zby21 12.09.07, 09:10 Zawiadamiam uczestników forum, że na stronie www.komorow.net została opublikowana w pełnej wersji Historia Komorowa Pozdrawiam wszystkich Zb. Kow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilekobietamalat Re: Historia Komorowa 12.09.07, 09:55 w koncu znalazlam chwile zeby przeczytac, nikt mi nie przeszkadzal:) i czuje niedosyt:) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Historia Komorowa 13.09.07, 13:08 a to dobre pytanie;) musze chyba zaczac czytac jeszcze raz, z otwartym forum,i bede na biezaco zadawac pytania:) a tak swoja droga, to fajnie by bylo,jak by ktos zorganizowal spacery po komorowie, z takimi opowiesciami jak to bylo kiedys:) chyba gazeta wyborcza cos podobnego organizowala, tylko po warszawie oczywiscie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zby21 Re: Historia Komorowa 13.09.07, 13:25 W niedzielę jest spacer po Komorowie w ramach Festiwalu Otwartych Ogrodów - początek godz. 15 Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Re: Historia Komorowa 12.09.07, 10:24 Dziekuję zby21. Kawał dobrej roboty. czytam historie Komorowa z wielką ciekawością. Nie wiedziałam, że mamy herb. Dlaczego więc go nigdnie nie akcentujemy?? Wszędobylski jest herb gminny. A czemu nie nasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Historia Komorowa 12.09.07, 15:07 Bardzo ciekawe, jak znajdę chwilkę to przeczytam bardzo dokładnie. Z ciekawostek, moge podać, że Aleja Marii Dąbrowskiej nosiła w latach pięćdziesiątych nazwę Aleja Stalina (powinienem dysponować planami) osiedle Domeczek miało do wyboru trzy lokalizacje - poza obecną, takżźe plac Paderewskiego i mniej więcej na rogu Wiejskiej i Aleii Starych Lip. I jeszcze jedno - to ostrzeliwanie Warszawy w 81 to chyba nienajszczęśliwsze sformułowanie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Historia Komorowa 13.09.07, 14:18 Panie Zbigniewie, Bardzo ciekawe opracowanie, ale czasami mało precyzyjne z pewnymi nieścisłościami bądź przekłamaniami. Chciałbym te rzeczy o których ja bądź moja rodzina ma pojęcie sprostować, natomiast niekoniecznie musi to być forum publiczne - będe wdzięczny za komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
doloresk40 Re: Historia Komorowa 18.09.07, 08:41 Śledźcie dokładne ten wątek - przygotowywany jest właśnie taki spacer z historią po Komorowie. Wkrótce podam, kiedy i gdzie się spotykamy. Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Re: Historia Komorowa 18.09.07, 09:03 No to będziemy czujni :-) Oby tylko pogoda dopisała, bo ta ostatnio jak to kobieta, zmienną jest :-) Odpowiedz Link Zgłoś