marakota 05.05.05, 16:09 Czy znacie plany co do terenu na wisłą - obok syrenki i buw? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szansonistka Re: teren nad Wisłą 05.05.05, 16:45 Z tego co wiem, ma tam powstać centrum nauki "Kopernik"... A wokół morze apartamentowców ;-) Odpowiedz Link
marakota Re: teren nad Wisłą 06.05.05, 09:31 czyli o zielonym pasie możemy zapomieć... a szkoda, bardzo podoba mi się Powiśle, jego atmosfera, a jako posiadacz czterołapnego - muszę mieć blisko trawkę. Ogrodzone, strzeżone, często bez charakteru amartemowce - to nic zachęcajacego... Odpowiedz Link
supadupafly Re: teren nad Wisłą 29.06.05, 12:52 Na szczęście terenów zielonych na Powiślu nie zabraknie jest jeszcze olbrzymi park kultury. BTW co sądzicie o terenach nadwiślańskich jako mieszkańcy najbardziej zbliżonego osiedla . Co powinno powstawać. Czy raczej wolicie dziką rzekę czy uporządkowane bulwary. Ja skłaniałbym się do drugiej opcji. Juz nie mogę patrzeć na nieuporządkowaną zieleń w mieście, drzewa samosieje, chwasty. Odpowiedz Link
rrj Re: teren nad Wisłą 07.09.05, 12:36 Ja tam bym wolał bardziej uporządkowane tereny zielone, bulwary i ścieżki, także rowerowe. Jakieś miejsca zajęć sportowych i kulturalnych na świeżym powietrzu i nie tylko. No i piwko w stylu Rybitwy :-) Takie demokratyczne dla żulików, spacerowiczów o rowerzystów. Apartamentowców i biurowców nie a jeśli to w stulu BUW, czyli otwartych i dobrze w komponowanych oraz niewysokich. Pociesza mnie tylko, że plany bulwarów nad Wisłą i budynków powstają od 200 lat a niewiele wchodzi w życie :-))) Odpowiedz Link
supadupafly teren nad Wisłą 14.12.05, 18:18 www.centrumnauki.pl/new/index.php?dzial=aktualnosci&ak_id=139&kat=1 www.um.warszawa.pl/v_syrenka/news/zdjecia/20051212_kopernik/p3.jpg Odpowiedz Link