Dodaj do ulubionych

Kaczyński zataił dochody

12.08.03, 10:43
W swoim oswiadczeniu prezydent Kaczyński podał, ze w zeszłym roku zarobił 6
tys zł. Oj nie łądnie panie prezydencie. Polityk powinien być bez żadnego
podejrzenia, polityk-morealista przede wszystkim. Jest pan zbrukany
kłamstwem. Co pan na to powie?
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: kwakkwak Kaczower jest cacy, to inni są bee... IP: *.Red-81-34-19.pooles.rima-tde.net 12.08.03, 10:55
      alex.4 napisał:

> W swoim oswiadczeniu prezydent Kaczyński podał, ze w zeszłym roku zarobił 6
      > tys zł. Oj nie łądnie panie prezydencie. Polityk powinien być bez żadnego
      > podejrzenia, polityk-morealista przede wszystkim. Jest pan zbrukany
      > kłamstwem. Co pan na to powie?
      > Pozdr
    • Gość: Kaczyński Re: Kaczyński zataił dochody IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 12.08.03, 10:59
      Nic nie powiem - a muszę?
      • Gość: Robal Re: Kaczyński zataił dochody IP: *.acn.pl 12.08.03, 11:02
        Pewnie będzie smędził że dieta poselska to nie zarobek, tylko świadczenie lub
        coś pokrętnego w tym rodzaju. Czyli że się pomylił lub -co prawdopodobniejsze-
        że tylko on zna właściwą wykładnię prawa i zrobił dobrze. Smutne to wszystko.
        • Gość: parszywiec Re: Kaczyński zataił dochody IP: *.Red-81-37-107.pooles.rima-tde.net 12.08.03, 11:46
          Gość portalu: Robal napisał(a):

> Pewnie będzie smędził że dieta poselska to nie zarobek, tylko świadczenie lub
          > coś pokrętnego w tym rodzaju. Czyli że się pomylił lub -co prawdopodobniejsze-

> że tylko on zna właściwą wykładnię prawa i zrobił dobrze. Smutne to wszystko.

Smutne ?!? PARSZYWE!!!
          • Gość: KrzysztofPlebs Re: Kaczyński zataił dochody IP: *.wesola.3.pl / 172.16.9.* 13.08.03, 02:11
            Gość portalu: parszywiec napisał(a):

>
            > Smutne ?!? PARSZYWE!!!
            Kurduplaste i kacze...
    • Gość: Bełkoter Poszedł w ślady swego pryncypała Lesia Wałęsera... IP: *.Red-81-37-107.pooles.rima-tde.net 12.08.03, 11:48
    • Gość: jacek Kaczyński zataił dochody ????? bzdura !!!!! IP: *.k.mcnet.pl 13.08.03, 09:22
      1. o pobieraniu dochodow przez Kaczynskiego z tytulu pelnienia funkcji posla
      oraz prezydenta Warszawy nie wiedziec mogli tylko redaktorzy trybuny w
      odroznieniu od swoich dzieci - nie bardzo moga sobie wyobrazic jak cos takiego
      mozna 'zataic'

2. Kaczynski dolaczyl PIT do oswiadczenia - wiec rozumiem z mozna nie lubic
      Kaczynskich - daja ku temu setki powodow - ale dlaczego przy okazji krytycy
      chca koniecznie sie osmieszyc ???
      • Gość: kubakik Re: Kaczyński zataił dochody ????? bzdura !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 11:22
        Proponuję podyskutować o faktach.Podobno do zeznania dołączony jest PIT pana
        prezydenta. Według Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego jest on na stronach
        internetowych tegoż urzędu. Sprawdziłem dzisiaj i:
        1. Zeznanie to było uaktualniane wczoraj (dlaczego?)
        2. Istnieje tylko zeznanie, to z niewykazanymi dochodami. PITa nie ma!!
        Poza tym - pan Kaczyński jako profesor prawa powinien widzieć różnicę między
        podanym do ogólnej informacji (internet) formularzem oświadczenia o dochodach,
        który to obowiązek wynika z ustawy o jawności stanu majątkowego posłów,
        senatorów, samorządowców itd. a jego osobistym zeznaniem PIT, które jak wiadomo
        jest słodką tajemnicą podatnika i odpowiedniego urzędu podatkowego.
        Tłumaczenia p.prezydenta wykazują albo chęć zatajenia dochodów, w co nie bardzo
        mimo wszystko wierzę bądź pomyłkę, która wystawia marne świadectwo jego
        możliwościom intelektualnym.
        • Gość: jacek Kaczyński zataił dochody ????? bzdura !!!!! IP: *.k.mcnet.pl 13.08.03, 12:43
          Gość portalu: kubakik napisał(a):

> Proponuję podyskutować o faktach.

proponuje dyskutowac o faktach jesli to ma sens - a nie czepianie sie kruczkow
          formalnych

postepowanie K. byloby karygodne, gdyby zrodlo przychodow bylo niejawne - np.
          wlasny biznes, konsultacje, dochody z dzierzawy itp

tu mamy do czynienia z czyms co jest jak najbardziej jawne - wiec naprawde
          szkoda czasu na jalowe dysputy

afer ci u nas bez mala - wyglada na to ze sprawa pana K. to zaslona dymna i
          macenie w stawie

• Gość: xieni Re: Kaczyński zataił dochody ????? bzdura !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 13:27
            To nie chodzi o to że wszyscy wiedzą o tym, że Kaczyński był, czy nie był
            posłem i że miał czy nie miał z tego dochodu. Chodzi o to, że miał to ujawnić
            i tyle.
            • Gość: jacek Kaczyński zataił dochody ????? bzdura !!!!! IP: *.k.mcnet.pl 13.08.03, 14:21
              Gość portalu: xieni napisał(a):

> To nie chodzi o to że wszyscy wiedzą o tym, że Kaczyński był, czy nie był
              > posłem i że miał czy nie miał z tego dochodu. Chodzi o to, że miał to ujawnić
              > i tyle.

jak mozna ujawnic cos - co wszyscy wiedza ???
              • Gość: --- Re: Kaczyński zataił dochody ????? bzdura !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 14:29
                ustwa mowi ze kazdy bez wyjatkow !!!
                • Gość: jacek Kaczyński zataił dochody ????? bzdura !!!!! IP: *.k.mcnet.pl 13.08.03, 14:42
                  Gość portalu: -
                  • Gość: Wrocławianin Re: Kaczyński zataił dochody ????? bzdura !!!!! IP: smoothwall:* 13.08.03, 15:11
                    >
                    > gdybys wiedzial ile ustaw lamiesz na co dzien to bys bal sie oddychac
                    > wszystko mozna sprowadzic do absurdu poprzez literalne stosowanie prawa

Akurat profesor prawa chyba to prawo powinien znac i przestrzegać?
                  • Gość: Rysiu Re: Kaczyński zataił dochody ????? bzdura !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 15:59
                    Nie wysilaj się...nikt Cię nie słucha. Na tym forum ujadają wściekłe czerwone
                    psy. A więc nie ma szans - nie posłuchają. Jedyne co można zrobić to zatłuc
                    ruskie ścierwo. A paszoł Ty sobaka do budy.
                    • Gość: jacek Kaczyński zataił dochody ????? bzdura !!!!! IP: *.k.mcnet.pl 13.08.03, 16:51
                      Gość portalu: Rysiu napisał(a):

> Nie wysilaj się...nikt Cię nie słucha. Na tym forum ujadają wściekłe czerwone
                      > psy. A więc nie ma szans - nie posłuchają. Jedyne co można zrobić to zatłuc
                      > ruskie ścierwo. A paszoł Ty sobaka do budy.

niestety to prawda - uczepia sie jak pijany plotu byleby tylko swoje przekrety
                      zrelatywizowac
    • Gość: ja Re: Kaczyński zataił ODCHODY IP: *.acn.pl 13.08.03, 15:15
      i słusznie,bo jest to rzecz intymna

a co do dochodów
      to choćbyście się komuchy zesrali
      to nic na niego znajdziecie,bo i nic nie ma
      a te wasze rzekome sensacje są żałosne i świadczą o sraczce,która was ogarnęła
      w związku z tym,że codziennie dowiadujemy się o działanosci waszej mafii
      a i tak to jest promil wiedzy rzeczywistej

przesraliscie ten kraj
      zdrajcy

niedouczeni debile
      złożenie pita
      jest oświadczeniem
      woli
      i osoba ze średnim ilorazem nie wymaga,aby przepisywac tego ponownie do
      zasranego druku zadowoli się bowiem drukiem urzędowym
      chyba że się jest takimi urzędasami z prl,z ograniczonymi horyzontami,których
      na pęczki
      i którzy się do niczego nie nadają i nie nie rozumieją
      bo są debilami
      • Gość: kubakik Re: Kaczyński zataił ODCHODY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 15:53
        Gość portalu: ja napisał(a):

> i słusznie,bo jest to rzecz intymna
        >
        > a co do dochodów
        > to choćbyście się komuchy zesrali
        > to nic na niego znajdziecie,bo i nic nie ma
        > a te wasze rzekome sensacje są żałosne i świadczą o sraczce,która was
        ogarnęła
        > w związku z tym,że codziennie dowiadujemy się o działanosci waszej mafii
        > a i tak to jest promil wiedzy rzeczywistej
        >
        > przesraliscie ten kraj
        > zdrajcy
        >Nie jestem komuchem ale Twoje inwektywy sprawie nie pomagają.
        > niedouczeni debile
        > złożenie pita
        > jest oświadczeniem
        > woli
        > i osoba ze średnim ilorazem nie wymaga,aby przepisywac tego ponownie do
        > zasranego druku zadowoli się bowiem drukiem urzędowym
        Tu chodzi o jawność nakazaną ustawą, pit tej jawności nie wymaga,a więc
        Kaczyński chcąc nie chcąc swoje dochody zataił. Może niechcący - ale to nie
        wystawia mu dobrego świadectwa inteligencji.
        > chyba że się jest takimi urzędasami z prl,z ograniczonymi horyzontami,których
        > na pęczki
        > i którzy się do niczego nie nadają i nie nie rozumieją
        > bo są debilami
        • Gość: ja-nek Re: Kaczyński zataił ODCHODY IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 16:25
          Oj, naprawdę, czepiacie się. Kaczyński nie jest matematykiem, żeby dobrze
          liczyć, a jedynie profesorem prawa. Więc miał prawo się pomylić. Zwyczajnie
          umknęło mu parę zer.
          • Gość: ja Re: Kaczyński zataił ODCHODY IP: *.acn.pl 13.08.03, 16:28
            Nie jest matematykiem
            ale jest prawnikiem
            i postąpił zgodnie z prawem
            tzn.przedstawił swoje oświadczenie woli na temat dochodów
            zgodnie z obowiązującym prawem
            niestety świadomość prawna społeczeństwa
            oraz dziennikaarzy trybuny,którzy rozpaczliwie szukają tematu jest zatrważająco
            słaba i
            skompromitowała ich
            a nie jego

ale to pojąć może tylko istota rozumna
            jaką żaden komuch nie jest

• Gość: ja-nek Re: Kaczyński zataił ODCHODY IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 16:38
              Zgodnie z "prawem wg Kaczyńskiego" postąpił też w paru innych sytuacjach i
              dzięki temu Warszawa w ciągu pół roku cofnęła się o 10 lat wstecz. Ja wiem
              jedno - mój głos oddany na niego wrzuciłem do szamba.
    • Gość: ja Re: Kaczyński zataił dochody IP: *.acn.pl 13.08.03, 16:39
      takie kity,że głosowałeś na niego to powiedz swojej babci
      towarzyszu

czuwaj!
      • Gość: ja-nek Re: Kaczyński zataił dochody IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 16:45
        Gdy brakuje argumentów, tak właśnie wyglądają wypowiedzi.
        Skąd my to znamy?
        • Gość: ja Re: Kaczyński zataił dochody IP: *.acn.pl 13.08.03, 16:52
          JAKICH argumentów?:)))
          nie docierają do ciebie proste i oczywiste rzeczy
          tylko jak chory,za swoją trybuną powtarzasz jeden bełkot-kompromitując się
          nie da rady dotrzeć do umysłu z barierami
          zresztą po co próbować?

• Gość: reksio Re: Kaczyński zataił dochody IP: *.leba.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 20:37
            Kaczyński miał tak jak i jego zastępcy przedstawić oświadczenie a nie PITA.Sam
            Dorn ostatnio takich krytykował.Jak się jest Prawo I Sprawiedliwość to trzeba
            być prawym aż do bólu.Olali chłopcy po prostu tą ustawę i tyle.Nikt nie sądzi
            że cokolwiek chcieli zataić po prostu w dupie mają swój obowiązek i tyle.
    • chaladia Gdyby... 13.08.03, 17:19
      Gdyby to nie był Kaczyński, prezydent Warszawy, który został wybrany na to
      stanowisko na fali swych oświadczeń o walce z przestępczością, nieuczciwością
      itd itp.

Gdyby parę dni wcześniej Poseł L.Dorn z tegoż samego Prawa i Sprawiedliwości
      nie domagał się najsurowszych kar dla radnych z Poznania za dokładnie to
      samo "przestępstwo".

Gdyby osoba będąca prezydentem 2-milionowego miasta, podpisując oficjalny
      dotyczący samego siebie dokument nie zastanowiła się, co podpisuje, bo żyjąc na
      stopie, którą można ocenić na wydatki rzędu 100.000 zł rocznie nie można
      świadomie podpisać, że ma się dochody rzędu 6000 zł też rocznie...
      • Gość: ja Re: Gdyby... IP: *.acn.pl 13.08.03, 19:28
        co za poemat
        tyle,że bezsadny
        bo on nie zataił,dołączając pit (pomyśl trochę,tylko troszkę)
        choć twoja reakcja nie budzi zdziwienia
        • Gość: --- Re: Gdyby... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 19:33

> co za poemat
          > tyle,że bezsadny
          > bo on nie zataił,dołączając pit (pomyśl trochę,tylko troszkę)
          > choć twoja reakcja nie budzi zdziwienia

zatail -bo PIT jest tajny

a pozatym zlamal prawo, ktore sam wymyslil.
        • chaladia Re: Gdyby... 13.08.03, 20:39

> co za poemat
          > tyle,że bezsadny

Co to jest: "bezsadny"? W żadnym słowniku tego nie ma. Jakiś papuży zwrot
          pozwalający prawnikowi wykręcić się od sprawiedliwości? Skutkuje tylko dla
          Solidaruchów, czy także dla Komuchów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka