Gość: jola IP: *.enternet.com.pl 21.12.04, 11:22 Chce kupic nowz samochod ale waham sie pomiedzy markami takimi jak VW Polo,Toyota Corolla , honda civic czy moze mi ktos poradzic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czyzunia Re: jaka marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 17:05 zaraz zgłoszą się fachowxcy którezy będą udzielać ci rozmaitych rad. a autko wyprodukowany w b.r. w określonej klasie , i takiej samej cenie jest dokładnie takie samo-bez względu na markę.ulepszenia proponowane przez producentów sa nic nieznaczącymi bajerami.a w temacie spraw silnikowych u jezdnych nikt prochu już nie wymyśli.a szkaj czegoś żeby muiało jak najmniej bajerów, które mocno rzutują na cenę a miłe przy używaniu prędko powszednieją ,a po pewnym często nawet krótkim czasie stają się przyczyną kłopotow. piaseczek dostanie się w ukłąd otwierania szybeki już masz w plecy nawet jeśli nie finansowo, to jazda do warsztattu, nerwy. a korbelką zawsze sobie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: jaka marka IP: *.enternet.com.pl 21.12.04, 17:52 jezdze teraz polo które zakupiłam 98 roku i mysle ze czas je juz wymienic na nowy . Podobaja mi sie tez golfy 5 ale strasznie drogie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: jaka marka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:15 polo jest ok,tyle,ze ciasno,ale za to 0 awari. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Nie jest takie samo 24.02.05, 13:44 Nie jest takie samo, poza tym że auto to auto.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fragi Re: jaka marka IP: *.zebyd.com.pl 22.12.04, 00:50 Ja bym wybrał Hondę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: jaka marka IP: *.enternet.com.pl 22.12.04, 12:53 Dlaczego ? Honda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zjak Re: jaka marka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 18:35 Do wymienionych aut dopisz pojemności silników i moc przy maxymalnym momencie obrotowym a wtedy poradzę, który możesz kupić. A wtedy napiszę Ci dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: jaka marka IP: *.enternet.com.pl 23.12.04, 12:57 silnik 1,4 lub 1,6 ale raczej 1,4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moto. Re: jaka marka IP: *.lot.pl 22.12.04, 23:01 Wszystkie z wymienionych aut są wartościowe i chyba tylko indywidualne preferencje zdecydują. Trudno dziś określić, że niemiecki jest lepszy od japońskich czy odwrotnie. Firmy tak dalece współpracują, że można kupić japończyka robionego w Hiszpanii czy Belgii z niemieckimi elementami lub niemca z japońską elektroniką. Chyba jednak japońce dają więcej wyposażenia za te same pieniądze ale pamiętaj, że na bajerach się nie jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: jaka marka 18.02.05, 20:38 VW Polo - solidny, rozsądny w eksploatacji i bezpieczny samochód, polecam. Toyota owszem nie jest zła, ale trzeba się liczyć z kosztami eksploatacji (głównie części, są wyjątkowo drogie). --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
micra Ceny części 21.02.05, 15:07 I tu radziłbym wybrać się do firm handlujących częściami, tudzież do dealerów i sprawdzić ceny części. Nie rzadko można się zdziwić. Pewnie cena (wysoka) części do samochodów japońskich ciągnie się z czasów, gdy do niemieckich było części masa, a do japońskich nie i stąd te opinie o cenach - zapewniam - w wielu przypadkach ceny do japońskich samochodów mogą być niższe od cen części do powiedzmy Fiata (do Audi i VW podobnie). Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Ceny części 22.02.05, 21:37 auto.gazeta.pl/auto/1,48297,1525509.html --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Re: jaka marka 21.02.05, 15:20 Tak się zastanawiam czy to na poważnie, jak można zestawić takie maleństwo jak Polo z Corollą, z Yariską to może... Weź sobie Corrolkę, choć może jest jakaś nowa, większa wersja Civica, to ja nie widziałbym przyjemności w aucie tego segmentu siedzieć tuż nad asfaltem, albo w kucki, jak w Polo. Corrolca jest jedynym autkiem w tej klasie, gdzie musiałem sobie przedni fotel ciut nawet przysunąć z ostatniej pozycji.. a przy maksymalnie odsuniętym przednim fotelu siadłem spokojnie na tylnim fotelu.... Przy podobnym ustawieniu musiałem zrezygnować z Citroena C3, nawet nie byłem w stanie sforsować drzwi, i ledwo co wcisnąłem się do Octavi... wygodnie nie było.... Polo nawet nie próbowałem.... A Corrolca jest przy tym bardzo zwrotna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grepio Re: jaka marka IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 23.02.05, 12:21 ford focus II, jakość, cena i wszystkie atuty polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: jaka marka 28.02.05, 21:25 samochodów na literę F się nie kupuje, a focusy to jedne z najbardziej awaryjnych. Z wymienionych wyłącznie toyota. Odpowiedz Link Zgłoś