jansierp 08.12.09, 17:48 Powstał na Wąwozowej 6 obok "Jarzynki" dziś zrobiłem zakupy (świeży dorsz i flądra) ceny jak narazie umiarkowane. Obsługa: dwoje młodych sympatycznych ludzi.Sklep robi dobre wrażenie. Oby się utrzymali. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pianissima Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 08.12.09, 23:22 Drugi jest na bazarku. Bardzo dobrze zaopatrzony, zwlaszcza pod koniec tygodnia (raz trafilam nawet na turboty, zdarzaja sie swieze tunczyki, itp.). Ceny kabackie. Odpowiedz Link
barbaram1 Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 10.12.09, 20:07 Wybór ryb spory - pstrągi, sandacze, szczupaki, tuszki okoni. Ceny trochę wygórowane. Na razie jak dla mnie w tym sklepie pomimo masy towarów jakoś tak pusto, echo straszne niesie i trudno się dogadać. Miejsce nieszczególnie szczęśliwe - to już chyba czwarty sklep w tym miejscu. Odpowiedz Link
neta1 Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 14.12.09, 19:55 Ja też robiłam zakupy w nowo powstałym sklepie. Mam nadzieję że będzie dobrze funkcjonował i da radę utrzymać się w tym miejscu tym bardziej że obok warzywnego. Wędzonki bardzo dobre, sałatki również. Świeżych ryb też spory wybór. Jak dla mnie wnętrze sklepu ok. Odpowiedz Link
mima30 Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 08.01.10, 15:03 Tak, ale w sklepie na bazarku jest tak brudno, że aż strach. Spójrzcie na podłogę ... Odpowiedz Link
pianissima Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 08.01.10, 18:56 Zgadzam sie - jest ohydnie brudno, jak w wiekszosci blaszanych bud zwanych "pawilonami". O ile ma to mniejsze znaczenie, gdy kupuje marchewke, to ryby kupuje tam rzadko, a nawet bardzo rzadko. Jednak ile razy tam wejde, trafiam na jakies cudenka rzadko spotykane w Polsce, dlatego o tym napisalam. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 08.01.10, 17:33 ja też mam nadzieję, że się utrzymają jedliśmy już ryby z tego sklepu i były smaczne. Jeszcze tylko jakiś z nabiałem w pobliżu i było by wszystko, co trzeba w okolicy. Odpowiedz Link
thorndike Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 14.01.10, 11:01 Sklep rybny na Wąwozowej, obok Jarzynki, to strzał w dziesiątkę! Kilka razy kupowałem tam ryby i jestem zadowolony, że wreszcie w tej okolicy można kupić ryby nie-z-puszki, za to w sporym wyborze. Zawsze kiedy tam kupuję, w sklepie jest kilka innych osób, więc szanse na utrzymanie się tego sklepu są raczej duże. Odpowiedz Link
iova Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 17.01.10, 11:39 moim ceny nie są "kabackie", tylko zbliżone do cen supermarketowych wiadomo, że w małym sklepie specjalistycznym cena musi być trochę wyższa niż np. w TESCO, ale towar jest zdecydowanie lepszej jakości i w większym wyborze Odpowiedz Link
thorndike Lepiej koło domu 20.01.10, 10:19 Fakt. Jednak nie ma to jak sklep koło domu. Do tej pory nie kupowałem ryb, bo nie chciało mi się specjalnie wysiadać z metra na Natolinie, ani iść na bazarek. Teraz regularnie zaglądam do tego nowego sklepu rybnego idąc z metra do domu. Bo mam po drodze. A wybór ryb i ceny są dla mnie OK. Odpowiedz Link
0tomeczek Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 20.01.10, 15:13 HHHHHHHHHHHHuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrraaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! Doczekałem się dobrze zopatrzonego sklepu rybnego na kabatach, który jest wart uwagi. Znalazlem tam wedzonki, świeże jak i mrożone rybki w dużym wyborze. I co najważniejsze to że NIE WALI RYBĄ!!! Jeśli chodzi o obsluge też jest wporządku. Odpowiedz Link
dorotammc Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 21.01.10, 15:38 Przepraszam za głupie pytanie - czy można na Wąwozowej 6 płacić kartą?... Odpowiedz Link
