Gość: "KID" Sylwester na pl. Konstytucji, czyli Mamma Mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 22:16 Moim zdaniem, to powinno odbyć się gdzieś indziej....Od dwóch dni w moim mieszkaniu wszystko drga i wpada w rezonans, szok , zaraz mnie szlak trafi............ Ciekawy jestem czy Hanka zrobiłaby sobie pod oknami taką impre. No, a teraz życzenia na Nowy Rok. Wszystkim życzę udanego roku 2009 i fajnej zabawy, mimo tego co muszą znosić mieszkańcy Pl Konstytucji, a naszej Pani Prezydent, wiadra zimnej wody na głowę. Szczęśliwego Nowego Roku ! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek HGW pomylila pl.Konstytucji z Times Square IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 23:54 Lokalizacja totalnie bez sensu. Jak kazdy inny pomysl HGW. Jaka prezydent taki sylwester.. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Sylwester na pl. Konstytucji, czyli Mamma Mia 31.12.08, 01:52 Ani to show ani to byznes ciągle te same mordy nasze kochane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka pękaja bębenki IP: *.cust.tele2.pl 31.12.08, 10:57 Właśnie wróciłam z pl Konstytucji - trawają próby i pękają bębenki. Ogromnie współczuję mieszkańcom. Pomojając koszty lokalizacja rej imprezy jest całkowicie nieprzemyślana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacko Re: pękaja bębenki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.08, 11:45 zaproponuj inną lokalizację... wg mnie pl. Konstytucji może się sprawdzić, na pewno lepszy niż pl. Defilad z blaszanymi budami w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawiak Re: pękaja bębenki IP: *.aster.pl 31.12.08, 11:54 "zaproponuj inną lokalizację..." Pl. Defilad nie był zły. Przynajmniej nie trzeba było paraliżować ruchu w centrum. Socrealistyczne rzeźby piękniejsze niż blaszane budy? Może i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Właśnie Pl. Defilad, kolego. 31.12.08, 12:05 Dwie stacje metra, stacja kolejowa, tramwaje i autobusy, brak konieczności zamykania ruchu i paraliżowania Śródmieścia Warszawy. Ponadto obszar bez zabudowy mieszkaniowej w bezpośrednim sąsiedztwie imprezy. Za organizowaniem imprezy na Pl. Konstytucji nie przemawia nic, za Pl. Defilad - wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flojd2 Re: Właśnie Pl. Defilad, kolego. IP: 62.233.164.* 31.12.08, 13:00 Tragicznie narzekacie. To jedna noc - liczac przygotowania dwa-trzy dni. Czy naprawde az tak ciezko wytrzymac? Ludzie, takie sa uroki mieszkania w centrum. Nie pasuje to won na cichy tarchomin. Sprzedajcie swoje w centrum i kupcie tam, jeszcze wam zostanie na sylwka na kanarach. Jakze mnie wkurza takie polskie narzekanie. Nie ma imprezy zle, jest tez zle. Plac defilad sie nie sprawdzil, imprezy tam gromadza co najwysej 20tys. osob - konieczna byla inna lokalizacja. W kazdym europejskim miescie ogranizowane sa masowe imprezy na 100 -200 tys. ludzi, tez sa zamykane ulice, tez sa utrudnienia - nie jestescie sami, nie jestescie jedyni w europie - wierzcie mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Właśnie Pl. Defilad, kolego. IP: 195.184.83.* 31.12.08, 16:42 Tortury dyskotekowym hałasem to w Guantanamo stosowali. Efekt na placu jest taki, że głównie słychać potężny grzmot, drżą szyby i parapety, a muzyka gdzieś tam ledwo słyszalna w tle. Poziom występów jak u starszaków w przedszkolu: nóżka w prawo, nóżka w lewo, wyrzut rączek do góry, obrót. Kiedyś słowo sztuka oznaczało coś, czego byle kto nie potrafi zrobić, teraz niestety już nie znaczy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flojd3 Re: Właśnie Pl. Defilad, kolego. IP: *.acn.waw.pl 03.01.09, 11:50 flojd2 jesteś dureń. Plac Defilad może pomieścić więcej osób ale łatwiej zmusić mieszkańców okolicznych ulic do bezsennej nocy, niż przestawić parkingi blaszaki i inne badziewie za umieszczenie których w centralnym punkcie miasta ktoś wziął kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Sylwester na pl. Konstytucji, czyli Mamma Mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 08:45 porażka sikające małolaty i policja bądź straż miejska obmacująca ewentualnych widzów gratulacje władzom..Wawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwek 2009/2010 Sylwester na pl. Konstytucji, czyli Mamma Mia IP: 89.108.242.* 11.12.09, 13:01 Wszystko super, tylko szkoda, że Pani Hanna Gronkiewicz-Waltz nie zrobi sobie pod oknami takiej imprezy, a wtedy świetnie zrozumiałaby moją małą uwagę. Są przecież Pola Mokotowskie, tam nie mieszkają starsi ludzie i rodziny z małymi dziećmi, którzy są zmuszeni do wysłuchiwania nie małej mocy dźwięków dochodzących zza okien i w środku mieszkania wydobywających się pod wpływem drgań od basów, to tylko namiastka tego, co można było doświadczyć w zeszłym roku. Dla nas mieszkańców Pl. Konstytucji, ta impreza zaczyna się już 5 dni wcześniej ze względu na próby dźwięku i wykonawców po tych paru dniach człowiekowi już się odechciewa prawie całonocnej imprezy sylwestrowej. Pozdrawiam i wszystkim życzę Szczęśliwego Nowego Roku 2010 a Pani Prezydent życzę mniej, tak "wspaniałych" pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Sylwester na pl. Konstytucji, czyli Mamma Mia IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 11:00 To jest skandal, brak odpowiedzialności, brak wyobraźni i totalna głupota p. Prezydent oraz całej rady dzielnicy. Bo kto normalny wciska tak wielką i hałaśliwą imprezę w środek osiedla mieszkalnego (MDM). Ponadto na trzy tygodnie został zakłócony ruch uliczny na ważnych arteriach Koszykowa/Pl. Konstytucji, powodując jeszcze większe utrudnienia i korki (akurat w okresie przedświątecznym). Należny również dodać, że jednocześnie w tym samym okresie pozbawiono mieszkańców i gości miejsc parkingowych, co w sytuacji dodatkowych utrudnień z powodu zalegającego śniegu uniemożliwia parkowanie w ulicach sąsiednich, W tym miejscu należny dodać ze ktoś kto pobiera opłaty za parkowanie powinien zadbać i oczyścić te miejsca. Reasumując - za wprowadzanie chaosu udzielam wotum nieufności dla ówcześnie panującej p. Prezydent oraz jej rady dzielnicy. Z tego też powodu nie głosowałem na tę panią i nie będę głosował w przyszłości, ponieważ to już kolejny sylwester z bezsensowną lokalizacją. A taki piękny plac przed pałacem kultury stoi bezużyteczny ! Odpowiedz Link Zgłoś