28.09.07, 23:33
informację jaką uzyskałem z nr 94 84 jest taka że lkwidacjA TEJ LINI
NIE JEST JESZCZE PRZESĄDZONA z kosulntatem rozmawiałem dzisiaj 28.09
ok 17
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Linia416 28.09.07, 23:49
      Już wiadomo, że nie wróci.
      • Gość: wienna Re: Linia416 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 10:27
        > Już wiadomo, że nie wróci.

Nieprawda! Najnowsze wiadomości są takie że linia 416 wróci i bedzie
        kursowac z Bródna na Stegny przez Nowy Swiat dojedzie takze do
        łazienek.
        • e-tam Re: Linia416 29.09.07, 12:54
          Łazienki? Litości! To ma być linia przyspieszona.
          • ardaryk Re: Linia416 30.09.07, 19:12
            Ale o co chodzi? Przecież na przystanku Pl. Na Rozdrożu stają
            wszystkie jadące tamtędy pośpiechy! A po za tym - jeżeli
            wpis "wienny" jest prawidziwy - byłaby to rewelacyjna linia, ale
            najlepiej jako 516.
            • Gość: zorba Re: Linia416 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 22:47
              o tak 516 zamiast 416 jest ok
    • Gość: X Re: Linia 416 IP: *.aster.pl 30.09.07, 19:18
      Jak zostanie uruchomiona linia 416 ( Bródno - Trakt Królewski -
      Stegny ) to trzeba zmniejszyć liczbę przystanków na trasie linii E-2:

PL. NA ROZDROŻU, MANGALIA, CZARNOMORSKA

Wtedy E-2 będzie prawdziwym ekspresem. Dodatkowo częstotliwość powinna nieco
      "podskoczyć". ( np. do 5 minut w szczycie )
    • sibeliuss Re: Linia416 04.10.07, 17:47
      Od kiedy ruszy nowe 416 i na co czekamy?
      • Gość: arek Re: Linia416 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 18:51
        od połowy pazdziernika jest przecież informacja na stronie ZTM w
        komunikacie o zmianach na trakcie królewskim
        • sibeliuss Re: Linia416 04.10.07, 20:03
          Tam nie ma żadnych konkretów.
          • Gość: Michał Re: Linia416 IP: *.aster.pl 05.10.07, 23:46
            Jeśli miałaby wrócić, to tylko na trasę Chomiczówka-Stegny. To
            historyczna trasa, cały czas oblegana przez pasażerów zapchanego
            116. Po co 416 na Bródno, skoro E-3 woziło powietrze? Poza tym
            Bródno ma super komunikację w 3 rejony Traktu - 25 na Nowy Świat/Pl.
            3 Krzyży, 4 i 23 na Pl. Zamkowy/Stare Miasto oraz 506 na
            Uniwersytet/Nowy Świat. Mało to? Poza tym na Żoliborzu i Mokotowie
            mieszka znacznie więcej inteligencji, która ma o wiele więcej
            potrzeb udać się na Trakt Królewski.
            • golf1980 Re: Linia416 06.10.07, 11:02
              Cechą ludzi inteligentnych jest dobre wychowanie i kultura osobista.
              Komentarz -"(...) Poza tym na Żoliborzu i Mokotowie mieszka znacznie
              więcej inteligencji, która ma o wiele więcej potrzeb udać się na
              Trakt Królewski(...)"-jest szczytem chamstwa i prymitywizmu.Za kogo
              się masz, twierdząc, że jesteś lepszy i mądrzejszy od ludzi
              mieszkających na bródnie?Byłeś tam kiedykolwiek, znasz to osiedle i
              jego mieszkańców???Pewnie nawet nie jesteś Warszawiakiem, tylko
              przyjezdnym,który nasłuchał się stereotypowych legend i jak
              większośc boi się przejechac przez most, bo na pradze to tylko
              chołota i złodzieje.
              Ręcę opadją, brak mi słów.
              P.s.Nie mam nic przeciwko przyjezdnym.

• Gość: Kmicic Re: Linia416 IP: *.chello.pl 07.10.07, 20:24
                Co do ilości osób inteligentnych, prawdziwa inteligencja jest w naszej kochanej
                Warszawie na wymarciu i nie będę o niej pisał. Jednak...pamiętam jeszcze czasy
                kiedy jeździłem z Chomiczówki na Uniwerek właśnie linią 416. Nie mam nic
                przeciwko osobom z Bródna, zwłaszcza, że sporo ich mieszka na tzw. Wrzecionie.
                Jak brakowało klasy robotniczej i nie miał kto w Hucie Warszawa pracować, to się
                go delikatnie zapraszało tam z Bródna do mieszkania. To jedno z najmniej
                ciekawych osiedli Bielan.
              • Gość: Michał Re: Linia416 IP: *.aster.pl 07.10.07, 20:57
                Tak się składa że:
                - jestem Warszawiakiem z dziada pradziada,
                - przez most przejeżdżam codziennie, bo na Pradze pracuję,
                - linią 416 od dziecka jeździłem do szkoły, liceum i na Uniwersytet.
                Na Bródnie mam dobrych znajomych, którzy albo się stamtąd
                wyprowadzili albo marzą o wyprowadzce. To nieciekawe blokowisko,
                które owszem, w porównaniu z latami 90-tymi poprawiło znacznie swój
                wygląd , ale nadal pełno tu dresiarzy, blokersów, pijaków itp. i
                ludzie przyzwoici nie czują się tu zbyt dobrze. A ja też nie czuję
                się zbyt dobrze codziennie wysiadając i wsiadając na Pradze wśród
                meneli obecnych tu jednak w zdecydowanie większej ilości niż po
                lewej stronie Wisły ale z tego powodu nie będę zmieniał fajnej
                pracy. Poza tym sama Stara Praga ma niezwykłą wartość i należy ją
                jak najszybciej rewitalizować.
                Czy ja gdziekolwiek piszę, że czuję się lepszy od ludzi
                mieszkających na Bródnie??? Piszę tylko o zapotrzebowaniu linii na
                określonej linii stosownie do większości określonej grupy pasażerów
                i podkreślam, że Bródno i tak ma dobry dojazd na Trakt, podczas gdy
                116 pęka w szwach, a także dojazd z Żoliborza na Mokotów trwa linią
                zwykłą wyjatkowo długo.
                • Gość: strong Re: Linia416 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 22:47
                  > Tak się składa że:
                  > - jestem Warszawiakiem z dziada pradziada,

Powinieneś się wstydzić, to obraża prawdziwych warszawian a nie
                  przeszczepionych warszawiaków takich jak ty uzurpujących sobie
                  szlechetne tytuły.

To nieciekawe blokowisko,
                  > które owszem, w porównaniu z latami 90-tymi poprawiło znacznie
                  swój
                  > wygląd , ale nadal pełno tu dresiarzy, blokersów, pijaków itp. i
                  > ludzie przyzwoici nie czują się tu zbyt dobrze.

Nieciekawe to są twoje załosne wpisy na tym forum, jak dla mnie to
                  najbardziej oblesne sa tereny śródmieścia szczególnie pl
                  grzybowskiego,oraz dalszej robotniczej woli.
                • Gość: strong Re: Linia416 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 22:51
                  Piszę tylko o zapotrzebowaniu linii na
                  > określonej linii stosownie do większości określonej grupy
                  pasażerów
                  > i podkreślam, że Bródno i tak ma dobry dojazd na Trakt, podczas
                  gdy
                  > 116 pęka w szwach, a także dojazd z Żoliborza na Mokotów trwa
                  linią
                  > zwykłą wyjatkowo długo.

Własnie Bródno w ogóle nie ma dojazdu na trakt w przeciwieństwie do
                  Chomiczówki która ma czeste 116 jadące całym traktem królewskim aż
                  do wilanowa!!! Dlatego uruchomienie linii 416 z Bródna przez trakt
                  na Stegny jest strzałem w 10! I nie minie miesiąc a linie powinna
                  stac się 5xx
                  • Gość: Dick Turpin Re: Linia 416 IP: *.chello.pl 07.10.07, 23:30
                    Rozumiem, że gość portalu o wdzięcznym nick'u "strong", był pod wpływem lektury
                    Wiersza o Leninie, kiedy przedstawiał swoje zdanie na temat linii 416. Mnie
                    osobiście nie przeszkadza, jeżeli ktoś przyznaje się, że jest Warszawiakiem od
                    kliku pokoleń. Jest takich osób, czy rodzin co raz mniej.
                    • golf1980 Re: Linia 416 08.10.07, 20:03
                      Ja też jestem Warszawianką od pokoleń, cała moja rodzina jest
                      wykształcona i nieźle sytuowana(pewnie lewostronni uznają to za
                      ewenement w tej częsci Warszawy),a mieszkam na bródnie bo jest mi
                      tam dobrze.Po pierwsze bródno na tle wielu miejsc w Warszawie jest
                      całkiem ładne i bardzo zielone, wszędzie jest dośc blisko i wbrew
                      pozorom nie ma tu wcale tak wielu dresiarzy.Ja z bródna nigdy bym
                      sie nie chciała wyprowadzic,wiele osób, które zanm również.Ludzie
                      chętnie zmieniają mieszkania na nowe, ale przeważnie wyprowadzają
                      się kilka ulic dalej. Osobiście nie znam nikogo kto modliłby się o
                      rychłą wyprowadzkę.Wiem, że nie jestem do końca obiektywna, ale na
                      tle innych osieli bródno nie wyróznia się niczym negatywnym.Drażnią
                      mnie natomiast negatywne stereotypy i legendy związane z prawą
                      stroną Wisły i jej mieszkańcami.
                      • Gość: Halina wracając do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 09:56
                        Ja bym wolała 516 na trasie Chomiczówka - Stegny. Mieszkam nie na
                        Chomiczówce, ale nieco przed nią i boleśnie odczuwam
                        niewystarczające ilości autobusów. Widać to zwłaszcza w dni
                        powszednie, gdy wysiadam z metra i ledwo dopycham się w zatłoczone
                        110 czy 116. W weekendy za to jest dramat, bo wszystkie autobusy
                        jadą razem a potem jest długa przerwa, ale to już ktoś tak wymyślił.
                        • Gość: Alina Re: wracając do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 20:28
                          Droga Halino!! Nie badz egoistyczna!! Masz już linie 116 z
                          Chomiczówki przez scisłe śródmiescie trakt rólewski az do
                          wilanowa!!! My na Bródnie zostaliśmy oskalpowani z 40% linii w tym z
                          głównej 524 a ty swoje 520 jeszcze masz i teraz gdy wreszcie jest
                          szansa na 516 Z Bródna na Stegny jestesmy pełni nadziei że taka
                          linia powstnie
                          • Gość: Rafał Re: wracając do tematu IP: *.aster.pl 10.10.07, 20:42
                            Chwileczkę, przecież Bródno ma 127, 500 i 506 do samego Centrum.
                            Jazda metrem + 1,2, 500, 527, E-3, 114, 132 jest o wiele szybsza niż
                            stanie w korkach w 500 na Jana Pawła II czy w 506 na Świętokrzyskiej
                            i Powiślu. 520 też powinni skrócić do metra, zaś 416 lub jeszcze
                            lepiej 516 - tylko naprawdę solidnie przyspieszone! - jest zasadne,
                            bo pojedzie na Trakt Królewski, a tam metra nie ma. Skoro
                            zdecydowano się puścić autobusy Krakowskim, to wzmocnienie 116
                            powinno być, tym bardziej że 116 jest wolne i zapchane tak że dziś
                            po raz kolejny do niego nie wsiadłem. I jeszcze jedno - rozbudowuje
                            się Nowy Wilanów, a autobusów tam nie przybywa. Dzięki 416/516
                            Stegny i Sabyba mogłyby wejść do autobusu, bo 116 i E-2 przyjeżdzają
                            z Wilanowa juz mocno zapchane, a wraz z błyskawicznym oddawaniem do
                            uzytku nowych domów będzie coraz gorzej...
                            • Gość: ewka Re: wracając do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:36
                              Chwileczkę, przecież Bródno ma 127, 500 i 506 do samego Centrum.
                              > Jazda metrem + 1,2, 500, 527, E-3, 114, 132 jest o wiele szybsza
                              niż
                              > stanie w korkach w 500 na Jana Pawła II czy w 506 na
                              Świętokrzyskiej
                              > i Powiślu.

Kotku bury:) Popatrzyłaeś sobie ile razy Bródno jest większe od
                              |Chomiczówki? i jaka jest jego topografia? Rybeńko złota co mi po
                              127 500 czy 527 jesli mieszkam w okolicy Bartniczej i Wysockiego czy
                              też Chodecka/Wyszogrodzka? Żabko droga co mi po 506 które jedzie
                              bazyliańska, z reszty trzeba się przesiadać a mała chomiczówka ma
                              520 na marszałkowską 116 na trakt masę innych linii i tramwaje
                              • Gość: Halina Re: wracając do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 09:33
                                Chomiczówka sama w sobie może i nie jest wielka, ale wystarczy około
                                godziny 17.30-18.00 przejść się na przystanek przy Pl Wilsona i
                                poobserwować tłum, upychający się do 116. Poza tym nie wszyscy jadą
                                aż na samą Chomiczówkę. Większość tłumu wysiada przy przystanku
                                Aspekt, bo na jego wysokości powstały nowe osiedla. A co się będzie
                                działo, jak oddadzą do użytku osiedla, powstające w dalszym ciągu?
                                Porównanie Chomiczówka-Bródno faktycznie nie jest trafione, ale
                                istotnie, przydałby się jakiś "czerwony" autobus na stałe. Okresowe
                                E-1 nie rozwiązuje problemu. Inna sprawa, że jakiś matoł ułożył
                                odjazdy z Pl Wilsona tak, że wszystkie autobusy jadą jeden po drugim
                                a potem jest długa przerwa. Matoł, inaczej nie nazwę. Inna sprawa,
                                że nawet kilka numerów (mówię o nie jadących na samą Chomiczówkę
                                podmiejskich) nie rozwiązuje kwestii upiornego tłoku.
                          • Gość: Halina Re: wracając do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 09:35
                            Gość portalu: Alina napisał(a):

> Droga Halino!! Nie badz egoistyczna!! Masz już linie 116 z
                            > Chomiczówki przez scisłe śródmiescie trakt rólewski az do
                            > wilanowa!!! My na Bródnie zostaliśmy oskalpowani z 40% linii w tym
                            z
                            > głównej 524 a ty swoje 520 jeszcze masz i teraz gdy wreszcie jest
                            > szansa na 516 Z Bródna na Stegny jestesmy pełni nadziei że taka
                            > linia powstnie

Droga Alino! Nie bądź egoistyczna! To, co zostało Ci po oskalpowaniu
                            z 40% linii i tak jes tniczym w porównaniu z tym, co ja zawsze
                            miałam do dyspozycji. Aha, i "moje" 520 do mnie nie dojeżdża. Nie
                            widzę powodu, dla którego miałabyś mieć więcej racji niż ja.
                            Załączam wyrazy szacunku,
                            Halina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka