Dodaj do ulubionych

www.tej_depresze.grochow.pl

19.05.04, 03:15
szczegóły w wątkach: Vae victis i A ja mówię nie.
Pozdrawiam sedrecznie Przyjaciół (a wrogów olewam, a co, depreche i mi wolno)
greta
Obserwuj wątek
    • greta_30 serwer grochow.pl, dostawca: net partner 19.05.04, 03:30
      mam wszystkie paiery, ale się nie znam na tym :(
      mogę za to projekt strony graficzny zrobić (zbierajcie fajne graficzki i obrazki
      na temat). Muzyczkę i film - może robić CptNiamo (teraz będzie na terapii, ale
      jak wróci, to pewnie się zapali), Nevada mogłaby literacki kącik itd. Takie
      miejsce spotkań jak miało być tutaj, ale sie nie udało bo "to wolny kraj i
      demokratyczny i każdy ma prawo"... I co robi z tym prawem? z tą wolnością
      wyrażania myśli? Dopierdala bezkarnie i bez zastanowienia i jeszcze niektórzy mu
      przyklaskują... żałosne! Uprzedam Tej_depresze, to będzie portal dla
      Odpowiedzialnych, Myślących Ludzi, pospólstwu - wstęp wzboniony! Jeden krzywy
      tekst - i wypad z baru! Ja nie chcę do końca życia się użerać z gównem. Walczę o
      lepsze życie i oczekuję że wygram. Trzymajcie kciuki.
      greta
      • dr.strangelove Re: serwer grochow.pl, dostawca: net partner 19.05.04, 13:31
        Hakim Bey "Tymczasowa Strefa Autonomiczna", to na początek polecam :) To forum
        było przez jakiś czas takim TSA, pozwoliło znaleźć sie paru osobom, kiedy
        przestało odpowiadać danej grupie, logicznym i jedynym wyjściem bylo porzucić
        to małe państwo i wyruszyć w poszukiwaniu nowej ojczyzny.Poprzednia spełniła
        przecież swoje zadanie. Takie są prawa rozwoju "wysp w sieci". Życzę pomyślnych
        wiatrów, admirale Greto.
        • cptniamo TSA! 19.05.04, 14:54
          "Pirackie utopie
          XVIII-wieczni piraci i korsarze stworzyli "siec informacyjną". która objęła
          całą kulę ziemską; była prymitywna, służyła wyłącznie ciemnym interesom, a
          jednak funkcjonowała, że aż miło. Obsługiwała rozproszone, nieco oddalone
          odsiebie wyspy-kryjówki, gdzie (...) wymieniano artykuły (...) pierwszej
          potrzeby. Na niektórych z tych wysp powstały "intencjonalnie zaplanowane
          wspólnoty", mini-społeczności, które z założenia żyły poza prawem, zdecydowane
          podtrzymywać taki stan rzeczy(...).
          Wierzę, że (...) jakaś forma "wolnej enklawy" jest nie tylko możliwa w naszych
          czasach, ale że takowe wręcz już istnieją"

Ha! słusznie! wielkie respecta i joł dla doktora Strangelove (dla Ciebie
          przepisałam fragment TSA, by wszyscy zrozumieli do końca, o czym mówisz), dla
          Hakima Beya i dlaw gilliama przy okazji. Ja też go uwielbiam.

Ps: mój podpis - Cpt Namo - też nabiera nowego sensu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka