Dodaj do ulubionych

Kompetencje sluzb

11.09.13, 18:56
Tak jakos niewinnie dyskutowalem sobie z agiosem na temat treserow i trudnosci w ich odroznianiu. Bylo m.in. o ITD, ktore to mialy strzec naszych drog przed samowola duzych. Ale teraz nalozono na nich inne, o wiele wazniejsze obowiazki, z czego mozna wysnuc wniosek, ze moze im zabraknac na te "statutowe". Zupelnie jak SM.

I prosze, mamy efekty. Panowie obdarzeni fotoradarami kogos tam zlapali. Nawet chyba slusznie, bo kierowca jechal 40 godzin. Wielkie brawa!!!

Nie bylbym jednak edkiem, gdybym nie przynudzil czegos na temat ilosci tych, ktorych nie zlapali, bo gapili sie w ekrany komputerow przy opisie zdjec.
Obserwuj wątek
    • jureek Re: Kompetencje sluzb 11.09.13, 19:16
      Kto by te fotoradary nie obsługiwał, to i tak nie będzie Ci się to podobać. Bo fotoradar to zło i diabeł wcielony. Zgadzam się, że szkoda angażować fachowców w dziedzinie bezpieczeństwa ruchu drogowego do tak prostej czynności jak obsługa fotoradarów, ale gdyby zlecić tę nie wymagającą specjalnych kwalifikacji czynność jakimś zewnętrznym firmom, to też byś się burzył.
      Jeszcze się taki nie narodził...
      Jura
      • edek40 Re: Kompetencje sluzb 11.09.13, 19:22
        > Kto by te fotoradary nie obsługiwał,

Jak dla mnie wystarczy bezrobotny z umiejetnoscia pisania i czytania. Krotkie przeszkolenie i do roboty. Wszak on mialby naprawde proste zadania - wymiana kart pamieci i opis zdjec, z ktorymi nie dal sobie rady soft.

> Zgadzam się, że szkoda angażować fachowców
        > w dziedzinie bezpieczeństwa ruchu drogowego do tak prostej czynności jak obsług
        > a fotoradarów, ale gdyby zlecić tę nie wymagającą specjalnych kwalifikacji czyn
        > ność jakimś zewnętrznym firmom, to też byś się burzył.

Gdyby mieli udzial w puli zyskow? Burzylbym sie na bank. Ty nie?

Ale to nie mozliwe. Czym tlumaczyliby sie stroze prawa, ze nie ma ich na ulicach...?
        --
        Rosjanie o swoim surowym prawie:
        "Surowosc naszego prawa lagodzi nieco brak obowiazku stosowania sie do niego"
        • jureek Re: Kompetencje sluzb 11.09.13, 19:36
          edek40 napisał:

> Ale to nie mozliwe. Czym tlumaczyliby sie stroze prawa, ze nie ma ich na ulicac
          > h...?

Pokaż mi proszę choć jedną taką wypowiedź stróżów prawa, gdzie tłumaczą się, że dlatego nie ma ich na ulicach, bo muszą obsługiwać fotoradary.
          Jura
          • edek40 Re: Kompetencje sluzb 11.09.13, 19:47
            > Pokaż mi proszę choć jedną taką wypowiedź stróżów prawa, gdzie tłumaczą się, że
            > dlatego nie ma ich na ulicach, bo muszą obsługiwać fotoradary.

Nie badz wobec mnie nieludzki. Ja musze jakos sobie tlumaczyc niezrozumiale dla mnie olewanie statutowych obowiazkow.
          • bimota Re: Kompetencje sluzb 11.09.13, 22:32
            NA PRACE PAPIERKOWE CZESTO NARZEKAJA...
    • emes-nju Re: Kompetencje sluzb 12.09.13, 11:22
      Z zupełnie prywatnych źródeł wiem, że łapać dają się pojedyncze egzemplarze. Większość jeździ, jak jeździ, a niemała część ma tak opracowane metody łamania zabezpieczeń, że włos się jeży. Nie, nie dlatego, że je łamią! Dlatego, że to takie proste...
    • edek40 O!!! Prosze. Mamy efekty pracy ITD i policji 13.09.13, 11:12
      Istotnie ostatnimi czasy przejazd Trasa Torunska jest raczej problematyczny. Zaczalem jej zatem unikac. Powodem korkow moze byc wzmozony wysilek policji i ITD w tepieniu mordercow drogowych. No, nie starcza czasu na takie banaly jak egzekwowanie zakazow dla duzych...

Ale wiecie co. Poza ostatnia "akcja" sprzed paru dni ja w zasadzie w ogole nie widuje policji ani ITD. Myslicie, ze tyle roboty maja z tymi zdjeciami mordercow drogowych?
      • klemens1 Re: O!!! Prosze. Mamy efekty pracy ITD i policji 13.09.13, 11:47
        23 ciężarówki w ciągu 5 minut - nie każdy fotoradar może się pochwalić taką wykrywalnością. Vincent powinien ich trochę popędzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka