derff 02.01.14, 09:52 Niech mi ktoś wytłumaczy po co je wybudowano i do czego słuzą. Wygląda na to że wydano miliardy na rozjazdy prowadzące do nikąd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edek40 Re: Węzeł Salomea i Opacz 02.01.14, 10:14 > Niech mi ktoś wytłumaczy po co je wybudowano i do czego słuzą. > Wygląda na to że wydano miliardy na rozjazdy prowadzące do nikąd. Chodzi zapewne o wyprostowanie ruchu z osi Jerozolimskich w kierunku budowanego objazdu Raszyna i Janek. Rzut oka na fotografie blota i conieco mozna wywnioskowac. Moze nie kwestie nachylenia luku, ale np. wielokrotnego skrocenia drogi dla wyjezdzajacych z Warszawy na poludnie, z ominieciem takich lokalnych atrakcji, jak bardzo niebezpieczne skrzyzowanie z ul. Ryzowa czy okolice marketow. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Węzeł Salomea i Opacz 03.01.14, 11:00 Tu są bardziej oficjalne informacje - można kliknąć na odcinek i dowiedzieć się szczegółów: www.gddkia.gov.pl/mapa-stanu-budowy-drog_mazowieckie Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Węzeł Salomea i Opacz 03.01.14, 11:54 Z mapy tej wynika, ze nie tak dawno wybudowana ekspresowa obwodnica Radzymina, po zbudowaniu obwodnicy Marek (a wedlug mapy i RADZYMINA), stanie sie szosa lokalna. Ba, ruch do sporego Radzymina nadal bedzie rozjezdzal Marki. Albo kierowcy beda nielicho nadkladac drogi. Na bogato. Gdzie lacznikowi "prostujacemu" wyjazd z Jerozolimskich do tego (chyba) zaplanowanego marnotrastwa? Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Węzeł Salomea i Opacz 03.01.14, 12:56 W Markach nie za bardzo jest miejsce dla ekspresówki. A do Radzymina będzie zjazd chociażby na węźle "Wołomin" czy w ostateczności "Radzymin Północny". Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Węzeł Salomea i Opacz 03.01.14, 13:01 > W Markach nie za bardzo jest miejsce dla ekspresówki. A do Radzymina będzie zja > zd chociażby na węźle "Wołomin" czy w ostateczności "Radzymin Północny". Ekspresowa obwodnica Radzymina bedzie zatem obwodnica dla mieszkancow Marek udajacych sie na Mazury. I to nie wszystkich. Ja tez jakas poprosze, skoro daja :) Odpowiedz Link Zgłoś