Dodaj do ulubionych

Brudna Warszawa czyli gdzie nie iść ze znajomymi?

15.05.07, 22:13
Brud to nie tylko śmieci walające się po przejściach podziemnych, chodnikach lub trawnikach. Brud to nie tylko psie odchody. Brud to także brudne i zaniedbane elewacje budynków (nie mam tu na myśli tych pomazanych farbą w sprayu). Gdzie w stolicy jest najbrudniej? Gdzie raczej nie prowadzić znajomych spoza Warszawy by nie musieć się wstydzić?
Obserwuj wątek
    • ritzy Jarmark Europa 15.05.07, 23:30
      wyglada malo schludnie.
    • weekenda Re: Brudna Warszawa czyli gdzie nie iść ze znajom 15.05.07, 23:44
      Wiesz. Widziałam kilka miast Europy i żadne mnie nie zachwyciło. Ani
      architekturą, ani wykorzystaniem/zagospodarowaniem wolnych przestrzeni ani
      czystością.

Wszędzie widziałam:
      obdrapane i pomazane mury
      opuszczone w centrach domy grożące zawaleniem
      śmieci
      szczury na ulicach
      dżenereli jak chciałam to widziałam smród i bród.

Taki swojski urok wielkiego miasta. Warszawa wcale nie odbiega od innych miast
      Europy pod tym względem.

Ale jak nie chciałam takich widoków to udawałam się w miejsca, gdzie już było
      pięknościowo: odrestaurowane i zadbane zabytki, czysto, aluminium, szkło,
      marmury, Guci, CC, Armani i inne YSL.

W Warszawie też możesz iść na Starówkę i w każdej chwili możesz taksówką z
      przyciemnianymi szybami podwieźć znajomych pod Arkadię czy inne Złote Tarasy i
      będziesz miał błysk.

Troszkę w tym co napisałam jest sarkazmu przyznaję, ale boli mnie, że wciąż
      narzekamy na Warszawę. A to piękne miasto. Przecież jest tyle pieknych miejsc,
      można dostać pęcherzy na nogach a nie zobaczyć tego brudu i malowanek.
      • Gość: pani_ona Re: Brudna Warszawa czyli gdzie nie iść ze znajom IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.05.07, 11:18
        weekenda dobrze to npisalaas :)
        Dokladnie tak jest.Nigdzie nie jest idealnie i nie powinnismy wyszydzac naszej
        stolicy.
    • Gość: PifPaf Ostatnio byłem w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:16
      Ostatnio byłem w Gdańsku tamtejszy brud i wszechobecny syf jest wręcz
      przerażający!
      Warszawa w porównaniu z Gdańskiem to miasto full sterylne!
      • Gość: warszawski cwaniak Zwłaszcza ta ich wyspa, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 18:31
        na tym kanale koło żurawia. Wygląda to jak dekoracja z filmu o Powstaniu
        Warszawskim. Mogliby te rudery zburzyć, albo wyremontować, jeśli to zabytek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka