Dodaj do ulubionych

film z napisami- w jakim wieku

16.08.16, 13:10
Planuję wybrać się z córką (9 lat, idzie do 4 klasy) na film "Lato w Prowansji" do kina. Nie jest to wersja z lektorem, lecz z "napisami". Byłby to pierwszy taki film (wcześniej oglądała jedynie zwiastuny /rożne/ i radziła sobie z tempem czytania). Jednak film jest pełnometrażowy i zastanawiam się, czy to się uda. Córka jest dzieckiem czytającym (sporo i dla przyjemności) - ale ma kłopoty z koncentracją. Pytam o wasze doświadczenia z takim kinem, bo nie mogę sobie przypomnieć, a jakim wieku zaczęłam wybierać napisy. Czy wielkość ekranu nie będzie przeszkadzać, czy ogarnie i wysiedzi? Tematyka jej pasuje....
Obserwuj wątek
    • kanna Re: film z napisami- w jakim wieku 16.08.16, 13:29
      Moja miała 10 lat - debiutowała na nowych Gwiezdnych Wojnach, w 3D. Bez problemów.
    • verdana Re: film z napisami- w jakim wieku 16.08.16, 14:50
      Zależy nie od wieku, ale od tempa czytania. Jedno z moich dzieci było gotowe ok. 10 roku życia, a drugie miało 7 i zero problemów.
      • pajesia Re: film z napisami- w jakim wieku 16.08.16, 17:37
        O, to to - zależy od tempa czytania. Co do koncentracji - myślę, że jeżeli spodoba jej się temat filmu, to da radę
        • lucyjkama Re: film z napisami- w jakim wieku 16.08.16, 18:48
          Tak, wszystko zależy od sprawności czytania. Jedno dziecko czyta w myślach bez wysiłku w wieku 5-6 lat, inne ma problemy mając 14 lat.
          • ania-pat1 Re: film z napisami- w jakim wieku 16.08.16, 22:26
            Dała radę. Problematyczna okazała się jedynie scena kłótni - nie ogarnęła o co poszło i jak się zakończyło, ale to i z lektorem mogło być trudne, bo niuanse uczuciowe są dla mojego dziecka ciężkie
    • waiting_for Re: film z napisami- w jakim wieku 17.08.16, 11:13
      Moj bez problemu oglada filmy znapisami od 7 rż.
    • mozynka Re: film z napisami- w jakim wieku 17.08.16, 13:21
      Niedawno poszłam z 10 latką na "Iluzję 2". Fabuła zagmatwana , ale młoda zrozumiała i zadowolona smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka