Dodaj do ulubionych

PKO SA - bank "przyjany klientom" ?????????? :((((

IP: 195.94.220.* 20.10.03, 11:51
Witam, przed chwilą wróciłem z PKO SA, gdzie chciałem opłacić rachunki.
W kasie sympatyczna pani powiedziała mi, że od rachunku TPSA zapłacę 5 zł.
prowizji, a od rachunku Aster City opiewającego na kwotę 52 zł. prowizja
wyniesie 25 zł!!!!!!!!!!!!!!!
O ile 5 zł. potrafię jeszcze przeboleć, to 25 już nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeżeli taka jest polityka banku, to ja dziękuję za współpracę .. i życzę
miłego upadku.

nie pozdrawiam
Kris
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: PKO SA - bank 'przyjany klientom' ?????????? 20.10.03, 11:59
      Spoko - nie upadna! Jak na razie konkurencja w Polsce polega na wzajemnym
      pilnowaniu sie bankow, zeby klientom nie bylo za dobrze. Jak w jakims banku
      zaproponuja Ci nizsza prowizje to zaplacisz kupe kasy za np. wyciag szczegolowy
      albo wplate gotowki na swoje konto. Albo za dotkniecie klamki...

Zainteresuj sie mozliwoscia placenia w sklepach. System nazywa sie chyba "moje
      rachunki" - sklepy realizujace takie platnosci sa wyraznie na pomaranczowo
      oznaczone. Albo "zainwestuj" w rachunek internetowy i olej szerokim strumieniem
      (...) WSZYSTKIE przemile panienki z okienka :-P

Te ostatnia opcje polecam jako zadowolony praktyk :-)

pzdr
      • Gość: Kris PKO SA - bank 'przyjany klientom' ?????????? IP: 195.94.220.* 20.10.03, 12:14
        Mam rachunek w mBanku i jestem zadowolony. Z opłat mam tylko 2.50 miesięcznie za
        dodatkową kartę. Przelewy są darmowe, wyciągi mam on-line, potwierdzenia drukuję
        sobie sam.
        Jest tylko jeden problem, wynajmuję mieszkanie i rachynki płacę w imieniu
        właściciela. Muszę mieć stempelek na papierku, więc muszę też korzystać z
        okienek kasowych.
        Ale z PKO SA już nie będę korzystał!!!!!!!!
        "Moje rachunki" - tak, i tak Aster City nie jest tym objęte :-(
        W każdym razie tak mi się wydaje.
        • emes-nju Re: PKO SA - bank 'przyjany klientom' ?????????? 20.10.03, 12:25
          Tez wynajmuje mieszkanie. I WSZYSTKIE rachunki place przez internet. Nie
          wynikly z tego jak dotychczas zadne komplikacje. Odbiorcu kasy nie interesuje
          od kogo kasa jest, tylko to, ze jest.
          • Gość: Kris Re: PKO SA - bank 'przyjany klientom' ?????????? IP: 195.94.220.* 20.10.03, 12:34
            Masz rację - odbiorcy nie interesuje - ale właściciela tak.
            • emes-nju Re: PKO SA - bank 'przyjany klientom' ?????????? 20.10.03, 13:13
              Moi wlasciciele mi ufaja - zmien wlasciciela. Jest spora oferta mieszkan na
              wynajem. Ja swoim zawsze proponowalem, ze przeprowadze sie pietro nizej jak
              tylko zaczynali przebakiwac o podwyzce czynszu (co za kacowaty pomysl w czasie
              recesji!). A pietro nizej faktycznie stalo sobie wolne mieszkanko - przez dwa
              lata... Dopiero niedawno ktos sie wprowadzil wytracajac mi - co za aspoleczne
              bydle :-))) - orez z reki :-) Teraz bede musial "przeprowadzac sie" do bloku
              obok (co bedzie nieco mniej skuteczne "wychowawczo") :-(

To co opisujesz to jakis stalinowskie metody - musisz udowadniac swoja
              niewinnosc. Cywilizowane warunki to takie, w ktorych dopoki nie dasz powodow do
              robienia problemow, to nie masz problemow. Moi wlasciciele na poczatku
              stosowali inna cywilizowana metode - wszystkie rachunki przychodzily do nich,
              oni je podliczali i kazali podliczona kwote przeslac na swoje konto. Mi zas
              przesylali kserokopie kwitkow, zeby kontrola byla dwustronna. Po pol roku
              zaniechali tych ptaktyk i wszystko laduje u mnie w skrzynce. A ja place
              korzystajac z rachunku internetowego :-)

Inna sprawa to to, ze trudno sie dziwic ostroznosci wlascicieli mieszkan. Prawo
              chroni nawet nie placacego najemce w d... majac prawo wlasciciela. I to
              wlasciciel ponosi wszelkie konsekwencje!

pzdr
              • Gość: Kris Re: PKO SA - bank 'przyjany klientom' ?????????? IP: 195.94.220.* 20.10.03, 13:27
                Na właścicieli nie mogę narzekać.
                Tak się poprostu umówiliśmy i już.
                Poza tym nie widziałem ich od chwili odebrania kluczy.
                • emes-nju Re: PKO SA - bank 'przyjany klientom' ?????????? 20.10.03, 15:05
                  Gość portalu: Kris napisał(a):

> Na właścicieli nie mogę narzekać.
                  > Tak się poprostu umówiliśmy i już.
                  > Poza tym nie widziałem ich od chwili odebrania kluczy.

