Dodaj do ulubionych

Wymalowane lolity nie obalają stereotypów

• 0ffka do pań polonistek, atakujących autorkę artykułu 15.05.09, 19:19
      Wasze wypowiedzi reprezentują poziom starych panien rozwścieczonych.
      Widać prawda w oczy kole :)
      • Gość: historia uw Re: do pań polonistek, atakujących autorkę artyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 19:24
        no to przyjdź, zobacz wystawę, a potem biadol o jakimś koleniu:)
        • 0ffka Re: do pań polonistek, atakujących autorkę artyku 15.05.09, 19:38
          Gość portalu: historia uw napisał(a):

> no to przyjdź, zobacz wystawę, a potem biadol o jakimś koleniu:)

Oki :)
          ... ale zauważ, że dziewczyny za bardzo przejęły się tym artykułem.
          Jedna z dziewcząt nawet zadała sobie trud wyszukania fotki pani redaktor a to
          już według mnie szczyt... świństwa i małostkowości!
          Drogie panie więcej dystansu do siebie i innych :)
          • Gość: Anna polo Re: do pań polonistek, atakujących autorkę artyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 19:49
            tak,to prawda. to TYLKO wystawa, TYLKO podrzędny artykuł. nie ma co
            przeżywać
            drogie panie polonistki lepiej wracajmy do książek, sesja idzie,
            dola nasza marną będzie.:)

szkoda, że umieszczono w artykule akurat to zdjęcie, bo jest jednym
            z gorszych.
            Pan Tadeusz, Zbrodnia i Kara, Granica - świetne:)

Pozdrawiam.
            • 0ffka Re: do pań polonistek, atakujących autorkę artyku 15.05.09, 20:05
              Gość portalu: Anna polo napisał(a):

> drogie panie polonistki lepiej wracajmy do książek, sesja idzie,
              > dola nasza marną będzie.:)

Dokładnie!
              Nie ma sensu przejmować się głupotami.
              Jesteście pięknymi kobietami i tyle.

PS
              Ja jestem przeciwniczką tego typu pokazów, bo ślepy zaułek. Zawsze wychodzi z
              tego jakaś idiotyzm.
              • osiem_z_siedmiu Re: do pań polonistek, atakujących autorkę artyku 07.06.09, 22:47
                0ffka napisała:

> PS
                > Ja jestem przeciwniczką tego typu pokazów, bo ślepy zaułek. Zawsze wychodzi z
                > tego jakaś idiotyzm.

Zaprawdę ,większego i idiotyzmu niż wpis tej co cytuję nie widziałem. Nie dość
                że śmieszno to i ciarki tak po plecach ze śmiechu chodzą:))) A wydawało się że
                aktywistka MW oczytana i opisana na różnakich forach i odezwach.....
          • Gość: Z.W. Re: do pań polonistek, atakujących autorkę artyku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.09, 20:36
            0ffka napisała:
            > Jedna z dziewcząt nawet zadała sobie trud wyszukania fotki pani
            redaktor a to
            > już według mnie szczyt... świństwa i małostkowości!

A ja je nawet rozumiem - dziewczyny szukają motywu, przyczyny
            powstania tak kiepskiego, "krytykanckiego"* artykułu.

* krytyka tego nazwać nie można, bo krytyka powinna być konstruktywna
      • jhbsk Re: do pań polonistek, atakujących autorkę artyku 15.05.09, 20:17
        0ffka napisała:

> Wasze wypowiedzi reprezentują poziom starych panien rozwścieczonych.
        > Widać prawda w oczy kole :)

Ale fajnie. Właśnie zostałam polonistką!
        • Gość: Ziuta Re: do pań polonistek, atakujących autorkę artyku IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 16.05.09, 22:47
          najpierw mówicie, że każdy ma prawo do opinii, a później buczycie, że polonistki
          atakują autorkę
      • Gość: poloniuska Re: do pań polonistek, atakujących autorkę artyku IP: *.chello.pl 17.05.09, 13:33
        a ty sie z genitalium na mozg zamienilos i zazdroscisz.
    • Gość: wymalowana lolita Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 19:29
      Szczerze się uśmiałam, czytając ten artykuł. Nigdy nie przepadałam za gazetą wyborczą, nie kupuję jej i teraz mam dodatkowy argument by trwać w swoim postanowieniu. Artykuł nadaje się jedynie do korekty na zajęciach z edytorstwa, na Wydziale Polonistyki, Pani Magdaleno.
    • Gość: gość Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.09, 20:30
      według mnie artykuł ten, powinien być umieszczony jako przykład w
      słowniku.

pod hasłem: 'DYLETANTYZM'
    • Gość: Karolina Urbańska Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 15.05.09, 21:25
      a ja w imieniu twórców chciałam serdecznie podziękować Pani Magdalenie za
      rozgłos :) nie ma to jak darmowa reklama. I nie przejmujemy się. Wszyscy, którzy
      pracowali przy wystawie świetnie się bawili, wystawa stoi, cieszy oczy lub nie,
      Wy macie temat do dyskusji, "Trwaj chwilo!" :P
    • Gość: confused Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.chello.pl 15.05.09, 22:57
      ludzie, wyluzujcie!
      wiadomo, ze jezeli robi sie jakakolwiek akcje tego typu, trzeba sie
      liczyc z pozytywnymi i negatywnymi opiniami.
      dopoki wszyscy słodzą, to jest ok.
      ale jeden glos krytyki i polonisci (+ ich znajomi:) ) rzucaja sie z
      pazurami.
      bez przesady.
      fakt, ze pani M. nie popisala sie znajomoscia lektury-troche
      obciach;] ale w koncu ma prawo powiedziec, ze zdjecia jej sie nie
      podobaja. w koncu mamy wolnosc slowa,co?
      ekscytowanie sie jakims jednym krytycznym glosem, wyszukiwanie zdjec
      dziennikarki i nasmiewanie sie z niej to lekka zenada.
    • Gość: Wróbel :) IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 15.05.09, 23:36
      Podobno istnieje stereotyp, że nie trzeba być rzetelnym dziennikarzem, by pracować w Gazecie Wyborczej. Właściwie spotkałem się z nim, ale pani Magdalena Dubrowska postanowiła go potwierdzić swoim artykułem w Gazecie Stołecznej.

Dajmy szansę autorce i przyjrzyjmy się publikacji.

Wspomniana pani swą niekompetencję objawiła czytelnikom już na początku, uznając lektury licealne i akademickie za odpowiednie dla szkoły podstawowej i nie dostrzegając związku szklanych domów z „Przedwiośniem” oraz opisując sfotografowane polonistki tak, jakby nie widziała wystawy, co dobitnie potwierdziły dołączone do tekstu zdjęcie i komentarze, które niebawem się pojawiły. Jakby tego było mało, postanowiła się pogrążyć krytyką utworów wybranych przez organizatorów wystawy. Ośmielę się zauważyć, że taki „niewspółczesny Potop” trzeba na polonistyce przeczytać. To trochę tak, jakby się oburzać na studentów filozofii, że czytają Platona. Ten to dopiero jest „niewspółczesny”, nawet w zestawieniu z Potopem.

I starczy. Dotychczasowe komentarze wystarczająco wytknęły braki powyższego tekstu. Na przyszłość sugeruję, pani Magdaleno, nieco więcej rzetelności, bo z niechlujnym podejściem i bez merytorycznego przygotowania skazuje się pani na wieczne przebywanie w ogniu krytyki. Chyba, że pani to odpowiada? W takim wypadku polecałbym Fakt czy Super Express. Oferują o wiele większe pole do popisu.

Pozdrawiam i życzę unikania takich wpadek w przyszłości.
      • Gość: ... Re: :) IP: 193.238.12.* 16.05.09, 12:20
        I chyba Wróbel poruszył najważniejszy problem. Bo tu nie chodzi o krytykę, bo z
        negatywnymi głosami zawsze liczyć się trzeba. Ale w momencie, gdy autorka
        krytycznego artykułu wykazuje się brakiem wiedzy (rozumiem, nie trzeba jej
        posiadać, ale w takim przypadku dziennikarza obowiązuje przygotowanie się do
        tematu, o którym pisze), a to jak dla mnie skreśla tekst z marszu. Bo niestety
        głosu niekompetencji traktować poważnie nie można.
    • Gość: polonistkaxxx Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.aster.pl 15.05.09, 23:48
      nie wiem co tak bardzo oburzylo autorke artykulu...
      dziewczeta ubrane sa normalnie! niektore elegancko, inne na
      sportowo...zadnego wulgaryzmu w strojach, zadnych dekoldow!
      wysokie obcasy to symbol kobiecosci, My kobiety mozemy je nosic, a
      mezczyzni nie, wiec dlaczego tego nie pokazac?
      mocne makijaze? to chyba normalne przy sesjach... dodaja nieco
      wyrazu:)
      pomysl jest fajny, oryginalny.. po co wiec do razu taka krytyka?

jedyne co mnie razi to jest to, ze autorzy dopuscili, zeby modelki
      mialy ksiazki z Grega;/ polonistce nie wypada!!!
    • Gość: Warszawiak Re: Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.acn.waw.pl 15.05.09, 23:55
      Tez mi...
    • Gość: :) Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.aster.pl 15.05.09, 23:56
      To Ja może zacytuje fragment z filmu Juliusza Machulskiego:

-Nie bardzo na temat[...] Przepraszam jaka gazete Pani reprezentuje?
      -Yyy... Gazete Wyborcza
      -Nigdy nie słyszałem
    • bemo-wiak Autorka pewnie oczytana w jadłospisie.... 16.05.09, 13:12
      ...wstyd dla GW że w ogóle puściła ten tekst.Widać zmieniają się standardy
      korekty ale i wiedza samych "tfórców" takich artykułów.
    • Gość: flaming Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.173.17.198.tesatnet.pl 16.05.09, 16:21
      Proponuję autorce przestawic sie z pisania artykułów na pisanie komentarzy na
      onecie. Tam sie nikt nie czepia jak jest nie na temat i bez sensu. Ale tak na
      serio... Te dziewczyny są dość ładne ale chyba nie aż tak żeby im jakos tak
      strasznie zazdrościc, nie? Tzn. mam dziwne wrażenie, że autorka ma nieco
      zaniżone poczucie własnej wartości, bo na tym zdjęciu nie wygląda AŻ tak źle.
      Aha, no i żeby szklane domy kojarzyć to nawet nie trzeba przedwiośnia czytać...
      No i w sumie to nie wiem jak określenie "lolita" może sie tyczyć osób
      pełnoletnich, które na dodatek raczej nie starają się wyglądać na młodsze.
      Pozdrawiam i życzę autorce odnalezienia piękna w sobie co czasem bywa trudne ale
      zawsze możliwe.
    • Gość: RussIvan zagwozdka leksykalna IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.05.09, 17:05
      Ot zagwozdka- winno się pisać i mówić wydymać wargi czy nadymać wargi. Bo jak
      słyszę tę pierwszą wersję to mam myśli nieprzystojne.
      • Gość: Hurra! Re: zagwozdka leksykalna IP: *.sds.uw.edu.pl 16.05.09, 17:20
        Wreszcie ktoś! Wyrażenie to zawsze mnie zastanawia i śmieszy niemiłosiernie. A myślałam, że dziwna jaka jestem, i że się czepiam szczegółów.
        • Gość: Wielki O. Re: zagwozdka leksykalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 18:24
          Niestety, usta się wydyma:P
          Nadyma to ktoś "się" - chyba tak siebie całego:P I potem staje się nadęty:P
          Btw., trochę wstyd, że dziewczyna podpisująca się jako "polonistka" pisze
          "dekoldów", jeśli już się tak wszyscy wszystkiego czepiamy. A przecież nawet mi
          tu system to słowo podkreśla, nie trzeba było po słowniki biegać (w głowie
          powinno się mieć!)
          Artykuł żenujący, ale dlaczego, to już państwo wyżej napisali - choć dołączanie
          zdjęcia autorki tekstu było poniżej pasa i świadczyło źle tym razem nie o niej.
          A najlepiej się po prostu na Wydział Polonistyki przejść i się samemu przekonać,
          jak sprawa wygląda. Stawiam piwo każdemu, kto pokaże mi zdjęcie, na którym
          jakakolwiek panna wydyma cokolwiek, niechże już będą te usta ;P
    • Gość: V. Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: 188.33.11.* 16.05.09, 18:56
      Autorka artykułu jest najprościej w świecie zazdrosna. Cóż, dajmy szanownej pani szansę następnym razem, niech się wykaże. Wszak "Hobbita" nikt w tym roku chyba nie zaprezentował? Pomijam już nawet fakt, że nie powinno być takich nieporozumień, jak w przypadku szklanych domów.

PS. Oj, oj, oj, ale czy przypadkiem nie omawia się tego w liceum lub, co gorsza, w gimnazjum? Hańba!
    • Gość: Emilia Pow. komentarze zamieścili zapewne członkowie KKM IP: *.chello.pl 16.05.09, 20:14
      Jestem studentką tejże polonistyki i czuję się oburzona tą wystawą, już sam temat jest seksistowski. Żenada. Żadnej wartości artystycznej ani społecznej. Jesteście po prostu marni. Brak polotu trzeba rekompensować pozerstwem. Owszem, na polonistyce są piękne kobiety, ale nie pchają się do pseudonaukowych kół ani do samorządu, który już dawno stracił kontakt z rzeczywistością studencką i sądzi, że wszystkim studentom zależy tylko na tym, żeby się polansować i poimprezować. Dni Polonistyki 2009 - straszna klapa, nic tylko wybuczeć.
      • Gość: polonistka 22 Re: Pow. komentarze zamieścili zapewne członkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 20:56
        Zorganizowanie takiej wystawy to dobry pomysł, aby wypromować Wydział
        Polonistyki. Nie podoba mi się natomiast idea przekonywania zwiedzających, że to
        walka ze stereotypem brzydkiej polonistki. To trochę tak, jakby dziewczyny
        zamieszczone na fotografiach miały jakieś kompleksy. Dobór modelek godny
        pochwały, z nielicznymi wyjątkami (dziewczyna pozująca z pączkami, i ta z
        "mrocznym" makijażem z pomalowanymi na biało ustami - porażka, jeszcze kilka
        innych fotek dość przeciętnych się pojawiło, ale ogólnie na plus). Najładniejsze
        modelki to Małgorzata Osińska, Agnieszka Bienkowska, dziewczyna pozująca do
        "Granicy" Zofii Nałkowskiej , a także ta niosąca stertę książek. Podobała mi się
        także "Zbrodnia i kara" - chyba najlepsze zdjęcie zamieszczone na wystawie.
        Jeżeli chodzi o poziom artykułu to doskonale widać, że Pani redaktor się
        odpowiednio nie przygotowała. Jej wygląd jest tu sprawą drugorzędną, bo to, że
        ktoś jest brzydki, nie znaczy, że nie może czegoś krytykować. Razi natomiast
        niekompetencja i brak profesjonalizmu. Na przyszłość radzę nie pisać o czymś, o
        czym nie ma się najmniejszego pojęcia. Pani redaktor powinna udać się na Wydział
        Polonistyki i obejrzeć wystawę. Lektura kilku książek także pomogłaby w
        sformułowaniu rzetelnej opinii dotyczącej tego projektu, w który dziewczyny
        włożyły wiele wysiłku.
      • Gość: bogd. Re: Pow. komentarze zamieścili zapewne członkowie IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 16.05.09, 21:34
        kolejna feministko! skkm to nie jest naukowe koło, więc nie można mówić o
        pseudonaukowości droga koleżanko....zachęcam do przeczytania statutu RN!
        organizacje studenckie to koła naukowe, artystyczne, dyskusyjne i wszelkie
        inne....uważasz, że piękne kobiety mogą się udzielać TYLKO naukowo? samorząd
        [chociaż nie wiem kto tam urzęduje] czy skkm to coś złego?
        • stopacz Re: Pow. komentarze zamieścili zapewne członkowie 17.05.09, 13:03

> kolejna feministko!

No to jej pojechałeś, kolejny POLONISTO. Fascynujące jest to, że większość
          facetów na polonistyce, to kolejne inkarnacje papieża "polaka", a kobiety, to
          rozochocone "pseudoartystki", którym w smak jest seksistowskie ograniczenie ich
          kolegów...

> uważasz, że piękne kobiety mogą się udzielać TYLKO naukowo?

To pytanie z innej beczki. Czy nauką zajmują się tylko pasztety, skoro na siłę
          próbuje się wypromować model pięknej filolożki?
      • Gość: Sebek Re: Pow. komentarze zamieścili zapewne członkowie IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 16.05.09, 22:37
        w ogóle co Ty się dziewczyno samorządu czepiasz. przecież to nie oni robili. ja
        dzięki naszym samorządowcom mogłem przynajmniej 3 razy w miesiącu iść do teatru
        za niewielką sumkę, a jak wiadomo student bogaty nie jest...nie wiem co Ty byś
        chciała. a może ich wygryziemy? :-) chyba, że lubisz sobie tylko ponarzekać
        pozdrawiam i gratuluje wystawy.
        • stopacz Re: Pow. komentarze zamieścili zapewne członkowie 17.05.09, 13:10

> w ogóle co Ty się dziewczyno samorządu czepiasz. przecież to nie oni robili. ja
          > dzięki naszym samorządowcom mogłem przynajmniej 3 razy w miesiącu iść do teatru

Super są te teatry, które są dotowane, same małe klitki w których wystawia się
          nowoczesne interpretacje nowoczesnych interpretacji, żeby pseudobohema mogła się
          polansować, że oglądnęła coś, czego nikt przy zdrowych zmysłach by nie obejrzał...

> za niewielką sumkę, a jak wiadomo student bogaty nie jest...

Nie jest bogaty? Odsyłam do mojego wpisu, ciekawe, czy będziesz się upierał, że
          masz kasę tylko na kartofle z ogórkami i nosisz komórkę sprzed 7 lat.
          pucek.jogger.pl/2007/03/ Artykuł chyba dasz radę znaleźć po tytule a
          propo biedoty studentów.

> pozdrawiam i gratuluje wystawy.

Ogarnij się...
      • Gość: ... Re: Pow. komentarze zamieścili zapewne członkowie IP: 193.238.12.* 17.05.09, 10:40
        Dni Polonistyki za klapę nie uważam, bo osobiście bawiłam się na nich dobrze. A
        że niska frekwencja... to chyba nie wina samorządu, ani "pseudonaukowych" kół?
        Zresztą... odchodzimy od tematu.
      • 0ffka Re: Pow. komentarze zamieścili zapewne członkowie 17.05.09, 11:05
        Gość portalu: Emilia napisał(a):

> Jestem studentką tejże polonistyki i czuję się oburzona tą wystawą, już sam tem
        > at jest seksistowski. Żenada. Żadnej wartości artystycznej ani społecznej. Jest
        > eście po prostu marni. Brak polotu trzeba rekompensować pozerstwem.

Emilio zgadzam się z Tobą.
        Myślę z właśnie o to chodziło autorce artykułu i dlatego szydziła z całego
        projektu. Dziewczęta nie mogą tego pojąć i to jest smutne.
      • Gość: ania Re: Pow. komentarze zamieścili zapewne członkowie IP: *.chello.pl 18.05.09, 18:50
        zgadzam się z tym, jestem studentką polonistyki i wstydzę się za tę wystawę.
        przez nią potwierdzono tylko stereotyp polonistki jako uroczej, miłej dziundzi
        bez pomysłów. kiepskie zdjęcia, jeszcze gorsze pomysły, żenada. i też mam
        odczucia że samorząd i pseudonaukowe koła maja na celu tylko lans!!
    • Gość: RussIvan Ech tematy do kłótni znaleźli sobie... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.05.09, 22:05
      Urocza wystawa. Bez nijakich wyższych pretensyj artystycznych, za to żartobliwa
      i z pomyślunkiem. A że się pani redaktor nie spodobała, to jeszcze nie powód
      ażeby działa wytaczać i nad seksizmem pleniącym ręce załamywać. Toć ze śmiechem
      trzeba takie wystawy traktować. A mnie ta wystawa się podoba. Miło na urodę
      dziewczęcą popatrzeć, a że jeszcze i zaśmiać się w sercu można. Ech radość
      czysta...
      • stopacz Re: Ech tematy do kłótni znaleźli sobie... 17.05.09, 13:15
        Gość portalu: RussIvan napisał(a):

> Urocza wystawa. Bez nijakich wyższych pretensyj artystycznych, za to żartobliw
        > a

Pretensyj? Stary, ogarnij swoje życie... A wystawa faktycznie urocza, jeśli ktoś
        lubi pooglądać tępe dupy...

> i z pomyślunkiem. A że się pani redaktor nie spodobała, to jeszcze nie powód
        > ażeby działa wytaczać i nad seksizmem pleniącym ręce załamywać. Toć ze śmiechem

Toć? No comment... A w takim razie kiedy pojawi się seksizm, nad którym będzie
        warto się zatrzymać? Jak pokaże się dziewczyny pobite, czy zgwałcone??

> trzeba takie wystawy traktować. A mnie ta wystawa się podoba. Miło na urodę
        > dziewczęcą popatrzeć, a że jeszcze i zaśmiać się w sercu można. Ech radość
        > czysta...

Zawiało artystycznym seksizmem, od tępaka różnisz się tylko staropolszczyzną.
        • Gość: antystopacz Re: Ech tematy do kłótni znaleźli sobie... IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 17.05.09, 13:24
          kolego za ścisło sznurówki zawiązałeś?
          • stopacz Re: Ech tematy do kłótni znaleźli sobie... 17.05.09, 13:43
            Gość portalu: antystopacz napisał(a):

> kolego za ścisło sznurówki zawiązałeś?

Mówi się "za ciasno" :*
    • Gość: Igor Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 16.05.09, 22:33
      a ja uważam, że takie akcje są potrzebne nie tylko na polonistyce.naukowe koła
      zamykają si ę w swoim małym gronie i pertraktują o literaturze, czasem zrobią
      jakąś konferencję dla mniejszości, która przejdzie bez echa...było minęło...a
      tak można popatrzeć. zawsze to coś innego. trochę ubarwia życie studenckie. a i
      kontrowersji trochę wzbudza. kulturalna rozrywka!

Pana Tadka sam bym chyba lepiej nie wymyślił.
    • Gość: Kachna Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 16.05.09, 22:46
      Na początku chciałam zaznaczyć, że nie jestem: polonistką, członkiem żadnego
      koła, nie samorząduje, nie przyjaźnię się z żadną osobą z wystawy i nie wiem na
      kogo jeszcze tam tak krzyczycie. Żenujące. O wystawie dowiedziałam się z radia
      ESKA. Wypowiedzi autorów wystawy były co najmniej fantastyczne, strasznie mnie
      rozbawiły. Tak oto postanowiłam przybyć na książkową wystawę. Troszeczkę się
      naszukałam jej. Dziewczyny śliczne, zdjęcia pomysłowe, rozchmurzająca wystawa na
      pochmurne dni. Polecam [ale tylko tym, którzy maja do siebie i do świata dystans]
    • Gość: rozumny Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.chello.pl 17.05.09, 01:43
      jak się cieszę, że przynajmniej dziennikarka ma trzeźwy punkt widzenia, w tym
      wszystkim chodziło tylko o wypromowanie się, co sami widzicie, pokazanie ciała,
      a książki tak naprawdę nie grają w tym żadnej roli, a te lolity pewnie nawet nie
      czytały połowy z tych książek. Na polonistyce są mądre, oczytane dziewczyny, ale
      ich do zdjęcia nie wzięto. Poszły te, które mają parcie na szkło, a
      niekoniecznie zdolności.
    • Gość: Emilia do pow. komentarzy IP: *.chello.pl 17.05.09, 01:46
      Powyższe komentarze utwierdzają mnie jedynie w przekonaniu, że na polonistykę
      wybierają się osoby, którym nie udało się dostać na żadną uczelnię artystyczną.
      Jesteście pretensjonalni, teatralni, egzaltowani, tandetni, bez poczucia humoru,
      ograniczeni mentalnie do wąskich zainteresowań, i do tego politycznie albo
      obojętni, albo prawicowi - mam porównanie, bo studiuję też na innych kierunkach.
      Szkoda mi tylko fantastycznej kadry naukowej, która musi się z wami użerać i
      tracić czas na jałowe dyskusje z wami,to jak mówić do ściany. Studia w ogóle nie
      działają rozwijająco na taki asortyment studentów (jestem już na piątym roku i
      nie widzę żadnej poprawy).
      • Gość: o błagam Re: do pow. komentarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 08:54
        Jak to się ma do tematu? Brzmi jak żale zakompleksionej dziewczynki, a co ma
        polonistyka do uczelni artystycznych - ?. "Pretensjonalni, teatralni
        blablabla..." Nie będę tu rzucać epitetami, które przyszły mi na myśl po
        przeczytaniu Twojego komentarza, bo to dyskusja i generalizacja na poziomie
        podstawówki - na pewno nie piątego roku, i to jeszcze na różnych kierunkach!
        <pokłon> I jeszcze te polityczne wstawki. Niech dobry Bóg ześle pioruny!
        • stopacz Re: do pow. komentarzy 17.05.09, 13:20
          Gość portalu: o błagam napisał(a):

> Jak to się ma do tematu? Brzmi jak żale zakompleksionej dziewczynki, a co ma
          > polonistyka do uczelni artystycznych - ?. "Pretensjonalni, teatralni
          > blablabla..."

Skoro polonistyka nijak się ma do uczelni artystycznych, skoro literatura, to
          nie sztuka, to ja wymiękam i może przestanę się wypowiadać...
          A jeśli chodzi o egzaltację i teatralność, to niestety taka jest prawda, całe UW
          śmieje się z dziewczyn w etnospódnicach i etnokoralach i z facetów z połamanymi
          nadgarstkami.

Nie będę tu rzucać epitetami, które przyszły mi na myśl po
          > przeczytaniu Twojego komentarza, bo to dyskusja i generalizacja na poziomie
          > podstawówki - na pewno nie piątego roku, i to jeszcze na różnych kierunkach!

Zatkało kakało?:)

> <pokłon> I jeszcze te polityczne wstawki. Niech dobry Bóg ześle pioruny
          > !

Z cały szacunkiem, boga nie ma <pokłon>
          • Gość: słownik Re: do pow. komentarzy IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 17.05.09, 13:28
            czepiasz się, że ktoś włada staropolszczyzną? dobrze, że zna jakąkolwiek, bo u
            Ciebie chyba z tym trudno. Polecam Markowskiego i hasło KAKAO
            • stopacz Re: do pow. komentarzy 17.05.09, 13:32
              Gość portalu: słownik napisał(a):

> czepiasz się, że ktoś włada staropolszczyzną? dobrze, że zna jakąkolwiek, bo u
              > Ciebie chyba z tym trudno.

Rozczaruję Cię, bo całkiem nawet nieźle znam staropolszczyznę jak również
              dialekty regionalne, a wcale nie jestem filologiem polskim, aczkolwiek uważam,
              że używanie jej w mowie potocznej to najwyklejsze w świecie pozerstwo, ot co...

> Polecam Markowskiego i hasło KAKAO

Było to specjalne przejęzyczenie, panie purysto bez poczucia humoru...
              • Gość: słownik Re: do pow. komentarzy IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 17.05.09, 13:39
                chwal się dalej.
                z tego, co wiem polonista nie używa mowy potocznej, po to jest na tych studiach,
                aby używać normy wzorcowej. potrafisz tylko krytykować i to w mało przyjemny
                sposób. oburzone polonistki przynajmniej mówią, co im się nie podoba, a Ty nie
                widząc wystawy gadasz głupoty.
                • stopacz Re: do pow. komentarzy 17.05.09, 13:51
                  Gość portalu: słownik napisał(a):

> chwal się dalej.
                  > z tego, co wiem polonista nie używa mowy potocznej, po to jest na tych studiach
                  > ,
                  > aby używać normy wzorcowej.

Staropolszczyzna mową wzorcową. No i zajebioza... Toś wać Pan oczadział.

> sposób. oburzone polonistki przynajmniej mówią, co im się nie podoba, a Ty nie
                  > widząc wystawy gadasz głupoty.

A tam dupa lala... :*
          • Gość: o błagam Re: do pow. komentarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 16:42
            mhm, tzn sugerujesz, że jak komuś nie wyszło na asp bo kiepsko maluje, to
            pójdzie na polonistykę, żeby opisać sobie to co by się namalować chciało?
            marne te twoje komentarze ogólnie, z całym szacunkiem.
      • Gość: ja Re: do pow. komentarzy IP: *.subscribers.sferia.net 17.05.09, 09:02
        A co to za żargon?
        asortyment
        1. «zestaw towarów lub usług proponowany klientom»
        2. «wybór cech, środków, przedmiotów itp., jakim się dysponuje»
      • 0ffka Re: do pow. komentarzy 17.05.09, 10:55

> Powyższe komentarze utwierdzają mnie jedynie w przekonaniu, że na polonistykę
        > wybierają się osoby, którym nie udało się dostać na żadną uczelnię artystyczną.
        > Jesteście pretensjonalni, teatralni, egzaltowani, tandetni, bez poczucia humoru
        > ,
        > ograniczeni mentalnie do wąskich zainteresowań, i do tego politycznie albo
        > obojętni, albo prawicowi - mam porównanie, bo studiuję też na innych kierunkach
        > .
        > Szkoda mi tylko fantastycznej kadry naukowej, która musi się z wami użerać i
        > tracić czas na jałowe dyskusje z wami,to jak mówić do ściany. Studia w ogóle ni
        > e
        > działają rozwijająco na taki asortyment studentów (jestem już na piątym roku i
        > nie widzę żadnej poprawy).

To przykre, ale to prawda o czym świadczą wypisy na forum studentek polinistyki.
        Wychodzi z nich straszny prowincjonalizmy i kompleksy.
        Tyle nienawiści i jadu ile tutaj wylały chyba nigdzie nie spotkam.
        W RL prawdopodobnie panny ukrzyżowałyby autorkę artykułu. Banda egzaltowanych
        prowincjuszek, bo kto tak naprawdę robi takie pokazy- laski z stajni pana Czarka
        Muńczuka, czyli dno mentalne.
        W sumie to obciach i boruta!
        • Gość: po bandzie Oj offka, totalna poruta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 11:14
          0ffka napisała:

> W sumie to obciach i boruta!

Boruta - diabeł zwany błotnikiem, postać fikcyjna
          poruta - kompromitacja, blamaż

Doskonale wpisujesz się tym bełkotem w nurt Madzi Dubrowskiej, rónie bezładny bełkot prezentujesz.
          Nie próbuj tylko ludziom wciskać, że to literówka była.
          • 0ffka wstyd, postarzała samotna studentko polonistki ! 17.05.09, 13:17
            Gość portalu: po bandzie napisał(a):

> 0ffka napisała:
            >
            > > W sumie to obciach i boruta!
            >
            >
            > Boruta - diabeł zwany błotnikiem, postać fikcyjna
            > poruta - kompromitacja, blamaż
            >
            > Doskonale wpisujesz się tym bełkotem w nurt Madzi Dubrowskiej, rónie bezładny b
            > ełkot prezentujesz.
            > Nie próbuj tylko ludziom wciskać, że to literówka była.

Heh ile żółci się wylewa z ciebie stu-DĘTKO polonistyki z stajni pana Mończuka :)

PS
            Chodziło mi o diabła panienko z IQ poniżej 70
            Walą wam panny na głowę hormony! Chłopa wam "trza" :D
            • Gość: po bandzie Zacumuj offka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 22:22
              do jakiegoś stałego elementu krajobrau, ty forumowa gołębico.
        • Gość: RussIvan Re: do pow. komentarzy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.09, 11:19
          Pomijając kwestię dość oryginalnej ortografii, gramatyki i leksyki (boruta to
          diabeł z legend, autorowi zapewne chodziło o porutę, choć w tym kontekście
          pasowałaby raczej "Politura"). T co ciekawe uogólnienie iż studentki polonistyki
          to cytuję- banda egzaltowanych prowincjuszek. No cóż chciałbym poznać w takim
          razie wzór obytej i światowej damy. Zdaniem autora tegoż wpisu.
        • Gość: zdziwiony?! Re: do pow. komentarzy IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 17.05.09, 12:05
          chciałem zauważyć, że wypowiadają się tutaj FACECI!
          a nie tylko polonistki. w ogóle dajecie im pole do zabawy. pewnie teraz siedzą,
          cieszą się, że o wystawie się mówi i śmieją się z was. a wy wielkie uczone
          narzekacie na brak artyzmu.
        • stopacz Re: do pow. komentarzy 17.05.09, 13:24

> Wychodzi z nich straszny prowincjonalizmy i kompleksy.
          > Tyle nienawiści i jadu ile tutaj wylały chyba nigdzie nie spotkam.
          > W RL prawdopodobnie panny ukrzyżowałyby autorkę artykułu. Banda egzaltowanych
          > prowincjuszek

Hmmm, troszkę niestety tak, masa dziewczyn spoza Warszawy i znów z całym
          szacunkiem, może niekoniecznie są to wyzwolone kobiety, które po prostu
          zachłysnęły się tym, że studiują w "szkole poetów". To ciekawe, że polonistyka
          jest jednym z niewielu wydziałów UW (poza wydziałami związanymi z ekonomią i
          prawem), na którym myśli się tak prawicowo i konserwatywnie. Coś w tym musi być.

--
          Stopek
          • Gość: znajomy Re: do pow. komentarzy IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 17.05.09, 13:33
            znam wszystkich twórców wystawy i zapewniam, że są z Warszawy, więc nie wiem
            gdzie Ty widzisz zachłyśnięcie się szkołą poetów. ups...pomyłka co? takie te
            wasze fakty, medialne
            • stopacz Re: do pow. komentarzy 17.05.09, 13:42
              Gość portalu: znajomy napisał(a):

> znam wszystkich twórców wystawy i zapewniam, że są z Warszawy, więc nie wiem
              > gdzie Ty widzisz zachłyśnięcie się szkołą poetów. ups...pomyłka co? takie te
              > wasze fakty, medialne

Ale klimat wydziału taki prowincjonalny. Tym gorzej, że ludzie z Warszawy wpadli
              na pomysł lansowania ciepło-pierdo-domowo-zaściankowych poglądów szerzących się
              na wydziale. Może doszli do wniosku: "wszyscy twierdzą, że to fajny pomysł, więc
              dajemy, nie myślimy".

I nie "nasze", nie jestem dziennikarzem i nie współpracuję z żadnymi mediami.
              • Gość: znajomy Re: do pow. komentarzy IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 17.05.09, 13:45
                ale piszesz...czy to nie ty dałeś swojego bloga czy co to tam jest? niezły PR,
                szkoda, że wszystkie teksty są tak samo beznadziejne, jak to, co tutaj piszesz.
                sama krytyka.

tu podajecie pseudofakty
          • 0ffka IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl rządzi na polonistyce :) 17.05.09, 13:53
            stopacz napisał:

> Hmmm, troszkę niestety tak, masa dziewczyn spoza Warszawy i znów z całym
            > szacunkiem, może niekoniecznie są to wyzwolone kobiety, które po prostu
            > zachłysnęły się tym, że studiują w "szkole poetów". To ciekawe, że polonistyka
            > jest jednym z niewielu wydziałów UW (poza wydziałami związanymi z ekonomią i
            > prawem), na którym myśli się tak prawicowo i konserwatywnie. Coś w tym musi być
            > .
            >
            > --
            > Stopek

Nie znam środowiska, ale to co tutaj parę dziewcząt wyprawia, oszałamia mnie :)
            Najchętniej w swym zacietrzewieniu ukrzyżowałyby redaktor za słowa krytyki.
            Nie mogą panny pojąc, że tego typu wystawy i konkursy miss to straszna wiocha i
            uwłaczanie godności kobiecej.
            Strasznie są wsteczne te kobietki z polonistyki :)
            PS
            Najbardziej jest aktywna panna z Grodziska z IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl, która
            mutuje różne nicki... niezła dziecinada :)
            • Gość: :p Re: IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl rządzi na polonisty IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.09, 14:11
              a to, że warszawa rządzi to też znaczy, że też mutuje nicki?
            • Gość: A-gunia Re: IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl rządzi na polonisty IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 17.05.09, 14:17
              a ja jestem z Grodziska i też widziałam wystawę! byłam naszą koleżankę, bo jest
              na jednym ze zdjęć.
              Przepraszam, ale czy tylko mieszkańcy Warszawy mogą to oglądać i komentować?
              Poza tym wystawa jest dostępna w internecie,a tam chyba wszyscy mają dostęp?
            • osiem_z_siedmiu C-offka aktywistka MW. 07.06.09, 22:53
              Mutuje się toto pod różnymi nickami ale najchętniej to występuje
              jako"mieszkaniec okolic" i IP: *.aster.pl - i produkuje się biedaczyna ale
              zaznaczam urodą sięga "psu do jajec" i przeto nigdy swej facjaty nie pokazuje.MW
              wykorzystuje ją tylko do dwóch rzeczy.Wiadomo do jakich. Swojego nicka otrzymała
              od chłopaków na ognisku w Mięcielinie gdzie śpiewając "patriotyczne" pieśni po
              wypiciu kilku bełtów i odmianie sexu:) "zwróciła" wszystko posapując z lekka.Z
              tego wzięła się C-offka:)
          • Gość: ... Re: do pow. komentarzy IP: 193.238.12.* 18.05.09, 08:24
            Błagam... co ma polityka do tego wszystkiego? Co ma polityka do wystawy(bo chyba
            o tym jest artykuł?)

Podpisano: polonistka o poglądach lewicowych.
      • dorsai68 Re: do pow. komentarzy 17.05.09, 11:36
        Za dużo Magdaleny Środy za mało samodzielnej pracy umysłowej Emilko. Twoja mentorka właśnie uznała za seksistowskie noowe hasło promocyjne Krakowa: "Kraków wart jest zaliczenia". Środa skupiając się na słówku "zaczyć" i jego seksualnym konotacją, nie zauważyła promujących miasto zawieszek na drzwi "Nie ma mnie, zaliczam w Krakowie" oraz ulotek w formie indeksów z "przedmiotami do zaliczenia".

Zdaje sie, że do opinii Środy w sprawie krakowskiej i Twojej w sprawie wystawy, pasuje idealnie stare powiedzenie "głodnemu chleb na myśli".
        • stopacz Re: do pow. komentarzy 17.05.09, 13:28
          dorsai68 napisał:

> Za dużo Magdaleny Środy za mało samodzielnej pracy umysłowej Emilko. Twoja ment
          > orka właśnie uznała za seksistowskie noowe hasło promocyjne Krakowa: "Kraków
          > wart jest zaliczenia
          ". Środa skupiając się na słówku "zaczyć" i jego seksu
          > alnym konotacją, nie zauważyła promujących miasto zawieszek na drzwi "Nie ma m
          > nie, zaliczam w Krakowie" oraz ulotek w formie indeksów z "przedmiotami do zali
          > czenia".

Pomijając fakt, że Kraków słynie z tanich burdeli dla Brytyjczyków, ale to tak
          całkiem off topowo... Hasło jest tak samo "udane" jak "Don`t worry, you`re in
          Kielce". Chyba jednak powinniśmy czasem pamiętać układając różne hasła, że mogą
          mieć jakieś drugie dno.
          Jeśli chodzi o M. Środę, to jak osiągniesz ćwierć tego co ona, to się wypowiesz...
          • dorsai68 Ach prawda! Tolerancja! 17.05.09, 21:53
            Zapomniałem, idoli lewicy krytykować nie wolno!
            • Gość: stopacz Re: Ach prawda! Tolerancja! IP: *.chello.pl 18.05.09, 21:52
              Słuchaj, widziałem tą wystawę, pare fajnych dup, parę średnich na mój gust...
              Ale to nie o to chodzi, chodzi o sam tekst, nazwę tej wystawy. Wyobraź sobie
              wystawę pt. nie książka czyni ciotą i zdjęcia wybyczonych kolesi.
              Nie klei się prawda? Ja nie próbuje Ci narzucić poczucia, że coś jest nie tak,
              jeśli czujesz, że wszystko gra, to ok, natomiast znaczna większość kobiet które
              znam po prostu nie dałaby się wstawić na żadną fotkę w tym stylu na takiej
              wystawie z przyczyn już przeze mnie opisanych.
              Jeśli chodzi o Środę, to ona jest średnio lewicowa, zaledwie, jest natomiast
              etykiem propagującym wartości dość uniwersalne w całej Europie, faktycznie
              niepodzielane przez prawicowców, ale hmmm, no jedyne słuszne, bo chyba
              zasadniczo odchodzimy od ciemnogrodu i postęp cywilizacyjny ma miejsce cały
              czas, no sorry... Myśl prawicowa straciła oddech, próbuje z braku możliwości
              odnalezienia się w rzeczywistości wepchnąć ludzi na powrót do jaskiń, czyniąc
              kobiety zależnymi od mężczyzn, dla przykładu, wysyłając mniejszości seksualne na
              leczenie i wieszając publicznie groźnych przestępców. I wiele innych, niestety...
        • Gość: Emilia Re: do pow. komentarzy IP: *.chello.pl 17.05.09, 16:14
          w tej sprawie zgadzam się z panią Środą. Przecież to oczywiste, do ktorego
          znaczenia słowa "zaliczać" odnosi się kampania, inaczej cała syntagma nie
          miałaby sensu.
          • dorsai68 Re: do pow. komentarzy 17.05.09, 22:00

> w tej sprawie zgadzam się z panią Środą. Przecież to oczywiste, do ktorego
            > znaczenia słowa "zaliczać" odnosi się kampania, inaczej cała syntagma nie
            > miałaby sensu.

Otóż mamy tu do czynienia z trzecim rodzajem prawdy wygłoszonym przez Środę i popartym przez Ciebie.

I tyle na temat.
      • Gość: ania Re: do pow. komentarzy IP: *.chello.pl 18.05.09, 19:00
        to smutne, ale popieram. to jest takie pseudoartystyczne, kilka kiespkich zdjec
        bez pomysłu nazwane sztuką
        wstyd dziewczyny i jeszcze nie rozumiecie dlaczego ta wystawa jest krytykowana,
        doszukujecie sie kompleksow autorki...
    • Gość: Paulina Mikuła Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.09, 10:47
      Korzystając z okazji, że nasza wystawa cieszy się tak dużym zainteresowaniem, pragnę powiadomić wszystkich, iż prezentacja zdjęć zostanie przedłużona do 24 maja :) Niestety nie mogę określić, w którym miejscu będzie można ją oglądać, ponieważ jest to zależne od - jakże zmiennych - warunków atmosferycznych. Dziś można ją obejrzeć na Wydziale Polonistyki UW, ale jeśli pogoda będzie nam sprzyjać, w przeniesiemy wystawę na zewnątrz.

Pozdrawiam wszystkich, którzy tak chętnie wypowiadają się n tym forum - organizator projektu: Paulina Mikuła, zwana również "Lolitą".
      • Gość: zdziwiony?! Re: Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 17.05.09, 12:09
        no to teraz dolałaś oliwy do ognia :)
        tak jak myślałem - organizatorki nic sobie z waszej paplaniny nie robią, ot co.
      • stopacz Re: Wymalowane lolity nie obalają stereotypów 17.05.09, 13:29

> Pozdrawiam wszystkich, którzy tak chętnie wypowiadają się n tym forum - organiz
        > ator projektu: Paulina Mikuła, zwana również "Lolitą".

A może opublikuj swoje zdjęcie...
        • Gość: ... Re: Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 17.05.09, 13:30
          jest na wystawie możesz zobaczyć sam. bardzo fotogeniczna "LOLITA vel. tępa dupa."
          • stopacz Re: Wymalowane lolity nie obalają stereotypów 17.05.09, 13:38

> jest na wystawie możesz zobaczyć sam. bardzo fotogeniczna "LOLITA vel. tępa dup
            > a."

No a jak? "Fajna wystawa", tylko jakoś się ludzie z was śmieją...
        • Gość: studenciak Re: Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 20:15
          Dyskusja tutaj nie jest, delikatnie mówiąc, na najwyższym poziomie, ale to na polskich forach norma. Fakt, że wystawa próbuje walczyć ze stereotypem za pomocą innego stereotypu. Fakt, że na polonistyce jest problem z prawicowością lub w ogóle z brakiem jakichkolwiek poglądów, a co za tym idzie - refleksji, w tym wypadku refleksji nad miejscem kobiety w świecie. Wystawa gra na prostym, bo nie chcę użyć słowa prymitywnym, sposobie postrzegania wartości kobiety, czyli poprzez wygląd. Z drugiej jednak strony całość można potraktować jako zabawę i jako zabawa się broni. W dzisiejszych czasach przebić się może tylko coś krzykliwego, kolorowego i błyszczącego. Jeśli kierować się zasadą "nieważne co mówią, ważne żeby mówili' to tutaj mamy ewidentny sukces. Szkoda tylko, że zasadą tą kierują się również studentki polonistyki.
    • Gość: Alesandroo Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 17.05.09, 12:17
      czyżbyście zazdrościły powodzenia wystawy? w końcu się o niej mówi i TO DUŻO.
      może plujecie jadem, bo was nie ma na zdjęciach? jesteście wielce urażone, bo
      królowe nauki powinny w pierwszej kolejności być brane pod uwagę? tak?
      • stopacz Re: Wymalowane lolity nie obalają stereotypów 17.05.09, 13:49

> może plujecie jadem, bo was nie ma na zdjęciach? jesteście wielce urażone, bo
        > królowe nauki powinny w pierwszej kolejności być brane pod uwagę? tak?

Nie chcę nic mówić, ale gdzieś w swoim rozgoryczeniu sam właśnie przyznałeś, że
        na zdjęciach są tylko tępaki...
        No i po argumentach...
        • Gość: Alesandroo Re: Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 17.05.09, 13:53
          myślę, że w "Królowe nauki" nie wyczułeś sarkazmu

i po argumentach :-)
    • Gość: artystka Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 17.05.09, 13:18
      to wszystko utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że na Wydziale Polonistyki nie
      można zrobić nic innego oprócz czytania książek.
      • stopacz Re: Wymalowane lolity nie obalają stereotypów 17.05.09, 13:47
        Gość portalu: artystka napisał(a):

> to wszystko utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że na Wydziale Polonistyki nie
        > można zrobić nic innego oprócz czytania książek.

No to przesadziłeś. Czyli albo się TYLKO czyta, albo dodatkowo można robić
        idiotyczne wystawy i wtedy robi się COŚ JESZCZE?
      • Gość: ada Re: Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.chello.pl 18.05.09, 19:04
        można, ale trzeba mieć dobry pomysł i umieć go zrealizować!
        nie wiedziałam że poziom naszej polonistyki jest aż tak kiepski, że tak
        pretensjonalna wystawa ujrzała światło dzienne!
    • Gość: dupeczka_miodzio polonisci-onanisci IP: *.chello.pl 17.05.09, 13:29
      no bo to wstyd zeby polonista-intelektualista gruche walil do jakichs
      rozkladowkowych analfabetek, podczas gdy moze do oczytanych kolezanek.
      • stopacz Re: polonisci-onanisci 17.05.09, 13:46
        Gość portalu: dupeczka_miodzio napisał(a):

> no bo to wstyd zeby polonista-intelektualista gruche walil do jakichs
        > rozkladowkowych analfabetek, podczas gdy moze do oczytanych kolezanek.

"Oczytanych", jassssne...
        • Gość: polonista Re: polonisci-onanisci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 23:42
          Ja chce tylko zaznaczyć, ze nie wszyscy polonisci muszą "walić sobie gruchę", my
          też się "ruchamy z dziewczynami" (pardon za słownictwo, ale trzeba się
          dostosować do poziomu dyskusji:) , a procent lamusów i prawiczków jest zapewne
          mniejszy niż u takich studentów politechniki:)
    • Gość: alla Wymalowane lolity nie obalają stereotypów IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 17.05.09, 13:45
      no bo jak komus się coś uda, to wszyscy zaczną krytykować.
    • Gość: zdziwionyhydraulik jak dla mnie to powinny cycki pokazać IP: *.chello.pl 17.05.09, 13:54
      albo się robi z siebie wywłokę na całego, albo się zapie... przed sesją. nic
      pomiędzy nie zasługuje na szacunek uczciwego człowieka pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka