Gość: joannaceglarek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.07, 12:29 czy ktos się może orientuje ile zarabiają kierowcy autobusów miejskich w Warszawie? Chcemy się przeprowadzić i nie wiemy czy się opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kierofnik Re: praca w komunikacji miejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 12:41 Nie przeprowadzaj się tutaj nic nie płacą, brak etatów, złe warunki po prostu nędza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Klamiesz. IP: *.spray.net.pl 24.02.07, 14:03 Etatow kupa. O kierowcow bija sie MZA i ajenci. Tyle, ze dennie placa. Odpowiedz Link Zgłoś
joannaceglarek Re: Klamiesz. 24.02.07, 16:38 tzn ile??? we Wrocławiu mąż ma 1400 na rękę jako początkujący chciałby miec po prostu więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Klamiesz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 19:04 W W-wie jezdzi sie w wiekszosci starymi, zdezelowanymi IKARUSAMI. W ZTM bieda az piszczy, pozatym dziurawe ulice, nerwowi pasazerowie. Nie polecam. Wroclaw lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soraya Re: Klamiesz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 21:28 2,500- 3000 tys zł ale na waszawskie warunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DA Re: Klamiesz. IP: *.chello.pl 25.02.07, 11:34 > 2,500- 3000 tys zł ale na waszawskie warunki Co to za dane? Pensja kierowcy w Warszawie najwyższa jest w MZA, początkujący kierowca dostanie tam ok. 12 zł brutto na godzinę. Podliczając wszystko wyjdzie mniej więcej to samo co we Wrocławiu. Natomiast u ajentów płacą sporo mniej. Nieco lepiej na tym tle wygląda praca motorniczego tramwaju, zarabia on mniej więcej o 3 zł na godzinę więcej od kierowcy. W tym przypadku etatów wolnych też sporo, kursy prowadzone są niemal non stop, choć taki kurs kosztuje, a biorąc pod uwagę że po roku mniej więcej połowy jego absolwentów już w zawodzie nie zobaczysz, to nie wiem czy się taka inwestycja opłaca :) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Klamiesz. 25.02.07, 11:41 Dowiedz się najpierw, jakie są koszty utrzymania w Warszawie (m.in. koszty mieszkania), to przekonasz się, że wyższe zarobki w Warszawie oznaczają w praktyce tyle samo, co niższe w innym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca MZA Re: Praca w MPK Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 17:12 Jadąc dziś z Łomianek rozmawiałem z jednym z kierowców pracujących w MPK Łomianki. Chwalił sobie trasę z Łomianek do Pl. Wilsona. Że to łatwa i spokojna trasa, że nic ciekawego się nie dzieje. Tylko ostatnio zdarzyło się, że w Łomiankach jakiś pijany kierowca Mercedesa załadował w tył autobusu. Ale da się to wyklepać :-P Jego kolega z powrotem zatrudnił się w MPK Łomianki po tym, jak w MZA nie wytrzymał ciągłych zmian brygad i rezerw. Do tego dochodziły częste kontrole Inspekcji Nadzoru Drogowego. Pomimo tego, że płacili + 50 gr za przeguba. Jego kolega mówił, że często musiał wyjeżdżać z zajezdni z przepalonymi tylnymi światłami i to był standard. Dlatego odszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
anatolijsofronow Re: Praca w MPK Łomianki 25.02.07, 20:14 Gość portalu: Kierowca MZA napisał(a): > Chwalił sobie trasę z Łomianek do Pl. Wilsona. Że to łatwa i spokojna trasa, > że nic ciekawego się nie dzieje. > Jego kolega z powrotem zatrudnił się w MPK Łomianki po tym, jak w MZA nie > wytrzymał ciągłych zmian brygad i rezerw. Nie dziwię się. W Łomiankach jest 5 linii, a w Warszawie 98! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca MZA Re: Praca w MPK Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 20:29 > Nie dziwię się. W Łomiankach jest 5 linii, a w Warszawie 98! :-) W Łomiankach obecnie są tylko 2 linie: Ł oraz ŁBis. Jakiś czas funkcjonowała też linia Z, ale została zawieszona. Powodem było jak sądze to, że kursowała co godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
anatolijsofronow Re: Praca w MPK Łomianki 25.02.07, 20:41 To jak to?! W takim razie na stronie www.kmlomianki.info mają nieaktualne informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca MZA Re: praca w komunikacji miejskiej IP: 217.153.39.* 10.06.07, 10:20 Postaram się odpowiedzieć Pani na zadane pytanie, aczkolwiek szczerze przyznam, iż trochę sie krępuje mówić o swojej gaży bo to naprawdę żenada jak czasami pomyślę co dostaję w zamian za odpowiedzialność jaką na siebie biorę i stres z tym związany bo ta ,,robota" trochę mnie zycia nauczyła. Mimo ukończonych studiów nie mogłem znależć innej pracy i od 4-ech lat pracuję jako kierowca. Moja miesięczna gaża nie jest określona jednoznacznie i jest uwarunkowana od wielu czynników: 1.liczba przepracowanych godzin: obecnie pełny etat to nominalnie 160-180 godzin. Można również przychodzić do pracy wtedy, gdy ma się dzień wolny i tych godzin "dobić". Pracuję przeciętnie ok. 200-220 godzin miesięcznie choć ostanio nie mam siły. Rekord 246 godzin w miesiącu. 2.System pracy- raz na 8-10 godzin i do domu albo 2 razy po 4-5 godzin na godziny szczytu. Przerwa od 9-10 do 13-14 płatna 50% godzinnej stawki. 3.Oszczędność paliwa, rodzaj autobusu (za wielkopojemne dodatkowe 50 gr. do godziny) oraz inne pomniejsze czynniki. Reasumując: moja gaża miesięczna kształtuje sie w granicach 1500PLN (śmiech)- do 3000PLN jak w domu tylko śpię i jestem gościem. Kierowca z 20 letnim stażem za te same godziny pracy zarabia o około 500PLN więcej gdyż posiada tzw. wysługę lat. Stąd wielu młodych kierowców rezygnuje z tej pracy emigrując na zachód. Braki kierowców są nagminne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś