zzrobert 18.12.03, 14:28 Witam sąsiadów może tutaj uda nam się zebrać i wymieniać opinami. Mam nadzieję że także administracja naszego "osiedla" będzie tu zaglądać regularnie. Forum jest otwarte dla wszystkich zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojfor Re: Witam 20.12.03, 15:48 Dopiero dzisiaj odczytałem Pańską wiadomość i wchodzę na forum. Co do maila od Cataliny to jest to pierwsze pisemne a nie ustne zapewnienie o terminie wykonania wentylacji. Proponuję rozważenie czy nie powinniśmy zwrócić się do nich z pisemną reklamacją, a z odpowiedzią do prawników. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Jeżeli będę mógł pomóc w sformułowaniu tego pisma 30.12.03, 13:07 proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
radomir73 Re: Witam 04.01.04, 21:32 O jakim mailu od Cataliny wspominacie? Czy moglibyście go wrzucić na forum? Również jestem gotów do pomocy w redagowaniu pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
wojfor Re: Witam 13.01.04, 20:28 radomir73 napisał: > O jakim mailu od Cataliny wspominacie? Czy moglibyście go wrzucić na forum? > Również jestem gotów do pomocy w redagowaniu pisma. - przygotowano stosowny projekt, obliczenia, przeprowadzono negocjacje z wykonawcą na w/w prace - trwają ostatnie przygotowania do przeprowadzenia zmiany projektowej mającej na celu dostarczenie świeżego powietrza przez garaż budynku do klatek schodowych a następnie poprzez otwory z klapami przeciw-pożarowymi do poszczególnych korytarzy piętrowych. W pomieszczeniach technicznych na każdym piętrze zainstalowane zostaną wentylatory wyciągowe, które zapewnią podciśnienie i zasysanie podgrzanego powietrza z korytarzy przez kratki wentylacyjne drzwi do tych pomieszczeń. Prace opisane powyżej zamierzamy wykonać w momencie wprowadzenia firmy podwykonawczej wykonyjącej wentylacje w budynku "C". Będzie to miało miejsce w drugiej połowie stycznia 2004. Postaramy się przeprowadzić prace sprawnie i szybko aby jak najmniej niepokoić mieszkańców naszych budynków. Pozdrawiam serdecznie Jarosław Kleczewski PS. Wentylacja opisana w naszym standardzie nadal pozostaje mocną stroną naszego produktu." Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Wentylacja a raczej jej brak. 14.01.04, 09:27 Nam radca prawny powiedział że możemy się domagać odszkodowania za "trwający do teraz stan obecny" i że Administrator który nie potrafi ani wymóc na developerze stanowczych i szybkich działań ani nie poinformuje mieszkańców o takim stanie rzeczy nadaje się wyłącznie do wymiany bo kryje developera (i wykonawcę) a nie reprezentuje Nasze interesy (wiem że developer jest w części jego klientem ale działa na szkodę pozostałych właścicieli którzy TU MIESZKAJĄ a nie mają tylko swoją własność). Mogłem niektóre jego słowa przekręcić ale tak odebrałem jego wywód. Z drugiej strony taki stan powoduje podwyższone zagrożenie pożarowe i znikomy komfort przebywania na tychże klatkach. > PS. Wentylacja opisana w naszym standardzie nadal pozostaje mocną > stroną naszego produktu." Tia i dlatego przy rozszczelnieniu okien mamy stojącą rosę zamieniającą się po domknięciu okien w płynącą wodę na oknach. A ściany sa tak równe że RÓWNE elementy zamontowane na nich jakoś nie bardzo chcą przylegać. Odpowiedz Link Zgłoś