To mile :-)
        • Gość: kixx Re: PKO SA - bank 'przyjany klientom' ?????????? IP: *.incredimail.com 20.10.03, 16:10

> "Moje rachunki" - tak, i tak Aster City nie jest tym
          objęte :-(
          €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
          I tu sie mylisz.
          Ale tylko tu
      • tomek825 Re: PKO SA - bank 'przyjany klientom' ?????????? 20.10.03, 20:24
        Polityka banku zmierza do tego, aby klienci korzystali z nowoczesnych usług
        bankowych, a nie z czegoś tak archaicznego, jak płacenie rachunków w kasie. Są
        zlecenia stałe(bezpłatne), przelewy przez internet, również bezpłatne,
        polecenia zapłaty.
        Otwórzcie się trochę na świat, przestańcie tkwić w latach 70-ch.
        • Gość: bankowy wyłudzacz Re: tomek825-ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 21:25
          Ty pierdoło. Powiedz to przecietnym Polakom nie mającym dostępu do internetu
          lub po prostu nie ufającym podejrzanym typkom tzw oparatorom sieci osiedlowych.
          Idę Twoim tropem. Proponuje wprowadzić wszystkie płatne drogi w Polsce. Niech
          kosztują 25 zł za kilometr. Niech ludziska nie tkwią w XX wieku , niech latają
          samolotami jak przystało na XXI wiek .
          • tomek825 Re: tomek825-ty 20.10.03, 22:20
            Nie dyskutuję na tym poziomie.
            • Gość: KA Re: tomek825-ty IP: 217.153.16.* 21.10.03, 10:37
              tomek825 napisał:

> Nie dyskutuję na tym poziomie.
              Trzeba było go tak znacząco nie zanizać
              KA
              • tomek825 Re: tomek825-ty 21.10.03, 11:34
                Przestań mnie drażnić. Skoro jesteście ograniczeni, to płaćcie sobie te
                rachunki na poczcie, razem z bandą cuchnących brudem, gównem i biedą emerytów.
                Bank po to pobiera tak wysokie prowizje, zęby zachęcić do nowych usług, które
                są bezpłatne. ŻEBY NIE BYŁO KOLEJEK PRZY KASACH.
    • Gość: ELŻBIETA Re: PKO SA - bank "pijany klientem" IP: *.acn.waw.pl 20.10.03, 12:02
      Czy tak miało być?
      • Gość: Linn Re: PKO SA - bank 'pijany klientem' IP: *.dialup.tiscali.it 20.10.03, 16:04
        A na poczcie nie taniej?
        Wloska poczta za przelew 59,90 euro pobrala dzisiaj 1,00 euro oplaty / a tez
        ostatni podwyzszala oplaty kilka razy /. Za 6,30 euro mozna przeslac kilkaset
        euro do Polski. Nie dajcie sie zwariowac. Tych, ktorzy biora najwiecej, nalezy
        omijac.
    • Gość: KA Re: PKO SA - bank 'przyjany klientom' ?????????? IP: 217.153.16.* 20.10.03, 16:19

> Witam, przed chwilą wróciłem z PKO SA, gdzie chciałem opłacić rachunki.
      > W kasie sympatyczna pani powiedziała mi, że od rachunku TPSA zapłacę 5 zł.
      > prowizji, a od rachunku Aster City opiewającego na kwotę 52 zł. prowizja
      > wyniesie 25 zł!!!!!!!!!!!!!!!
      > O ile 5 zł. potrafię jeszcze przeboleć, to 25 już nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      > Jeżeli taka jest polityka banku, to ja dziękuję za współpracę .. i życzę
      > miłego upadku.
      >
      > nie pozdrawiam
      > Kris

Kris drogi imienniku PKO to PKO BP a SA to Peko SA októry z banków masz na
      mysli?? PKO BP jest napewno najbardziej dennym i zakłamanym bankiem w Polsce.
      KA
      • Gość: Kris Re: PKO SA - bank 'przyjany klientom' ?????????? IP: 195.94.220.* 21.10.03, 09:25
        Oczywiście masz rację.
        Chodziło mi o bank Pekao SA.
      • Gość: kohol Re: PKO SA - bank 'przyjany klientom' ?????????? IP: *.crowley.pl 21.10.03, 10:16
        A mnie PKO BP jeszcze nie podpadł :) I jestem zeń zadowolona.
    • Gość: klient Związek Banków Polskich olewa te sprawy UOKiK też. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 16:59
      Dużo audycji, dużo programów radiowo telewizyjnych. Państwo powinno wkroczyć w
      ten rynek gdyż UOKiK nie daje sobie z tym Rady , a ZBP trzyma tylko jedną
      stronę i to żenująco jawnie
    • anahella Re: PKO SA - bank "przyjany klientom" ?????????? 21.10.03, 01:00
      Jedyna korzysc, jaka mam z Citibanku to przelewy przez internet. Poza tym to
      najdrozszy bank w naszej galaktyce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka