Gość: emka IP: 213.208.13.* 02.01.04, 11:04 Rozumiem, ze likwidacja przystanku 'expresowa' na trasie linii E-4 to czysta zlosliwosc wladz miasta wobec mieszkancow innych terenow niz Tarchomin. No szkoda straszna... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: E-4 02.01.04, 11:38 To jest linia dla mieszkańców Nowodworów i Tarchomina. O ile mnie pamięć nie myli Legionowo i Choszczówka mają o wiele szybszy dojazd do Warszawy (wręcz ekspresowy) koleją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: E-4 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 12:36 Sa jeszcze inne miejsca w okolicy Legionowa, ktore dostepu do pociagow nie maja. Chociazby nowe osiedla nieopodal 'fortu piontek'. Odpowiedz Link Zgłoś
szczupy Re: E-4 04.01.04, 01:52 No i zostało jeszcze dla nich wiele linii na Ekspresowej. To odwrócenie tendencji po prostu trzeba pochwalić. I odjąć przystanki innym ekspresom i przyspieszonym. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: E-4 06.01.04, 11:04 Moze władze Legionowa zorganizują komunikację ekspresową do centrum stolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablik Re: E-4 IP: 62.233.164.* 05.01.04, 18:29 Sloggi - błagam nie wypowiadaj się bo ręce opadają, a jak ktoś mieszka na Piekiełku to co gorszy? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: E-4 02.01.04, 13:58 Jako stały użytkownik linii E-4 powinienem się cieszyć ze zmiany. Jednak niewielka to korzyść z likwidacji przystanków Ekspresowa dla E-4: Trochę pasażerów przesiadało się na tym przystanku z innych linii (głównie 723) do E-4 i odwrotnie. Jak mało które linie - rozkłady 723 i E-4 doskonale się zazębiały. Zwłaszczaa po południu, kiedy E-4 wyprzedzał 723 pomiędzy Konwaliową, a Ekspresową (rano z racji kursowania co 3 minuty E-4 jest dobrze skomunikowane z każdą linią). Ale, czy przypadkiem lepiej nie będzie, gdy pojedzie się 723 do Żerania i tam w 16 do metra, a popołudniu odwrotnie? Poprowadzenie E-4 przez Pl. Wilsona wymusiło niejako likwidację tego przystanku (aby zyskać przewagę nad 508). Wszsytko się zobaczy w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: E-4 IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 02.01.04, 13:59 A lyzka na to NIEMOZLIWE! E-4 to linia, ktora z zalozenia ma obslugiwac Nowodwory+Tarchomin. A wykorzystanie przez pasazerstwo bylo znikome 5-10 osob na kurs wsiadalo na Ekspresowej - reszta slusznie pakowala sie w 5xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: E-4 IP: 213.208.13.* 02.01.04, 14:31 Doprawdy? Coz... z moich obserwacji wynika, iz miedzy 7:00 i 7:30 duze grupy osob usiluja sie wcisnac do tegoz autobusu i problemy z tym byly zawsze niemale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syzmon nie za bar dzo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 10:54 Nie zawsze... Jakby zlikwidowac ten przystanek E-4 będzie jeździł "niepełny", tzn. nie w pełni zaludniony :D Chodzi o to że nie warto usuwać tego przystanku jak pomaga dojeżdzać ludziom - rozumiem jaqby nie było miejsc dla ludzi z Tarchomina i Nowodworów, ale przecież jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: nie za bar dzo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 13:44 Oczywiscie, ze jest dla nich miejsce, wszak wsiadaja pierwsi do autobusu. Mialam na mysli iz E-4 dotlacza(lo) sie wlasnie na ekspresowej. Wielka szkoda dla nietarchominian iz teraz autobus ten bedzie luzniutki. Mam nadzieje iz bedzie im wszystkim brakowalo tej bliskosci wspoluzytkownikow autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: E-4 IP: *.legionowo.eu.org 04.01.04, 15:22 Według mnie to czysta paranoja. 723 nie dojeżdża teraz do placu Hallera - kończy trasę tak jak 801 na Żeraniu. Odrobina logiki i wiadomo już, że wszyscy będą wysiadać z "siódemki" na Ekspresowej i przesiadać się w.... No, właśnie. Już sobie wyobrażam te tłumy. Powiatowe miasto z tak nędzną komunikacją - żenada. Acha - jeśli chodzi o pociągi. Legionowo jest miastem sporym i ja na przykład na stację idę 20-30 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
spatologizowana_sempiterna Re: E-4 04.01.04, 21:47 A czy za te sprawy powinien odpowiadać ZTM? Czeba naciskać władze Legionowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk :( 06.01.04, 10:40 A ja mieszkając na Tarchominie również żałują że E4 nie zatrzymuje się na Piekiełku. Ja tam wysiadałam. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Fantastyczne E-4 06.01.04, 22:15 Nam Tarchominianom i Nowodworzanom pozostaje się teraz tylko cieszyć z dojazdu. E-4 i dalej metrem można dostać się na stację Wilanowska w niecałą godzinę (poranny szczyt). Wcześniej był to o 10-15 minut dłuższy przejazd. Z powrotem jest jeszcze lepiej. Nawet nie przypuszczałem, ze ZTM ułoży tak fantastyczny dla nas rozkład jazdy E-4 (przez dwie godziny po południu jeździ co 4 minuty). Choć teraz niektóre autobusy mogą wydawać się puste, to jednak wszystkie zmiany na linii E-4 mają doprowadzić (mam nadzieję) do przesiadki prawie wszystkich mieszkańców Nowodworów i Tarchomina z 508 do właśnie E-4. Oczywiście poza jeżdżącymi linią 509 i 518 oraz 510. Choć w przypadku tej ostatniej nie jestem pewien, czy E-4 i tramwajem 16 nie dojedzie się szybciej w okolice Dw. Centralnego. Obecnie mam tylko prośbę do współpasażerów: czytajcie dokładnie informacje, bo teraz co chwila jest lament, że oto E-4 nie zatrzymał się na przytanku Ekspresowa. Ale póki co mistrzynią jest pewna kobieta, która .... zapomniała wysiąść przy Dworcu Gdańskim i za chwilę była w drodze powrotnej na Nowodwory. Uświadomiła sobie ten fakt koło... Auchan na Modlińskiej. Na szczęście nie próbowała wysiadać, ale też nie dała wiary moim przekonywaniom, że E-4 może wrócić do Dworca Gdańskiego (znowu mnie gdzieś wywiezie), tylko wolała podróż 508 (ten przynajmniej się zatrzymuje). Odpowiedz Link Zgłoś