Gość: Wanda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 01:09 Aktualne zmiany w miejskim transporcie - www.ztm.waw.pl/news.html Mail: drogownictwo @ warszawa.um.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ela Remont torów w Alejach zakończony częściowo IP: *.chello.pl 01.10.07, 04:37 Zdjęcie o kant dupy potłuc. Wyraźnie widać że tramwaj jedzie Al. Solidarności między tunelem a Pl. Bankowym. Nie było innego zdjęcia, z Jerozolimskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada 30 Czesciowy remont, czesciowy profesjonalizm PO IP: 212.76.38.* 01.10.07, 09:05 j.w Pięknie "rządzi" nasz pani prrrezydent :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsw Re: Czesciowy remont, czesciowy profesjonalizm PO IP: *.chello.pl 01.10.07, 11:07 Pewnie wolałabyś, żeby HGW nie otwierała nawet częściowo odcinka torów i tak jak tow. Kaczyński stację Marymont, tak ona Al. Jerozolimskie powinna kilka tygodni trzymać w zamknięciu pomimo ukończenia prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin O. Re: Czesciowy remont, czesciowy profesjonalizm PO IP: *.acn.waw.pl 01.10.07, 15:19 Tak, dobrze że tramwaje wróciły na aleje, ale czemu nikt nie napisał że ZAKOŃCZONO TEN REMONT PRZED PLANOWANYM TERMINEM ?????? A za czasów Jarosława K. budowa głupiej estakady trwała 2 lata (koło galerii Mokotów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinex Re: Czesciowy remont, czesciowy profesjonalizm PO IP: *.kdpw.com.pl 01.10.07, 18:13 Naiwny jesteś, koleś. Pierwotny termin zakończenia prac był przewidziany na 30.09. Pod koniec sierpnia odbyła się akcja zmiany tablic informujących o zakończeniu remontu na 30.10. A teraz HGW opowiada farmazony, że zakończyła m-c przed terminem. Równie dobrze może opowiadać, że zakończyła rok przed terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Łżesz 02.10.07, 10:54 Zakończenie prac torowych planowano od początku na 15 października infobus.com.pl/text.php?id=10867 Zaś elektronikę do 30 października infobus.com.pl/text.php?from=tag&id=10011 Już na początku lipca wykonawca zastrzegł sobie termin oddania całości do 30 października, ze względu na trudności z siłą roboczą - które na szczęście się udało mu przezwyciężyć. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
arkadia28 Remont torów w Alejach zakończony częściowo 01.10.07, 04:46 Lepiej że stało się cokolwiek, niż gdyby nie stało się nic. Remont był wyznaczony na okres jeszcze ponad miesiąca - ukończyli wcześniej. Brawo! Udało się coś przyspieszyć. A wyświetlacze... - nie mieliśmy ich tyle lat - przeżyjemy jeszcze trochę bez nich. Dla mnie najważniejsze jest to, że jadąc do szkoły z Mokotowa na Pragę nie będę musiała jeździć przez pół miasta na darmową (tzn. za kupioną kartę miejską) wycieczkę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny i co PiS-klaki!!! IP: *.acn.waw.pl 01.10.07, 06:04 Zarzucaliście brak koordynacji remontów a tu ratusz i wykonawca, w pięknym stylu, zakończyli inwestycję przed czasem!!! Jeżeli nie wyjdzie, że przy okazji podpisano jakiś dziwny aneks na kilka milionów(tak jak to zrobił przed wyborami Marcinkiewicz - wiadukt nad rondem Starzyńskiego) to jestem pełen uznania. A tak wogóle to nie sądzicie, że reklamówka przedwyborcza PiS "nic się nie dzieje ..." atakóje głównie drogowców :)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwus Re: i co PiS-klaki!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 09:03 Rozumiem, że wściekłość na PiS zalewa Ci mózg ale to co napisałeś: > Zarzucaliście brak koordynacji remontów a tu ratusz i wykonawca, w >pięknym stylu, zakończyli inwestycję przed czasem!!! To brednia koleżko. Jest torowisko, jest sieć, nie ma reszty to gdzie tu ta rewelka? Wyświetlacze w listopadzie, światła w grudniu...koniec inwestycji to będzie wtedy gdy wszystko zostanie skończone, narazie mamy mierny półmetek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -> antykłamca co to za zdjęcie?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 06:56 przecież to jest zdjęcie z al. Solidarności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwus Re: co to za zdjęcie?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 09:05 > przecież to jest zdjęcie z al. Solidarności! Jaki dziennikarz takie zdjęcie... Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: co to za zdjęcie?! 01.10.07, 09:25 Ważne, że na tym zdjęciu Pani Prezydent się ładnie prezentuje w jesiennym słoneczku. W alejach widocznie tak dobrze nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
tolba Re: Remont torów w Alejach zakończony częściowo 01.10.07, 07:39 "Wisłę przekroczą dwukrotnie - nie tylko mostem Poniatowskim(...)". Dobre, most Poniatowski, autor pewnie od niedawna z maturą w kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hsp Re: Remont torów w Alejach zakończony częściowo IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.07, 09:39 Niewysoki poziom newsa... no i zdjęcie nie z al. Jerozolimskich, tylko z al. Solidarności (jak zostało już wyżej wspomniane). Gazeto - żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Co to jest "Most Poniatowski" IP: 194.181.0.* 01.10.07, 10:16 Bo na zadnej mapie Warszawy, z zadnego okresu politycznego takiego nie ma, a moze to jakis nowy? Jest Most Ksiecia Jozefa Poniatowskiego, zwany popularnie przez Warszawiakow "poniato(w) szczakiem", ale przezciez GW, znajaca tak dobrze Warszawe tak by sie nie pomylila....;) Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: Co to jest "Most Poniatowski" 01.10.07, 17:12 No fakt - nie ma. Ani w rzeczywistości ani w komentowanym tekście. O co zatem chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Co to jest "Most Poniatowski" IP: *.121.225.195.static.bait.pl 01.10.07, 23:06 JUZ nie ma - co nie znacze, ze nie bylo. Nastepnym razem przy takich kwiatkach bede robil "screenshot'y". Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: Co to jest "Most Poniatowski" 02.10.07, 09:10 Wierzę na słowo ;) zrzuty ekranu zachowaj dla niedowiarków. Napisałem posta bo czasem się ludzie zapędzają z krytyką i sami błądzą. Miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowniczka Remont torów w Alejach zakończony częściowo IP: 193.59.95.* 01.10.07, 10:59 Co to za cudowna wizja, będzie światowo i nowoczesnie w Alejach, ale może zanim to nastąpi osoby odpowiedzialne za remont torowiska włączą myślenie bo chyba dzisiejszego ranka na rondzie Zawiszy osób myślących nie było. Zmieniono organizacje ruchu na tym rondzie, ale już świateł nikt nie włączył. No bo po co! Może urzędasy odpowiedzialne ze ten remont nie jeżdża tamtędy, ale ja tak i przejazd Towarową od Grzybowskiej do Pl Zawiszy w 1,5 godziny to przesada. O 7.30 wjechałam z Grzybowskiej w Towarową i 9 byłam na Pl Zawiszy. I co zobaczyłam? Wyłączoną sygnalizację, czyli totalny chaos. Wstyd!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Remont torów w Alejach zakończony częściowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 11:07 Tylko zdjęcie pani Hani nie jest prawdziwe, bo za oknem to zdaje się trasa w-z, a nie Jerozolimskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naprawdetrzeźwy Drzwi w tramwajach otwierają się na zewnątrz? IP: *.axelspringer.pl 01.10.07, 11:14 "Nieco wygodniej będzie się wysiadać na przystankach, które zostały podwyższone. Niestety, nawet w przypadku niskopodłogowców między podłogą i przystankiem nadal jest kilkucentymetrowa różnica wysokości. Przedstawiciele Tramwajów Warszawskich tłumaczyli, że jest ona konieczna, bo w czasie śnieżnej zimy nie mogłyby się otworzyć drzwi." W których i od kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Drzwi w tramwajach otwierają się na zewnątrz? IP: 213.155.89.* 01.10.07, 11:45 w ktorych: w nowych modelach od kiedy: od kilku lat juz jezdza po Warszawie polecam nie tylko trzezwosc, ale i skorzystanie z tramwaju co jakis czas ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: Drzwi w tramwajach otwierają się na zewnątrz? 01.10.07, 17:07 Ciekawe, że w innych krajach poziomy podłogi tramwaju i peronu mogą być takie same pomimo tego, że drzwi otwierają się na zewnątrz. Przykładem całkowicie bezśnieżne miasta w tropikach - Berlin i Sztokholm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sLowRider Zniszczony lewy pas na Poniatowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 11:41 Czy widzieliście jak wygląda po remącie (bo remontem tego nazwać się nie da)lewy pas? Dziura na dziurze - czyżby nadzór zamiast dopilnować przywrócenia zniszczonego przez budowlańców asfaltu do stanu pierwotnego dostał grubo w łapę za przedterminowe otwarcie niezakończonej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Remont torów w Alejach zakończony częściowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 12:17 Mam poważne wątpliwości nad poziomem hałasu nowych tramwajek. Odniosłem wrażenie że są głośniejsze niż te stare, pomimo że widziałem je na torowisku może ze dwa razy (w ramach przejazdu technicznego?)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Remont torów w Alejach zakończony częściowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 12:56 Mowisz o tramwajach Pesy? Jezdza juz, jezdza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTT Re: Remont torów w Alejach zakończony częściowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 16:32 Gość portalu: Mietek napisał(a): > Mowisz o tramwajach Pesy? Jezdza juz, jezdza:) Ale nie po Al. Jeorozolimskich :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Co się dzieje IP: 193.24.24.* 01.10.07, 14:40 Dziś o 8:10 jechałem od ronda Daszyńskiego do Zawiszy pół godziny!!!! To jakiś koszmar. Dlaczego nie wymieniono środka ronda w weekend na trzy zmiany. Totalny paraliż. Wracając z lotniska "przetrenowałem" wszystkie możliwe objazdy i wszystko stało. Cała Ochota. Jak można zacząć remont 1 października gdy wiadomo że studenci zaczynają zajęcia i będzie większy ruch jak co dzień. Brawo. Nie mam nic przeciw remontom ale jakaś koordynacja NA BOGA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art_122 ? IP: *.watf.cable.ntl.com 01.10.07, 15:05 zemu pod zjeciem wykonanym w aleji solidarnosi jest umieszczony podpis sugerujacy ze sa to al jerozolimskie...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grarza Remont torów w Alejach zakończony częściowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 15:29 ...hm... z tego co ja widze na zdjeciu, to pani Gronkiewicz sie przejechala, ale aleja solidarnosci.... ;// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agx A szkoda, że się dzisiaj nie przejechała !!! IP: *.spray.net.pl 01.10.07, 18:31 zwłaszcza autobusem w okolicach Placu Zawiszy. Bo imho powinien ktoś się wytłumaczyć z "superkoordynacji" korków. Szybciej się szło piechotą. A w weekend nikt żadnych torów nie wymieniał - za to dziś od rana - praca wre (sądząc po jakiejś koparce), a w korkach stała Raszyńska+Żwirki (korek od Rakowca co najmniej), Grójecka, Aleje, Towarowa+Kasprzaka (korek co najmniej od Teatru na Woli). Górczewska też podobno stała, a ludzie nie mogli dojechać z Bemowa na Kasprzaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawiak Toż to kryminał!!!! IP: *.acn.waw.pl 01.10.07, 18:39 Pomijam fakty przytoczone wyżej, że to al. Solidarności przy Bielańskiej w stronnę Pragi, pomijam również kolejny fakt, że ta podstarzała pudernica coś piełdoli przez sitko. Ale jedno mnie zbulwersowało, dlaczego jakieś dziewcze siedzi w kabinie motorowego i ani tow. Karos, ani dyr. Ruta nic nie reagują.... Gdzie jest Centrala Ruchu??? Gdzie zgodność z przepisami wewnętrznymi TW i ZTM?!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Kołki juz bedą zawsze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:34 Jest to zmiana cywilizacyjna. Takowe sie zdarzaja co kilkaset lat. I teraz wlasnie nadeszla Wielka Zmiana. Beda te date wymieniac w podrecznikach historii. Odpowiedz Link Zgłoś