Dodaj do ulubionych

PRAWDZIWI WARSZAWIACY

27.11.03, 13:40
LUDZIE, O CZYM WY MÓWICIE, PRAWDZIWYCH WARSZAWIAKÓW TO MOŻNA POLICZYĆ NA
PALCACH JEDNEJ RĘKI. URODZIŁAM SIE W WARSZAWIE, MOI RODZICE, DZIADKOWIE
WALCZYLI O TO MIASTO. ILU JEST PRAWDZIWYCH WARSZAWIAKÓW, TO MOŻECIE SIE
PRZEKONAC W CZASIE ŚWIĄT, JAK TO MIASTO PUSTOSZEJE, BO "WARSZAWIACY"
WYJEŻDŻAJĄ "DO OJCÓW", A MIASTO JEST PUSTE.
ILU TU PRZYJEZDNYCH CWANIAKÓW, KTÓRZY CHCĄ ZROBIĆ KARIERY, MAJA MNÓSTWO KASY
I SIEDZĄ W TAK ZWANYCH MIEJSCACH. TO NIE SĄ WARSZAWIACY.
WARSZAWIANKA
Obserwuj wątek
    • kwik Re: PRAWDZIWI WARSZAWIACY 27.11.03, 16:43
      mam rece w kieszeniach
      a kieszenie jak ocean.

dwie rece z kompletem palcow.
    • sloggi Re: PRAWDZIWI WARSZAWIACY 28.11.03, 13:29
      Pytanie w pracy przed Wszystkimi Świętymi:
      - gdzie idziesz zapalić świeczkę?
      - na Bródno, na Wólkę, na Warzyszew i na Wolski
      - po co aż tyle?
      - tam mam pochowaną rodzinę
      - jak to?
      No i ręce mi opadły.

Druga akcja - w pracy ankieta, wypełnia sekretarka
      - miejsce urodzenia?
      - Warszawa
      - urodzenia!
      - Warszawa
      - jak to Warszawa?
      - normalnie, a gdzie jesteśmy?
      - o rany, serio?

I co mam powiedzieć, że w Wigilię siedzę najdłużej, bo reszta pędzi na dworzec
      do pociagu lub pekaesu - albo odpala blachosmród i jedzie do Ruchocic?
      Dlaczego wszystkich dziwi, że nie mam rodziny na wsi i że Babcia mieszka na
      Starym Mieście?
      Dlaczego w święta miasto wygląda jak Czarnobyl - ciemne i puste, chociaż nikt
      nie wyłączył prądu?
      • Gość: rumba Re: PRAWDZIWI WARSZAWIACY IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.11.03, 15:23
        Sloggi!
        Chappeau bas!
      • Gość: Beata Re: PRAWDZIWI WARSZAWIACY IP: 81.210.22.* 28.11.03, 15:25
        Sloggi,
        Ja mam takie same akcje. W piątek spakowane walizki, co drugie biurko, bo "do
        ojców" wyjeżdżaja. Ja też siedzę w pracy w Wigilie, sylwestra, między swietami.
        Dzieki, Beata
        • niech Re: PRAWDZIWI WARSZAWIACY 28.11.03, 15:37
          Ja też siedze w pracy w Wigilie, Sylwestra, między swietami i w swieta. I nikt
          z moich pracownikow nigdzie nie wyjezdza. Bo prawdziwego warszawiaka poznasz
          nie tylko po tym co sam robi ale takze jakimi ludzmi sie otacza.
          PS. Jesli macie jakies dalsze pytania dotyczace bycia warszawiakiem to
          przyjmuje we wtorki od 13 do 14.
          PS2. To znaczy moje skrzynka pocztowa wtedy przyjmuje listy.
        • Gość: nieprawdziwy Re: PRAWDZIWI WARSZAWIACY IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.11.03, 17:27
          A ja jako "nieprawdziwy" siedzę w święta w robocie, w Wigilię, w piątek pomiędzy jakimś świętem i weekendem, itp., bo cwaniaki-warszawiaki tak się zawsze poumawiają, żeby wszelkie dyżury w takie dni wypadały na "obcych". I myślą, że są najsprytniejsi, że nikt tego nie widzi. Mentalność zafajdanego chamka-taksówkarza, który myśli, że jest największy bystrzak, bo przejechał komuś po palcach na przejściu dla pieszych.

Ktoś pisze, że w święta Warszawa pustoszeje. Ale popatrz sobie "ktosiu" jak wyglądają ci, którzy wtedy zostają i biegają w dresach po tych opustoszałych ulicach. Jakie mają powykrzywiane buzie, niskie czółka, mętne oczka, jakie prowadzają ze sobą festyniarskie panny, to są właśnie twoi "prawdziwi" ziomale. Najprawdziwsi warszawiacy.

Albo w zwykły dzień w normalnych godzinach pracy. Te wystające na ulicach czerwone ryje, węszące co by tu "skręcić", ten zalew łóżek polowych na każdym wolnym skrawku chodnika, kto tam niby kupuje/sprzedaje, "przyjezdni"? Nie, oni są w pracy, to wszystko to miejscowa żulia. Najprawdziwsi.
          • Gość: eee Re: PRAWDZIWI WARSZAWIACY IP: *.chello.pl 29.11.03, 19:20
            Hej, chyba się trochę zagalopowałeś, coś nie wyszło i trzeba odstresować, a
            nie ma na kim się wyładować? Człowieku wyluzuj. Nigdzie ani w Warszawie, ani w
            Twoim rodzinnym mieście nie ma samych ideałów, no chyba, że pochodzisz z
            bezludnej wyspy i jesteś w 100% IDEAŁEM. Moja Babcia takim jak Ty "bardzo
            zdenerwowanym" miała zwyczaj proponować kompiel w Nerwosalu, spróbuj, może
            pomoże.Pozdrawiam i wcale nie chciałam Cię zdenerwować jeszcze bardziej.EM
          • niech Re: PRAWDZIWI WARSZAWIACY 29.11.03, 19:57
            Proszki. Pomyliles. Wziales ten do prania. Mozgu.
          • Gość: Kate Re: PRAWDZIWI WARSZAWIACY IP: *.zapora / 217.96.25.* 02.12.03, 09:22
          • baata2 Re: PRAWDZIWI WARSZAWIACY 02.12.03, 10:11
            Nieprawda !!!
            To przyjezdni z Legionowa, Chotomowa i Wolomina korzystaja z wolnego
            miejsca ... Chrzanisz kolego ...
            Nic nie wiesz, Baata
    • Gość: włodek 1944 Re: PRAWDZIWI WARSZAWIACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.03, 20:07
      masz rację-zauwazasz słomę wychodzącą z butów prawdziwą warzawiankę pozdrawia
      prawdziwy poznaniak
      • niech Re: PRAWDZIWI WARSZAWIACY 29.11.03, 20:36
        ??? W Poznaniu oszczedzacie na proszkach? Nawet na tych do prania?
        • baata2 Re: PRAWDZIWI WARSZAWIACY 02.12.03, 10:19
          Niech,
          Czasami to jesteś po prostu nudny ... wymyśl coś bardziej oryginalnego.
          Jak masz COŚ do powiedzenia, a nie dopisuj bredni.
          Beata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka