Gość: Poznańczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 23:08 Pochodzę i mieszkam w Poznaniu. Jestem z tego dumny. Pozdrawiam wszystkich z warszawy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dino Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 23:11 Gość portalu: Poznańczyk napisał(a): > Pochodzę i mieszkam w Poznaniu. Jestem z tego dumny. > Pozdrawiam wszystkich z warszawy a ja wszystkich Warszawiaków i poznaniaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 23:14 Sorry... Literówka. Poznaniaków i Warszawiaków pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 23:21 no!:) Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich Poznaniaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan wy macie bimbe i pestke a my metro :) IP: *.chello.pl 29.12.03, 23:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublin(ianka) Re: wy macie bimbe i pestke a my metro :) IP: 213.77.87.* 30.12.03, 11:29 a my mamy brejdaka i kapcie, i oczywiście pyszne pierogi ruskie:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
patryg1 Re: Jestem z Poznania 29.12.03, 23:26 O jakis poznaniak co nie ma kompleksu Warszawy pozdrawiam Cie poznaniaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawiak [...] IP: *.acn.pl 30.12.03, 01:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Jestem z Poznania IP: 195.94.205.* 30.12.03, 07:29 Pozdrowienia dla Pyrlandi od krawaciarza. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Jestem z Poznania 30.12.03, 08:44 Gość portalu: Poznańczyk napisał(a): > Pochodzę i mieszkam w Poznaniu. Jestem z tego dumny. Wspólczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Jestem z Poznania IP: *.pgnig.pl 30.12.03, 11:10 człowieku, nie poznańczyk....a poznaniak... Może chciałeś napisać stańczyk...hi hi..ja nie pozdrawiam pyrlandii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.D. Re: Jestem z Poznania IP: 213.17.247.* 30.12.03, 11:26 Właśnie że Poznańczyk. Pyrlandia nie pozdrawia zatem Ciebie, górniczo-naftowo-gazowa dorobkiewiczko. Do pracy, a nie do internetu. Pozdrowienia dla Warszawiaków. J.D - Poznań i Warszawa - jestem pracownikiem 2 biur tej samej firmy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Jestem z Poznania IP: *.pgnig.pl 30.12.03, 13:12 specjalnie dla Ciebie ze słownika języak polskeigo odmiana słowa poznaniak, a nie żaden poznańczyk...nie ma takiego słowa w słowniku ortograficznym języka polskiego. ...................................................... Poznaniak (mieszkaniec Poznańskiego), tym Poznaniakiem, o tym Poznaniaku; ci Poznaniacy, tych Poznaniaków, tym Poznaniakom poznaniak (mieszkaniec Poznania), tym poznaniakiem, o tym poznaniaku; ci poznaniacy, tych poznaniaków, tym poznaniakom ............................................. I kto miał rację? A poza tym to sam się weż za pracę, a nie innych osądzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.D. Re: Jestem z Poznania IP: 213.17.247.* 30.12.03, 13:18 Wolny zawód, bez ograniczeń czasu pracy, swoje biuro. Poznańczyk. Historia, moja droga, nie polszczyzna - więc nie masz prawa go poprawiać i nie pozdrawiać (dlaczego?). A wiesz co to Powstanie Wielkopolskie? Jak myslisz, jak nazywano uczestników z miasta Poznania? Nawet był taki pociąg pancerny "Poznanczyk". No ale czego ja oczekuję od ludzi dla których Galeria Mokotów to świątynia. Dzięki za troskę o moje zatrudnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Jestem z Poznania IP: *.pgnig.pl 30.12.03, 13:42 pewnie,ale historia to zupełnie inna sprawa...mieszkaniec Poznania to poznaniak, a nie poznańczyk i będę się przy tym upierać. nie ublizaj mi i innym warszawiakom, bo ciekwe czego mozna sie po Tobie spodziewac...ja przynajmniej mam skonczone dwa fakultety i jestem doktorantka...a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.D. Re: Jestem z Poznania IP: 213.17.247.* 30.12.03, 14:23 A gdzie komuś z Warszawy ubliżyłem? Chodzi o Galerię? Mój Boże, to prawda - pracuję czasami na Rzymowskiego w Warszawie to coś o tym wiem. A odpowiedz na pytanie - wiesz cokolwiek o Powstaniu Wielkopolskim? Pozdrawiam J.D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SaskoKępczan Re: Jestem z Poznania IP: *.chello.pl 09.01.04, 20:37 > nie ublizaj mi i innym warszawiakom, bo ciekwe czego mozna sie po Tobie > spodziewac...ja przynajmniej mam skonczone dwa fakultety i jestem > doktorantka...a Ty? Zwykłš wie?niarš jeste?. Pozdrawiam, Warszawiak od pięciu pokoleń, doktor nauk humanistycznych w zakresie socjologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Gąbka Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 00:19 > Zwykłš wie?niarš jeste?. Człowieku, najpierw naucz się prawidłowo kodować znaki, a potem pisz głupoty. Przynosisz wstyd wszystkim warszawiakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Jestem z Poznania IP: *.pgnig.pl 30.12.03, 13:16 sorka za błedy czeskie. Zrozum ja nie mam nic do miasta Poznań, tylko do pewnych osób tam mieszkających, ale Ty sie do nich nie zaliczasz. Zresztą gdybys wiedzial o co chodzi przyznałbys mi rację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.D. Re: Jestem z Poznania IP: 213.17.247.* 30.12.03, 13:20 To dlaczego "nie pozdrawiam Pyrlandii?" Czy dlatego, że mieszkaniec Lublina ukradł mi kiedyś w Krakowie samochód (złapali go) - napiszę że nie lubię lubelszczyzny? buee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Jestem z Poznania IP: *.pgnig.pl 30.12.03, 13:45 nie pozdrawiam pyrlandii, bo ludzi ktorych znam stamtad to sami frajerzy i taki mam obraz poznaniakow i pyrlandii. Ot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.D. Re: Jestem z Poznania IP: 213.17.247.* 30.12.03, 14:20 No patrz, a takie oburzenie było jak ktoś z Wrocławia napisal ze nie lubi Warszawiaków, bo taksiarz go oskubał. A jednak do innych można to stosować? Tzn ktoś Ci się z Poznania naraził to Pyrlandia jest be? Doktorantka powiadasz...2 fakultety.. - fajnie, ale jak w PGNiG pracujesz i klepiesz w internecie...to co to za fakultety? Warszawska Wyższa Szkoła Gotowania na Gazie:)? J.D. (prawo spółek, kancelaria) Odpowiedz Link Zgłoś
wpszemek Re: Jestem z Poznania 30.12.03, 14:29 Ktoś wreszcie musi wytłumaczyć "doktorantce", że nazwa "poznańczyk" pochodzi z dwudziestolecia międzywojennego i oznacza mieszkańca wielkopolski. Obecnie niemodna i używana przez ludzi starej daty. Ze znanych postaci życia publicznego używali jej np. śp.Stefan Kisielewski i śp.Jerzy Waldorf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Jestem z Poznania IP: *.pgnig.pl 31.12.03, 07:17 sgh dla Twojej informacji. a zreszta nie musze Ci sie z niczego tlumaczyc. Tobie wolno klepac z internetu, mi rowniez. Poza tym nie jestem w pracy i nie pracuje w pgnig.Nie interesuje sie Twoja praca, wiec Ty nie interesuj sie moja. I kto tu osadza pochopnie ludzi? Zreszta bez snesu jest ten spór. Ty masz prawo do swojego zdania, ja rowniez. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posener Re: Jestem z Poznania IP: *.ae.poznan.pl 04.02.04, 15:49 Potwierdzam to, co napisał wpszemek. Słowo Poznańczyk istnieje i ma specjalne zastosowanie (może go nie być w każdym słowniku). W każdym razie nie znaczy tyle co poznaniak. W "Podręczniku Poznańczyka" jest o tym mowa. Poznańczyk to coś więcej. Ale fakt, staromodne (jak ŚP Jerzy Waldorff - poznaniak i warszawiak zresztą). Podpisano: doktorant z Poznania (i co z tego, hę?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lowelas Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 00:23 > coś więcej. Ale fakt, staromodne (jak ŚP Jerzy Waldorff - poznaniak i > warszawiak zresztą). Staromodne i w ustach kogoś poniżej 50-tki brzmi po prostu śmiesznie i pretensjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 15:15 Ja też mógłbym, gdybym się opierał na kilku osobach, mógłbym napisać, że warsza...ach te literówki Warszawa to miasto frajerów i świrów (swoją drogą nie nie dane mi było poznać porządnego Warszawiaka). Co do Poznańczyka to zachęcam wejdź kate na stronę www.poznanczyk.com tam się dowiesz co i dlaczego. Swoją drogą co Ci zrobili Poznaniacy, czy Poznańczycy. Jeszcze jedno pisz proszę słowo POZNAŃ z dużej litery. Co do POWSTANIA WIELKOPOLSKIEGO świnie z publicznej TVP nic nie powiedzieli w "Wiadomościach", a o Powstaniu Warszawskim dudnią ponad 30 min.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 16:29 Dlaczego tak właściwie Poznań "nie lubi" się z Warszawą??? Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.D. Re: Jestem z Poznania IP: 213.17.247.* 30.12.03, 17:00 Gość portalu: Poznańczyk napisał(a): > Dlaczego tak właściwie Poznań "nie lubi" się z Warszawą??? > Może ktoś wie? Nieprawda. Gdyby tak myśleć, to prawie żadne miasto nie lubi się z Warszawą, a to nadinterpretacja. J.D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 21:20 Ale tak właśnie jest! Większość Polski nie lubi warsza..to znaczy Warszawy. Ciekawe dlaczego? Ktoś wcześniej pisał, że gratuluje mi, że nie mam kompleksu wa..Warszawy. Dlaczego miałbym mieć kompleksy, przecież mieszkam w lepszym i wspanialszym mieście niż warsz..ach Warszawa. Poznań ma klimat i jest dużo starszym miastem! Mimo to wszystkich pozdrawiam! Wystarczy, że przeczytałem Wasze forum jest tu jak na czacie, a może nawet gorzej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omar1 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 22:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 23:57 właśnie to jest to za co Was nie lubie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent KGB [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 22:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent KGB przysłowie 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 22:30 dlaczego choduje, a nie hoduje? Bo ta jest prawda o Warszawiakach: ch(od)uje! I basta! Pozdro dla tych samych co ostatnio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Jestem z Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 08:01 cześć Poznaniak,w ogóle sie nie przejmuj takimi tolerancyjnymi i europejskimi warszawiakami jak omar,pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koziołek z Wwy Poznaniacy przetrzymali Prusaków IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.04, 09:10 przetrzymają więc i Leszka Millera i następnych. A Viva Posnania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Poznaniacy przetrzymali Prusaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 09:17 może viva to nie(chyba że Viva Varsovia Forever;)ale szacunek jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Dzięki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 12:36 Dzięki za te miłe słowa, co do omara to w każdej rodzinie są czarne owce.. Szczęścia w Nowym Roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Jestem z Poznania IP: *.acn.pl 01.01.04, 14:40 TO WIDAĆ, SŁYCHAĆ I CZUĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 18:28 Dlaczego jak zaczynam zmieniać zdanie o Warszawiakach, zawsze ktoś (omar1) musi napisać coś takiego, że ...ręce opadają???????????? pozdrawiam! P.S. Jeszcze tu przyjdę:) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Jestem z Poznania 01.01.04, 19:36 A jo je Slonzok i pozdrowiom Poznanioka! Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
laband ps 01.01.04, 19:43 Jako to je ize Warszawioki majom jedna z najgorszych opini we coukyj dzisiejszyj Polsce? Kedys godoauo sie ize majom dwie lewe rynce. Je to tak dalyj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: ps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 20:52 dlatego tak jest forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=9893569&a=9921253 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 22:42 Zapewne jest w tym dużo racji. Ale pierwsza niechęć Warszawy do Poznania była w latach 20-tych XX wieku! Może nie tyle niechęć, ale poprostu chamstwo! O tym co Warszawa "zrobiła" Poznaniowi wtedy może kiedyś tu napiszę, ale to długa historia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: 02.01.04, 21:29 Gozyj jak ze Slonskym chyba ale niy szuo juz tego szafnonc Nawet Korfantego, kery Polsce "szynknou" czynsc Gornego Slonska, ajnfach otruli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabashi Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 21:38 Nie lubię raczej warszwiaków bo są pyszni i wydaje im się,że są lepsi od innych. Poza tym ignorują małe miejscowości np. w TV, gazetach. No cóż taki temperament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 21:55 Pozdrowienia dla Kabashi! P.S. Jakoś mam wrażenie, że już kiedyś czytałem Twoją wypowiedź, może pisałeś pod innym nickiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilda [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 14:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 21:40 Znowu Laband Ciebie nie rozumiem :( Napisz jeszcze raz! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: 02.01.04, 22:20 Gozyj jak ze Slonskym chyba ale niy szuo juz tego szafnonc Nawet Korfantego, kery Polsce "szynknou" czynsc Gornego Slonska, ajnfach otruli. Gorzej jak ze Sląskiem chyba ale nie dauo juz rady poradzic Nawet Korfantego, który Polsce podarował część Górnego Sląska otruli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pothem Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 22:15 jak głosowano w sejmie nad budową nowego portu lotniczego na ławicy(takie poznańskie okęcie) to tylko warszawscy posłowie nie chcieli się zgodzić, ciekawe dlaczego? ta dyskusja zamiast pojednać dzieli oba miasta, wzajemne obgadywanie nie ma sensu, piszcie konkretne dowody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omar1 Re: "poznanskie Okęcie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 22:49 > jak głosowano w sejmie nad budową nowego portu lotniczego na ławicy(takie > poznańskie okęcie) to tylko warszawscy posłowie nie chcieli się zgodzić, > ciekawe dlaczego? ta dyskusja zamiast pojednać dzieli oba miasta, wzajemne > obgadywanie nie ma sensu, piszcie konkretne dowody! Człowieku jak możesz porównywac Okęcie do ławicy? W transie jestes czy jak? PS. Sylwester juz sie skonczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanblad Re: "poznanskie Okęcie" IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.01.04, 13:15 a wyobraz sobie ze ludzie juz nie jada do Wawki by poleciec do Londynu , tylko jada do Poznania , poczekaj jeszcze bedzie Paryz i Bruksela , to zobaczymy , czas centralnych nakazów mija bezpowrotnie naszczescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pothem Re: "poznanskie Okęcie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:41 > Człowieku jak możesz porównywac Okęcie do ławicy? W transie jestes czy > jak? to ja sie pytam o co ci chodzi z tym transem? lawica jest w tej chwili najnowoczesniejszym lotniskiem w polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omar1 Re: "poznanskie Okęcie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 19:57 Bóg z Tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pothem Re: "poznanskie Okęcie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 21:29 takie sa fakty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myamoto Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 12:38 TAk się zastanawiam co by "miasto Petza i POlskich Słowików" zrobił jak by nie było Warszawy. Na kogo wylewali by swoje kompleksy i wieczne dąsy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomm Re: Jestem z Poznania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 13:12 Uwierz mi, jak czytam posty omara, niecha i Twoje, to tak sobie mysle ze to wy macie kompleksy, zaden Poznan czy Wroclaw, tylko wasze marne osobki. Haslo o tym, ze inne miasta maja kompleksy jest smieszne. Jedz i sie przekonaj, tam jest tak samo, a w wielu dziedzinach lepiej niz u nas. Kasa, misiu, to nie wszystko - tu tylko zarabia sie wiecej, ale wiekszosc ludzi nie ma zycia. Co do lotniska - Ławica jest najnowoczesniejszym obiektem w kraju. Wiem, bo troche dla nich (jako warszawski wykonawca) pracowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 22:35 >TAk się zastanawiam co by "miasto Petza i POlskich Słowików" zrobił jak by nie > było Warszawy. Ty się zastanawiasz, a ja wiem. Mielibysmy (tak jak zresztą reszta Polski) lepiej, dużo lepiej! Od dłuższego już czasu nabieram przekonania, że jadynym ratunkiem dla Polski jest decentralizacja władzy.Może podział na stany, czy landy to za duzo, ale może kiedyś...? Pieniądze nie uciekały by w końcu na "Warszawkę".... Pozdrawiam PS Poznań ma piękne Stare Miasto (starówka). Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Jestem z Poznania 06.01.04, 13:26 Ogromna większość Polaków to skończone matoły - niezależnie od tego, czy mieszkają w Warszawie, Poznaniu, na Śląsku czy w Koziej Wólce. Sęk w tym, że Warszawa jest największym miastem w Polsce, więc proporcjonalnie do tego jest w Warszawie najwięcej debili. A że "stolyca", że praca w wawce to prestiż dla buraków i z powodu zaszłości historycznych, reszta Polski huzia na Warszawę. Osobiście jestem Warszawiakiem od wielu pokoleń, kocham to miasto, a zarazem wściekam się na brud itp. Poza tym uwielbiam Kraków, do wszystkich miast w Polsce mam stosunek neutralny, nie cierpię tylko... Poznania. Niestety, uważam, że to miasto jest jeszcze brzydsze od Warszawy, a za każdą wizytą w tym grodzie zostałem okradziony. Dwa razy taksówkarze, raz kieszonkowiec na Św. Marcinie, raz w hotelu i ostatnio (latem) usiłowano mi wmówić w knajpie na rynku, że zamówiłem 3 obiady dla 2 osób (heh, niby na dwóch talerzach) i że mam za nie zapłacić. Nie mówię, że Poznaniacy to wyjątkowi matołkowie, ale na pewno po waszej "gościnności" mam spore uprzedzenie. I zdanie, że ta słynna wielkopolska gospodarność wynika dziś bardziej z cwaniactwa i kradzieży, niż z działalności Marcinkowskiego czy innych XIX wiecznych wielkopolskich Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomm Re: Jestem z Poznania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 13:46 A widzisz, ja jestem z Warszawy. Uwielbiam Kraków, Trójmiasto i Poznań. Tak, Poznań - niestety to jedni z bardziej cywilizowanych Polaków. Oni potrafią pracować ciężko, są słowni. Z Poznaniem uwielbiam robić interesy, lubię też tam bywać. W Warszawie nienawidzę biegu za kasą, mimo że jestem ekonomistą, ale stolica zatracila jakiekolwiek wartości międzyludzkie. U Poznaniaków podoba mi się poczucie godności, przynależności regionalnej i POLSKIEGO PATRIOTYZMU. Poza tym pisanie, że jest brzydszy od Warszawy, to typowa prowokacja. Warszawie brak jakiegokolwiek stylu - nikt temu nie zaprzeczy! W Warszawie ukradziono mi 4 razy auto, taksiarze też ździerają. Nie napiszę w życiu, że przez TO jej nienawidzę! o nie! Nienawidzę za wywyższanie się moich "rodaków" i mówienie o innych - "z prowincji". Nienawidzę jak panoszymy się w miejscach turystycznych i wszystko nam się należy, bo zapłaciliśmy!. A jeszcze pytanie do nauma - jakie to zaszłości historyczne powodują przypływ ludzi do Warszawy? Drodzy Warszawianie - musimy dążyc do zmiany obiegowej opinii o nas, bo to bolesne. W oderwaniu od reszty kraju bylibyśmy niczym - czas żebyśmy to sobie uświadomili. A reszta kraju bez nas dałaby sobie radę, uwierzcie mi. Głowy niżej i do pracy! Tomm (miejsce urodzenia Lyon, ale od 3 roku życia (czyli od 29 wiosen)Warszawa). PS. nauma - z Twego wywodu wynika ze byles w Poznaniu max 5 razy i nienawidzisz. Malo, jak na taki osąd, nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
nauma do Tomm 06.01.04, 15:00 Po kolei: W Warszawie jest masa rzeczy, które mnie drażnią; fakt, że kocham to miasto nie oznacza, że to dla mnie najpiękniejsze miejsce na świecie. Uwielbiam duszę tego miasta, którą potrafię dostrzec, zdzierając brudną folię ludzkiego pędu, głupoty czy pogoni za pieniądzem. Nie prowokuję - Warszawa jest dla mnie piękniejsza od Poznania, tak jak krakowska straówka od tej warszawskiej. Możesz uważać, że Warszawa nie ma żadnego stylu - ja sądzę inaczej. Lubię ten styl. który znajduję na Barbakanie, pod Cytadelą, w Łazienkach czy Wilanowie. Mieszanka, bo mieszanka, ale na mnie działająca. A co jest w Poznaniu? Starówka mnie rozczarowała, pestka jest fajnym wynalazkiem, ale jazda helmutem po Wildzie już nie bardzo, Winogrady to zupełnie jak Ursynów... Nie pisałem o nienawiści, tylko o uprzedzeniu. Każda moja wizyta (było ich trochę więcej niż pięć) w Poznaniu miała w sobie coś nieprzyjemnego, co nie zdarzało mi się w Krakowie, Gdańsku, Białymstoku czy Toruniu. Mam jedno wielkie uprzedzenie i nic na nie poradzę. Zresztą mam identyczne co do warszawskiej Pragi, tej koło Stalowej, Wileńskiej etc. Poza tym źle mnie zrozumiałeś. Miało to być odczytane jako "z powodu: a) że "stolyca", b) że praca w wawce to prestiż dla buraków c) i z powodu zaszłości historycznych reszta Polski huzia na Warszawę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niechofob Re: do Tomm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 15:39 zgadzam sie z tomm. popis jaki niech dal w tym watku przekresla go jako 1) warszawiaka; 2) Polaka; 3) czlowieka; 4) robota. precz z nim! zwlaszcza ze w ostatnich dniach przekroczyl miare i zabagnil to forum jak nigdy nikt dotad! na stos burasa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak! Re: do Tomm IP: *.energis.pl 06.01.04, 15:47 Zgadzam się! Ostatnio przekroczył miarkę! Co na to admini??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomm Re: do Tomm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 15:57 Słuchajcie, nie chodzilo mi o wystepy Niecha teraz, w tym wątku. Kilka dni temu czytałem stek wyzwisk nt "przyjezdnych", z prowincji, itp. Pozdrawiam Tomm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: do Tomm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 16:03 Tomm jesteś mądry ale pamiętaj warszawa to pedały. ich wybryki na stadionach są karygodne sorry ale mojego zdania nikt nie zmieni jak byś chciał napisać mi duższe wypracowanie to pdaje maila krzysztof.fojut@wp.pl a tak pozatym wilda pany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomm Re: do Tomm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 16:07 Wybacz, Krzychu, ale stadionowe waśnie nie mają dla mnie przełożenia na postrzeganie świata i ludzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: do Tomm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 16:18 szkoda pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Historia o Ławicy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 18:47 Czas nadszedł, oto autentyczne wydarzenia z ok. 1920r.: 28 maja 1921r. utworzono poznańskie towarzystwo lotnicze. Z Gdańska wypożyczono sześć Junkersów F-13. Dzień później (tj. 29 maj 1921) samoloty odbyły pierwsze loty do Warszawy i Gdańska. 6 czerwca 1921r. ministerstwo zabrało Poznaniowi koncesje. Przyczyną było niemieckie pochodzenie samolotów. Samoloty skonfiskowano. Po roku takie same samoloty (Junkers F-13 niemieckiego pochodzenia) latały dla warszawskiego towarzystwa lotniczego. Urzędnicy warszawscy nie widzieli żadnych przeszkód, wręcz dawali pieniądze na warszawskie towarzystwo. Jak widać już w latach 20-tych XXw. Warszawianie nie przepadali za Poznaniem. Tak na marginesie Ławica niedość, że jest najnowocześniejsza w Polsce to w dodatku jest najstarszym lotniskiem w naszym kraju. W 2003r. Ławica "skończyła" 90lat! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Historia o Ławicy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 20:21 Tomaszu sam widzisz warszawiacy są stronni i robią wszystko żeby to oni mieli najlepiej. Uważam, że warszawa jest miastem niepotrzebynym i gdyby niebyła stolicą nikt by niewiedział że gdzieś wogóle jest taka wioska w której śmierdzi. Pozdrawiam Poznaniaków P.S Tomaszu nie zapominaj warszawa piszę się z małej litery. Szefcio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Nauma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 19:25 czy myślisz, że to widać, że jesteś z warszawy?poprostu miałeś koleś pecha. ja w ciągu całego mojego życia ani razu nie byłem w POZNZNIU okradziony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka to i krz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 01:17 tommu, krzychu - niech to warszawski zlodziej i pedal. ciesze sie ze i wy takich nienawidzicie Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Nauma... 07.01.04, 10:19 Eee tam, nie chwalę się wszystkim wokół, skąd jestem. Może rzeczywiście to pech, ale nie dziwi mnie, że się uprzedziłem do Poznania. Nb. w hotelu skrojono też moich znajomych, z Krakowa i z Kozienic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk ODP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 13:02 >TAk się zastanawiam co by "miasto Petza i POlskich Słowików" zrobił jak by nie > było Warszawy. Ty się zastanawiasz, a ja wiem. Mielibysmy (tak jak zresztą reszta Polski) lepiej, dużo lepiej! Od dłuższego już czasu nabieram przekonania, że jadynym ratunkiem dla Polski jest decentralizacja władzy.Może podział na stany, czy landy to za duzo, ale może kiedyś...? Pieniądze nie uciekały by w końcu na "Warszawkę".... Pozdrawiam PS Poznań ma piękne Stare Miasto (starówka). PS2 Pisze to jeszcze raz, bo wpadła ta wypowiedź w środku tej drabinki Poznańsko-Warszawskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 14:31 Jedno jest pewne. warszawa to miasto które powinno służyć jako wysypisko śmieci. Myślę, że gdyby nie to że w dawnych czasach warszawa i jej śmierdzący klub cwks, niezabierał zawodników z poznańskiego lecha (i nie tylko) na służbę wojskową między warszawą i Poznaniem układało by się lepiej. Zbulwersował mnie fakt że warszawskie śmiecie zabrały nam także samoloty które miały u nas latać (wiem to z wypowiedzi poznańczyka). Jednym słowem miasto warszawskie jest qrewsko złodziejskie i jestem za aby je spalić lub przerobić na złomowisko (najlepiej odpadów radioaktywynych)Pozdrawiam wszystkich Poznaniaków którzy muszą borykać się za pieniędzmi w tej śmierddzącej wsi warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 14:49 Moim zdaniem sprawa CWKS nie była decydujące w sprawie kontaktów Poznańsko- Warszawskich. Był to natomiast jeden z wielu gwoździ do trumny. Piszecie, że jesteście uprzedzeni do Poznania, ale nie piszecie dlaczego (oprócz gościa, którego w Poznaniu okradli), oczywiście nie chodzi mi o argumenty typu "Poznań to wiocha", bo na tego typu texty to ręce opadają Pozdrawiam! PS Specjalne pozdrowienia dla Wildy od południowych sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 17:15 Problem w tym ze Poznan to wiocha a jego mieszkancy to straszni wiochmeni sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 17:34 Gość portalu: gizmo napisał(a): > Problem w tym ze Poznan to wiocha a jego mieszkancy to straszni wiochmeni sa. Inteligancja tego warszawiaka mie przygniata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 17:35 Inteligancja... mie... Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 17:37 > Inteligancja tego warszawiaka mie przygniata... mie => mnie Błąd miałem! Sorry! Przepraszam! (dla tych co nie zrozumieli) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 17:43 Jak jeszcze przetlumaczysz z poznanskiego na polski wyraz "inteligancja" to bedzie miodzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omar1 Re: Poznan = wiocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 18:56 Gizmo ,co Ty! Pyra i inteligencja?Nie żartuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Poznan = wiocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 19:57 Jeśli Poznań to wiocha to warszawa to melina. Podam 7 argumentów dlaczego Poznań jest lepszy od warszawy. 1,warszawa śmmierdzi 2. w warszawie mieszkają złodzieje i lachoroby 3. warszawe w wieku 14 zasiedlano bambrami 4. warszawa+smród 5. warszawa to miasto dziwek, dorobkiewiczów, skner, śmieci, żulów i śmierdzących warszawiaków. 6. warszawa to nie Poznań 7. Gdyby nie Powstanie Wielkopolskie to warszawy by niebyło. Pozdrawiam Tomka z moich przyjacielskich stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Re: Poznan = wiocha IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 19:59 Pozdrow tez swoich rodzicow i nauczycieli. Kazde slowo pociechy im sie przyda. A wiesz ze z obsesja smrodu mozna walczyc mydlem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk warszawa = wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 21:28 Dlaczego, żaden warszawiak nie wypowiedział się na temat Ławicy i chamstwa warszawskich urzędasów!!! Z ludzi to śmiać się potrafią, ale na konkretny dowód odpowiedziedź nie umieją! Gizmo Ty nigdy się nie pomyliłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn gizma Re: warszawa = wschód IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 21:34 Ojciec sie nigdy nie myli - jestem na to dowodem. Warszawa zabrala Wroclawiowi cegly, Poznaniowi samoloty, ale na pewno to nie Warszawa zabrala ci mozg. Takiego gowna nawet ci zasrani warszawiacy nie potrzebuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: warszawa = wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 21:48 Gość portalu: syn gizma napisał(a): > Ojciec sie nigdy nie myli - jestem na to dowodem. Z tym bym sie zastanawiał >Warszawa zabrala Wroclawiowi cegly, Poznaniowi samoloty, I na prawdę sądzisz, że to w porządku. Jaśli myślisz, że tak, to naprawdę Tobie współczuje i Twojemu całemu ochydnemu miastu również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec gizma Re: warszawa = wschód IP: *.energis.pl 07.01.04, 22:10 "Z tym bym sie zastanawiał", "na prawdę", "Jaśli", "ochydnemu". Jak na poznaniaka i tak jestes bystry. A twoi nauczyciele jak to poznaniacy - kasa w kieszen i w nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: warszawa = wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 22:19 Podajcie jeden przykład, w którym udowodnicie, iż Poznaniacy to sknerzy. Pęd za kasą to właśnie w warszawie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat gizma Re: warszawa = wschód IP: *.energis.pl 07.01.04, 22:29 Podam jeden przyklad w ktorym udowodnie ze poznaniacy to idioci. Ty. Warszawa pisze sie wielka litera. To bylo za darmo. Nie jestesmy "sknerzami". Idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: warszawa = wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 22:37 Idiota to Ty jesteś. Sprawdzałem specjalnie w słowniku ortograficznym: sknera; -rzy, -rów (albo snery, skner, gdy mowa o kobietach). warszawa piszę z małej litery, bo Wy zawsze na to reagujecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slownik Re: warszawa = wschód IP: *.energis.pl 07.01.04, 22:47 W poznanskim slowniku. Takim tanim. Bo w warszawskim - darmowym - stoi tak: so.pwn.pl/slowo.php?co=sknera Idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: warszawa = wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 16:40 Mam pytanie. Pisał już brat gizma, ojciec, i syn gizma. Gdzie jego matka, córka,żona, kochanka. Czy cała wasza rodzinka jest tak bardzo pokrzywdzona przez los? Jeśli tak to podajcie numer konta to przeleje pieniądze na wasz rozwuój fizyczny i intelektualny. Wy (w)arszawiacy jesteście sknerami, ale żeby w własny rozwój nieinwestować. Jeśli macie naprawdę takie problemy finansowe zgłościę się po pomoc do karitasu. Jeśli chcecie mogę wam wysłać słownik abyście nie musieli korzystać z bezpłatnego. Pozzdrawiam Krzysztof. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega gizma Re: warszawa = wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 16:49 "rozwuój", "w własny", "nieinwestować", "zgłościę", "karitasu", "Pozzdrawiam". Nie chce twojego slownika. Nawet gdybys do niego doplacal. Odpowiedz Link Zgłoś
hools10 Re: warszawa = wschód 08.01.04, 17:06 Gość portalu: kolega gizma napisał(a): > "rozwuój", "w własny", "nieinwestować", "zgłościę", "karitasu", "Pozzdrawiam". > Nie chce twojego slownika. Nawet gdybys do niego doplacal. "chce" "slownika""gdybys""doplacal" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Jestem z Poznania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.04, 21:56 o danym mieście mamy opinie na podstawie własnych doświadczeń. Ja na przykład uwielbiam Poznań i chciałbym tam zamieszkać. Moim zdaniem jest to jedyne miasto, które tak pięknie łączy historię z nowoczesnością. Z jednej strony piękne zabytkowe, z drugiej prężny, nowoczesny ośrodek gospodarczy. Do tego czysty i zadbany. Z własnych doświadczeń nie lubię Krakowa (ładnego właściwie jedynie w obrębie Plant - poza nim i jescze Kazimierzem to syf, brud i ubóstwo) nie lubię dla tego iż w zeszłym roku w weeked na ul. Grodzkiej (centrum) ok. 21 przystawiono mi nóż do szyji i okradziono z pieniędzy, telefonu i nawet zegarka - nawiasem mówiąc niewielkiej wartości. Nikt nie przyszedł z pomocą. Własne doświadczenia kreują wizerunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 22:03 Nic dodać, nic ująć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Gratuluję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 17:30 Gizmo napisał: >Problem w tym ze Poznan to wiocha a jego mieszkancy to straszni wiochmeni sa. Może na ortografi się znasz, ale o interpunkcji to chyba nie słyszałeś! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzialem gizma Re: Gratuluję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 17:32 "ortografi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Gratuluję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 17:39 ortografii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo mnie zna Re: Gratuluję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 17:41 Jak za darmo to sie uczysz - sknero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent KGB Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:42 Nie będziemy długo czekać!!! Matuszka Rosja ma uran i nie zawaha się wyprodukować niespodziewajki, która spadnie na Varshavę !!! Strzeżcie się kartfelkarze:)!!!! Komuna górą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- | | -- Patch do listu agenta KGB v.1.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:47 miało być kartofelkarze of kors. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela 100 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.04, 18:11 przepraszam, ale zostalam sprowokowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk ponad 100 listów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 18:17 Z okazji przekroczenia 100 listów, chciałbym przedstawić zestawienie Warszawiaków: Typ I (wzór) :zastanawia się dlaczego Polska ma złe zdanie o Warszawie, stara się zmienić jej wizerunek; Typ II : mieszka w Warszawie od kilku lat i myśli, że jest najważniejszy i że mu się wszystko należy; Typ III : typowy Warszawiak od dziada, pradziada; leniwy, mało pracowity liczy tylko na pieniądze; jego hasło brzmi: „jak zarobić, żeby się nie narobić” ; Typ IV : człowiek taki ma gdzieś inne miasta; ważne, żeby jemu było dobrze; Sprawa samolotów wydaje mi się jednoznaczna, było to wielkie chamstwo. Dlaczego tego nie komentujecie nie mam pojęcia! Pozdrawiam! Krzych gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
hools10 Re: ponad 100 listów... 08.01.04, 18:28 dziękuje za gratulacje. Tomaszu i inni którzy uczestniczą na tym forum. Jest jeszcze jeden typ warszawiaka. TypV: hamski, wulgarny, śmierdzące,prowincjonalny i zmutowany. TOMASZU PAMIĘTAJ wARSZAWA ZAWSZE PISZĘ SIĘ PRZEZ MAŁE w.PAMIĘTAJ O TYM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 21:11 dobrze będę pamiętać co się stało z rodziną gizma coś małopiszący się zrobiliście warszawiacy do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzina gizma Re: warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 22:10 My bywamy chamscy. Wy jestescie "hamscy". Oszczedzanie na edukacji przynosi podobne skutki jak oszczedzanie na kondomach. Jestescie zbedni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 19:22 Wy za to jesteście leniwi. Gdy np. gizmo coś pisze to nie chce mu się nawet wcisnąć Alt, żeby napisać polskie litery (ą, ę, ń, ś, ć, ż, ź, ó, ł)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znam gizma Re: warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.04, 00:20 alt to jestes ty. alt jezyk polski, alt inteligencja, alt erudycja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 12:39 Starasz się być mądry, ale ci to nie wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 12:40 Kiedy warszawa otrzymała prawa miejskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danusia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 16:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad gizma Re: warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.04, 17:04 Obawiam się że Danusia ma rację. Czy mógłbyś - poznański frustracie - pisać swoje debilizmy na poznańskim forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 18:50 I znowu Admin będzie miał robotę:(. Dlaczego się tak denerwujecie? Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brodacz Re: warszawa IP: *.telprojekt.pl 10.01.04, 22:36 Posty klanu "Gizmów" i Danusi najlepiej obrazują że warszawskie burolstwo zaczyna tracić nerwy i pokazują wreszcie swoją prawdziwą , "codzienną " kulturę . Ale wy macie szczęście , że w Warszawie pracuje tyle ludzi przyjezdnych z poza stolicy , bo gdyby ich nie było , to ciekawe na kogo zwalalibyście winę za wizerunek jaki ma wasze miasto w całym kraju (a jaki?, to sami wiecie). Pomimo tego że mam kilku znajomych w Warszawie ( którzy są naprawdę spoko ) i tak uważam że Warszawa to głównie miasto chamów , brudasów , buraków i takich pajaców jakich nie idzie spotkać nawet na największej zadupiałej wiosce . Potwierdzeniem tego są posty Gizma i Danusi . Pozdrawiam tych normalnych "warszawiaków" i Poznaniaka za mocne nerwy , bo mi już zaczynają puszczać jak czytam niektóre posty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmer Re: Jestem z Poznania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.04, 23:14 Ludzie ! Jestem Warszawiakiem od kilku pokoleń ale nigdzie się tak ni bawiłemjak w Poznaniu. Jakie fantastyczne kluby, jacy ludzie ! spróbujcie w Warszawie tańczyć na stolikach !!! ;-)) Kocham Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan gizma Re: Jestem z Poznania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.04, 23:53 Glowna zabawa poznaniakow - wpisywac swoje burackie przemyslenia na warszawskim forum. Skaczac jednoczesnie po stolach - co dla wiejskiego buractwa jest synonimem dobrej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erwin Jedermann Re: Jestem z Poznania IP: *.podchorazych.katowice.pl 11.01.04, 04:08 A ja jestem z Katowic, pozdrawiam Poznań i nie pozdrawiam warszawsi :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek Re: Jestem z Poznania IP: *.chello.pl 11.01.04, 04:15 Odpowiadasz na : Gość portalu: Erwin Jedermann napisał(a): > A ja jestem z Katowic, pozdrawiam Poznań i nie pozdrawiam warszawsi :P Z KATOWIC TO TAK JAK Z KONGA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Proszę mi tu nie obrażać Konga IP: *.acn.waw.pl 11.01.04, 08:30 z katowic to jak z Pernambuko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 08:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolek Czyścibuty z prowincji..... IP: *.chello.pl 11.01.04, 11:50 Gość portalu: Krzychu napisał(a): Nigdy nie byłem w (w)arszawie i niezamierzam ponieważ wiem co to warszawiak. Ty tak samo jak tobie podobni : Jak tylko kupią tobie buty to pierwsze kroki robicie właśnie do Warszawy, żeby się ich używać nauczyć i przyjeżdżacie tu czyścić je nam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk _____ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 13:01 >Gość portalu: Karolek napisał(a): > Ty tak samo jak tobie podobni : > Jak tylko kupią tobie buty to pierwsze kroki robicie właśnie do Warszawy, > żeby się ich używać nauczyć i przyjeżdżacie tu czyścić je nam . Boże wybacz mu, bo nie wiedział co czyni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniusia Re: Czyścibuty z prowincji..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 13:02 O buty widzial tylko na obrazku więc nie ma sie czego dziwić ,ze taka w im zazdrośc. Do krzysia: <Nigdy nie byłem w (w)arszawie i niezamierzam ponieważ wiem co to warszawiak.> Nawet nie zapytam ciebie co chciałes przez to powiedziec bo sam pewnie nie masz pojęcia. Zreszta jak możesz mieć pijąc denaturat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM/Bydgoszcz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 13:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek [...] IP: *.chello.pl 11.01.04, 13:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent KGB do Krzycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 00:21 Mr.F.masz zajebisty tok myślenia !!! Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARSZAWIAK Re: Jestem z WARSZAWY IP: 81.210.119.* 11.01.04, 13:06 WOLĘ STOLICĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 16:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danusia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 16:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *| * warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 16:43 Ostatnio widziałem rodziców pewnego warszawiaka, fajni panowie Odpowiedz Link Zgłoś
jacek110 Re: Jestem z Poznania 11.01.04, 20:02 Ja też jestem z Poznania, ale od dwóch i pół roku mieszkam w Warszawie... i cenie sobie to! Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:28 Do Jacka110 Szanuje Twoje zdanie, ale napisz za co cenisz warszawę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:32 witam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:35 Ja też witam wszystkich serdecznie. Ale Cię dzisiaj Krzysiu poniosło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:43 No wyjątkowo mnie dzisiaj warszawiacy wyprowadzili z równowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:34 warszawiacy z czym do uni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:47 Po raz kolejny piszę o tym, ale uważam, że jedynym słusznym pomysłem na ratowanie Polski jest decentralizacja wszystkich organów państwa. Tylko wówczas województwa tak naprawdę będą się rozwijać. Wszyscy na tym skorzystamy. No może prawie wszyscy. warszawa straci:). Pieniądze nie będą przepływać przez warszawe i warszawa nie będzie ich mogła zabierać dla siebie. Dziś wszystkie regiony Polski pracuja dla stolicy (niestety:(). Jestem bardzo ciekawy jak po decentralizacji poradziłaby sobie warszawa. Ktoś w tym wątku napisał, że Poznań, Wrocław, Kraków nie poradziłyby sobie bez warszawy. Ja twierdzę odwrotnie warszawa bez reszty Polski nie mogłaby istnieć. Pozdrawiam wszystkich zwolenników i przeciwników tej teorii! Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: warszawa 12.01.04, 10:19 Bardzo chętnie. Urzędy do poznania (normalnie piszę wielką literą, ale to tylko wtedy, gdy czemuś / komuś należy się szacunek) i wszelkie możliwe demonstracje. I niech poznań tyle zacznie dokładać do budżetu, ile dokłada Warszawa w stosunku do swoich przychodów, a wszystko będzie cacy. Wtedy nawet Pestki byście nie mieli, a co dopiero mówić o robieniu rasta... Stolicę do poznania i niech tam się zjedzie cała wieś z Polski. Będzie super! Ps. Normalnych ludzi z Poznania pozdrawiam. Tym o mózgach bez fałd życzę owocnego powtarzania pierszej klasy podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: warszawa 12.01.04, 10:21 oczywiście pierwszej - nie ma to jak literówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 15:21 Współczuje Ci (zauważ, iż "Ci" napisałem z dużej litery, bo szanuje ludzi, ale nie szanuje warszawy stąd małe "w") nie wiesz co to decentralizacja... Broń Boże ja nie chcę stolicy w Poznaniu. Poznań był już stolicą Polski i to wystarczy. O jakim budżecie ty mówisz? Mnie chodziło o budżet Polski i o nierównomierne dysponowanie pieniędzmi. PS. Co to jest rasto? Pozdrawiam normalnych Warszawian! Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: warszawa 12.01.04, 17:12 Gdzie tu mówić w tym kraju o decentralizacji, jak większość samorządowców to ludzie myślący tylko i wyłącznie o swoich tyłkach? Mówię o budżecie Polski, do którego Warszawa płaci więcej, niż dostaje z powrotem. RAST - gdzieś słyszałem, że mają robić Wam drugą linię szybkiego tramwaju, bodajże na Rataje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 18:06 >nauma napisał: > Mówię o budżecie Polski, do którego Warszawa płaci więcej, niż dostaje z > powrotem. W to akurat nie wierzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juma [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.04, 21:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 21:07 Admin do roboty!!! Zawsze wierzyłem w powiązanie warszawy z Rosją: >Gość portalu: juma napisał(a): > Paszli w pizdiec Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Procentowe zestawienie orientacji warszawiaków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:41 Procentowe zestawienie orientacji warszawiaków. 10%-geje 12%-lesbijki 28%-zeofile 29%-nekrofile 21%-transwestyci. Suma 100%. Wyniki potwierdzone przez CBOS. Co to jest CBOS? Tłumaczę dla warszawiaków Centrum Badania Opini Społecznej.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolek Re: Procentowe zestawienie orientacji warszawiakó IP: *.chello.pl 11.01.04, 21:55 Te Krzychu! Brak tu w tym zestawieniu twojej orientacji! TO twoje zamiłowanie do chomików :-),Obwiązywanie ich taśmą żebyś miał ściślej je jebać! Te wasze rodzinne zamiłowania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Procentowe zestawienie orientacji warszawiakó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 22:05 Jesteś Karolu tak inteligentny jak klapa sam wiesz od czego. Krzychu nie jest z warszawy, a ów zestawienie dotyczy warszawiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 22:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent KGB zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 22:20 jaki jest synonim słowa gnojówka??? . . . nie wiecie? WARSZAWA!!! HAAA!!! pozdro dla Poznańczyka i Krzycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk warszawska woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 17:19 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,1852207.html Współczuje Wam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu wARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 18:55 POZDRAWIENIA DLA OBU TOMKÓW. PAMIĘTAJCIE wARSZAWA TO ŚMIECIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: warszawska woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 19:00 Inspektorat sugeruje, że woda zaczyna śmierdzieć po przejściu przez system wodociągów. Na zarzut natychmiast zareagowała dyrekcja Miejskiego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji. - Sprawdziliśmy rury. Źródłem smrodu nie są nasze urządzenia - zaprzeczył rzecznik MPWiK Sebastian Bojemski, powołując się na inne badania Sanepidu (z 29-30 grudnia). Ten "odkrył" gnilny zapach wody w Wiśle jeszcze przed jej pobraniem do systemu wodociągów. Po przeczytaniu tego tekstu nasuwa mi się jedno. wArszawiacy srają do rzeki. Tak dalej niedługo będziecie główna pić. wAsza oczyszczalnie nienadąża. Mam na dzieje że niezabierzecie Poznaniowi wody, samoloty wzieliści, piłkarzy wzieliście ale wody nieoddamy, spierdalajcie, a jak się niepodoba to podpowiem wam że zawsze lepiej pić siki przynajmniej tak mi mówili warszawiacy na obozie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo tu byl Re: warszawska woda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.04, 19:10 "główna", "nienadąża", "na dzieje", "niezabierzecie", "wzieliści", "nieoddamy", "niepodoba". Polskiego tez sie uczyles na obozie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danusia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 20:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent KGB [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 16:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: o warsz(cz)awie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 17:37 Oni sie nie skapną o co Ci chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 22:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 14:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barcikowski [...] IP: *.man.polbox.pl 15.01.04, 14:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cza-ha ??? 15.01.04, 16:24 O rany, a gdzie leży ten Poznań? Muszę się tam wybrać. Czy można tam wjechać furmanką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.death [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 11:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pothem Re: gniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 12:23 Furmanką to z warszawy wyjedziesz, ale do POSEN nie wjedziesz! MY przynajmniej mamy autostradę! HWDwarszawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pothem Re: gniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 12:52 warszawa strzeż się POZNANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi z Powisla Re: gniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 17:39 Pewnie ,ze bedziemy uwazac ,aby ani jeden burak poznanski nie przeszedł pod szlabanem,a któremu juz sie to uda to dostanie kopa w tyłek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POZNAŃCZYK Re: gniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:51 Już kilku POZNANIAKÓW przeszło ten "szlaban", i co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poZNAŃCZYK Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 07:50 czEŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 17:58 nie lubię warszawy i nic na to nie poradzę. LECH POZNAŃ-legia warszawa 3:0 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Jestem z Poznania 05.05.04, 18:15 Możesz sobie lubić albo nie, co to ma do rzeczy ? Ja znam Poznań raczej słabo ale mój serdeczny Przyjaciel, tam właśnie mieszka !!!! Krzysiu , pozdrawiam Cię serdecznie:)))))))))))))))))))) Filozosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 12:54 Pozdrawiamy Krzysia serdecznego przyjaciela filozosi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 13:17 Pozdrawiam!!! Uwielbiam Poznań od pierwszego wejrzenia. Warszawianka z dziada pradziada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Jestem z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 13:29 BRAWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu znów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 23:20 Poznańczyku jeśli założysz gg to napisz do mnie pod nr 2300191. Kumpel z kasy Acha co do warszawy to pokazali świadectwo jacy są na meczu Legia-Lech najpierw korzystają z gościnności Poznaniaków a później chcą ich pobić. Pokazali swoje prawdziwe ja czyli bezmózgowcy, frajerzy, cioty. Świadectwo na wiele lat. A najbardziej śmieszy to że zaliczają się do czołówki kibców Polskich kpina, zwykłe psy. Pozdro dla Poznaniaków i inteligentnych warszawiaków choć takich mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POZNAŃCZYK Re: znów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 19:08 NIC DODAĆ NIC UJĄĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Smród w warszawie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 19:43 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34887,2156441.html współczuje... prawda jest okrutna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjetek Re: Smród w warszawie!!! IP: *.chello.pl 07.07.04, 23:46 POZDRAWIAM POZNANIAKÓW KTÓRYM SŁOMA Z BUTÓW NIE WYSTAJE, CHOĆ TAKICH MAŁO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Smród w warszawie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 14:15 Zapewniam Cię że takich, którym słoma z butów wystaje w Poznaniu nie ma. Wszyscy, choć było ich niewielu wyjechali do warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 18:20 Zachęcam wszystkich mądrych warszawian do inteligentnej dyskusji na temat konfliktu pomiędzy naszymi miastami (Poznań-Warszawa). Jeżeli nie będzie żadnej odpowiedzi znaczyć to będzie, iż takowych (mądrych) warszawian nie ma. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re: Dyskusja IP: *.chello.pl 09.07.04, 18:47 Nie ma żadnego konfliktu. Jezeli jakiś jest to w głowach poznaniaków, którzy włażą na warszawskie forum i piszą jakies bzdury o Warszawie i jej mieszkańcach. Jak podnieca Cie taka dyskusja jaka wyniknęła w tym temacie, to Ci współczuje. Nawołujesz do inteligentnej dyskusji i od razu zastrzegasz że jezeli jej nie będzie to Warszawiacy będą tymi złymi(niemądrymi). Masz tu ponad 180 postów "inteligentnej" dyskujsi, w której pokazały się zarówno osoby z Warszawy jak i Poznania oraz innych miast niewiadomo jakich. Nie wiem czy jest sens drążyć temat, gdzie jedni się podniecają jak przywalą "warszawce" a drudzy im równie inteligentnie ripostują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 20:55 1. To jest inteligentna wypowiedź gratulacje! 2. Nie rozumiesz, że ten cały wątek to jedna wielka podpucha! Moje teksty mają na celu podpuścić Was warszawiaków. Jak się okazało pomogło mi w tym kilku innych poznaniaków. W większości przypadków dajecie się bardzo łatwo podejść. Wiem, żę to nie jest za bardzo mądre, ale na was to wystarcza :). 3. Cza_ha za kim Ty jesteś? POZDRAWIAM WSZYSTKICH, KTÓRZY SIĘ WYPOWIADALI NA TYM FORUM I JEDNOCZEŚNIE ŻYCZĘ ABYŚMY WSZYSCY DOTRWALI DO 200 POSTÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 20:57 Punkt 1. odnosi się do "cześka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re: Dyskusja IP: *.chello.pl 09.07.04, 22:10 No Poznańczyku + dla Ciebie że przyznałeś się po co te tematy. Szkoda że cel był bardzo niskich lotów, no ale każdy robi to co lubi. Życze powodzenia w dalszych prowokacjach i dobrej zabawy kosztem jakiś małolatów, którzy się pucują. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 15:52 Choć cel nie był faktycznie bardzo inteligentny momentami rozmowa nie była aż tak głupawa jak się by mogło wydawało (myślę tu o postach z pierwszej setki). Mimo wszystko bardzo nie przepadam za wars..Warszawą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ::POZNAŃ::POZNAŃ:: Re: Dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 16:58 W szpitalu w Poznaniu w tym samym czasie urodziła się 3 dzieci mały poznaniak, mały murzynek i mały warszawiak. Niestety dzieci pomyliły się. Siostra przełożona prosi ojców o rozpoznanie swoich dzieci. Pierwszy podchodzi Poznaniak i bezwachania wskazuje czarne niemowle. Siostra mówi: -Jest pan pewien, że to pańskie dzicko? Poznaniak: -Oczywiście, że to nie moje, ale przynajmniej mam pewność, że nie trafie na warszawiaka. He he he :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Dyskusja o chamach z poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 20:22 fajny kawał tyle tylko ze przedstawia warszawiakow w złym swietle,a przeciez nie od dzisiaj wiadmo ze kazdy poznaniak to chuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ::POZNAŃ::POZNAŃ:: Re: Dyskusja o chamach z poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 20:49 no nie gadaj, mam prosbe moglbys to (teraz uwazaj bedzie dlugie trudne slowo) uargumentowac?? jesli nie rozumiesz tego slowa napisz to ci wytlumacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Dyskusja o chamach z poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 20:58 chamie poznanski ,popatrz w lustro i spluń. Widzisz jaki jestes teraz dla swoich (trudne słowo) interesujący ? Spierdalaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ::POZNAŃ::POZNAŃ:: Re: Dyskusja o chamach z poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:12 spoko ja do was tam w Azjii nic nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Chyba 200 :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:39 Chyba 200, a nie 100. Ominął mnie zaszczyt wpisu nr 200 podobnie jak wpisu nr 100 :(. Ale to nic może będzie okazja wpisać się jako 300? POZDRAWIAM wszystkich, którzy wypowiadali się w tym wątku !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znam gizmo Re: Chyba 200 :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:41 Spierdalaj chamie poznanski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADam Poznańczyk to.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:00 Po ch..uj taki poznaniak zakłada wątek na forum Warszawski zwykły tempak. Pozdrawiam tego tępaka równie tępe jest jego login ''Poznańczyk'' typowy idiota żal mi dupę ściska wejść się gościu powieś. Napewno jesteś pedałem i kujonem bo twoje wypowiedzi są pełne narcyzmu. Jeszcze raz spierda**j z tego forum!!!!!! Adam 21 lat WARSZAWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Poznańczyk to.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:25 Bo co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk wrszawka pier..lona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:36 mam was wszystkich w dupie cala ta warszawke dzikusy z azji cholerne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niepoznańczyk Nikt nie jest doskonały ... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 15.07.04, 22:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk WARSZAWA-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 18:47 Spoko obiecuje że to jest mój ostatni post w tym wątku, przeczytajcie sobie (to nic złego na Warszawe taki humorek :)) www.lech.poznan.pl/index.php?action=felietony&id=16 Odpowiedz Link Zgłoś