rudy102_t_34_85 28.07.03, 09:09 Kiedyś na ONECIE napisałem że pomysły w rodzaju "mediacjii pomiędzy sprawcą i ofiarą" czy "pracy społecznej jako formy kary alternatywnej" w NASZYCH(podkr.)warunkach się nie sprawdzą.Teraz wiecie dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Przemysław Zaboklicki W Wawrze sprawe ruszyłem IP: *.met.pl 28.07.03, 09:58 Sprawę zatrudnienia osób z ograniczeniem wolności poruszyłem w mojej dzielnicy (Wawer). Tutaj nie ma takich zakładów komunalnych, które by chciały i miały możliwość wykorzystać darmową pracę skazanych. Bardzo mnie to dziwiło, bo mieszkając w Wawrze widzę ile jest tu do zrobienia. Napisałem więc odpowiednią interpelację do zarządu Wawra. Otrzymałem odpowiedź, ale niewiele z niej wynika (jak będą mieli kompetencje to się tym zajmą). Wcześniej walczyłem o zatrudnianie więźniów do prac porządkowych i też ze względu na walkę prezydenta z burmistrzem i bałagan w Wawrze sprawa nie została dopięta. Obydwu spraw nie odpuszczę, nie zależnie od walk o władzę w Wawrze będę się starał wprowadzać tu normalność. pozdrawiam Przemysław Zaboklicki Radny Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosto Re: Problem z orzekaniem kary ograniczenia wolnoś IP: *.thalesgroup.com / 192.168.46.* 29.07.03, 14:39 Cytat: "No i co tu dużo gadać: przecież ani media, ani nasz Giuliani [...] nie odpuszczą, kiedy ktoś odbywający karę ograniczenia wolności popełni poważne przestępstwo [...]". A powinny odpuscic? Powinny sie wykazac zrozumieniem i nalegac na zawieszenie kary? Jesli rzeczywiscie tak powiedzial (dziennikarzz mogl cos przekrecic) to jest kompletnym kretynem. Wlasnie przez takich jak on, ktorzy nic nie ptrafia zalatwic do konca a tylko demonstruja swoja "postepowosc" nabijajac sie z Giulianiego ("naszego" badz "ichniego") mamy taka sytuacje jaka mamy. Odpowiedz Link Zgłoś