Dodaj do ulubionych

Kierowcy ślizgają się na pasach

• wroc1 A gdzie to jest? Czyżby Stolyca? 19.12.03, 11:31
      Gość portalu: Sinner napisał(a):

> No to super... Już się nie mogę doczekać, jak będę musiał
      tamtędy jechać...

A gdzie takie rzeczy mają miejsce. Ani słowa o jaką miejscowość
      chodzi.
    • Gość: aaa Re: Kierowcy ślizgają się na pasach IP: *.ibib.waw.pl 19.12.03, 11:36
      Chyba wszyscy kierowcy wiedzą, że nowe oznakowanie pasów jest śliskie. Podobne
      poblemy mają piesi próbujący przejść przez ulicę po pasach. Wykika z tego, że
      ci zaskoczeni drogowcy nie są ani kierowcami ani pieszymi, nie są więc
      użytkownikami dróg. Może siedzą w domach ....
    • Gość: Yossarian Re: Kierowcy ślizgają się na pasach IP: *.polkomtel.com.pl 19.12.03, 11:47
      Ludzie to wy dopiero teraz o tym myślicie. Powiedźcie co maja
      robić kierowcy jednośladów którzy ten problem zgłaszają już od
      kilku lat! Czy potrzebna jest jakaś nagłośniona tragedia aby
      ktoś mógł sie tym zająć. Wielokrotnie już w czasie deszczu
      czułem jak "ucieka" mi tylne koło na takich pasach w czasie
      normalnej jazdy, o hamowaniu nawet nie wspomne.
    • Gość: pedestrian Hamowanie IP: *.crowley.pl 19.12.03, 12:20
      Zwalnia się i hamuje przed pasami dla pieszych. Na pasach to już
      trochę za późno... :-(
    • Gość: AJA74 Re: Kierowcy ślizgają się na pasach IP: 212.244.166.* 19.12.03, 13:02
      Niezly ubaw.
      Jak kierowcy nie dopasuja swojej jazdy do drogi to tak jest. A jestem ciety na
      kierowcow i to bardzo. Otoz mialem zielona na przejsciu z daleka widze jedzie
      jakis *pajac zasraniec* przedemna tylko wysepka i dalej mam zielone swiatlo. A
      ten kierowca zacyzna chamowac dopiero przed samym przejsciem. Niestety poslizg
      byt to sobie pojechal na czerwonym. Dla mnie to szczyt bezczelnosci. A pozniej
      taki kierowca jeden z drugim na droge narzeka.
      Szanowni kierowcy, a co byscie zrobili jakby przyszlo wam jezdzic po drogach
      ze szlaki? Tez byscie narzekali na cholerne dziory w drodze? Mamy drogi jakie
      mamy. Stac nas na takie na jakie nas stac. Wiec problem w tym ze to wy musicie
      sie dostosowac.

AJA
      • Gość: kierowca Re: Kierowcy ślizgają się na pasach IP: *.calan.pl 19.12.03, 14:57
        A może ktoś zwróci w końcu uwagę na pieszych, którzy wchodzą na ulice gdzie i
        kiedy tylko chcą. Nie ważne czy są pasy, czy pali się czerowne światło. Pełno
        jest takich "nieśmiertenych" pokrowców na geny przekonanych, że pieszy zawsze i
        w wszędzie ma pierwszeństwo a samochody powinny się przed nimi stawać dęba.
    • bluela Re: Kierowcy ślizgają się na pasach 19.12.03, 14:33
      Ciekawe kiedy wreszcie przy tego typu sprawach będziemy mogli przeczytać w
      doniesieniach prasowych konkretne nazwiska. Przecież ktoś podpisał ten atest.
      Jeśli jacyś "jaśniepanowie" inżynierowie (czyli tzw. jentelegencja techniczna)
      podpisali, że materiał się nadaje i wzięli za to pieniążki to chyba powinni też
      brać za to odpowiedzialność.
      Nazwiska tych geniuszy proszę!
    • Gość: Bolek Co na to ZDM ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 18:38
      ZDM w osobie swego dyrektora Foty, protegowanego kaczki zresztą, milczy. Bo cóż
      ten fachowiec od siedmiu boleści może innego zrobić poza pobieraniem 10.000
      złotych pensji co miesiąc i drugie tyle w postaci premii za sprawowanie bardzo
      odpowiedzialnej acz miernie wynagradzanej funkcji.
    • Gość: filip Re: Kierowcy ślizgają się na pasach IP: 217.153.35.* 19.12.03, 20:05
      TO nie jest kwestia tylko Wołoskiej. Nowe, trwałe pasy zawsze są sliskie po
      deszczu. Już ponad rok temu na spotkaniu z Policją skarżyli sie na to
      motocykliści. Ja chodzę często w butach o idealnie płaskiej podeszwie i zawsze
      po deszczu przechodząc na pasach uważam, żeby chodzić "po czarnym"
    • Gość: Przezorny Re: Kierowcy ślizgają się na pasach IP: *.acn.waw.pl 19.12.03, 20:54
      Hamuje się przed pasami, a nie na pasach...
    • bluela Re: Kierowcy ślizgają się na pasach 19.12.03, 21:52
      Przepraszam - kierowcy ślizgają się na pasach czy samochody? :-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka