czajabaja 11.07.13, 23:30 No tak z tego wynika. Masakra jakaś to jest. Skąd ja niby mam wiedzieć jadąc na przegląd, że mam jakąś usterkę, skoro nie jestem mechanikiem ani diagnostą??? www.prw.pl/articles/view/29574/masz-niesprawne-auto-zabiora-je Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edek40 Re: Diagności będą zatrzymywać samochody?! 12.11.15, 10:26 > No tak z tego wynika. Masakra jakaś to jest. Skąd ja niby mam wiedzieć jadąc na > przegląd, że mam jakąś usterkę, skoro nie jestem mechanikiem ani diagnostą??? Zajrzyj czasem z autem do serwisu. Odpowiedz Link Zgłoś
basiadrian Re: Diagności będą zatrzymywać samochody?! 13.11.15, 11:18 nie czasami tylko regularnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
hukin Re: Diagności będą zatrzymywać samochody?! 13.11.15, 12:00 Dokładnie, potem jeżdzą po drogach 20 letnie wraki i nie wiadomo czy on się zatrzyma czy nie bo może się przewód od hamulca urwie... Takie coś powinni zrobić wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Diagności będą zatrzymywać samochody?! 13.11.15, 13:03 Mi kiedyś strzelił przewód hamulcowy w ruchu ulicznym (na szczęście w nikogo nie przywaliłem). Co ciekawe było to ok 3 tygodnie po przeglądzie serwisowym i ok 2 tygodni po przeglądzie rejestracyjnym. Czy to zdarzenie, to niedopatrzenie na obu przeglądach, czy może moja laika wina, bo widocznie za mało dbałem? Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Diagności będą zatrzymywać samochody?! 13.11.15, 13:08 > Mi kiedyś strzelił przewód hamulcowy w ruchu ulicznym (na szczęście w nikogo ni > e przywaliłem). Co ciekawe było to ok 3 tygodnie po przeglądzie serwisowym i ok > 2 tygodni po przeglądzie rejestracyjnym. Czy to zdarzenie, to niedopatrzenie n > a obu przeglądach, czy może moja laika wina, bo widocznie za mało dbałem? Wina serwisu. Troche diagnosty. Jesli zas dbales o auto, najmniej Twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Diagności będą zatrzymywać samochody?! 13.11.15, 14:18 CZYLI WSZYSTKO W PORZADKU... Odpowiedz Link Zgłoś
prostykot Re: Diagności będą zatrzymywać samochody?! 22.11.15, 03:47 Mnie się w czteroletnim urwał i jechałem dosłownie bez hamulców. Odpowiedz Link Zgłoś
tosiek564 Re: Diagności będą zatrzymywać samochody?! 17.11.15, 13:44 jak zawsze wszystko rozbija się o pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Edek! 22.11.15, 21:13 edek40 napisał: > Zajrzyj czasem z autem do serwisu. Zajrzyj czasem w datę postu na który odpowiadasz. Bo się goofnoburza z niczego zrobiła przez Ciebie :P Co do meritum - racja - mi jak skrzypi wycieraczka, to jak by auto było niezdolne do jazdy (znajomi się ze mnie śmieją, że zawsze mam komplet wycieraczek na wymianę w zapasie, co im się nie zdarza)... ale jest kultura techniczna i jest "kultura" atechniczna. Większość hołduje tej drugiej i trzeba się z tym pogodzić... dopóki nie będziemy mieli kontroli technicznej na przeglądach tak wymagającej, jak np. w Niemczech - to się akurat nie zmieni. A nie będziemy mieli, bo ceny aut używanych musiałyby w takim wypadku przekroczyć średni pułap cen aut europejskich (a są sporo poniżej niego), do tego jakieś 2-3 miliony kierowców musiałoby dość nagle pożegnać się ze swoimi "trupkami". Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Diagności będą zatrzymywać samochody?! 13.11.15, 12:59 "STOWAZYSZENIE DIAGNOSTOW", K. MAC... A GAWIEDZ, OCZYWISCIE, SIE CIESZY, POKI NA NICH NIE TRAFI... Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Diagności będą zatrzymywać samochody?! 13.11.15, 13:09 > A GAWIEDZ, OCZYWISCIE, SIE CIESZY, POKI NA NICH NIE TRAFI... Nie rozumiem. Jezeli rzetelny przeglad stwierdzi, ze auto absolutnie nie nadaje sie do ruchu i tylko szczesciu mozna przypisac to, ze nie doszlo do wypadku, to czemu taki pojazd nie mialby wyjechac na lawecie? Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Diagności będą zatrzymywać samochody?! 13.11.15, 13:22 CO TZN ABSOLUNIE ? SKORO DOJECHALO, TZN ZE SIE NADAJE... TAM PISZA, ZE NAWET ZA NIESPRAWNE RADIO... Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Diagności będą zatrzymywać samochody?! 13.11.15, 13:23 > CO TZN ABSOLUNIE ? SKORO DOJECHALO, TZN ZE SIE NADAJE... Na jednym hamulcu z czterech. > TAM PISZA, ZE NAWET ZA NIESPRAWNE RADIO... Zidiocieli. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Diagności będą zatrzymywać samochody?! 13.11.15, 13:25 JAK NAPISALEM - KU UCIESZE GAWIEDZI... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Diagności będą zatrzymywać samochody?! 13.11.15, 15:30 I NIE ZIDIOCIELI, TYLKO DBAJA O SWOJ INTERES... Odpowiedz Link Zgłoś