wroc1 A gdzie to jest? Czyżby Stolyca? 19.12.03, 11:31 Gość portalu: Sinner napisał(a): > No to super... Już się nie mogę doczekać, jak będę musiał tamtędy jechać... A gdzie takie rzeczy mają miejsce. Ani słowa o jaką miejscowość chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Kierowcy ślizgają się na pasach IP: *.ibib.waw.pl 19.12.03, 11:36 Chyba wszyscy kierowcy wiedzą, że nowe oznakowanie pasów jest śliskie. Podobne poblemy mają piesi próbujący przejść przez ulicę po pasach. Wykika z tego, że ci zaskoczeni drogowcy nie są ani kierowcami ani pieszymi, nie są więc użytkownikami dróg. Może siedzą w domach .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossarian Re: Kierowcy ślizgają się na pasach IP: *.polkomtel.com.pl 19.12.03, 11:47 Ludzie to wy dopiero teraz o tym myślicie. Powiedźcie co maja robić kierowcy jednośladów którzy ten problem zgłaszają już od kilku lat! Czy potrzebna jest jakaś nagłośniona tragedia aby ktoś mógł sie tym zająć. Wielokrotnie już w czasie deszczu czułem jak "ucieka" mi tylne koło na takich pasach w czasie normalnej jazdy, o hamowaniu nawet nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedestrian Hamowanie IP: *.crowley.pl 19.12.03, 12:20 Zwalnia się i hamuje przed pasami dla pieszych. Na pasach to już trochę za późno... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJA74 Re: Kierowcy ślizgają się na pasach IP: 212.244.166.* 19.12.03, 13:02 Niezly ubaw. Jak kierowcy nie dopasuja swojej jazdy do drogi to tak jest. A jestem ciety na kierowcow i to bardzo. Otoz mialem zielona na przejsciu z daleka widze jedzie jakis *pajac zasraniec* przedemna tylko wysepka i dalej mam zielone swiatlo. A ten kierowca zacyzna chamowac dopiero przed samym przejsciem. Niestety poslizg byt to sobie pojechal na czerwonym. Dla mnie to szczyt bezczelnosci. A pozniej taki kierowca jeden z drugim na droge narzeka. Szanowni kierowcy, a co byscie zrobili jakby przyszlo wam jezdzic po drogach ze szlaki? Tez byscie narzekali na cholerne dziory w drodze? Mamy drogi jakie mamy. Stac nas na takie na jakie nas stac. Wiec problem w tym ze to wy musicie sie dostosowac. AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Kierowcy ślizgają się na pasach IP: *.calan.pl 19.12.03, 14:57 A może ktoś zwróci w końcu uwagę na pieszych, którzy wchodzą na ulice gdzie i kiedy tylko chcą. Nie ważne czy są pasy, czy pali się czerowne światło. Pełno jest takich "nieśmiertenych" pokrowców na geny przekonanych, że pieszy zawsze i w wszędzie ma pierwszeństwo a samochody powinny się przed nimi stawać dęba. Odpowiedz Link Zgłoś
bluela Re: Kierowcy ślizgają się na pasach 19.12.03, 14:33 Ciekawe kiedy wreszcie przy tego typu sprawach będziemy mogli przeczytać w doniesieniach prasowych konkretne nazwiska. Przecież ktoś podpisał ten atest. Jeśli jacyś "jaśniepanowie" inżynierowie (czyli tzw. jentelegencja techniczna) podpisali, że materiał się nadaje i wzięli za to pieniążki to chyba powinni też brać za to odpowiedzialność. Nazwiska tych geniuszy proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Co na to ZDM ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 18:38 ZDM w osobie swego dyrektora Foty, protegowanego kaczki zresztą, milczy. Bo cóż ten fachowiec od siedmiu boleści może innego zrobić poza pobieraniem 10.000 złotych pensji co miesiąc i drugie tyle w postaci premii za sprawowanie bardzo odpowiedzialnej acz miernie wynagradzanej funkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: Kierowcy ślizgają się na pasach IP: 217.153.35.* 19.12.03, 20:05 TO nie jest kwestia tylko Wołoskiej. Nowe, trwałe pasy zawsze są sliskie po deszczu. Już ponad rok temu na spotkaniu z Policją skarżyli sie na to motocykliści. Ja chodzę często w butach o idealnie płaskiej podeszwie i zawsze po deszczu przechodząc na pasach uważam, żeby chodzić "po czarnym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przezorny Re: Kierowcy ślizgają się na pasach IP: *.acn.waw.pl 19.12.03, 20:54 Hamuje się przed pasami, a nie na pasach... Odpowiedz Link Zgłoś
bluela Re: Kierowcy ślizgają się na pasach 19.12.03, 21:52 Przepraszam - kierowcy ślizgają się na pasach czy samochody? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś