hasch1 05.08.09, 22:10 Tyle mamy smętnych, smutnych, przygnębiających świąt, że zamażyło mi się jakieś radosne. Nie budzące sprzecznych odczuć i kontrowersji. Czekam na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: Szukam radosnego święta. 05.08.09, 22:16 1 Maja. Dzień wejścia Polski do UE. Świeże święto. Dotychczasowe są "martyrologiczne". Nawet zwycięstwo II w. św. trudno przecież traktować jako zwycięstwo Polski. Rozpoczęło kolejną noc w dziejach Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Szukam radosnego święta. 05.08.09, 22:19 12 lipca był dzień imprezy zresztą, wybierz sobie: pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99to ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Szukam radosnego święta. 05.08.09, 22:36 weekenda napisała: > zresztą, wybierz sobie: pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99to To ja z wykazu wybieram: Dzień Jana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Swieta Bozego Narodzenia 05.08.09, 22:27 Sa proste. Nie maja otoczki meczenskiej. Narodziny to zawsze jakas radosc. Nawet dla ateistow i antyklerykalow - moga sie cieszyc, ze katolikom urodzil sie Jezus, bo czymze by byli bez religii? Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Proponuje urzadzic wielkie, radosne 06.08.09, 00:14 swieto, gdy Polonia w koncu jakis mecz wygra. W nastepnych latach możemy obchodzic rocznice tego radosnego wydarzenia. Bez wzgledu na to, pod jaka nazwa - i gdzie - ten klub bedzie wtedy istnial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Proponuje urzadzic wielkie, radosne IP: *.acn.waw.pl 06.08.09, 19:32 zadziwiasz mnie skoro ty bedziesz swietowal zwyciestwa Polonii ,to ja zaczne swietowac dni,w ktore Legia grala na wyjazdach,a jej kibice zrobili rozpierduche sadze,ze okazji do swietowania bedziemy mieli multum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Szukam radosnego święta. IP: *.aster.pl 06.08.09, 00:35 W kolejności: 2 Maja 3 Maja 21 czerwca 15 sierpnia 11 Listopada 24,25,26 grudnia I wtedy, kiedy nasza reprezentacja wygrywa ważny mecz, ale to jest święto ruchome. Odpowiedz Link Zgłoś
hasch1 Re: Szukam radosnego święta. 06.08.09, 19:18 No i okazało się że potrafimy. A co z rónonocą wiosenną, noc Kupały. No prawie św. Jana. Ale ciekaw jestem czy kiedyś dojdziemy do takiej perfekcji, aby kiedy jedni świętują, inni nie kontestowali ich radości. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Szukam radosnego święta. 06.08.09, 19:23 Noc kupały? Tak... To naprawdę radosne święto. :-) Tylko co powiedzieliby na to ci którzy nawet koncertowi Madonny się sprzeciwiają? Ruja i poróbstwo panie! Odpowiedz Link Zgłoś
hasch1 Re: Szukam radosnego święta. 06.08.09, 21:23 Dlatego oni mają noc świętojańską, a My miejmy Kupały. Pozwolę sobie na, apelik, malutki, Dziewczęta hodujcie paprotki, dbajcie o nie! My obiecujemy szukać ich kwiatów i znaleźć je. Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Szukam radosnego święta. 06.08.09, 21:52 jestem za! dzień kupały, noc świętojańska, dzień świetlika, wianka, kwiatu paproci, miłości... konkurs na nazwę możemy ogłosić później ;) super pomysł!!! :) a tak w ogóle to mamy w tradycji takie piękne święto, w lecie, cieplutko, najdłuższy dzień w roku itd a wzięliśmy 14 lutego :( Odpowiedz Link Zgłoś
hasch1 Re: Szukam radosnego święta. 06.08.09, 22:01 O nie nie wzieliśmy !!! Protestuję. Oni nam starają się narzucić. Pocieszam się, wszakże, że przetrwaliśmy germanizację, rusyfikacę, to damy radę i amerykanizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Szukam radosnego święta. 06.08.09, 22:21 hasch1 napisał: > O nie nie wzieliśmy !!! Protestuję. ha! sobie możemy protestować :( mnie też to się nie podoba ale wystarczy spojrzeć co się wyrabia kole tego 14 lutego :( błyskawicznie łykamy to co nie nasze! :/ mamy takie cudowne święto z czasów jakby nie było pogańskich! powinniśmy je pielęgnować i nagłaśniać i być dumni że przetrwało tyle lat! :) Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Szukam radosnego święta. 06.08.09, 22:41 Nawet 15 sierpnia lyknelismy nie nasze :) Na szczescie niedlugo bedziemy obchodzic Dozynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Szukam radosnego święta. IP: *.aster.pl 06.08.09, 22:48 Jak to co? Wyżej wymieniłam - 21 czerwca. Tylko że to nie jest takie stałe święto. Raz przypada w nocy z 21 na 22 czerwca, a innym razem z 23 na 24 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś