Gość: gość Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.xdsl.centertel.pl 28.07.09, 09:58 no poszaleli. malować pesy jak dawniej i podstawiac. a nie taka paleta barw! zupelnie jak ten nowy szał na malowanie bloków jak cukierki. cala Polska wyglada jak pijany sen cukiernika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: 194.29.130.* 28.07.09, 10:00 Lakierowanie ma byc jak najatansze , szbko ma schnąć .Tramwaj ma bc widoczn z daleka.I tak oblepią je raklamami! Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslawjerzy Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory 28.07.09, 11:03 Mi się podoba, jest super :-) Ciepła, słoneczna żółć doskonale pasuje do krągłych kształtów Pesy. Czerwony dach jest sympatycznym akcentem. Jestem jak najbardziej na tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kar.pl Re: Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: 81.15.160.* 28.07.09, 11:04 Tak powinien wyglądać nowoczesny tramwaj. Prostota i żywy kolor. Mam nadzieję, że tak właśnie będą wyglądały tramwaje naszego miasta. Kolor szary jest przygnębiający a łaty nie budzą szczególnych emocji, dlatego moim zdaniem i nie tylko tramwaje powinny być pomalowane na ŻÓŁTO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaNowak Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 11:04 Podoba mi się ta "jajeczniczka"! Pomyślcie , Kochani, jak to będzie pięknie lśniło w zmierzchu, w jesienne szarugi! Żadna "ślepa babka" nie wejdzie na tory, jak zobaczy takie żółte cudo. Cieszę się też,że przynajmniej jeden tradycyjny kolor zostanie. Taki warszawski. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Lepszy, niz tamten szarak. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 11:09 Ale do idealy jeszcze daleko. Ktos wrzucil tu kiedys rendering z bardzo dobra propozycja kolorystyki, niestety dosc zbiezna z linia kolorystyczna Lodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majkel Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.chello.pl 28.07.09, 11:45 Super, tylko poszerzyłbym czerwony pasek. Ważne też jest to że jest dobrze widoczny dla kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
czubak2 Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory 28.07.09, 12:00 Moim skromnym zdaniem,kolor jest super,poniważ będzie widoczny z dużej odległości a co za tym idzie zwiększy się bezpieczeństwo dla wszystkich użytkowników ruchu. Natomiast jeszcze się taki nie urodził aby wszystkim dogodził i nie należy brać pod uwagę pseudo krytyków ponieważ najważniejsze są sprawy bezpieczeństwa. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.broadband.pl 28.07.09, 12:59 Ciekawe za ile miesiecy ratusz znow bedzie wprowadzal nowe barwy dla komunikacji, bo jak mi wiadomo w styczniu ustalono nowe barwy dla komunikacji biało czerwone. SKM juz prawie przemalowoano. Tak wyglada rozrzutnosc wladz Wałszawy, bo tak nasze miasto nazywa się od trzech lat: WAŁSZAWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.sgcib.com 28.07.09, 13:01 a moze czerwony z zoltym dachem?? chociaz tez tez jest niezly !! tylko niech go nie oblepia reklamami bo nawet najladniejszy oblepiony reklamowa siatka bedzie wygladal obrzydlywie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.adsl.alicedsl.de 28.07.09, 13:14 Aprobuję! Precz z szarością! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Każdy z nas może stracić życie. IP: *.subscribers.sferia.net 28.07.09, 13:31 Bardzo słabo widoczny ten szary tramwaj. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że osoby słabiej widzące, niewyspane przed egzaminem lub zwyczajnie rozkojarzone zgiełkiem miejskim, znajdą się po jego kołami. Tramwaj jest dużo cięższy, niż samochód i nie zatrzyma się w miejscu tak szybko. Moja sąsiadka nie zauważyła jadącego tramwaju. Była już starszą osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
rafrob Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory 28.07.09, 14:20 Takie malowanie jest o wiele przyjemniejsze dla oka. Brzydka Pesa zyskała bardzo na wyglądzie. Mam nadzieję, że właśnie ten wariant malowania zdobędzie uznanie wśród mieszkańców Warszawy i urzędników miejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prahnitz Gotowy do oklejenia reklamą kurników. IP: 212.244.73.* 28.07.09, 15:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkowsnik80 Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 17:59 i dobrze,ze zółty. tak jak do tej pory. chyba już wszyscy przyzwyczailiśmy się do pojazdów komunikacji miejskiej w tym właśnie kolorze. dobrze widoczne. oryginalne na tle innych polskich miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Spragi Re: Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.acn.waw.pl 28.07.09, 19:30 Po co wogóle pytac się tej hołoty w Warszawie - tu jak się spytać - na tysiąc pytanych jest 1259 odpowiedzi - to nie Kopenhaga czy inne szwajcarskie Berno.Tłuszca nie ma ZDANIA -do tego potrzebna KULTURA. Kiedy nie pytano (szczególnie za komunizmu) i zwylke teraz gmin teskni ! Po prostu - narzucić DECYZJĄ jakikolwiek kolor i szlus.Gawiedzi o zdanie nie należy pytać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.centertel.pl 28.07.09, 19:36 tylko.... czym się różni kolorystyka tego tramwaju od autobusów ,które już jeżdżą po Warszawie , właściwie niczym..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 19:42 Czy tramwaj nie może być żółto-czerwony??? Mamy świetnie zgrane, miejskie kolory, komunikacji publicznej, a od pewnego czasu wypływają coraz to nowe pomysły nowych supermalowań... Czy komuś się nudzi? Niedawno MZA chciało wprowadzać swoje malowania - wyglądało paskudnie, teraz TW ekperymentują z szarościami. Niech ktoś mi pokaże szary na fladze Warszawy... Ja nie widziałem. Mam wrażenie, że warszawiakom odpowiada obecny kolor malowania, więc może zakończmy te jałowe dyskusje i nie próbujmy przedobrzyć?! Bo to zwykle na zdrowie nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.aster.pl 28.07.09, 19:58 Super wygląda, niech będą takie, tylko nie szare!!! Szarzyzny mieliśmy już dosyć w PRL-u, a teraz na nowych biurowcach znów kładzie się stalowe, szare ohydne panele.Precz z szarością, to nudny, brzydki , najgorszy kolor! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michello Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.chello.pl 28.07.09, 21:26 A po co wszystkie tramwaje jeżdżą na światłach? Są takie duże, że przecież każdy by je widział bez świateł. Według mnie to marnotrawstwo energii. Odpowiedz Link Zgłoś
misiekka Re: Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory 28.07.09, 23:20 > A po co wszystkie tramwaje jeżdżą na światłach? Z tego samego powodu, co samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Ale po co?? IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.09, 23:58 Przecież dopiero co wymyślili nowy schemat malowania. Jasny beż, dół i czoło czerwone, a pomiędzy wąski żółty pas. Tak jak wygląda część pociągów SKM. Ze względu na dobór kolorów schemat bardzo "warszawski", a zarazem bardzo subtelny i nierażący. Nie można się tego trzymać? Po co wymyślać takie kiczowate kombinacje (jak ten szary potworek z kolorkami między oknami) i jeszcze wpierać wszystkim, że "poziome paski były modne kilkadziesiąt lat temu"?* * ztm.waw.pl/pesa_nowe_kolory.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.aster.pl 29.07.09, 00:14 Może być. Była już żółta łódź podwodna, teraz czas na tramwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tram Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: 88.220.105.* 29.07.09, 08:07 szary szary szary szary szary szary szary szary żółty tandetny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.tktelekom.pl 29.07.09, 14:34 Precz z szarzyzną! Tylko wesołe kolory, może zostać ten żółty, może czerwony, zielony, pomarańczowy tylko nie szary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Mniejszość terroryzuje większość IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 16:53 Twórca jest z siebie dumny tylko, że większości warszawiaków tamte barwy się nie podobają. I gdzie się podziała demokracja? Społeczeństwo jest terroryzowane przez mniejszości. Komu się podoba centrum "[Pompidu]" w Paryżu albo projektowane muzeum sztuki nowoczesnej? Niewielu. Nie można się jednak sprzeciwiać zdaniu "genialnych" twórców, dlatego ludzie udają że im się podoba i robią nawet zdjęcia takim obiektom. Rozmawiają i chwalą ale cały czas udają więc oszukują. A wcale nie trzeba. Wystarczy przytemperować te 10% społeczeństwa czyli artystów, poprzez rozszerzenie demokracji. Dopuszczenie głosowań w takich sprawach. Tak jak jest w Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzicho wiertara Każdy pies z innej budy IP: *.aster.pl 30.07.09, 09:26 Czy nie można zostawić dotychczasowego wzoru najnowszych tramwajów? Zamiast się popisywać pomysłami zadbalibyście o jednolity wygląd tramwajów. Mam wrażenie, że przy takich "artystycznych" popisach każda dostawa tramwajów będzie w innym kolorze. Niech to wreszcie wygląda jednakowo choćby miały być czarne - ale wszystkie bez wyjątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sympatyk Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.ip.netia.com.pl 30.07.09, 09:33 Niebieskie, szare, zielone a może żółte... tylko nijak wszystko ma się do punktualności - to jedno. To drugie - że z czasem porośnie brudem. Kiedy się opatrzy na jednej linii, zostanie na pewno zabrane jako nierentowne - to trzecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: septe Tramwaj "żółtek" wyjedzie na tory IP: *.subscribers.sferia.net 30.07.09, 23:04 Odpowiedz Link Zgłoś