2piorun 18.02.09, 17:24 Czy ktoś posiada dokładne informacje czy zaczęli grzać? i kiedy planują w 100% oddawanie mieskzań? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
55agata Re: odbiór 18.02.09, 17:46 Z tego co się dzisiaj dowiedziałam to gaz i prąd jest doprowadzony, jeszcze nie grzeją i kotły nie pracują. Pojawił się nowy "realny" termin oddawania mieszkań -początek marca. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
lagunka.ltd Re: odbiór 18.02.09, 17:52 Podobno,dzisiaj mieli puścić gaz?,mają jeszcze jakieś problemy z prądem ale mają do piątku zakończyć,mieszkania będą oddawane od marca, to info z wtorkowej rozmowy telefonicznej,jeśli ktoś z mieszkańców był na budowie to niech napisze czy informacje o podłączeniu gazu są rzeczywiście prawdziwe?? Odpowiedz Link Zgłoś
karwos7 Re: odbiór 18.02.09, 18:43 witam dzisiaj na budowie otrzymałem wiadomść, że wszystko działa, i że, od poniedziałku Pani prezes będzie dzwoniła w celu ustalenia terminu, oczywiści do tych którzy dopełnieli wszystkich formalności (czyt. podpisały aneksy). tyle dzisiaj się dowiedziałem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kortland Re: odbiór 19.02.09, 07:25 witam ja też miałem info, że na dniach mieli już rozpocząćjakieś próby szczelności i po nich uruchamiać wszystko (jeśli chodzi o gaz) a co Państwo sądzą o warunkowaniu odbioru kluczy od podpisania aneksu? Zamierzają Państwo podpisywać? (ciekaw jestem czy wchodzą w grę no i czy wogóle mają sens jakieś negocjacje z Panią Prezes na zasadzie "podpiszę aneks" ale po sprawdzeniu, że z mieszkaniem wszystko jest ok") pzdr srd Odpowiedz Link Zgłoś
vibi1 Re: odbiór 19.02.09, 09:00 Mnie powiedziano przez telefon, że na przyszły tydzień już będą umawiać na odbiór kluczy. O uzależnieniu odbioru, od podpisania naeksu nic nie wspominali. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator.z.wiosennej Re: odbiór 19.02.09, 12:30 Jestem Ciekawy jak Anłuk chce oddawać mieszkania bez zakończenia całej budowy. Od wiosennej nie ma wjazdu do garaży. Na poziomie garaży trzeba zrobić jeszcze elewacje. Jestem Ciekawy czy to zrobią do końca marca?! RACZEJ NIE!!! Ktoś już wspominał w innych postach ze zakończenie prac budowlanych i oddanie budynku do użytku nastąpi najwcześniej pod koniec maja. I te informacje wydaja mi się najbardziej wiarygodne. Ja aneksu żadnego nie podpisywałem i nie podpisze a mieszkanie odbiorę jak będzie w 100% zakończona budowa i wszystko będzie działało. Chciałbym przypomnieć wszystkim tym co maja zamiar wcześniej odebrać mieszkanie ze po podpisaniu odbioru mieszkania Anluk obciąży Was kosztami eksploatacji budynku!!! Częściowo oczywiście!!! Powiem krotko czas działa na niekorzyść Anluka tzn. karne odsetki każe sobie zapłacić. A jak nie to są firmy windykacyjne i bardzo szybko to załatwią. Odpowiedz Link Zgłoś