Gość: MICHAL IP: *.skane.se 10.11.03, 02:28 Morderca wypuszczony za kaucja.Niesamowite!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Linn Re: Krawy romans w USA IP: *.dialup.tiscali.it 10.11.03, 12:07 We Wloszech wypuszcza sie ich bez kaucji: musi miec czyste konto, powiedziec, ze zaluje, ze juz tego nie zrobi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: Krawy romans w USA IP: *.msln.net 10.11.03, 13:49 Wkrotce noszenie cegiel bedzie dla niego marzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remikane Re: Krawy romans w USA IP: *.multicon.pl / 192.168.0.* 10.11.03, 12:13 Bez komentarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riki Re: Krawy romans w USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.03, 12:13 taka jest zemsta,za zdrade we koncu wzial ja do ameryki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Krawy romans w USA IP: *.pl / 10.0.11.* 10.11.03, 12:16 Jak go mogli wypuścić??!! To jest niesamowite. Ambitni ludzi w ten sposób nie postępują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molo Re: Krawy romans w USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.03, 12:21 jak nazeczona to dobrze jej zrobil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bollard. Utop sie, molo. IP: 5.3.1R* / *.gsi.gov.uk 10.11.03, 13:46 >jak nazeczona to dobrze jej zrobil Do Talibow, gowniarzu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Krawy romans w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 18:45 Co za "krawy"? Może krowy, albo barany? Odpowiedz Link Zgłoś
kolczatka Re: Krawy romans w USA 10.11.03, 12:57 Taki był sfurstrowany, że postanowił zwiedzić amerykańskie więzienie. Jest to pewna odmiana ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kooma Re: Krawy romans w USA IP: *.lublin.mm.pl 10.11.03, 14:04 ciekawe kto i w jakiej kwocie wplacil za takiego bydlaka te kaucje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robas Wybiorcza miesza rowno... IP: 168.143.113.* 10.11.03, 14:16 Co ciekawsze, historia wydarzyla sie 24 pazdziernika, jak podalo kilka lokalnych zrodel, mialo sie odbyc tzw. bond hearing, czyli sedzia mial zadecydowac czy i na jakich warunkach bedzie mozliwe odpowiadanie podejrzanego z wolnej stopy. Ale wg. telewizji NBC, sedzia zadecydowala, ze kaucja nie byla mozliwa z uwagi na wage sprawy: "Judge Mary Margaret Brosnahan ordered Rymarczuk held without bond because the charge of first-degree murder during the commission of armed robbery could be a capital offense". I komu tu wierzyc? Jesli ktos chce caly artykul z NBC to jest on tutaj: www.nbc5.com/news/2582743/detail.htmlhttp://www.nbc5.com/news/2582743/detail.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makkar Re: Wybiorcza miesza rowno... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.03, 22:59 Brawo robas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Tragiczny romans... emigranta w USA IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 10.11.03, 14:22 To jest wlasnie przyklad choroby ,zwanej emigracja. Ale ta choroba moze przeniesc sie wszedzie , gdzie zanikna wiezi miedzy ludzmi. Stres zwiazany z walka o przetrwanie jest powodem roznych nieszczesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Jackowo IP: *.tampabay.rr.com 10.11.03, 15:56 Normalnie wyksztalceni ludzie powinni unikac Jackowa jak ognia. Chyba ze jednak okazuje sie ze to wyksztalcenie nie jest konkurencyjne. Jackowo to miejsce dla ludzi bez ambicji i dead- end careers. Tam chyba jednak najtrudniej sie wybic, chyba ze z podobnym rezultatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Emigrant? Na Greenpoincie lub Jackowie? IP: *.adsl.snet.net 10.11.03, 16:06 Ludzie... Nie mozna mylic pojec... Emigracja polega na zyciu w obcym kraju. Wyjazd do USA i mieskanie w Chicago na Jackowie lub na Greenpoincie w NY ma tyle samo wspolnego z emigracja co mieszkanie w Lomzy lub Mlawie... Tzw. srodowiska polonijne w USA to ekstrakt i koncentracja wszystkich polskich wad do n-tej potegi - trzymajcie sie tego z daleka!! Emigrant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Emigrant? Na Greenpoincie lub Jackowie? IP: 62.13.174.* 10.11.03, 16:26 Jestescie beznadziejni! Nie bronie tego goscia, ale wszyscy go potepiaja, i nikt nawet nie zdobyl sie na probe zrozumienia. Dobic hu.a!!!! Tak najlepiej, najlatwiej i po polsku. Przeczytaliscie krotka informacje w gazecie i juz oceniacie jakbyscie wszystko wiedzieli. Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: Emigrant? Na Greenpoincie lub Jackowie? IP: 155.37.231.* 10.11.03, 16:46 2 posty wczesniej to 100% prawdy emigranci trzymajcie sie zdala od polonii oni nic wam nie pomoga a nawet zaszkodza , wiem cos o tym trzeba trzymac z tubylcami pieprzyc polonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonia Re: Emigrant? Na Greenpoincie lub Jackowie? IP: *.cdm.com 05.12.03, 19:58 Nic nie dostates od Polnii? A co? Tobie sie nalezy? Caly swiat jest pelen takich jak dziadow jak Ty. Jedyne co umiesz to mowic DAJ! ZALATW! ZROB DLA MNIE! ... bo rodakiem jestem. A sam wypinasz sie na innych przy kazdej sposobnej okazji. Sam nie bywam na Jackowie, ale najgorsi sa wlasnie tacy jak Ty. Od razu wielcy amerykanie i na Polakow wala. Rodak z Chicago Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejM Roznym gosciom odbija i emigracja nie ma nic o tego IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 10.11.03, 17:36 W latach 70 moj byly znajomy zadzgal w Warszawie nozem swoja dziewczyne w podobnych okolicznosciach. Byl na I roku studiow i dostal 25 lat. Pewnie juz "wrocil do spoleczenstwa" - dziewczyna tej szansy juz nie dostala... Nie ma sensu szukac wytlumaczen dla zbrodni w rodzaju: "marny los emigranta", " ciezkie dziecinstwo", "bieda", etc. etc. Niektorym ludziom odbija i zabieraja innym zycie i za to powinno sie im to zycie tez zabrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Roznym gosciom odbija i emigracja nie ma nic IP: *.tampabay.rr.com 10.11.03, 18:18 Niewatpliwie wszyscy emigranci przechodza przez jakis okres trudnosci i aklimatyzacji. Miliony emigrantow przybywaly i nadal przybywaja do USA. Jednak zadko ktory reaguje na trudnosci mordujac innych, nawet jesli to jego byla dziewczyna. Nie jest to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Placek J. Prawdziwe Jackowo to Polska, ta nadwiślańska IP: 5.5.* / 80.58.44.* 10.11.03, 18:25 Na Greenpoint i Jackowo wędrują jej najwartościowszy synowie i córy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Condor Re: Tytul godny brukowca IP: *.ectaco.com 10.11.03, 18:52 Ten dziennikarzyna, ktory pisal te wypociny powinien raczej poprosic o prace w nowym tabloidzie, ale musialby dolozyc troche krwi na strony... Ale idzie w dobrym kierunku! Szok - jak mozna w ten sposob opisac tragiczna historie. Wydawalo mi sie, ze dziennikarz nie powinien wydawac osadow, zwlaszcza podajac je za amerykanską policją. Sfrustrowany to on mógł być, ale chyba on sam powinien powiedzieć, co pchnęło go do morderstwa. Ja stawiam dolary przeciwko orzechom, że kolejna panienka poleciała na magię Aeryki, a jak tylko stanęła na nogi, kopnęłą w d... swojego dobroczyńcę. Żony robią to mężom, dziewczyny swoim "chłopakom". Taka jest Ameryka. Zielonokartowcy uważajcie na gorące uczucia, wybuchające nagle i niespodziewanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Karolina Wajda zadzgala nozem Frykowskiego i ... IP: *.dialup.sprint-canada.net 10.11.03, 23:49 No i nic .Pamietacie ta sprawe sprzed trzech lat .Corka wybitnego rezysera zasztyletowala kochennym nozem swojego kochanka , nota bene syna starego Frykowskiego , przyjaciela rezysera Polanskiego , ktorego zabila banda Mansona , konkretnie dwie 17 letnie amerykanki . Ona nie siedziala ani jednego dnia .Pan prokurator uznal ,ze Frykowski sam sobie ten noz wbil i kropka .Odciskow Frykowskiego na tym nozu nie bylo , bo byl dokladnie wytarty , przez Karoline ,ktora cala noc zacierala slady morderstwa ,kiedy Frykowski juz byl dobrze zimny i sztywny , a dopiero rano zatelefonowala do wladz .W takiej sytuacji , pani sedzia z Czikago musiala dostosowac swoje postepowanie do pewnych polskich standardow , zwlaszcza ,ze ten muzyk , tez artysta i tez z zydowskiej rodziny .Zydzi po tej stronie Oceanu naprawde rzadko trafiaja do ciupy , nawe jezeli popelnia morderstwo , uzasadnienia tych uniewinnien sa tak kretynski i bezczelne , ze sie chce rzygac .W Toronto kilka miesiecy temu poklocily sie dwie kochanki Lesbijki, po kilku latach mieszkania razem i jedna zabila nozem druga .Pech chcial , ze ta co zabila byla zydowka .Sad ja uniewinnil ,poniewaz uwierzyl morderczyni ,ze jej zabita partnerka udawala mezczyzne i ja oszukala , kiedy to odkryla , wpadla w szal i uzyla noza .Sad absolutnie przyznal jej racje , wypuscili ja rozprawy do domu , a sad jeszcze przypilnowal ,zeby anulowano jej zwolnienie z pracy .Kto czytuje gazety po angielsku w Toronto ,wie ze to jest najprawdziwsza prawda .Z drugiej strony za kradziez kombinerek i srubokreta zwlaszcza w Stanach ale i tu tez mozna dostac dozywocie . Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Karolina Wajda zadzgala nozem Frykowskiego i 10.11.03, 23:59 Ukradles kombinerki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Karolina Wajda zadzgala nozem Frykowskiego i IP: *.dialup.sprint-canada.net 11.11.03, 05:40 niech 10.11.2003 23:59 odpowiedz na list Ukradles kombinerki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Karolina Wajda zadzgala nozem Frykowskiego i IP: *.dialup.sprint-canada.net 11.11.03, 21:45 Praktycznie moj watek o Frykowskim i Karolinie Wajdzie z mamy Beaty Tyszkiewicz, byl ostatnim .Ciekawe dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Tytul godny brukowca IP: *.73.138.252.Dial1.Chicago1.Level3.net 12.11.03, 16:19 to wlasnie przegrales swoje dolary, bo prawda byla nastepujaca. gosc z nia zerwal dwa dni przed sylwestrem, bo stwierdzil ze ten zwiazek nie ma szans, bo ona jest nielegalnie a on chce byc z kims dzieki komu moze zlegalizowac pobyt w stanach. potem do niej wrocil, ona sie na to radosnie zgodzila a po miesiacu zerwal z nia znowu, bo dokladnie wszystko przemyslal i doszedl do wniosku ze jednak jej nie kocha a zielona karta jest mu bardzo potrzebna. niedawno stwierdzil ze jednak sie pomylil i ze ja bardzo kocha i zaczal ja przekonywac zeby pozwolila mu wrocic. chyba normalne ze sie nie zgodzila, no nie? aha, wiadomosci mam z pierwszej reki, bo znam ich oboje. zadna gazeta tego nie napisala bo bardziej im odpowiadala wersja z romantycznym kochankiem, ktorego rozpacz pchnela do zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabluszko bzdury na temat smierci magdy IP: *.73.138.244.Dial1.Chicago1.Level3.net 12.11.03, 02:12 wiecie co, slabo mi sie robi jak czytam te bzdury, ktore gazety ( polskie i maerykanskie ) wypisuja na ten temat. magda byla moja przyjaciolka, jej smierc juz sama w sobie jest wystarczajacym koszmarem, a wszyscy szukaja w tym jeszcze dodatkowych sensacji albo probuja z tego wyciagac korzysci dla siebie jak jej pseudoprzyjaciele, ktorzy po tym co sie stalo nie zrobili nic zeby pomoc jej rodzinie tylko udzielali wywiadow komu sie dalo opowiadajac kompletne bzdury, byleby tylko chicago tribune wydrukowalo ich nazwisko albo zeby mozna ich bylo zobaczyc w telewizji. przy okazji, sprawca nie wyszedl za kaucja, siedzi. jak sie okazuje nikt z jej przyjaciol go nie znal. nie wiedzielismy ze jest wybitnym muzykiem (swoja droga ciekawe kto to wymyslil) ani tego ze jest zdolny do takiego okrucienstwa z jakim zabil madzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeLux Re: bzdury na temat smierci magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 00:34 Masz racje ja zkolei znalem Piotrka razem bawilismy sie od malego brzdaca. Jedno sie tu zgadza co do muzyki jest a raczej juz moze byl w tym dobry . Ale mimo wszystko to co zrobil ......... to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma GŁUPOTA IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 06.12.03, 12:59 LUDZIE ZASTANOWCIE CO PISZECIE. ZNALAM MAGDE JESZCZE GDY MIESZKAŁA W POLSCE JEJ NAPRAWDE NICZEGO NIE MOŻNA BYŁO ZAŻUCIĆ BYŁA TAK WSPANIAŁĄ OSOBĄ A TO CO ON JEJ ZROBIŁ TO ZASŁUGUJE NA NAJWYŻSZE POTĘPIENIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos z chicago Re: Krawy romans w USA IP: *.client.comcast.net 04.01.04, 04:34 jaka kuzwa kaucja?? on siedzi, bo jest tu nielegalnie i prawo wyjscia za kaucja mu nie przysluguje!! co pala pisala ten artykul?? najpierw sie zapoznaj z faktami a potem sie nim dziel z czytelnikiem!! piotrek nie byl i nie jest rozczarowny zyciem w usa, wrecz przeciwnie bardzo mu sie tu podoba..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gloter Re: Krawy romans w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 14:39 Mieszkalem z Piotrkiem na tej samej ulicy i nichce mi sie wiezyc do czego sie chlopak posuna. Macie moze jakies nowe informacje o przebiegu jego sprawy Odpowiedz Link Zgłoś