0tomeczek Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 22.01.10, 08:29 tak mozna od 10 zloty placic karta Odpowiedz Link
domi_33 Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 10.02.10, 21:04 no ja właśnie zjadam rybkę ze sklepu na Wąwozowej, pyszna. . zastanawiam się tylko czy te rybki tam na tyle świeże, żeby je dawać niemowlakowi? nie struł się tak jeszcze nikt? oby trwali jak najdłużej! Odpowiedz Link
littlejo Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 12.02.10, 17:33 Nikt się nie struł .Polecam bardzo i zachęcam do zakupów - żeby nam go nikt nie zamknął! Najprawdę super jest mieć w końcu dostęp do dużego wyboru swieżych i ryb i to nie w "kabackich" - tylko w normalnych cenach ...mimo sasiedztwa Jarzynki Odpowiedz Link
domi_33 Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 12.02.10, 21:01 dziś synek zjadł dorsza na parze, zobaczymy jak będzie jutro. a mama się uzależniła od ich ryb wędzonych, mniam mniam, kupujcie tam ludziska żeby nie upadli. ryby to saaamo zdrowie. Odpowiedz Link
martasz_81 Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 15.02.10, 12:08 Ja też tam kupuję - byłam już kilka razy, ryby świeże, obsługa sympatyczna. Również polecam i trzymam kciuki, aby im się udało. Odpowiedz Link
jansierp Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 15.02.10, 15:34 A my co tydzień kupujemy swieżego dorsza -to wytchnienie od potraw mięsnych dobre mają też pasty rybne np. makrelowa już wędliny się nam przejadły.Czystość i obsługa do tej pory O.K. Odpowiedz Link
bergamotka5 Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 30.07.10, 01:34 Zarejestrowałam się specjalnie przed chwilą, aby się wypowiedzieć w temacie, bo jestem wściekła Byłam zachwycona tym sklepem - smaczne ryby, świeże, miła obsluga i wszystko ok, no i blisko od domu Do czasu. Od pewnego momentu coś się ze sklepem stało, podobno zmienił się właściciel, obsługa też. Co przyjde do sklepu - w godzinach pracy - zamknięte! Przyszłam kilka razy przed 19-tą, za 10, za 15... Kiedyś przyszłam po 17 i tak samo. Już myślałam, że sklep zamknęli nic nie mówiąc. Ale nie, przyszłam kolejnego dnia i był otwarty, za ladą chłopak, którego wcześniej nie widziałam (z kolczykiem). Cos tam sobie układał, nawet nie raczył spojrzeć. Na moje uwagi odnośnie zamkniętego sklepu powiedział, ze to nie możliwe, musiało mi się wydawac. No, może w ciągu dnia się przebieral i na chwilę zamknął (max 5 minut) a w ogole to on się nie będzie przed nikim tłumaczył. Szczeka mi opadła... To ja po raz kolejny za psa drogę odprawiam, plany "kolacyjne" mi się walą, a on się nie będzie tłumaczył i jeszcze się wypiera?? Dziś po raz kolejny - sklep do 19, a o 18:50 już zamknięty. Nie nie, mój zegarek chodzi dobrze (jakby się ktoś pytał ) Jeszcze dopytywałam okoliczne osoby o czas - mój zegarek jest ok. Gdybym "całowała klamkę" tylko przed 19, mogłabym to zrzucić na karb źle chodzącego zegarka u sprzedawcy. Ale w sytuacji kiedy na kilka godzin przed zamknięciem trafia mi się taka sama przygoda - coś jest nie tak! Tak więc chyba zrezygnuję z usług tego sklepu. Zresztą ostatnie opinie o nim sa takie, ze sprzedają tam już chyba wszystko, tylko nie ryby... Odpowiedz Link
feel_good Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 30.07.10, 23:00 No i jakość sprzedawanych ryb chyba spadła... Tak przynajmniej mi się wydawało i jakieś 2-3 miesiące temu wróciłem do sklepu rybnego na bazarku. Odpowiedz Link
kmadzia13 Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 13.10.10, 09:26 ja jak narazie towar miałam bez zarzutu,ale też kilka razy trafiłam na tego pana,ciężki człowiek do życia...nic nie doradzi,odburknie coś tylko pod nosem i łaskę robi że wogóle kogoś obsłuży.nie lubię tam kupować kiedy on jest,jeśli jest to co chcę to szybko kupuje a jeśli nie to czym predzej wychodze Odpowiedz Link
positive_energy Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 15.11.10, 14:45 świeży łosoś był ostatnio niestety nieswiezy (smierdzacy)...zniecheciłam sie na dobre... a dla tych, co nadal tam beda kupowac rada - zwracajcie uwage na to, co pan ekspedient chce wam wcisnac.. Odpowiedz Link
gryzelda.a Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 20.11.10, 13:07 No właśnie, ja jakiś czas temu kupiłam tam nieświeże pstrągi, co trochę odchorowałam... Zgadzam się, popsuła się jakość ryb w tym sklepie, szkoda. Znowu nie wiem, gdzie kupować ryby na obiad. Odpowiedz Link
positive_energy Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 20.11.10, 19:28 przypomnialam sobie, ze mrozony dorsz, kupiony w tym sklepie ze dwa miesiace temu, po rozmrozenie nadawal sie równiez niestety do smietnika.. Odpowiedz Link
edytaoskierko Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 20.11.10, 22:10 Kupiłam tam ostatnio 2 filety świeżego dorsza-niestety po wrzuceniu na patelnię dorsz się dosłownie rozpadł, a patelnia była do połowy wypełniona wodą !!!! Nie polecam. Odpowiedz Link
marcin.l.one Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 22.11.10, 15:49 Witam! Jestem w stanie otworzyc sklep rybny z prawdziwego zdarzenia. Chcialbym uzyskac Wasza opinie, czy w ogole jest sens brac sie za takie przedsiewziecie i gdzie taki punkt najlepiej otworzyc --> od czegos trzeba zaczac Prawde mowiac na ursynowie ciezko o dobra i swieza rybe, ale z drugiej strony niestety Polacy jedza bardzo malo ryb (wbrew temu co mowia Z gory dziekuje za opinie oraz uwagi. Pozdrawiam Odpowiedz Link
edytaoskierko Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 22.11.10, 20:30 Z rybami w Polsce jak z winem Myślę, że młodzi ludzie stawiają coraz częściej na zdrową żywność. Swojego czasu jeździłam po rybkę na barkę na Wiśle. Tam właściciel sam wędzi świeżo przywożone z warmii i mazur ryby. Ba ma nawet wspaniałą rybacką uchę Jedną klientkę już masz Powodzenia Odpowiedz Link
domi_33 Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 22.11.10, 22:23 drugą klientkę jeśli rybki świeże, niedrogie i jakoś blisko wyjścia z metra też już masz. dzidzię mam i właśnie codziennie sobie obiecuję, że zacznę podawać więcej ryb. no ale że tu posucha a z wózkiem po całym Ursynowie biegać mi się nie chce to jest jak jest. Edytko, ale że co im rybka starsza tym lepsza? -- Odpowiedz Link
edytaoskierko Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 25.11.10, 20:54 hahaha na szczęście nie to miałam na myśli.... Mam wrażenie, że teraz co druga osoba z mojego towarzystwa jest miłośnikiem wina. Jednak do Włochów ich winnic i kultury życia nam dużo brakuje Podobnie większość chciałaby zacząć jeść zdrowo - ale gdzie to jedzenie kupować? W sklepie na bazarku 1 kg pasztetu ze szczupaka kosztuje 80 zł. 100 g szczupaka na mazurach 7 zł. Gdzie tu sens gdzie logika... W sklepie rybnym za filet dorsza bez skóry mogę zapłacić 30 zł/ kg pod warunkiem, że nie rozpadnie mi się na patelni. Odpowiedz Link
gwadelupa Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 26.11.10, 20:00 Jest taki sklep ekologiczny na KEN, gdyby obok był sklep z rybami, byłby w nim ruch, bo to chyba ta sama grupa docelowa co tego sklepu Ja bym kupowała, gdyby było po drodze z tego sklepiku, bo z niego korzystam i korzystać nie przestanę. Wiele pań domu na Kabatach ma tak sami. Więc może to pomysł na lokalizację? Odpowiedz Link
protozoa Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 26.11.10, 21:37 Witaj, Bardzo chętnie będę kupowała w Twoim sklepie. U nas w domu jada się co najmniej raz w tygodniu na obiad ryby, ale jest to zwykle łosoś z grilla lub mikrofali, ewentualnie z parowaru więc nam się nieco przejadł. Proponowałabym ryby świeże- tzn takie, które mozna sobie wybrac, bo pływają w baseniku(?) czy jak kto woli akwarium i mrożone filety. Nie wiem czy eksperymentowałabym z oryginalnymi i mniej znanymi. Boję się, że nie byłoby zbyt wielu amatorów. Z pewnościa powodzeniem bedą się cieszyły świeże flądry, tłuste ryby atlantyckie, węgorze i nieśmiertelne łososie. Dorsze dla amatorów. Unikałabym puszek rybnych typu tuńczyk w sosie własnym, bo można je kupic w każdym sklepie spożywczym. Kawior- jak najbardziej. Zastanawiam się nad wodorostami - coraz więcej osób niejedzących mięsa używa je w kuchni. Miłym dodatkiem byłyby ksiązki kucharskie z przepisami dań z ryb. Niech na stołach nie króluje wyłącznie smazony dorsz czy sledź . W Polsce ludzie piją zimną wódke pod śledzika. A może warto zaproponować wina do ryb? Jeśli zdecydujesz się na coś oryginalnego i nieznanego w Polsce koniecznie wywieś informację co to za ryba i jak ja mozna przyrządzić. A jak już zgromadzisz trochę kasy to może udaCi sie otworzyć na Kabatach rybną knajpkę. To jakas nisza. Myslę, że gości by nie brakowało, zwłaszcza gdybyś zadbał o ciekwe wnętrze - i knajpki i sklepu- np. stylizowany statek, kuter itd. Odpowiedz Link
edytaoskierko Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 26.11.10, 22:14 Kiedyś na starówce była knajpa 'aleee ryba'...i masa w niej pyszności.... Odpowiedz Link
zero-cin I po sklepie... 27.11.10, 13:16 To już ostatnie dni mojego mieszkania na Kabatach, ale zdążyłem zauważyć, że sklep jest likwidowany. Gdzieś się przenoszą... Odpowiedz Link
yulkaa Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 27.11.10, 14:49 Marzy mi się sklep rybny z prawdziwego zdarzenia na Kabatach. Lokalizacja tego, który właśnie się zamknął (Wąwozowa, koło skrzyżowania z Zaruby) była super. Asortyment jak na początek - w porządku (liczyłam na poszerzenie asortymentu i zagęszczenie dostaw świeżych ryb). Z tego co wyczytałam gdzieś na forum - po niedługim czasie zmienił się właściciel lokalu i zaczęło wszystko lecieć w dół Z rybnego zrobił się monopolowy z małym dodatkiem ryb, świeże ryby rzadko, niekoniecznie świeże. Lada kiedyś zastawiona przez sałatki rybne i śledzie - wypełniona piwem. Sprzedawca przestraszony/obrażony na cały świat... Wracając do pytań głównych: - lokalizacja -> dowiedz się czy lokalizacja po obecnym rybnym jest 'do wzięcia', jeśli nie - może faktycznie gdzieś w okolicy ekologicznego na KEN'ie (smak natury) - asortyment -> duży wybór mrożonych ryb, wysokiej jakości (bez 'glazury'); świeże ryby I klasy (do sushi - tuńczyk i łosoś w zupełności by mi wystarczyły);inne świeże ryby z informacją kiedy są dostawy; składniki przydatne do sushi; przetwory rybne itp - ceny -> moim zdaniem lepiej zarobić więcej dzięki większym obrotom, niż nakładając duże marże. Szczególnie przy asortymencie, który nie może zbyt długo 'leżakować' w sklepie Moim zdaniem sklep jak najbardziej ma szansę na wielki sukces, pod warunkiem, że produkty będą świeże i wysokiej jakości, a ceny nie zwalą z nóg POWODZENIA! Odpowiedz Link
barbaram1 Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 02.12.10, 23:45 Pisałam, że lokalizacja nieszczęśliwa. Jakoś nikomu w tym miejscu nie udaje się dłużej zagościć. Ciekawe, co tym razem tam powstanie i na jak długo. Zobaczymy za rok... Odpowiedz Link
yulkaa Re: Nareszcie sklep rybny na Kabatach 03.12.10, 21:54 Moim zdaniem lokalizacja nie jest przyczyną - proszę zerknąć na ilość ludzi przewijającą się przez sąsiadującą 'jarzynkę'. W pecha przypisanego do lokalu nie wierzę Rybny całkiem nieźle się rozkręcał, na początku sporo osób tam bywało, ale właściciel odpuścił sobie jakość, skupił na alkoholu.... Przed rybnym był tam sklep z materacami, które nie należą do rzeczy zbyt często kupowanych, co uzasadnia ich likwidację/przeniesienie (?) PS Też jestem ciekawa jakie będą dalsze losy tego sklepu Odpowiedz Link