IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 26.04.05, 11:28
Witam,

Bardzo mi sie podobają ubezpieczenia w D.A.S. Czy ktoś korzystał? CO możecie
powiedzieć o ich skuteczności i pożytkach jakie udało Wam się z niego (ich)
uzyskać?

Oczyywiście w podziale na ubezpieczenia indywidualne oraz na ub. dla firm.
A tu linka do strony jak kto nie wie o co chodzi: www.das.pl/doc.php
Obserwuj wątek
    • kolowr Re: D.A.S. - świetna sprawa 26.04.05, 20:51
      za roczną skłądkę - 210 osobowe / 280 na firmę masz pełną ochronę prawną autka -
      wypadki (korzystałem sam - w 2004 pół roku prawnik przychodził na rozprawę,
      jadąc 40 km - gratis ! - oczywiscie wygrałem ;) ), policja, serwisy,
      ubezpieczyciel, czesci, zniszczenia itp
      kierowcy cudzesów (np. PH) za 120 pln mają ochronę "osobowa"

dalej, jak spowodujesz wypadek ze skutkiem smiertelnym (żeby nie napisać
      zabijesz kogoś) to firma wpłaca kaucję do 30.000 pln, pokrywa koszty do 30.000
      pln na zdarzenie (rozłącznie z kaucją).
      ludzi nie mają swiadomosci, ale jak zostaną ranni, zwłaszcza ciężko w wypadku z
      cudzejwiny, to DAS pomoze im uzyskać właściwe odszkodowanie, co w znanych mi
      przypadkach kilka-, kilkunastokrotnie przewyższyło kwoty proponowane przez
      ubezpieczenie.

naprawdę warto :)

jakieś firmy ubezpieczeniowe szumnie wprowadziły takie pakiet ochrony prawnej do
      swoich AC za dodatkowoą opłatą, problem jednak w tym, zę one same przeciwko
      sobie nie będą wystepować (a główne szkody to niedopłata z AC).

poza tym praciowałem kiedyś w DAS i to było jedyne ubezpieczenie w jakie
      wierzyłem i wierzę :)
      kwestia tylko, zęby nie trafić na ich przedstawiciela-kłamcę (wielu takich
      naciągczy jest) co obiecuje gruszki na wierzbie - trzeba przecztać regulamin - OWU.
      • Gość: do kolowr Re: D.A.S. - świetna sprawa IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 27.04.05, 13:40
        Hej,

Nooo, to mi odpowiedziałeś :)

Słuchaj, powiedz mi czy warto pracować w tej firmie. Jakie warunki i czy są w
        porządku wobec ludzi. Mam kuzynostwo na południowych ziemiach, bida tam z nędzą
        jesli chodzi o prace, nie dalej jak wczoraj podrzucałam im pomysł żeby
        sprawdzili czy nie mogliby sprzedawać takich ubezpieczeń. Ale nie mam wiedzy o
        firmie i nie chce kogoś wsadzić na minę, bo potem będzie moja wina...
        • kolowr Re: D.A.S. - świetna sprawa 27.04.05, 19:26
          a polecam, ale żeby nie było - ubezpieczenia te są tanie, więc jak sie zlewa i
          nie pracuje, to się nie zarabia. firma nie oszukuje, a najlepiej po roku się
          zarabia, bo zaczynają sie odnawiania polis, a za to kolejny raz prowizja i tak
          do usr... śmierci :) . czyli staż procentuje.
          firma daje jako podstawę chyba ćwierć etatu, reszta prowizje. zus, terminowość
          itp - zagwarantowane. mozna też na działalność pracować - dobre dla tych, co też
          inne ubezpieczenia sprzedają.
          • Gość: ktoś Re: D.A.S. - świetna sprawa IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 04.05.05, 11:24
            Bardzo Ci dziękuję :) !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka