Dodaj do ulubionych

Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!!

12.06.03, 10:33
Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!!

Tym razem Walery Żyskard Destę wbił sobie do małej swojej główki, że
potrafi
napisać preambułę do UEnstytucji. Rozpisał się dziad o Grekach i
Rzymianach
(słusznie) ale zapomniał o chrzecijaństwie, które jak by nie patrzeć jest
FUNDAMENTEM Europy. Co jeszcze dodał do swoich wypocin? KRWAWĄ ORGIĘ
MOTŁOCHU
zwaną przez France "Rewolucją Francuską"... Przyjmując taką preambułę
musielibyśmy uznać za swoje także "wartości" , które wtedy płynęły przez
całą
Francę wraz z rzeką krwi i oszalałym z nienawiści motłochem... Gilotynę,
tortury, strach, rabunek, więzienia - bo tylko takie wartości przyniosła
światu ta tzw. rewolucja (podobnie jak tzw. październikowa)...

Dziękuję, postoję. Mi niewierzącemu jakoś bliżej do chrześcijaństwa, a
jeśli
mam coś czcić to TRADYCJE WANDEI jakoś przez Francowatych zapomniane...

Na szczęście ktoś tam tupnął i znany z odwagi Walery Żyskard wykreślił
całą
tę swoją preambułkę...

PS. DO ADMINA! ODPIERDOL SIĘ OD TEGO TEKSTU I NIE WYCINAJ GO PO RAZ DRUGI!
SPOCZNIJ!
Obserwuj wątek
    • basia Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 12.06.03, 10:42
      uff...a mylśałam ,że mam przewidzenia i wpisałam się do wątku widmo.Nawet
      sprawdziłam w koszu,a siedzenie w oślej lawce nie jest moim ulubionym zajęciem.

ps.Znowu się czepiacie dupy? czy ,że goła?
      • Gość: milo Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! IP: *.waw 12.06.03, 10:48
        Raczej adminowi nie odpowiada szkalowanie Rewolucji
        Francuskiej i tym podobnych ekscesow jedynie slusznej w
        Gazecie linii socjalnej
        • Gość: niech Jest zle!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 11:00
          Od poniedzialku wszystkie programy w komunistycznych mediach mowia tylko o
          problemach UE. W ten sposob przygotowujemy sie do wejscia - ale narod
          przyzwyczajony przez ostatni kwartal do klaskania i tak nie uwierzy. Dobrze
          jest!!! Razem z Cezarym Zakiem (dla nieuswiadomionych - aktor) i Edyta Gorniak
          (dla nieuswiadomionych - piosenkarka) jestesmy Europejczykami!!!
          PS. Tylko jakos Zapasiewicz i Gorecki nie powiesili swoich twarzy na
          billboardach. Czyzby byli eskimosami?
        • Gość: Ankieter 14 lipca i obsesja na punkcie laickości państwa IP: 80.51.247.* 23.06.03, 02:26
          Odwołanie do chrześcijaństwa w konstytucji UE nie jest mi do szczęścia
          potrzebne, bo pamiętam jakie cyrki były z naszą konstytucją. Cała "debata"
          kręciła się wokół preambuły. Niesmak budzi we mnie zaś to, że część francuskich
          politykierów ma pierd..ca na punkcie laickości państwa. Dla mnie żadną
          wartością nie jest ani laickość a la Unia Pracy (już wolę SLD od tych
          oszołomów) ani dewocja Radia Maryja i LPR-u. Ale odwoływać się do rewolucji
          francuskiej to przegięcie totalne, tak jakby odwoływać się do inkwizycji,
          nazizmu i bolszewizmu. Dziwię się Francuzom, że nadal obchodzą 14 lipca jako
          święto narodowe. Nie wystarczy 9 maja - dzień deklaracji Schumana z 1950 r.,
          święto Zjednoczonej Europy? A jeśli już chcą swoje tylko francuskie święto, to
          może być rocznica uchwalenia konstytucji V Republiki (1958 - nie wiem którego
          dnia, ale oni chyba wiedzą:)) Przecież to tak, jakby Niemcy obchodzili swe
          święto narodowe 30 stycznia (w rocznicę dojścia Hitlera do władzy w 1933 r.).
          Rewolucja pociągnęła za sobą terror, zbrodnie motłochu i 25 lat wojen w całej
          Europie. Warto pamiętać, że w 1814 roku Francuzi witali jako wyzwoliciela cara
          Aleksandra I - tak mieli dosyć "swojego" pieprzonego małego kaprala. Gdyby w
          Polsce było święto upamiętniające jakąś jatkę, domagałbym się jego
          zlikwidowania.
    • tygrys01 Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 12.06.03, 10:58
      Ja kot nad koty, razem z całą kocią rodziną, tym razem zgadzam się z
      Pan_Pendzelkiem, chociaż Ten ciska za nami butami. Do czasu gdy unitów jet w
      Lechistanie niezbyt wielu, to powinno starczyć miejsca i dla Pan_Pendzelka i
      dla kotow. MMMmrrruuuu..., mmmmiiiaaauuuuu....
      • sabbina Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 12.06.03, 11:14
        Konstytucja - Konstytucją, można w niej wypisywać dowolne pierdoły, ot choćby w
        naszej z 1997, że promuje się gospodarstwa ekologiczne.......
        Natomiast bardziej niebezpieczne są projekty stworzenia (o czym na razie jest
        względnie cicho...) projeku europejskiego kodeksu karnego, gdzie ma być
        zakaz "szerzenia ksenofobizmu" - art.77 projektu kodeksu karnego.
        No ! za powyższy pos Pan Pendzelek ma murowane oskarżenie karne za szerzenie
        ksefofobizmu !!!
        I jeszcze jedno, w projekcie tej "europejskiej konstytucji" jest projekt
        zapisu, że jak w kraju członkowskim UE zagrożona jest demoarcja, to pozostałe
        kraje (wtedy już chtba regiony ?) maja prawo interweniować...
        Acha i jeszcze jedna ciekawostka
        Byla konstytucja ZSRR (choć wiemy, że to fikcja), przewidywała (chyba dla jaj),
        ze republika zwiazkowa ZSRR ma prawo wystąpić z ZSRR - wszystcy wiemy,że ten
        zapis byl nic nie warty, ale jednak był !!!
        Projekt "konstutucji europejskiej" wogóle nie wspomina o możliwości wystąpienia
        z UE !!!
    • Gość: abc Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! IP: 195.136.36.* 12.06.03, 11:41
      No jak to? Przecież to oczywiste, że Rewolucja Francuska to KAMIEŃ MILOWY w
      historii. Czemu? Bo była!
      Tyle, że powinna być potraktowana, jak wszystkie przypadki masowej zbrodni -
      jako ostrzeżenie, a nie wzór. A że ten "kamień milowy" nikogo nie nauczył, to
      inna sprawa. Stalin, Lenin, Pol Pot itp. są tego dowodem.
      • gacus2 Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 12.06.03, 11:44
        Gość portalu: abc napisał(a):

> No jak to? Przecież to oczywiste, że Rewolucja Francuska to KAMIEŃ MILOWY w
        > historii. Czemu? Bo była!
        > Tyle, że powinna być potraktowana, jak wszystkie przypadki masowej zbrodni -
        > jako ostrzeżenie, a nie wzór. A że ten "kamień milowy" nikogo nie nauczył, to
        > inna sprawa. Stalin, Lenin, Pol Pot itp. są tego dowodem.

Wszystkie madre glowy zgilotynowano w Rew Fr. to sie teraz francolom do konca
        we lbach popierdolilo...
    • tebe Do pndzla 12.06.03, 12:09
      Nie wadzi mi ten tekst.
      Jest na aktualnościach, tam jego miejsce (w zasadzie na UE, ale się pomyliłem).
      • pan_pndzelek Re: Do pndzla 12.06.03, 12:13
        A to przepraszam i chylę czoła... choć nie do końca, bo moją intencją było
        podyskutowanie nad sprawą tu, na Wawie. Na Aktualności rzadko wdeptuję, bo tam
        straszny, pardon, burdel panuje...
        • tebe Re: Do pndzla 12.06.03, 12:14
          Dobra, dobra :-)
          To trzymajmy się już tamtego wątku w sprawie ue a ten niech sobie schodzi w dół co?
          • Gość: niech Re: Do pndzla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 12:17
            Tak, tak, w dol go!
            • Gość: a no w dół Re: Do pndzla IP: *.pp.com.pl 12.06.03, 13:53
              • Gość: a lyzka na to: Re: Do pndzla IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 12.06.03, 14:00
                niemozliwe, na dol?
          • pan_pndzelek Re: Do pndzla 12.06.03, 17:41
            Przepraszam, że się jednak dopisałem, ale musiałem się wypowiedzieć w sprawie
            bycia "prawie świadkiem"... No, nie wytrzymałem...
            • pan_pndzelek Re: Do Sz. Pana Tebe 13.06.03, 08:30
              Miałem pisać w tym wątku na aktualnościach a ten zostawić w spokoju. Tyle, że
              ten z aktualności w nocy jakaś [...] wywaliła na oślą. Tak więc muszę wrócić tu.

Swoją drogą żeby z Aktualności akurat coś wywalić na oślą to trzeba mieć chyba
              niezły powód...

Pozdrawiam
    • indris Głupota na głupotę 12.06.03, 15:19
      Ponieważ pominięcie chrześcijaństwa w pierwotnej wersji było oczywistą głupotą,
      to pan_pndzelek postanowił dodać do niej głupotę własną. A ta głupota była
      głupotą francuskiego nacjonalisty, co u niego jest paradoksalne i chyba
      nieświadome. Bo wspomniana preambuła odwoływała się NIE do Rewolucji
      Francuskiej, ale do OŚWIECENIA. A Oświecenie to wbrew francuskim
      nacjonalistom NIE TYLKO Francja. To był prąd, który ogarniał całą Europę i
      Amerykę Północną, co łatwo można sprawdzić w literaturze źródłowej a również i
      popularnej. Sprowadzanie wpływów Oświecenia TYLKO do Rewolucji Francuskiej
      jest równie głupie, co sprowadzanie wpływów chrześcijaństwa do działalności
      Zakonu krzyżackiego. Dziedzicami Oświecenia był nie tylko Robespierre, ale
      również Fryderyk II, Waszyngton, Franklin, Jefferson, Burke, Kołłątaj,
      Krasicki, Karpiński, Stanisław August i Kościuszko.
      O Rewolucji Francuskiej wypisuje pan_pndzelek również głupoty godne "Naszego
      Dziennika". Ale to już inna sprawa, bo do Rewolucji preambuła się NIE
      odwoływała. Odnośnie Wandei mógłbym mu tylko polecić Wiktora Hugo "Rok 1793".

• Gość: milo Re: Głupota na głupotę IP: *.waw 12.06.03, 15:32
        indris napisał:

Odnośnie Wandei mógłbym mu tylko polecić Wiktora Hugo
        "Rok 1793".

Hmm, czy to źrodło historyczne czy beletrystyka ???
        Mam nadzieje, że czujesz różnicę?
        :-)
        • indris "Rok 1793" 12.06.03, 16:02
          Wprawdzie to beletrystyka, ale taka, z której można się dużo nauczyć. Hugo był
          prawie świadkiem wydarzeń (uczestniczył w nich jego ojciec).
          • pan_pndzelek Re: 'Rok 1793' 12.06.03, 17:33
            "Prawie świadkiem" powiadasz? Oj, Indris, Indris... Nie skomentuję nawet...

Na tej samej zasadzie jestem "prawie świadkiem" Powstania Warszawskiego.
            Poproszę o wywiad ze mną najlepiej 1 sierpnia...
            • Gość: niech Re: 'Rok 1793' IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.06.03, 17:41
              A ja bylem prawie swiadkiem swojego poczecia. Bardzo interesujace.
              • Gość: TATA A ja Cię poczywałem !!!!!!!!! IP: *.pp.com.pl 12.06.03, 19:03
                • Gość: niech Re: A ja Cię poczywałem !!!!!!!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.06.03, 19:16
                  "Daj, ac ja pobrusze, a ty poczywaj". Starys, tato.
              • Gość: Ankieter Re: 'Rok 1793' ... grudzień 1970 IP: 80.51.247.* 23.06.03, 02:32
                W takim razie ja pamiętam, jak podpalili prokuraturę w Szczecinie w grudniu
                1970 roku...
          • Gość: milo Re: 'Rok 1793' IP: *.waw 13.06.03, 08:25
            No coz. Jesli sie uczysz historii z powiesci i filmow to
            Twoja sprawa. Tylko nie podpieraj swojej niewiedzy tymi
            "zrodlami". Sa one mocno naciagniete (czytaj spreparowane
            do potrzeb sztuki powiesciowej badz filmowej)
          • gacus2 Re: 'Rok 1793' 13.06.03, 11:33
            indris napisał:

> Wprawdzie to beletrystyka, ale taka, z której można się dużo nauczyć. Hugo
            był
            > prawie świadkiem wydarzeń (uczestniczył w nich jego ojciec).

Ja jeszcze nie znma takiej beletrystyki na podstawie ktorej mozna odtworzy
            fakty historyczne...
    • Gość: niechomanka Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 21:03
      Och niechu,niechu!!!!!!!!!!
      • tygrys01 Nieważne kto pokazuje 13.06.03, 12:07
        Nieważne kto pokazuje, ale ważne kto pokazuje ostatni (parafrazując znane
        porzekadło). Ciekawe jakie będą mieli Unici miny, jak zobaczą, ilu ludzi
        zamieszkujących ziemie polskie nie ma nic innego do pokazania jak tylko goły
        tyłek i nie ma już nas z czego oskubać. He, he, he.... Bedzie jeszcze
        chodzić powiedzenie, mądry Unita po szkodzie, He, he, he....
    • gacus2 Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 13.06.03, 17:06
      Ja ma taka teorie ze nasa z tej Unii wyrzuca za przekrety i to my wyrolujemy i
      oskubiemy Unie anie ona nas...Polak potrafi.
    • Gość: jurek Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 23:11
      a po chuj w konstytucji jakies bzdury o bogu? czy o krasnoludkach maja tez cos
      napisac?
      • pan_pndzelek Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 21.06.03, 23:16
        Głupiś jureczku. Po kim to masz? Po mamie czy po tacie?
        • Gość: jurek Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 23:29
          nie kumasz chlopie, ze zadnego boga po prostu nie ma? ze to tylko iluzja,
          wymysl kleru zbijajacego kase na naiwnosci ludzi? po co wpisywac bajki do
          konstytucji? no po co?
          • basia Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 21.06.03, 23:32
            Jesteś pewien,że krasnoludków nie ma? a dlaczego,bo ich nie widziałeś? Ja
            naprzykład prądu nie widziałam
            • Gość: jurek Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 23:40
              ale po co o tym pisac w konstytucji? czy od tego lepsza bedzie jak wspomnimy w
              niej o sierotce marysi czy o panu bogu?
              • basia Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 21.06.03, 23:43
                o sierotce marysi jest mowa.Każdy może być sierotką.
                • Gość: jurek Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 23:46
                  i gaski pasac kazdy moze...
                  • basia Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 21.06.03, 23:47
                    o barankach nie wspomnę
                    • Gość: jurek Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 23:50
                      owieczki zawsze pojda w stadzie w slusznym kierunku ...
                      • basia Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 21.06.03, 23:52
                        a czarne owce?
                        • Gość: jurek Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 23:52
                          zawsze mozna zlozyc w ofierze?
                        • buggi Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 22.06.03, 00:02
                          basia napisała:

> a czarne owce?
                          czarne owce to kozly. Te na lewo, a owieczki na prawo. Zgodnie z Biblia.
                          • Gość: jurek Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.03, 00:08
                            buggi napisała:

Te na lewo, a owieczki na prawo. Zgodnie z Biblia.

nie inaczej faszysci robili w oswiecimiu ...
                            • buggi Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 22.06.03, 00:12
                              Gość portalu: jurek napisał(a):

> buggi napisała:
                              >
                              > Te na lewo, a owieczki na prawo. Zgodnie z Biblia.
                              >
                              > nie inaczej faszysci robili w oswiecimiu ...

i tez zgodnie z Pismem? Ale chyba nie swietym? Hitlera to pismo bylo.
                              • Gość: jurek Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.03, 00:14
                                buggi napisała:

> i tez zgodnie z Pismem? Ale chyba nie swietym? Hitlera to pismo bylo.

pismo Hitlera bylo, ale dla niektorych swiete ...
                              • basia Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 22.06.03, 00:14
                                Hitler musi odejść!
                                • buggi Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 22.06.03, 00:17
                                  basia napisała:

> Hitler musi odejść!
                                  Ewa Braun tez!
                                  • basia Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 22.06.03, 00:18
                                    Balcerowicz może spać spokojnie.
              • gacus2 Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! 22.06.03, 20:59

> ale po co o tym pisac w konstytucji? czy od tego lepsza bedzie jak wspomnimy
                w
                > niej o sierotce marysi czy o panu bogu?
                W konstytucji mialo byc o odwolaniu sie do dziedzictwa Europy w tym rowniez
                Boga w ktorego wierza setki tys osob. Takie jest prawo demokracji- wierzacych
                jest wiecej. Druga sprawa: masz takie same dowody ze Boga nie ma, jak ja ze Bog
                jest.
                Aha jeszcze jedno: klerem nie jest, a Boga w konstytucji chce.basta
          • Gość: nieduży przemysław Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 11:34

> nie kumasz chlopie, ze zadnego boga po prostu nie ma? ze to tylko iluzja,
            > wymysl kleru zbijajacego kase na naiwnosci ludzi? po co wpisywac bajki do
            > konstytucji? no po co?

Nie kumasz chłopie, że mówimy o wartosciach chrześcijańskich ?!
            (Uniwersalnych dla całego świata, jakby je nie nazwać)
            Nie kumasz.
            Spad z tego wątku, boś niekumate bobo.
            • niech Nieduzy slownik jezyka polskiego 22.06.03, 13:34
              Jakkolwiek by je nazwac. Uzywanie rusycyzmow objawem przywiazania do
              prawoslawia? A mialo byc uniwersalnie...
              • Gość: jurek Re: Nieduzy slownik jezyka polskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.03, 13:43
                ja tam wolę żurek, wpisałbym przepis na niego do preambuły
                • Gość: jurek Re: Nieduzy slownik jezyka polskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.03, 13:46
                  bo jedyne wartości dla mnie mają dla mnie %, wchłanianie i wydalanie
                  • gacus2 Re: Nieduzy slownik jezyka polskiego 22.06.03, 21:01

> bo jedyne wartości dla mnie mają dla mnie %, wchłanianie i wydalanie

Ekh coz za horyzonty. Nazwijmy po imieniu: zrec, srac, spac.
                  • basia Re: Nieduzy slownik jezyka polskiego 22.06.03, 21:01

> bo jedyne wartości dla mnie mają dla mnie %, wchłanianie i wydalanie

roślinka?
                    • gacus2 Re: Nieduzy slownik jezyka polskiego 22.06.03, 21:26
                      basia napisała:

> Gość portalu: jurek napisał(a):
                      >
                      > > bo jedyne wartości dla mnie mają dla mnie %, wchłanianie i wydalanie
                      >
                      > roślinka?

Ja bym jednak mu nadal wyzszy status: zwierzatko...
                      • basia Re: Nieduzy slownik jezyka polskiego 22.06.03, 21:32
                        gacus2 napisał:

>
                        > Ja bym jednak mu nadal wyzszy status: zwierzatko...
                        >
                        Pozwolę się z Tobą nie zgodzić.Mam zwierzątka w domu ,roślinki też.Różnią
                        się...
                        • Gość: franc Re: Nieduzy slownik jezyka polskiego IP: *.oamp.fr 22.06.03, 21:51
                          in plus
                          • basia Re: Nieduzy slownik jezyka polskiego 22.06.03, 21:52
                            Gość portalu: franc napisał(a):

> in plus

co kto lubi...
                            • Gość: jurek Re: Nieduzy slownik jezyka polskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.03, 22:04
                              tak, jestem roślina, zrozumialem swoj blad, stalo sie to bardzo szybko,
                              przepraszam
                              • basia Re: Nieduzy slownik jezyka polskiego 22.06.03, 22:06
                                wody?
                                • Gość: jurek Re: Nieduzy slownik jezyka polskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.03, 22:10
                                  nie zasługuję
                                  • basia Re: Nieduzy slownik jezyka polskiego 22.06.03, 22:12
                                    chleba?

Ps.o igrzyska nie zapytam.Nie licz na to.
                                    • Gość: franc Re: Nieduzy slownik jezyka polskiego IP: *.oamp.fr 22.06.03, 22:15
                                      kolejny nawrócony,
                                      aż miło
    • Gość: radek Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 23:36
      Zapraszam Pana_Pndzelka do wątku o tandetnych franolskich pseudoluksusowych
      ścierwach typu Peugeot 607 / citroen C5:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=6602222&GazetaWyborczaWWW1=PvTPtGgT6s8OL3fZLDdTxUco71MvXT0yops3bg12KoKPGP
      AgzJsW|244674844621882144/-1407973913/6/8086/8086/7002/7002/8086/-1
    • Gość: nieduży przemysław Re: Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 11:17
      pan_pndzelek napisał:

> Kolejna Franca pokazała GOŁĄ DUPĘ!!!
      >
      > Tym razem Walery Żyskard Destę wbił sobie do małej swojej główki, że
      > potrafi
      > napisać preambułę do UEnstytucji. Rozpisał się dziad o Grekach i
      > Rzymianach
      > (słusznie) ale zapomniał o chrzecijaństwie, które jak by nie patrzeć jest
      > FUNDAMENTEM Europy. Co jeszcze dodał do swoich wypocin? KRWAWĄ ORGIĘ
      > MOTŁOCHU
      > zwaną przez France "Rewolucją Francuską"... Przyjmując taką preambułę
      > musielibyśmy uznać za swoje także "wartości" , które wtedy płynęły przez
      > całą
      > Francę wraz z rzeką krwi i oszalałym z nienawiści motłochem... Gilotynę,
      > tortury, strach, rabunek, więzienia - bo tylko takie wartości przyniosła
      > światu ta tzw. rewolucja (podobnie jak tzw. październikowa)...
      >
      > Dziękuję, postoję. Mi niewierzącemu jakoś bliżej do chrześcijaństwa, a
      > jeśli
      > mam coś czcić to TRADYCJE WANDEI jakoś przez Francowatych zapomniane...
      >
      > Na szczęście ktoś tam tupnął i znany z odwagi Walery Żyskard wykreślił
      > całą
      > tę swoją preambułkę...
      >
      >
      > PS. DO ADMINA! ODPIERDOL SIĘ OD TEGO TEKSTU I NIE WYCINAJ GO PO RAZ DRUGI!
      > SPOCZNIJ!

Dobry tekst. Zgadzam się z treścią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka