Dodaj do ulubionych

Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje

• Gość: zbyniu Re: Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 16:51
      Widac ze takie sparwy sa potrzebne zeby ludzie mieli jako taka swiadomosc. Po
      pierwsze 3/4 z tu obecnych nie wie co to dyskryminacja (a jest to rozne
      traktowanie dwoch osob w takiej samej sytuacji ze wzgledu na
      wiek/plec/rase/wyznanie/przekonania).

Jezeli sad by uznal ze kryterium "kobieta" sluzylo temu ze potrzebuje kogos
      reprezentatywnego za abr czy cos podobnego to by oddalil. Chodzi o to ze na tym
      dokladnie stanowisku tak samo dobrze radzilby sobie mezczyzna jak i kobieta
      (jak sprzataczka czy na zmywak).

A czemu nie moze pracodawca miec 100% SWOBODY? Bo mamy blisko 10% bezrobocie i
      takie zachowanie to nic innego jak zerowanie na biedzie i problemach z
      zatrudnieniem. Jakby bylo bezrobocie 1% to nie byloby klopotu, a tak pracodawca
      moze otaczac sie nie narzekajacymi na nadgodziny kobietami po 40tce za ktore
      zaplaci nizsze skladki ZUS.

To ze sad przyznal odszkodowanie oznacza ze "studencina" mogl spokojnie
      otrzymac wolna posade, a nie dostal jej bo Pan K. "chce kobiete".

I o jakim cwaniactwie wielu tu pisze? 938 zl - kasa za latanie przez jakies pol
      roku po sadach, no plus te dwie inne sprawy - kto wyzyje za niecale 3tys przez
      pol roku? Kupujac podreczniki i placac za studia jednoczesnie...

Owszem, jakby pozwal 20 osob to jest to kant i powinno byc oddalone, ale zostal
      bezprawnie potraktowany i pozwal 3 osoby i to jest paranoja?
      • Gość: urz. Re: Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.06.07, 16:59
        Z ciekawości takiej. Dlaczego kant? Raczej wątpliwe moralne, ale żeby kant.
        Doszło do złamania prawa? Doszło. Każdy może to wykorzystać. Może.
        Pozdrawiam
      • marcin.brzezinski Re: Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje 15.06.07, 17:08
        Wszystko co napisałeś można podsumować tak - sąd taki wyrok wydał więc pewno
        student miał rację.

Sąd to nie wyrocznia.
        W sądzie wygrywa ten kto albo lepiej porusza się w zagadnieniach przepisów
        prawa albo posmarował sędziemu albo jest kolegą sędziego. Czasem także ten co
        wygrywa ten ma także rację, ale czyjaś racja nie ma żadnego bezpośrendiego
        wpływu na decyzję sądów.
        Sędzia to zwykły człowiek z potrzebami jak my wszyscy i nie ma w nim żadnego
        nadprzyrodzonego poczucia sprawiedliwości. Bezstronni sędziowie żyją tylko w
        bajkach dla dzieci i w mrzonkach socjalistów.
        • Gość: zbynio Re: Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:23
          Tak.... wiec co? Proponujesz lincz? A moze sad Bozy? Jak nie utonie wrzucony do
          wody z kamieniem to ma racje? Przeciez SADY to jest wlasnie ta instytucja ktora
          chroni prawo. TK chamuje debilizm rzadzacych, a Sady Powszechne debilizm
          obywateli. Na podstawie artykulu dochodzisz do wniosku ze sedzia byl kupiony,
          proces ustawiony, a wszystko to zrobil student dla 938 zl?!?!?!!
    • Gość: Alex Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: *.external.lmco.com 15.06.07, 17:24
      Brawo! W Polsce wciaz jeszcze panuje przekonanie ze dyskryminacja pracownikow
      jest rzecza normalna. Co ciekawe ten pracodawca dalej tego nie rozumie i bedzie
      sie odwolywal. W kraju, w ktorym ja mieszkam jest to nie do pomyslenia. Ciesze
      sie, ze i to sie powoli zmienia.
    • Gość: Arbuz Re: Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: *.gdynia.mm.pl 15.06.07, 17:30
      A mnie nawet trochę żal studenta Trętowskiego. Kto go teraz zatrudni?
      • Gość: ja_2 Re: Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: *.cdmpekao.com.pl 15.06.07, 17:49
        zwykla gnida prawnicza.
        a potem sie dziwia ze tak prawnikow nienawidza ...
        zaloze sie o kazde pieniadze ze ten pracodawca i jego rodzina powieksza pule
        ludzi plujacych na krwiopijcow ;)

nadmieniam baranom ktorzy od razu wyskocza z przemysleniami ze kiedys tez
        mialem problemy z takimi i teraz sie wyzywam: nie mialem takich

ale 100% prawnikow jakich spotkalem w zyciu (no moze 99,5% bo z racji zawodu
        mialem/mam kontkaty z kilkuset prawnikami w zyciu) - wiec okreslenie gnojami,
        przyglupami i wyjatkowymi kanaliami przedstawicieli "prawa" to zdecydowanie za
        lagodne slowa.
        i dla pelnej dyskryminacji: w kretynizmie wsrod prawnikow zdecydowanie przoduja
        panie ...

• Gość: ja_2 Re: Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: *.cdmpekao.com.pl 15.06.07, 18:01
          i jeszcze jedno:
          co do wyroku - owoszem - kara ale na rzecz publiczny lub organizacji a nie na
          rzecz ewidentnego oszusta i naciagacza ...
    • Gość: aga Re: Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: *.icpnet.pl 15.06.07, 18:04
      naciagacz a nie inteligencik, w ogloszeniu byo wyraznie kobiete po 40, czy on
      uwaza sie za kobiete po 40??? no nie wiem niech zadzowni do agencji
      towarzyskiej gdzie w ogoloszeniech jest poszukujemy kobiet moze studnet wezma:P
    • fla Re: Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje 15.06.07, 18:14
      mógł się wykręcić "filozofią firmy"
    • zg13 jeszcze nie prawnik, a juz kretacz 15.06.07, 18:24
      Ten student jest dowodem na to jakie podejscie do prawa maja studenci prawa i
      zarazem przyszli prawnicy. Zerowanie na innych i okradanie ich dzieki kruczkom
      prawnym. Zwykly smiec, ale niestety caly system prawny jest stworzony dla takich
      hochsztaplerow.
      • Gość: a jakże Re: jeszcze nie prawnik, a juz kretacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 22:33
        ha ha ha
        To nie jest kruczek prawny, to jest prawo. Nie można sobie zatrudnić kobiety bo się tak chce, żyjemy na świecie, gdzie w drodze ewolucji powstała kobieta i mężczyzna, więc dobieranie płci pracownika od własnego widzi mi się jest cofaniem się do czasów prehistorycznych
    • Gość: piekarnia [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 18:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: konkretny Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: 66.46.161.* 15.06.07, 19:20
      Czy on sie nie moze zajac czyms innym ????????????
    • pal0ma Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje 15.06.07, 20:18
      Ten prawnik wcale nie poprawia sytuacji osob poszukujacych pracy. Gdyby to
      ogloszenie nie precyzowalo kogo pracodawca poszukuje, przyciagneloby
      zainteresowanie wszystkich, w prace dostalaby i tak 40-letnia kobieta. Te inne
      osoby stracilyby tylko czas albo i pieniadze starajac sie o te prace.
    • Gość: minimalne wynagr. Re: Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: *.21.pl 15.06.07, 21:46
      cześc to ja minimalne wynagrodzenie....jestem małe chude....i wynosze 936 zł
      brutto nie 938, jak podaje artykuł;)
    • Gość: Piotrrr Re: Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: *.chello.pl 15.06.07, 21:52
      Też chętniej zatrudniłbym kobietę niż faceta. Są bardziej rzetelne. I przy
      okazji nie widzę problemu: zaprosić gościa na rozmowę (i tak jest na z góry
      straconej pozycji) - jeśli będzie się stawiał, przewłóczyć go i pokazać, że
      wyraźnie nie nadaje się do tej pracy. I klienta się stępi i problemu nie
      będzie... :-)
    • Gość: poli Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: *.pam.szczecin.pl 15.06.07, 23:19
      uczelnia nie chce mnie przyjąć na studia argumentując, że ma "za słabe"
      świadectwo. Dyskryminacja?
      • mg2005 " Zatrudnię żydów do pracy fizycznej..." 16.06.07, 18:24
        :))
    • Gość: freitag20 Re: Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 22:30
      Płaca minimalna wynosi 936 złotych a nie 938 mądrzy Państwo
      • Gość: asiuniap Re: Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: *.aster.pl 18.06.07, 11:16
        A czy ogloszenie z tekstem: młodych zatrudnię to też dyskryminacja? Do jakiego
        wieku uznaje się za młodego?
        Albo: oferujemy pracę w młodym zespole. Czy to sugestia, że do młodego zespołu
        poszukujemy młodych?
        Kolejna komisja sejmowa potrzebna jak nic!
    • Gość: Zyraf Ogłoszenie "zatrudnię kobietę" dyskryminuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:36
      No to trojek pocisnął :D
    • Gość: KKKK ten student to baran IP: *.chello.pl 19.06.07, 15:28
      BARTŁOMIEJ TRĘTOWSKI, student IV roku to baran. Zwykłe pieniactwo,
      przemądrzalstwo i wśibskość to jedyne, co można powiedzieć o jego "osiągnięciu".
    • vitalia6 Re: Dziewczyny, zróbmy to samo! 29.06.07, 23:24
      Nagrywajmy każdego śmiecia, który nie będzie chciał nas zatrudnić z powodu płci.
      Parę ogłoszeń:
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/8/1894169.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/1a/10256540.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/16/2024908.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/1a/10257905.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/16/10250445.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/1a/2070156.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d6/26/1713750.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/16/10253266.htm
      A dla chłopów też coś mam:
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/18/10255463.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/16/10252342.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/1a/2069345.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/18/2041309.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/19/2057394.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/19/10256369.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/18/2046731.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d6/27/1718752.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/16/2025521.htm
      www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/19/2050997.htm
      To już, chłopy, was nie dyskryminuje?
      • robert.zimnicki Re: Dziewczyny, zróbmy to samo! 17.07.07, 14:18
        vitalia6 napisała:

> To już, chłopy, was nie dyskryminuje?

mnie akurat nie, bo rozrozniam, jakie predyspozycje zawodowe ma miedz dzwigowy,
        a jakie hostessa

na hostesse nie wygladam, wiec nie dre pyszczydla, ze mnie dyskryminuja

ci co tak sie tu buntuja, jakby sprawdzic co potrafia, to sie moze okazac, ze
        wielkie nic, no ale maja ambicje...

gdyby jeszcze Ci szanowni forumowicze podpisali sie pod tym co mowia, to moze
        wreszcie dowiedzielibysmy sie, kto gnebi swoich pracownikow, zatrudnia swoje
        rodziny i przez kogo zdolni ludzie wola emigracje niz robote za 900 zl u lesnego
        glupka, znaczy polskiego przedsiebiorcy ...
      • Gość: kolorowy Re: Dziewczyny, zróbmy to samo! IP: *.azsoft.pl 27.07.07, 12:16
        moja droga, a w którym miejscu w jakimkolwiek z tych ogłoszeń jest napisane, że
        zatrudnię tylko PANA lub PANIĄ?? :) jak odmienia się słowo inżynier?

czy istnieje coś takiego jak inżynierka? :)

Powodzenia w szukaniu haka na duże korporacje nadal :) jestem przekonany, że
        duże firmy raczej potrafią się zabezpieczyć i nie tak prosto od nich wydrzeć
        jakieś pieniądze. Na pewno mają lepszych prawników niż....

pozostawiam pod dyskusję...
    • Gość: M. Kleniewski podziękowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 17:14
      Tą drogą pragnę podziękować wszystkim , którzy mieli czas i chęć i wzieli
      udział w dyskucji.
      obecnie mam już świadomość złamania prawa - powinienem poszukując pracownika w
      pierwszej kolejności zapoznać się z przepisami Kodeksu Pracy.
      upublicznienie tematu miało na celu zwrócenie uwagi na brak spójności prawa w
      życiem codziennym.
      złożenie apelacji było podyktowane jedynie faktem, że podczas rozprawy sądowej
      poddając się karze pieniężnej chciałem w całości przeznaczyć ją na cel
      charytatywny (dom niewidomych w Laskach). Sąd uznał, że zadośćuczynienie należy
      się p. Trętowskiemu. W skrytości myślę że p. Trętowski powinien "zarobione
      pieniądze wyrokiem" przeznaczyć na szczytny cel co byłoby wytłumaczeniem, że
      jego postępowanie to nie sposób na prosty i szybki zarobek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka