Gość: gh67 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 21:10 PiSiory są jednak bezczelne. Jasne, lepiej nic nie robić tak jak oni, a paraliżu nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: and Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 21:26 Bez kitu... PiS chyba przez pierwsze dwa, czy trzy lata praktycznie nic nie zrobił, a teraz pyszczy. Nie powiem, że mi się fajnie jeździ w tych wszystkich objazdach i korkach, ale przynajmniej coś się dzieje. Niech ci co tak teraz krzyczą lepiej się przyznają jak wiele zrobili, aby remont Krakowskiego szedł płynnie i bez przestojów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: con Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 21:32 No tak lepiej nic nie remontować - nie będzie wtedy korków.... jak zwykle pisiory najmądrzejsze i najlepiej wiedzące... jak się nic przez 4 lata pod rządami Kaczyńskiego i Kochalskiego i Kazia M. nie działo to jakoś nie było widać protestujacej młodzieżówki pisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.spray.net.pl 05.09.07, 10:11 Za poprzedniej ekipy remonty były głównie w weekendy i Gazeta strasznie narzekała na korki, teraz nagle okazuje się ,że żadnych remontów nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsw Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.chello.pl 05.09.07, 11:07 Jakie remonty wtedy były? Te frezowania, które także za PO są prowadzone i to na większą skalę? Poważne remonty i przebudowy, które prowadziły PiSy były źle przygotowane, trwały dwa razy dłużej niż powinny i kosztowały więcej niż przewidywał przetarg. Poszerzenie Górczewskiej, wiadukt na Marynarskiej, nad rondem Starzyńskiego, fatalnie przeprowadzana restauracja Krakowskiego. Kaczory spieprzyły prawie wszystko czego się dotknęły. Nie wybudowano mostu Północnego, Stadionu Narodowego, ani kilometra obwodnicy Śródmieścia. Opóźnili budowę metra, nie kupili nowego taboru tramwajowego, ani autobusowego. Same błędy i zaniechania. Chyba tylko budowa torowiska na Bemowie poszła bez szwanku. Ale to pewnie wypadek przy pracy. Czasem nawet największemu nieudacznikowi coś się udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 21:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: Pani Walcowa, do kury nędzy! Dzisiaj widziałe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 21:31 Wrzuć se na luz, bo Ci ciśnienie skoczy ;-). Kurcze, też stoję w tych korkach, ale się tak nie podniecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oOo Re: Pani Walcowa, do kury nędzy! Dzisiaj widziałe IP: *.acn.waw.pl 04.09.07, 21:34 Wez sobie pisiorku cos na uspokojenie - w centrali podobno daja czekolade i srodki jakies. Bo inaczej ci pikawka siadzie i kto bedzie jezdzil do ojca dyrektora z dziekczynnymi pielgrzymkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 21:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Pani Walcowa, do kury nędzy! Dzisiaj widziałe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 22:50 Odezwal sie kompetentny. Po twoim jezyku mozna poznac ze ty bys sie najlepiej do wszystkiego nadal. Sa ludzie ktorym wszystko nie pasuje i jestes tego najlepszym przykladem Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Pani Walcowa, do kury nędzy! Dzisiaj widziałe 04.09.07, 23:34 Sądząc po słownictwie ty albo twoi rodzice przyjechali z jakiejś głębokiej dziury, gdzie do szkoły było pod górkę. Jak się nie podoba, to wracaj do tej swojej dziury. Wsią jej nie nazwę, bo na wsi ludzie są kulturalniejsi od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Pani Walcowa, do kury nędzy! Dzisiaj widziałe IP: *.centertel.pl 05.09.07, 00:42 nie bądź ty prawy wielce i sprawiedliwy taki wulgarny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kidbornsleepy Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.aster.pl 04.09.07, 21:36 Nareszcie coś sie dzieje! troche lepszego asfaltu się przyda a nie jakieś dziury za które sie trzeba wstydzić przed całym światem. Pamiętam jak biednego JPII wytrzęsło gdy musiał przejechać się po Kasprzaka! im więcej robót tym lepiej.idą wolno ale to akurat nie wina ratusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.122.225.195.static.bait.pl 04.09.07, 21:37 IMHO ktos juz zapomnial ile sie stalo pod galeria mokotow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Tłumok zastapił tłumoka.Poprawiło sie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 21:44 . Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Tłumok zastapił tłumoka.Poprawiło sie. 05.09.07, 15:49 Mialo byc lepiej a nie gorzej Kazdy z was potrafi tylko krytykowac poprzednikow i za to pobiera kase 9 tys miesiecznie. My mieszkancy zadamy aby zatrudniono fachowcow i specjalistow a nie politykow. Widac juz ze dama HGW mysli juz o wyborach i ma w powazaniu problemy warszawiakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delfinek Ale o jakim mieście mówimy? IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 21:48 Ale mówimy o Warszawie czy o Wałszawie, bo nie wiem? W Wałszawie to może i jest rozbudowywana infrastruktura drogowa wraz z remontem instniejącej (oczywiście jest koordynacja wszystkich remontów żeby nie było korków). Ale nie wiem czy tak rzeczywiście jest, bo w Wałszawie nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekinek Re: Ale o jakim mieście mówimy? IP: *.aster.pl 05.09.07, 09:06 za to w Wolsce to są piękne autostrady i piękne luksusowe 3 ooo ooo mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoover Re: Ale o jakim mieście mówimy? IP: *.acn.waw.pl 05.09.07, 21:04 Mówi się Włoszczowie a nie Wałszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: 85.219.142.* 05.09.07, 10:39 i stoi sie nadal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: Pani Walcowa, do kury nędzy! Dzisiaj widziałe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 21:37 > Wkorwia mnie głupota. Nie musi być korka na pół miasta bo banda idiotów wzięła > się za naprawianie. Zaczęli, korwa jej mać we wrzesniu praktycznie, jak robole > wróciły do firm z wakacji. Reszta miasta tez wróciła no i mamy. Pjerdolę takie > rządzenie, korwa. Jak nie paranoicy to rozmodlone, korwa, bladzie. Najważniejsz > y temat to inwokacja do Boga w regulaminie miasta a nie myślenie. Nie no, ja nie mówię, że Cię nie rozumiem. Sam wkrótce wracam na uniwerek i znowu wszystko rozkopane, ale zaraz się remont skończy (niestety nie krakowskiego) i będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon A ja przesiadlem sie na tramwaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 10:02 Jest super - 10 minut i jestem w pracy. Samochodem - 20-25 + od 5 do 10 minut na szukanie miejsca do parkowania. (w poniedzialek jazda samochodem zajela mi 1h40). Mowie wam, tramwaj jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
rrj ja też! 05.09.07, 10:16 Ja też i jadę tramwajem 15 minut (wcześniej tramwaj jechał tę samą trasę 25 minut). Albo 20 rowerem. I dlatego podoba mi się wydzielenie pasa dla tramwajów na W-Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczki daleko od W Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.jmdi.pl 04.09.07, 21:52 I tak HGW jest skuteczniejsza i niż Kaczyński, który miasto sparaliżował i nic nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 22:06 Czasami nie rozumiem mentalności i sposobu rozumowania Polaków. Może pozostało w niej za dużo reliktów realnego socjalizmu i narzekanie mamy "po prostu" we krwi. Sam mam lat 20 i nic nie pamiętam z tamtych czasó, może to i dobrze. Jak nic się nie działo i stan ulic wołał o pomste to nie ma, to wszyscy psy wieszali na władzy i nie mogli zrozumieć jak to się dzieje, że się nic nie dzieje. Teraz zaczęto coś robić z tymi drogami i znowu to samo - narzekań nie ma końca. Ludzie! Opamiętajcie się, albo wyprowadźcie się z miasta. Remonty były, są i będą konieczne. PS. Też jestem kierowcą i też stoję w tych korkach i jakoś sobie radze. Zawsze można zadzwonić do osób z którymi dawno się nie rozmawiało i nadrobić zaległości lub poczytać Gazetę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 22:09 tam miało być "o pomste do Nieba" a nie "to nie ma" :) Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty 04.09.07, 22:12 Nie chodzi o remonty, chodzi o tempo. Rozryte jest 2 km Puławskiej i kiwa się tam kilku robotników. Dlaczego nie robi sie tego przynajmniej na 2 zmiany? Widziałem jak w Niemczech budowali most w ważnym miejscu: NA 3 (TRZY) ZMIANY I 7 DNI W TYGODNIU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 22:17 Szczerze, to mi to lotto czy pracują na 1 czy na 4 zmiany, byleby do końca roku Puławska była prosta. Nigdzie się nie spieszę i nigdzie się nie wyprowadzam, a jak chce gdzieś szybko dojechać (mieszkam na dolnym mokotowie) to wsiadam na rower i polecam to każdemu zestresowanemu, żyjącemu w ciągłym biegu pracocholikowi (żeby nie napisać szczurkowi). :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 22:27 Taka tam gadka szmatka. Jak coś już robić to dobrze i z głową a jexdzić na rowerze to sobie można. Jak się komus podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofifi Wreszcie remont IP: *.chello.pl 04.09.07, 22:41 j.w. mieszkam na Górnym Mokotowie 150 metrów od Puławskiej remontowanej i sobię radzę. Jak trzeba jakoś się przebijam samochodem. Jak jest źle to jest metro są tramwaje, jest rower czy motocykl. Fachowców od prowadzenia remontów jak słychać jest cała masa. Jak przechodziłem przy puławskiej to dzikich tłumów robotników nie widziałem, ale tłumów robotników to w tych czasach raczej nie trzeba. Maszyny, zjadły asfalt, teraz zrywają kostkę i wywożą ziemię. Nie dajmy się zwariować. Są harmonogramy i umowy i najważniejsze jest nie to ilu robotników biga po ulicy ale czy robota zostanie zrobiona w terminie i czy za chwilę nie trzeba będzie poprawiać i z tego trzeba rozliczać władzę. Cieszę się tak naprawdę że wreszcie wzięli się za robotę bo faktycznie Puławską nie dało się już jeździć. Następne pilne ulice na Mokotowie to Kazimierzowska i Krasickiego - prawdziwy koszmar, rozjeżdżone jeszcze jak był zrobiony objazd Niepodległości przy budowie metra. Odpowiedz Link Zgłoś
burrows Re: Wreszcie remont - ALE SZYBKI !!! 05.09.07, 18:21 Generalnie zgadzam sie z Toba, ale nie przecenialbym wagi harmonogramow i umownych terminow. Przetargi oglaszane np. w NY przewiduja wielkie premie za ukonczenie prac przed wymaganym w przetargu terminem (za kazdy dzien, ba - niekiedy nawet godzine!). Doszlo do tego, ze starujacym w przetargach firmom oplaca sie budowac poligon imitujacy planowane zadanie, na ktorym trenuja jak najszybsze wykonanie remontu. Powoduje to wzrost kosztow wykonawcy, ale premia za przedterminowe wykonanie prac jest tak wysoka, ze im sie to oplaca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Na Puławskiej pracuja tez w soboty i niedziele IP: *.compi.net.pl 04.09.07, 22:24 Mają już ułozone znaczny odcinek nowych krawężników. Życzę sobie i warszawiakom aby do końca listopada obydwie jezdnie były zrobione i równe. I żeby w tym terminie była też zrobiona przynajmniej jedna z dwóch nowych jezdni Poleczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 22:53 No moze tempo na Pulawskiej to przesada. Sam mieszkam na przedluzeniu Gorczewskiej ktore remontuja drugi rok i konca nie widac! Ale co zrobic - taki firmy (czytaj Strabag) poprostu wiecej kontraktow nie powinny dostawac poki nie skoncza tego co zaczely. A co do 3 zmian to ok przy moscie. Ale przy Pulawskiej mieszkaja ludzie i pomysl o nich. Nie mozna im fundnac remontu 24 bo oni tez musza kiedys spac! Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty 05.09.07, 13:17 zauważ jednak, że z naszego kraju wyemigrowała cała masa ludzi, a juz szczególnie na wakacje, którzy mogliby pracować na te 3 zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Co ma piernik do wiatraka ? 04.09.07, 22:18 << Nie może być tak, że co roku w kasie miasta zostawały setki milionów złotych niewykorzystanych pieniędzy - przypomina rządy Lecha Kaczyńskiego w Warszawie.>> Co wspolnego ma burdel organizacyjny przy remontach warszawskich ulic za ktory odpowiada HGW z pieniedzmi ktore zostaja w kasie ? Do sa argumenty na poziomie piaskownicy (nie obrazajac przedszkolakow) ? Wydawanie pieniedzy tylko dlatego, ze "co roku zostaja w kasie" przypomina prl-owskie praktyki zatrudnienia studentow: zawsze na koniec kwartalu mozna bylo znalezc bardzo dobre zlecenie na nieistniejaca prace bo byl na to budzet i szkoda bylo go "zmarnowac" ryzykujac zmniejszenie w nastepnym ! Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co ma piernik do wiatraka ? IP: *.c.softax.pl 05.09.07, 11:25 Ma i to dużo, z układem ulic jest tak ja z zębami trzeba systematycznie chodzić do dentysty i leczyć. Gdy to nie robi sie systematycznie to należy się liczyć z borowaniem a nawet wyrwanie i wstawieniem nowego zęba, a wiadomo to kosztuje trochę. I teraz co roku można było remontować małe odcinki drogi, ale niestety to nie zostało zrobione i teraz trzeba rwać całość. Dobrze, że tamtych pieniędzy nie defraudowali np. na wysokie premie za pracę koordynatora. To pokazuje jaki jest PIS, że wykorzysta wszystkie nawet nie dozwolone chwyty aby upodlić swojego przeciwnika, zamiast przedstawić społeczeństwu lepszy plan remontu ulic to krytykowanie za wszystko, jakoś 2,3 4 lata temu nie przypominam sobie większych remontów czy prac. Lepiej nic nie robić, bo PISowcy na górze mają w d.. polskie drogi i premier co 2,3 dni LATA samolotem do Juraty, wiec po co remontować polską 7 z warszawy nad morze, jak się z tego nie korzysta, lepiej się skupić na szukaniu układu, tylko ten układ jest u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
radoslawdobry Pisiorczycy wsiądźcie na rowery 04.09.07, 22:31 i przestańce narzekać. Możecie też skorzystać z tramwajów, metra i pociągów. W waszym wieku nie miałem samochodu i tak jak wasze kacze bliźniaki jeździłem komunikacją miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Pisiorczycy wsiądźcie na rowery IP: *.chello.pl 04.09.07, 22:48 Grube pisowskie dupska ciężko wyrwać z foteli a siodełko rowerowe za bardzo się w rowek wrzyna. Metrem lub tramwajem z ciemnym ludem jechać też nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Lepiej mieć korki przez rok i potem lepsze drogi 04.09.07, 23:07 Widać to po Trójmieście. Cóż... przez 3 lata mieliście dyspeptyka, co siedział w pałacu i żarł ciastka. A może narkotyki od tej Piłki? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra III Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.upc.chello.be 05.09.07, 00:22 Czy w poje..... kraju partie polityczne musza wypowiadac sie takze w sprawie korkow i remontow ulic miasta? Niedlugo jak bede chcial isc do kibla to tez bede musial wystapic z wnioskiem do partii!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruch Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 06:53 Pokażcie jakie remonty były wykonywane przez ekipę Kaczyńskiego. Oprócz zrywania nawierzchni nic nie robili. Wiem że harmonogramy prac remontów były opracowane jeszcze przez poprzednie ekipy. I w to teraz wpadła Pani Prezydent. Odczepcie się od Niej. Pis-ie pokaż coś zrobił dla miasta za swoich rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisofil Rządam porotu nieudacznika z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 07:46 Jakieś głupie remonty ulic robią. To prawdziwy skandal. To sprawa dla CBA. Chcemy muzeów a nie remontów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekinek Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.aster.pl 05.09.07, 09:10 wymieniali nawierzchnię na ulicach a teraz są już tam koleiny. Czyli pisowskie "fachury" wywaliły nasze pieniądze w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruch Re: Pani Walcowa, do kury nędzy! Dzisiaj widziałe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 06:59 tę-pol bądź grzeczny bo cię zamkną Odpowiedz Link Zgłoś
benia_b Witek specjalista 05.09.07, 08:51 Panie Redaktorze J.O. Witek jako "superkoordynator" inwestycji miejskich, to chyba jakiś żart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artix Wreszcie cos sie dzieje w moim miescie IP: 217.67.201.* 05.09.07, 10:20 Sa korki, no sa, zawsze byly, do tego mozna bylo jeszcze stracic zawieszenie. Muzeum Powstania o to co zostalo zrobione za poprzednia ekipe. Cale szczescie ze trwa generalny remont tego miasta, a wiele jeszcze jest do nadrobienia po straconym czasie. Ja do pracy jade motocyklem i co widze jedno auto jedna osoba. Mam nadzieje ze Pani Prezydent nie straci zapalu i przez cala swoja kadencje bedzie remontowac z taka intensywnoscia jak teraz. Muzeum Powstania do pracy nie dojade, a ulicami i metrem tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biof Ekipie kaczyńskiego dziękuję za most północny IP: *.aster.pl 05.09.07, 10:44 Podobno oddany do użytku w 2005r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Zmiany w Wawie i w Polsce sa konieczne!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 11:32 Uwazam,ze remonty Warszawy sa potrzebne! Choc sa straszne korki to trzeba to zrobic! Po prostu trzeba! Poprzednia ekipa nie zrobila prawie nic (oprocz MPW) i to wszystko. Najlepiej jest nic nie robic i krytykowac. W Wawie i calym kraju trzeba budowac drogi, autostrady, a nie babrac sie w przeszlosci (vide lustracja- konieczna, ale nie jako glowne zajecie rzadu i parlamentu) Ile szanowny rzad wybudowal kilometrow autostrad??? Co do Wawy, to jak najszybciej trzeba zbudowac obwodnice i zrobic tak, by do Wawy mozna bylo dojechac autostrada! Juz od granicy! (kazdej!) Bo to jest smieszne, ze do Bratyslawy na Slowacji jade sobie swietnej jakosci autostrada niemalze od granicy PL-SK, a kiedy wjezdzam do Polski to jade jakas ~droga dwukierunkowa i co chwila ograniczenia co chwila do 70 km/h Niech nasz kraj i nasza stolica beda nowoczesne!. Odpowiedz Link Zgłoś
avadoro Pas na Śląskim bez samochodów!!! 05.09.07, 11:28 Wbrew temu co twierdzi PiS, xostawienie na moście Śląsko-Dąbrowskim jednego pasa w każdą stronę tylko dla tramwajów jest cudownym wręcz posunięciem! Tak powinno pozostać na stałe (ewentualnie - jeżeli to możliwe - powinno się na ten pas wpuścić jeszcze autobusy). Dzięki temu dojazd do Centrum przez ten most zajmuje parę minut, a nie parędziesiąt, jak rano często bywało. A jeżeli ktoś chce jechać samochodem? Oczywiście może, tylko nieco Wolniej. Takich osób jest zdecydowana mniejszość, większość porusza się komunikacją miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Wszyscy stoimy w korkach:)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 11:47 Mieszkam niedaleko Wiatraka i wcale mnie nie cieszy, że będą utrudnienia ale z drugiej strony to nikt jeszcze nie wymyślił magicznej różdżki do robienia remontów. Jestem za remontami, nawet jeśli musimy się przez nie wszyscy męczyć. Wydaje mi się, że nie ma w Warszawie osoby, która by przez te korki nie cierpiała, więc niech zamkną się wszyscy, którzy "cierpią bardziej" bo to nieprawda!!! Niech się Pisiory zamkną, bo przez parę lat rządów tylko Warszawa zniszczała albo pobudowali jakieś straszaki....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.chomiczowka.waw.pl 05.09.07, 11:58 A wojujcie sobie tam na górze, tylko dajcie żyć kowalskim, i nie likwidujcie im lini autobusowych... E1 na starą trasę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierz bufetowa...a moglismy miec prezydenta IP: *.chello.pl 05.09.07, 12:16 ile mozna wymagac od bufetowej?u niej to w bufecie normalne ze robi sie i kapuste i schabowego jakies frytki czy hamburgera jednoczescnie a nic sie nie przypala...pomyslala ze z ulicami bedzie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: bufetowa...a moglismy miec prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 12:22 Drogi Kazimierzu! A co zrobil Twoj prezydent, gdy rzadzil w Warszawie i teraz tak samo wspaniale rzadi Najjasniejsza?? Prosze powiedz! Wymien! Ilez bylo remontow?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz prosze drogi Kolego juz mowie co zrobil Pis IP: *.chello.pl 05.09.07, 12:30 i Lech Kaczyński: W Warszawie ograniczenie przestepstw na ulichach, budowa muzeum Powstania Warszawskiego,wiadukty nad rondem starzynskiego, lepsze skoordynowanie polaczen komunikacji miejskiej i wiele wiele innych a Rząd: CBA ograniczznei korupcji sądy 24godzinne zerwanie z układem ktory jest-był i nie zaprzeczajmy istnieniu powiazan biznes-wladza malo? Wymieniam osiagniecia bo Rzad remontow ulic nie przeprowadza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: prosze drogi Kolego juz mowie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 12:52 Co do MPW to sie zgodze. Budowa wiaduktu przy Starzynskim ciagnela sie, jedyne przyspieszenie nastapilo przed wyborami. Niestety innych dzialan nie bylo. Prosze Cie, Szanowny Kazimierzu, nie pisz o ukladzie! Bo to mistrzowski zabieg PRowcow z PiSu! Wszyscy jego zwolennicy klapia o ukladzie! Tyle mialo byc rozliczen SLD i poprzednich rzadow, a okazalo sie,ze w ukladzie byli p. Kaczmarek, p. Kornatowski czyli bardzo bliscy wspolpracownicy Kaczynskiego. Ale ja wiem, powiesz tak jak Twoj premier,ze to uklad mu go podrzucil i to najlepszy dowod,ze UKLAD ma sie bardzo dobrze! Tak jest! Tak jest najlatwiej tlumaczyc wlasna niekompetencje i ignorancje! Moim zdaniem CBA jest nie do konca potrzebne! Przeciez do walki z korupcja jest policja, CBS, prokuratura. Moim zdaniem pieniadze, ktore sluzyly utworzeniu CBA, nalezaloby przekazac ww. formacjom. A co powiesz na to,ze pan minister Ziobro wszedzie obsadzil swoich ludzi? Ze szefami TVP, Polskiego Radia i innych spolek skarbu panstwa sa bliscy znajomi panow Kaczynskich?? Ze dzwoni p. Krauze do p. prezydenta Kaczynskiego i dziwnym trafem panowie z ABW nie zatrzymuja prezesa Prokomu? Telefon byl, ale interwencji nie bylo? Wierzysz w to? Rysio zadzwonil do Lecha zeby zapytac o szanowne zdrowie,prawda? Nie widzisz tego?? To nie jest UKLAD??? Powiedz mi ile oskarzen PiS znalazlo final w sadzie? Ktora z oskarzonych osob na lewo i prawo przez PiS zostala skazana prawomocnym wyrokiem sadu? Bo jakos sobie nie przypominam? Co to byl za medialny show prokuratury? Po co Kaczmarka zatrzymala ABW? Normalnie dostaje sie wezwanie do prokuratury, ale nie. Musi byc show! I dlaczego PiS boi sie komisji sledzczej? Przeciez niby Kaczmarek klamie? Bo opinia publiczna zobaczy grzeszki PiSu i wyjdzie na jaw jacy to oni sa prawi i sprawiedliwi? Tak btw: Jak minister Ziobro najpierw mowil,ze nie bylo spotkania w sprawie aresztowania Barbary Blidy, a potem sie okazalo,ze jednak byly to nic nie szkodzi. Minister Ziobro moze klamac i nagrywac, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekinek ...a moglismy miec prezydenta IP: *.aster.pl 05.09.07, 12:35 Kogo? Kazimierza M.? On już pokazał swoje kompetencje inaczej gdy byl komisarzem. Poczekaj jak skończy się obecna kadencja i porównaj kto więcej zrobił. Mi już wychodzi, że obecna Prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLO Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.nitronet.pl 05.09.07, 12:22 Jest chyba jedyne rozwiązanie na korki, trzeba wprowadzić ograniczenia w ruchu dla prywatnych samochodów. Jeżdze codziennie Modlińską, , w kazdym samochodzie przeważnie tylko kierowca. Ludzie zostawcie w domu te swoje blachopuszki, naprawdę do pracy można szybciej dojechać komunikacją miejską-sprawdzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Morda pisowskie psy!!! IP: 62.29.253.* 05.09.07, 12:31 tylko szczekać potraficie, ale do roboty to jakoś chętnych nie było za kaczora, kochalskiego i krzywoustego, niech no mi się nawiną tylko na oczy te cfele z transparentami z pisu...skopię wam pisowskie tyłki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcat Słuchaj wieśniaku IP: *.acn.waw.pl 06.09.07, 21:41 Po pierwsze żenujące są twoje wyzwiska pod adresem normalnych ludzi. Po drugie jesteś politycznym analfabetą i widać, że książki inne niż "Jak naprawić Forda Mondeo" są ci zupełnie obce. Po trzecie - w W-wie nie ma inwestycji tylko remonty. Zwykła ku.. wymiana nawierzchni i rur pod ziemią - nic więcej. Za rok remonty się skończą, a korki pozostaną. Nie buduje się żadne nowe skrzyżowanie bezkolizyjne, żaden most, żaden tunel, żaden wiadukt. O obwodnicy W-wy nawet nie wspominam. Ponadto W-wa jest jedyną stolicą obok Tirany (stolica Albanii ignorancie), do której nie dochodzi autostrada i prędko nie dojdzie. Więc pokornie zostawiam swój samochód (notabene wylizałbyś mi alufelgi 18' z wrażenia) i jadę metrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telcor Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: 198.28.69.* 05.09.07, 18:41 Tak? To powiedz mi jak dojechac z Odkrytej na Rzymowskiego w rozsadnym czasie (1h) korzystajac z komunikacji miejskiej? Mnie to zajmuje zwykle nawet do 2,5 h w jedna strone czyli 5h dziennie!!! A samochodem max 1h w jedna strone. Jeszcze nie upadlem na glowe zeby tracic piec godzin zycia kazdego dnia na kolebanie sie w autobusie, metrze i tramwaju lub znowu autobusie... Odpowiedz Link Zgłoś
iceberg69 Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty 05.09.07, 23:50 Nominalny czas - zgodnie z aktualnymi rozkładami jazdy i wyszukanymi przez moją wyszukiwarkę trasami to 70-75 minut (trasa NOWODWORY -> RZYMOWSKIEGO, o 7 rano). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telcor Re: Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: 198.28.69.* 06.09.07, 15:06 No niestety nijak sie to ma do rzeczywistosci - wczoraj rozpoczynajac o godz. 6.50, ponad 50 min zajelo mojej zonie dojechanie do Grota. Doliczajac do tego oczekiwanie na metro, na Wilsona nie wiecej niz 4 min ale np na Wilanowskiej jadac spowrotem to juz troche wiecej, nieraz musialem czekac 15 - 20 min zeby sie wepchnac do pociagu, plus oczekiwanie na autobus/tramwaj do 10 min. No i oczywiscie czas samej jazdy. Rzeczywiscie, kiedy slonko ladnie swieci i nie ma zadnej stluczki i tramwaje kursuja to taki czas jest mozliwy. Jednak najczesciej jest to 1,5 do 2 h w jedna strone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZET Tchórze w Ratuszu HGW !!! IP: *.chello.pl 05.09.07, 12:44 Mam ci i ja uwagi do celowo tworzonego prze wladze miasta balaganu oznakowania Wislostrady i zlośliwych polowań na kierowców /to nie jest zwiazane z remontami/. Poprosiłem rzecznika HGW o kontakt bo chcę wytoczyć miastu proces. Ale pan rzecznik to "struś". Głowa w piasek i o niczym nie wiem... Spoko, dotrę i w jego sprawie do HGW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykaczy Re: Pisowskie gnojki pod Ratuszem HGW !!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.07, 14:39 ...mogą tylko głośno kwakać. Po "sukcesach" kaczej ekipy Hania będzie zapewne władać miastem spokojnie z dwie kadencje a i potem przyjdzie prędzej lewica niż specjaliści od kierowania "ciemnym ludem". Kilkadziesiąt miesięcy coraz bardziej intensywnych prac i może uda się w dużym stopniu nadrobić zapaść inwestycyjną drugiego obywatela IV erpe. A samemu prawie prezydentowi z chroniczną biegunką życzymy wyjazdu do jakiegoś sanatorium i do swych wyborców na wschodzie - najlepiej przez most północny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zof Wojna PiS z Platformą na uliczne remonty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:26 Chciałabym dowiedzieć się o miejsca urodzenia tych wszystkich krytykujących obecną skalę remontów. Ci nowi, pseudo Warszawiacy nie interesuja się obliczem i jakością życia mieszkańców ale upokorzeniem przeciwnika politycznego. Radni, samorząd nie jest od uprawniania polityki, ale od zapewnienia aby dzieci miały blisko do szkoły, chodniki były równe i latarnie się paliły. Problemem jest nie to, że teraz jest dużo remontów, bo te się kiedyś skończą, ale by je sukcesywnie przeprowadzać. Za Kaczyńskiego, który ze swymi akolitami Warszawę traktował jako odskocznię do prezydentury krajowej remontów nie robiono i teraz mamy tego skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Warszawiacy glosuja na PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 16:04 Widac juz pozytywne zmiany, remonty, inwestycje i to jest to! Pis niech szuka elektoratu w malych miasteczkach i wsiach, a w stolicy niech da sobie luz! szkoda czasu! i przestancie sie kompromitowac atakami na ludzi za to, ze cos w przeciwienstwie do was robia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś