandydatów, kampanii wyborczej, głosowania, obliczania głosów, pisania
              protokołów, zatwierdzenia ich i opublikowania. Jak jest zebranie spółdzielni, to
              wszystko można zrobić w jeden wieczór, ale czasem przechodzi na drugą w nocy
              następnego dnia. A jak są duże wybory i trzeba drukować Dziennik Ustaw, to
              protokół się ogłasza po paru dniach i to jest dzień powiadomienia kandydata, że
              został wybrany. Czyli dzień wyboru.
              • Gość: dan Re: Od dnia wyboru, a nie oficjalnego ogł. wyn. w IP: *.acn.waw.pl 30.01.07, 23:16
                widziałeś kiedy zaświadczenie o mandacie radnego. Data w nim to dzień wyborów.
                • al.owiec_ka Re: Od dnia wyboru, a nie oficjalnego ogł. wyn. w 30.01.07, 23:39
                  W porządku, zgadzam się. Ale terminy można liczyć powstają dopiero od kiedy jest
                  się powiadomionym o wyborze. Ten przepis o samorządzie gminnym mówi też o 30
                  dniach od zatrudnienia. Ale jeśli się komuś wręczy angaż na przykład dwa
                  tygodnie po dacie zatrudnienia i zażąda wypełnienia jakiegoś dokumentu w ciągu
                  tygodnia od daty zatrudnienia, to może być trudne. Albo gdyby ktoś listem
                  poleconym żądał dostarczenia czegoś na zeszły tydzień. Dlatego moim zdaniem
                  wszystkie terminy urzędowe można liczyć od daty otrzymania zawiadomienia albo od
                  daty publikacji. Po coś w końcu ten Dziennik Ustaw jest.
                  • Gość: obserwator2 Re: Od dnia wyboru, a nie oficjalnego ogł. wyn. w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 00:47
                    al.owiec_ka napisał:

> W porządku, zgadzam się. Ale terminy można liczyć powstają dopiero od
                    > kiedy jest się powiadomionym o wyborze

Masz 100% racji, ALE,
                    dzisiaj pokazano w TVN list naszej Hani z 10 stycznia do wojewody mazowieckiego
                    zmierzający do usunięcia PiS-owskiego radnego z Pragi Północ (wybranego chyba
                    na Przewodniczącego Rady, a może burmistrza) dlatego że spóźnił się dzień, czy
                    dwa ze złożeniem oświadczenia liczonego od wyborczej niedzieli.
                    Mimo całej absurdalności sytuacji z odliczaniem terminu od dnia w którym
                    chodziliśmy do urn ("dnia wyborów"), zamiast od dnia wyboru, i mimo drugiej
                    absurdalności liczenia jednego terminu od dnia wyborów, drugiego od
                    zaprzysiężenia, PO i PiS pokazują się tu jako identyczne skur.wysyństwo.
    • Gość: Pigi Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz IP: *.wro.vectranet.pl 30.01.07, 20:02
      Udowodniła, że powinna wrócić na swoje miejsce tzn. za ladę bufetu.
      • Gość: LewBufetowaKomoda W Wawrze, czy Londynie? IP: *.chello.pl 30.01.07, 20:18
        Wolałbym to drugie - dość daleko.
        • al.owiec_ka Re: W Wawrze, czy Londynie? 30.01.07, 22:17
          A do pociągu wsiądziesz jak przyjedzie na peron czy jak go jeszcze będziesz
          widział pod wiaduktem?
          • Gość: souljazz Glupota IP: *.hsd1.mn.comcast.net 31.01.07, 04:37

Nie ma zadnego sensu tracic pieniadze i czas. To jest po prostu brak zdrowego rozsadku.
            PiS traktuje prawo wybiorczo, jak w przypadku wprowadzenia Marcinkiewicza po L. Kaczynskim,
            pomimo, ze prawo nakazywalo wtedy wybory nowego prezydenta Warszawy. Wtedy wedlug
            PiS prawo nie mialo zadnego znaczenia i nawet mozna je bylo po kilku tygodniach zmienic.
            Swietna partia, ktora wedlug wlasnego zdania robi ludzi w balona.
            • Gość: elka1021 P__A__R__A__N__O__J__A PiSzczkow !!!!!!!!!!! IP: *.teledisnet.be 31.01.07, 08:58
              glupota kompletna, jak Marcinkiewicz "wskoczyl" na fotel prez.to ok, jak bylo
              prawo robic wybory - to niet. Prawo dostosowuja do swoich potrzeb jak im sie
              podoba.Prowokuja pozar a potem ze zdziwieniem krzycza "pali sie" wredne
              postkomuchy Pisowskie
    • Gość: Warszawianka Re: Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 13:00
      Gość portalu: gość napisał(a):

> Pani prezydent jest prawnikiem i prawo znać powinna. Aż strach pomyśleć czego
      jeszcze nie dopełniła.

Nie bądź taki strachliwy, 400.000 wyborców Pani Hani niczego się nie obawia!
      • elka1021 Re: Co grozi Hannie Gronkiewicz-Waltz- NIC 31.01.07, 16:48
        Gość portalu: Warszawianka napisał(a):

> Gość portalu: gość napisał(a):
        >
        > > Pani prezydent jest prawnikiem i prawo znać powinna. Aż strach pomyśleć c
        > zego
        > jeszcze nie dopełniła.

> to ludzie Platformy pracuja zeby twoja zapomoge placic, kmiotku, a HGW i tak
        bedzie prezydentem W A R S Z A W Y czy to sie komus z krotkoPiSow podoba czy
        nie, albo prawo jednakowe dla wszystkich albo go zmienic, gdyby Schetyna z PO i
        obydwa Kaczory+(Gosiewski Macior,Kurski,Kaminski,i kilka szczekaczek
        PiSowskich) to oddam moj glos na POPiS inaczej guzik

• Gość: Der Untergang HGW I POleci bo nie zna prawa, pani prawnik. Co IP: *.chello.pl 31.01.07, 17:05
          Kraj to obyczaj.
          W PO-lsce nie ma niestety zbyt wielu fachowców - vide niedouczona dr hab. prawa
          PO UW.
    • Gość: sed_lex? Nie można czynić ze swego prawa użytku... IP: *.chello.pl 31.01.07, 23:36
      Kodeks cywilny - art. 5: Nie można czynić ze swego prawa użytku, który by był
      sprzeczny ze społeczno-gospodarczym przeznaczeniem tego prawa lub z zasadami
      współżycia społecznego. Takie działanie lub zaniechanie uprawnionego nie jest
      uważane za wykonywanie prawa i nie korzysta z ochrony.
      Nie widzę żadnego społecznego inetresu, ani uzasadnienia gospodarczego w
      powtórnych wyborach.
      Natomiast uważam, że negowanie woli wyborców poprzez wprowadzanie, a następnie
      egzekwowanie kolejnych kretyńskich przepisów jest jawnie sprzeczne z zasadami
      współżycia społecznego
    • Gość: MZ Hanna Gronkiewicz-Waltz i tak wygra kolejne wybory IP: 217.168.193.* 31.01.07, 23:41
      PiS nie ma kogo wystawic (Romaszewski? nie rosmieszjacie mnie - kim on jest?
      albo Zyta G. wyrzucona z PO za nepotyzm?), a ruch anty PiS-owski sie juz
      zjednoczyl przeciwko tym nieudacznikom.
    • Gość: TooBossytowork Jedzie pociag z daleka na nikogo nie czeka :) IP: *.centennialcollege.ca 01.02.07, 03:36
      Chyba ze to pani"profesor" to wtedy na zadanie ma wszystko.
      Dudy w miech Hania mowi ze ma byc tak to tak ma byc. Pociagi samoloty autobusy
      od wszystko musi stac i kiblowac az Hania zdarzy.

Swoja droga to ma wyjatkowo wredna paczke radnych PO bo tylu z nich zrobilo
      wszystko dokladnie i na czas lub przed, a nie podzielili sie tymi informacjami,
      sposobami zalatwienia tej sprawy z pania prezydent. Hmm Gdzie byla pani Blonska,
      Pitera czy one nie spiskuja przeciw Hance zeby na jej miejsce wskoczyc. E lepiej
      zwalic wszystko na kaczki :)) Proste i utarte oznacza latwe wsysanie przez
      motloch nie rozumiejacy jak pani"profesor" tak prostej rzeczy nie mogla rozgryzc
      na czas :) Po co przyznawac sie do bledu jak mozna paluszkiem na kogos pokazac i
      krzyknac jestem ofiara spisku :))
      A odpowiadajac na tytulowe pytanie. Nic pani "prezydent" nie grozi bo
      zgorzknialy wielkoduszny motloch jej za 3banki znowu stolek zafunduje. Ale Hania
      ma ubaw, lepszy niz na bielanskiej karuzeli :)). Idziem w zaparte tylko zeby
      nasza gora no nie chopaki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka