Gość: max IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 21:07 jakie jest Wasze zdanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Roberto Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 21:13 Oba te miasta mają tak odmienny charakter zabudowy, ze ciężko jest je porównywać. A po za tym Kraków nie został zniszczony przez wojnę w ponad 65 %, tak jak został zniszczony Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 21:15 Tobie zapewne bardzej sie podoba Wrocław ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: 213.25.33.* 18.07.01, 12:16 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Oba te miasta mają tak odmienny charakter zabudowy, ze ciężko jest je > porównywać. A po za tym Kraków nie został zniszczony przez wojnę w ponad 65 %, > tak jak został zniszczony Wrocław. Kraków nie został zburzony bo niemcy znali wartość krakowskich zabytków, natomiast we Wrocku nic szczególnego nie było i dlatego został zburzony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 21:26 ja osobiście wybrałbym jednak Kraków, ma piękne zabytki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cebula Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 23:09 Wrocław Przy całej sympati dla Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L'V Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.gazeta.pl 16.06.01, 01:37 Gość portalu: cebula napisał(a): > Wrocław > Przy całej sympati dla Krakowa Heheh. Kolego, to bylo pytanie do warszawiakow. Przy calym szacunku dla twojego patriotyzmu: Krakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 11:12 Czy wy musicie porównywać wszystkie miasta Polski do siebie?, Krakowa i Wrocławia nie można porównac oba są piękne z bardzo długą historią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 15:01 Gość portalu: kinga napisał(a): > Czy wy musicie porównywać wszystkie miasta Polski do siebie?, Krakowa i > Wrocławia nie można porównac oba są piękne z bardzo długą historią... Dokładnie KINGA, zgadzam się z tobą w 100 %. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L'V Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.gazeta.pl 17.06.01, 02:54 Gość portalu: kinga napisał(a): > Czy wy musicie porównywać wszystkie miasta Polski do siebie?, Krakowa i > Wrocławia nie można porównac oba są piękne z bardzo długą historią... No coz, w centrum Krakowa nie stoja PRLowskie bloczki, a to bardzo wplywa na percepcje. :-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: kazde ma swój charakter... IP: *.matrix.pl 16.06.01, 12:26 Nie można stwierdzic które z tych miast jest ładniejsze... Każde z nich ma swój odrębny charakter, co jest związane z jego historią, mieszkańcami... Mi osobiście podoba się i Kraków i Wrocław! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocoment Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? - Kraków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 15:02 Gość portalu: max napisał(a): > jakie jest Wasze zdanie Oba miasta piękne, ale Kraków jednak moim zdaniem o wiele ładniejszy. Pozdr NO COMMENT Ps. Ale Wrocławia prawie nie znam, byłem tylko kilka razy, natomiast w Krakowie bywam bardzo często z przyczyn zawodowych więc dobrze go znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: 217.96.126.* 18.06.01, 16:22 Oczywiście i tak najładniesza jest Warszawa - metropolia europejska, na miarę Paryża, Wiednia, Pragi... Miasto oferujące dużo miejsc do zwiedzabnia, tętniące życiem nocnym, miasto tysiąca barów, kafejek, restauracji, licznych urokliwych zakamarków, pięknych szlaków spacerowych... PS: Pozdrowienia dla prawdziwych warszawiaków (tych bez kompleksu KRAKOWA, mieszkających w stolicy nie tylko na czas pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz1941 Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? 18.06.01, 18:05 Hej Bartek, Pytanie o Krakow i Wroclaw jest glupie, miast nie mozna porownywac, to nie galka lodow. Bartek, nie wiem jak daleko jetes rdzennym warszawiakim ale nie pieprz, ze Warszawa jest ladna. Mozna ja lubiec, ba nawet kochac ale ladna to ona nie jest i daleko jej do tego. Urodzilem i wychowalem sie w Warsawie, kocham to miasto jak zone ale kochanki sa ladniejsze. Tak z reka na sercu to w Polsce nie ma ladnego miasta, ktore by moglo zachwycic. Wiele jest milych, przyjemnych, przytulnych, np. Krakow ale ladne, typu pocztowkowego, nie - napewno nie ma. pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: 217.96.126.* 18.06.01, 18:24 Chyba moja notka została źle zrozumiana. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: do Bartka IP: *.horsens.dk 19.06.01, 08:33 Sorry Bartek, rzeczywiscie zle cie zrozumialem ale moja notka jest oddaniem prawdy o polskich miastach. Poprawia sie czystosc i ogolne zadbanie, to prawda ale architektury juz sie nie zmieni. Sa ladne miejsca ale calosc jest zalosna. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: w sprawie IP: 193.0.73.* 21.06.01, 11:42 Byłem miesiąc temu we Wrocławiu i opadła mi szczęka. To jedyne europejskie miasto w Polsce, nie tylko zabytki ale i chodniki, drogi. Nie ma tam jednak takiego kulminacyjnego punktu jak Wawel czy Hradczany, z knajpkami też jast trochę gorzej ale w porównaniu z kawiarniami w Warszawie to i tak raj. Włóczyłem się 2 razy po nocy i muszę powiedzieć,że świetne jest to,że nie ma na rynku dresiarzy, mimo że ludzi jest pełno. Polecam.Ale bloki w centrum rzeczywiście nie są potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiimi Re: w sprawie IP: *.acn.waw.pl 06.07.01, 23:30 Wrocłw jest niesamowity. Na kazdym rogu czuje się historię polsko- niemiecką. Zabytki są przepiękne, ludzie niesamowicie uprzejmi (w przeciwienstwie do warszawiaków.)Jestem za Wrocławiem pomimo że Kraków ma też swoje piękne miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: w sprawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 23:33 no jasne, jak jesteś z Wrocławia to jesteś stronniczy, co widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KL Re: w sprawie IP: *.atr.bydgoszcz.pl 07.07.01, 09:37 Jażdżę sporo po kraju i muszę przyznać, że ostatnimi czsy Wrocław rozwija się bardzo szybko. Ale jednak do Krakowa jeszcze sporo mu brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f.kafka Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.mtmc1.on.home.com 10.07.01, 02:58 Z polskich miast (a dla mnie ze wszystkich) to Warszawa i tak jest najpiekniejsza. Sa pewne rzeczy ktorych nie da sie przeliczyc na ilosc ocalalych przedwojennych kamieniczek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 10.07.01, 09:12 Gość portalu: Bartek napisał(a): > Oczywiście i tak najładniesza jest Warszawa - metropolia europejska, na miarę > Paryża, Wiednia, Pragi... Miasto oferujące dużo miejsc do zwiedzabnia, tętniące > > życiem nocnym, miasto tysiąca barów, kafejek, restauracji, licznych urokliwych > zakamarków, pięknych szlaków spacerowych... > > PS: Pozdrowienia dla prawdziwych warszawiaków (tych bez kompleksu KRAKOWA, > mieszkających w stolicy nie tylko na czas pracy. od razu widac, ze pomyliles Wroclaw z Warszawa! jesli Warszawa jest europejska metropolia, to ja jestem slepa i glupia! jesli jestes z Wawy, to chetnie ci pokaze w samym centrum miasta te 'europejskie' widoczki... mieszkam w 'stolicy' od zawsze, nie mam kompleksu Krakowa i uwazam, ze Warszawa jest najbrzydszym i coraz bardziej brzydkim miastem w Polsce. co do pytania: Wroclaw czy Krakow? coz, pomimo calej wieloletniej sympatii dla Krakowa, zdecydowanie Wroclaw! pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.radio-merkury.poznan.pl 18.07.01, 12:52 Gość portalu: Bartek napisał(a): > Oczywiście i tak najładniesza jest Warszawa - metropolia europejska, na miarę > Paryża, Wiednia, Pragi... Miasto oferujące dużo miejsc do zwiedzabnia, tętniące > > życiem nocnym, miasto tysiąca barów, kafejek, restauracji, licznych urokliwych > zakamarków, pięknych szlaków spacerowych... > > PS: Pozdrowienia dla prawdziwych warszawiaków (tych bez kompleksu KRAKOWA, > mieszkających w stolicy nie tylko na czas pracy. Kolego Bartku moze pomyliła Ci się Warszawa z Budapesztem. Każde miasto ma zakątki "magiczne" dla jego mieszkańców ale z europejskością Warszawy to przesadziłeś. Jakoś z Europą nie kojarzy mi się miasto w którym zimą na al. Jerozolimskich można brnąć na chodniku w półmetrowym śniegu. W którym wokół nowych budowanych bez pomysłu i na siłę wieżowców tłoczą się handlowe szczęki i wietnamskie bary. Wreszcie w którym na dworcu centralnym w holu głównym śmierdzi moczem i nie można napić sie kawy bez asysty bezdomnych. Z niczym takim nie spotkałem się nie tylko w innych stolicach byłego bloku wschodniego:Praga I budapeszt, ale nawet w większości polskich miast: Wrocław, Kraków, Gdańsk czy nawet Łódź. O architekturze nie dyskutuje bo to podobno rzecz gustu: dle mnie nr 1 Kraków, Wrocław i Gdańsk(na równi) o Poznaniu nie pisze bo zaraz by ktoś wyjechał z patriotyzmem lokalnym(czy jak wolicie szowinizmem Poznaniaków). Pozdrawiam ... i zyczę poprawy-Warszawa czy chce tego czy nie jest stolicą mojego kraju i nie chcę się za nią wstydzić czy choćby chciałbym wstydzić się mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: 150.254.98.* 09.07.01, 17:08 Kraków. Absolutnie Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Międzychód, czy Skwierzyna? ;-) IP: 192.168.2.* / *.mps.com.pl 10.07.01, 01:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Międzychód, czy Skwierzyna? ;-) IP: *.ilot.edu.pl 10.07.01, 10:48 Kto lepiej pisze: Żeromski czy Sienkiewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odra Re: Międzychód, czy Skwierzyna? ;-) IP: *.elc.uni.wroc.pl 10.07.01, 11:40 Żeromski zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: co jest ładniejsz... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.01, 19:11 To tak jakby porównywać Paryż i Londyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vincent Re: co jest ładniejsz... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 19:15 PARYŻ jest ładniejszy, łatwy wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Międzychód, czy Skwierzyna? ;-) IP: 212.75.127.* 13.07.01, 10:23 Oczywiście, że Międzychód. Ładnie położony między jeziorem Kuchennym a Wartą, z urokliwym ryneczkiem i otaczającymi lasami. Ale jeszcze ładniejszy jest chyba Sieraków. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodz Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: 10.0.201.* / 212.191.188.* 11.07.01, 07:52 Jest to kwestia opinii.W/g mnie Lodz jest najpiekniejsza.A dla mojego kolegi ze Zgierza - wlasnie Zgierz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkol Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 09:20 Serdeczne podziekowania Stolicy za zainteresowanie sie miastami Wrocław oraz pieknym Krakowem.W Stolicy bywam dosyc czesto i jesli mozna porownac ja do innych miast europy to by bylo trudno .Warszawa ma swoisty urok i tylko trzeba go chciec dostrzec , sama architektura ktora podlega ciaglej modernizacji stanowi ciekawy element nie zauwazalny nigdzie indziej .Wrocław jest swiatowa kolebka wynalazkow architektury .Pierwszy na globie budynek z betonu , pierwszy budynek ze szkla i stali itp.Na marginesie zadne z miast Polskich nie przeszlo tyle oblezen i wojen i ktore tyle razy jak "dziwka"przechodzilo z rak do rak.Z calym szcunkiem dla Krakowa i Stolicy Wrocław i tylko Wrocław.Tedy wedrowali kilka tysiecy lat temu ludzie ( szlak Dominikanski)i wtedy bylo miastem , ale jeszcze nie nosilo nazwy Wrocław ( nazwa istnieje okolo 1000lat ).To z Wrocławiem Calisja podpisała traktat handlowy troche lat przed nasza era i jak go nie kochac Pozdro dla Warszawy i Jej Mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henka Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 12:32 Oczywiśćie GDAŃSK!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T1 Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.unregistered.formus.pl 18.07.01, 12:10 Oba sa ładne, ale fakt ,ze w Krakowie jest wiecej zachowanych zabytków, poza tym maja troche inny klimat. natomiast dziewczyny zdecydowanie sa ładniejsze we Wrocku ;) polecam goraco pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: 213.25.33.* 18.07.01, 12:14 Gość portalu: max napisał(a): > jakie jest Wasze zdanie KRAKÓW jest najładniejszym miastem w POLSCE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: które miasto jest ładniejsz Wrocłw czy Kraków ??? IP: *.krosno-podwale.sdi.tpnet.pl 22.07.01, 13:02 1 WROCŁAW 2 KRAKOW 3 GDANSK trzy najpiekniejsze miasta w naszym kraju z całym szacunkiem dla stolicy Odpowiedz Link Zgłoś