Gość: pewnie masz racje IP: 213.158.195.* 25.09.03, 12:49 pewnie masz racje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Miłośnik dobrej kuchni Do Sz.P. Macieja Nowaka IP: 172.20.6.* 08.03.04, 20:20 Szanowny Panie Nowak, Miałem tą przyjemność odwiedzić restaurację Prowansja na Koszykowej którą to tak dokładnie Pan opisał i muszę wyrażnie i z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że zupełnie odbiega Pańska ocena od moich subiektywnych wrażeń. Ponieważ bardzo cenię Pańskie zdanie i wiele razy miałem przyjemność zasugerować Pańskim opisem tym niemniej jestem dumny ż najpierw sam zabaczyłem, skosztowałem aby nmastępnie przeczytać Pański artykól, już na łamach internetu. Przejdę do rzeczy: albo ten lokal przeszedł rewolucję na miarę tych znanych francuskich albo mamy dwie Prowansje na Koszykowej. Jestem powalony fantastyczną kuchnią, przemiłą obsługą i wyrażnym odczuciem że każdego Gościa traktuje się tam wyjątkowo. Oczywiście subiektywnie. Ponieważ uważam się za człowieka prawego i sprawiedliwego proponuję aby dał Pan jeszcze jedną szansę temu miejscu i wybrał się tam na przemiły wieczór. Awołanie o pomstę do Ambasadora Francji miało swój odzew. Otóż opuszczając już to miejsce zajżałem do księgi gości i co zobaczyłem? Na jednej stronie widnieje wpis Pana Adama Michnika i Ambasadora Francji z krótką notą o treści (o ile mnie pamięć nie myli): Wspaniała kuchnia, atmosfera przemiłą. I tym miłym akcentem zakończę. Panie Nowak, do dzieła, Prowansja czeka na kolejne odkrycie. Wierny czytelnik Pańskich felietonów. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Do Sz.P. Macieja Nowaka 09.03.04, 17:19 Z tego co wiem to cos sie w tej knajpie zmienilo. Dostala na wejsciu kilka fatalnych recenzji i wlascicielka poszla po rozum do glowy. Ja tez tam bylem po otwarciu i faktycznie bylo fatalnie. Najzabawniejsza byla polecana przez wlascicielke zupa piwna - zwykle piwo z zoltkiem o temperaturze dosc letniej - smiech na sali. Tak wiec moze sie okazac - o zgrozo! - ze i Nowak i pan Ambasador mieli racje. Ze nie wspomne o smakoszu Michniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowak Re: Do Sz.P. Macieja Nowaka IP: 213.195.171.* 25.03.04, 20:12 Szanowny Panie, nie jestem zawzięty dlatego z przyjemnoscia skorzystam z Panskiej rady i podejmę jeszcze jedną próbę kontaktu z Prowansją. Jeśli chodzi o wpisy do książki gości to mam na ten temat drobna anegdotke. Niedawno miałem przyjemność dyskutować na temat francuskiej kuchni z Panem Ambasadorem Patrickiem Gautrat, ktory wspólnie ze swą piękną żoną, okazali się być wielkimi smakoszami. Ekscelencja wysłuchał mojej niepochlebnej opinii na temat Prowansji z pełnym zrozumieniem. Skwitował ją jednak w sposób dośc zaskakujący: - Ale panski szef to chyba nie czytuje Co jest grane. Bo wlasnie niedawno mnie tam zaprosil... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: restauracja@prowansja.pl Re: Prowansja IP: 172.20.6.* 13.04.04, 19:23 Szanowni Państwo Kiedy w sierpniu zeszłego roku z wypiekami na twarzy czytałem artykuł Pana Macieja Nowaka na temat naszej restauracji, gdzie niepochlebne stwierdzenia, może czasem krzywdzące z belfrowskim wyrafinowaniem wytknięto nam prosto w oczy, myślałem że serce mi pęknie. Niestety pokrywały się one z rzeczywistością. Od tamtego momentu zgodnie z zasadą, że „co nas nie zabije to wzmocni” walecznie zabraliśmy się do ciężkiej pracy naprawiania błędów aby ratować wszystko co się da. Po tej recenzji wiele się zmieniło ( i taka chyba Pana Nowaka rola, dbać o utrzymanie wysokiego poziomu - Dziękujemy). Kuchnia prowansalska, śródziemnomorska jest formą wymagającą a przy bardzo skromnym zapleczu produktów trudną do odtworzenia w naszych „stołecznych” warunkach. Prace trwają do tej pory – taka jest specyfika restauracji i liczymy na to, że, nasi goście kiedyś zapomną niefortunny początek. Na początku roku otrzymaliśmy nagrodę miesięcznika POLAND MONTHLY w kategorii najlepsza kuchnia 2003r. Ale nic nas tak nie cieszy jak goście, którzy w poszukiwaniu dobrej kuchni są w stanie głośno zaakcentować swoje zdanie na ogólnym forum. Pozdrawiam Serdecznie Restauracja PROWANSJA Krzysztof Kostro www.prowansja.pl Odpowiedz Link Zgłoś