mk968 28.09.07, 23:33 informację jaką uzyskałem z nr 94 84 jest taka że lkwidacjA TEJ LINI NIE JEST JESZCZE PRZESĄDZONA z kosulntatem rozmawiałem dzisiaj 28.09 ok 17 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wienna Re: Linia416 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 10:27 > Już wiadomo, że nie wróci. Nieprawda! Najnowsze wiadomości są takie że linia 416 wróci i bedzie kursowac z Bródna na Stegny przez Nowy Swiat dojedzie takze do łazienek. Odpowiedz Link Zgłoś
e-tam Re: Linia416 29.09.07, 12:54 Łazienki? Litości! To ma być linia przyspieszona. Odpowiedz Link Zgłoś
ardaryk Re: Linia416 30.09.07, 19:12 Ale o co chodzi? Przecież na przystanku Pl. Na Rozdrożu stają wszystkie jadące tamtędy pośpiechy! A po za tym - jeżeli wpis "wienny" jest prawidziwy - byłaby to rewelacyjna linia, ale najlepiej jako 516. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorba Re: Linia416 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 22:47 o tak 516 zamiast 416 jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Linia 416 IP: *.aster.pl 30.09.07, 19:18 Jak zostanie uruchomiona linia 416 ( Bródno - Trakt Królewski - Stegny ) to trzeba zmniejszyć liczbę przystanków na trasie linii E-2: PL. NA ROZDROŻU, MANGALIA, CZARNOMORSKA Wtedy E-2 będzie prawdziwym ekspresem. Dodatkowo częstotliwość powinna nieco "podskoczyć". ( np. do 5 minut w szczycie ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Linia416 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 18:51 od połowy pazdziernika jest przecież informacja na stronie ZTM w komunikacie o zmianach na trakcie królewskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Linia416 IP: *.aster.pl 05.10.07, 23:46 Jeśli miałaby wrócić, to tylko na trasę Chomiczówka-Stegny. To historyczna trasa, cały czas oblegana przez pasażerów zapchanego 116. Po co 416 na Bródno, skoro E-3 woziło powietrze? Poza tym Bródno ma super komunikację w 3 rejony Traktu - 25 na Nowy Świat/Pl. 3 Krzyży, 4 i 23 na Pl. Zamkowy/Stare Miasto oraz 506 na Uniwersytet/Nowy Świat. Mało to? Poza tym na Żoliborzu i Mokotowie mieszka znacznie więcej inteligencji, która ma o wiele więcej potrzeb udać się na Trakt Królewski. Odpowiedz Link Zgłoś
golf1980 Re: Linia416 06.10.07, 11:02 Cechą ludzi inteligentnych jest dobre wychowanie i kultura osobista. Komentarz -"(...) Poza tym na Żoliborzu i Mokotowie mieszka znacznie więcej inteligencji, która ma o wiele więcej potrzeb udać się na Trakt Królewski(...)"-jest szczytem chamstwa i prymitywizmu.Za kogo się masz, twierdząc, że jesteś lepszy i mądrzejszy od ludzi mieszkających na bródnie?Byłeś tam kiedykolwiek, znasz to osiedle i jego mieszkańców???Pewnie nawet nie jesteś Warszawiakiem, tylko przyjezdnym,który nasłuchał się stereotypowych legend i jak większośc boi się przejechac przez most, bo na pradze to tylko chołota i złodzieje. Ręcę opadją, brak mi słów. P.s.Nie mam nic przeciwko przyjezdnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmicic Re: Linia416 IP: *.chello.pl 07.10.07, 20:24 Co do ilości osób inteligentnych, prawdziwa inteligencja jest w naszej kochanej Warszawie na wymarciu i nie będę o niej pisał. Jednak...pamiętam jeszcze czasy kiedy jeździłem z Chomiczówki na Uniwerek właśnie linią 416. Nie mam nic przeciwko osobom z Bródna, zwłaszcza, że sporo ich mieszka na tzw. Wrzecionie. Jak brakowało klasy robotniczej i nie miał kto w Hucie Warszawa pracować, to się go delikatnie zapraszało tam z Bródna do mieszkania. To jedno z najmniej ciekawych osiedli Bielan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Linia416 IP: *.aster.pl 07.10.07, 20:57 Tak się składa że: - jestem Warszawiakiem z dziada pradziada, - przez most przejeżdżam codziennie, bo na Pradze pracuję, - linią 416 od dziecka jeździłem do szkoły, liceum i na Uniwersytet. Na Bródnie mam dobrych znajomych, którzy albo się stamtąd wyprowadzili albo marzą o wyprowadzce. To nieciekawe blokowisko, które owszem, w porównaniu z latami 90-tymi poprawiło znacznie swój wygląd , ale nadal pełno tu dresiarzy, blokersów, pijaków itp. i ludzie przyzwoici nie czują się tu zbyt dobrze. A ja też nie czuję się zbyt dobrze codziennie wysiadając i wsiadając na Pradze wśród meneli obecnych tu jednak w zdecydowanie większej ilości niż po lewej stronie Wisły ale z tego powodu nie będę zmieniał fajnej pracy. Poza tym sama Stara Praga ma niezwykłą wartość i należy ją jak najszybciej rewitalizować. Czy ja gdziekolwiek piszę, że czuję się lepszy od ludzi mieszkających na Bródnie??? Piszę tylko o zapotrzebowaniu linii na określonej linii stosownie do większości określonej grupy pasażerów i podkreślam, że Bródno i tak ma dobry dojazd na Trakt, podczas gdy 116 pęka w szwach, a także dojazd z Żoliborza na Mokotów trwa linią zwykłą wyjatkowo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strong Re: Linia416 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 22:47 > Tak się składa że: > - jestem Warszawiakiem z dziada pradziada, Powinieneś się wstydzić, to obraża prawdziwych warszawian a nie przeszczepionych warszawiaków takich jak ty uzurpujących sobie szlechetne tytuły. To nieciekawe blokowisko, > które owszem, w porównaniu z latami 90-tymi poprawiło znacznie swój > wygląd , ale nadal pełno tu dresiarzy, blokersów, pijaków itp. i > ludzie przyzwoici nie czują się tu zbyt dobrze. Nieciekawe to są twoje załosne wpisy na tym forum, jak dla mnie to najbardziej oblesne sa tereny śródmieścia szczególnie pl grzybowskiego,oraz dalszej robotniczej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strong Re: Linia416 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 22:51 Piszę tylko o zapotrzebowaniu linii na > określonej linii stosownie do większości określonej grupy pasażerów > i podkreślam, że Bródno i tak ma dobry dojazd na Trakt, podczas gdy > 116 pęka w szwach, a także dojazd z Żoliborza na Mokotów trwa linią > zwykłą wyjatkowo długo. Własnie Bródno w ogóle nie ma dojazdu na trakt w przeciwieństwie do Chomiczówki która ma czeste 116 jadące całym traktem królewskim aż do wilanowa!!! Dlatego uruchomienie linii 416 z Bródna przez trakt na Stegny jest strzałem w 10! I nie minie miesiąc a linie powinna stac się 5xx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dick Turpin Re: Linia 416 IP: *.chello.pl 07.10.07, 23:30 Rozumiem, że gość portalu o wdzięcznym nick'u "strong", był pod wpływem lektury Wiersza o Leninie, kiedy przedstawiał swoje zdanie na temat linii 416. Mnie osobiście nie przeszkadza, jeżeli ktoś przyznaje się, że jest Warszawiakiem od kliku pokoleń. Jest takich osób, czy rodzin co raz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
golf1980 Re: Linia 416 08.10.07, 20:03 Ja też jestem Warszawianką od pokoleń, cała moja rodzina jest wykształcona i nieźle sytuowana(pewnie lewostronni uznają to za ewenement w tej częsci Warszawy),a mieszkam na bródnie bo jest mi tam dobrze.Po pierwsze bródno na tle wielu miejsc w Warszawie jest całkiem ładne i bardzo zielone, wszędzie jest dośc blisko i wbrew pozorom nie ma tu wcale tak wielu dresiarzy.Ja z bródna nigdy bym sie nie chciała wyprowadzic,wiele osób, które zanm również.Ludzie chętnie zmieniają mieszkania na nowe, ale przeważnie wyprowadzają się kilka ulic dalej. Osobiście nie znam nikogo kto modliłby się o rychłą wyprowadzkę.Wiem, że nie jestem do końca obiektywna, ale na tle innych osieli bródno nie wyróznia się niczym negatywnym.Drażnią mnie natomiast negatywne stereotypy i legendy związane z prawą stroną Wisły i jej mieszkańcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina wracając do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 09:56 Ja bym wolała 516 na trasie Chomiczówka - Stegny. Mieszkam nie na Chomiczówce, ale nieco przed nią i boleśnie odczuwam niewystarczające ilości autobusów. Widać to zwłaszcza w dni powszednie, gdy wysiadam z metra i ledwo dopycham się w zatłoczone 110 czy 116. W weekendy za to jest dramat, bo wszystkie autobusy jadą razem a potem jest długa przerwa, ale to już ktoś tak wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: wracając do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 20:28 Droga Halino!! Nie badz egoistyczna!! Masz już linie 116 z Chomiczówki przez scisłe śródmiescie trakt rólewski az do wilanowa!!! My na Bródnie zostaliśmy oskalpowani z 40% linii w tym z głównej 524 a ty swoje 520 jeszcze masz i teraz gdy wreszcie jest szansa na 516 Z Bródna na Stegny jestesmy pełni nadziei że taka linia powstnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: wracając do tematu IP: *.aster.pl 10.10.07, 20:42 Chwileczkę, przecież Bródno ma 127, 500 i 506 do samego Centrum. Jazda metrem + 1,2, 500, 527, E-3, 114, 132 jest o wiele szybsza niż stanie w korkach w 500 na Jana Pawła II czy w 506 na Świętokrzyskiej i Powiślu. 520 też powinni skrócić do metra, zaś 416 lub jeszcze lepiej 516 - tylko naprawdę solidnie przyspieszone! - jest zasadne, bo pojedzie na Trakt Królewski, a tam metra nie ma. Skoro zdecydowano się puścić autobusy Krakowskim, to wzmocnienie 116 powinno być, tym bardziej że 116 jest wolne i zapchane tak że dziś po raz kolejny do niego nie wsiadłem. I jeszcze jedno - rozbudowuje się Nowy Wilanów, a autobusów tam nie przybywa. Dzięki 416/516 Stegny i Sabyba mogłyby wejść do autobusu, bo 116 i E-2 przyjeżdzają z Wilanowa juz mocno zapchane, a wraz z błyskawicznym oddawaniem do uzytku nowych domów będzie coraz gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: wracając do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:36 Chwileczkę, przecież Bródno ma 127, 500 i 506 do samego Centrum. > Jazda metrem + 1,2, 500, 527, E-3, 114, 132 jest o wiele szybsza niż > stanie w korkach w 500 na Jana Pawła II czy w 506 na Świętokrzyskiej > i Powiślu. Kotku bury:) Popatrzyłaeś sobie ile razy Bródno jest większe od |Chomiczówki? i jaka jest jego topografia? Rybeńko złota co mi po 127 500 czy 527 jesli mieszkam w okolicy Bartniczej i Wysockiego czy też Chodecka/Wyszogrodzka? Żabko droga co mi po 506 które jedzie bazyliańska, z reszty trzeba się przesiadać a mała chomiczówka ma 520 na marszałkowską 116 na trakt masę innych linii i tramwaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: wracając do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 09:33 Chomiczówka sama w sobie może i nie jest wielka, ale wystarczy około godziny 17.30-18.00 przejść się na przystanek przy Pl Wilsona i poobserwować tłum, upychający się do 116. Poza tym nie wszyscy jadą aż na samą Chomiczówkę. Większość tłumu wysiada przy przystanku Aspekt, bo na jego wysokości powstały nowe osiedla. A co się będzie działo, jak oddadzą do użytku osiedla, powstające w dalszym ciągu? Porównanie Chomiczówka-Bródno faktycznie nie jest trafione, ale istotnie, przydałby się jakiś "czerwony" autobus na stałe. Okresowe E-1 nie rozwiązuje problemu. Inna sprawa, że jakiś matoł ułożył odjazdy z Pl Wilsona tak, że wszystkie autobusy jadą jeden po drugim a potem jest długa przerwa. Matoł, inaczej nie nazwę. Inna sprawa, że nawet kilka numerów (mówię o nie jadących na samą Chomiczówkę podmiejskich) nie rozwiązuje kwestii upiornego tłoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: wracając do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 09:35 Gość portalu: Alina napisał(a): > Droga Halino!! Nie badz egoistyczna!! Masz już linie 116 z > Chomiczówki przez scisłe śródmiescie trakt rólewski az do > wilanowa!!! My na Bródnie zostaliśmy oskalpowani z 40% linii w tym z > głównej 524 a ty swoje 520 jeszcze masz i teraz gdy wreszcie jest > szansa na 516 Z Bródna na Stegny jestesmy pełni nadziei że taka > linia powstnie Droga Alino! Nie bądź egoistyczna! To, co zostało Ci po oskalpowaniu z 40% linii i tak jes tniczym w porównaniu z tym, co ja zawsze miałam do dyspozycji. Aha, i "moje" 520 do mnie nie dojeżdża. Nie widzę powodu, dla którego miałabyś mieć więcej racji niż ja. Załączam wyrazy szacunku, Halina Odpowiedz Link Zgłoś