Dodaj do ulubionych

debilizm P.....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 01:50
wlasnie ogladalem drogowke, zderzenie czolowe, przy nieprawidlowym
wyprzedzaniu, bez ofiar, na szczęście. Zniszczenia obu samochodow duze. Ocena?
Mandat 500zl, 6 pkt karnych. Inna historia. Ja jechalem szybko, za szybko,
drogra prosta, asfalt nowy, domy 3 na krzyż(ale teren zabudowany). 500zł, 10
pkt karnych. Niesprawiedliwe?? No ja czuje ze tak, nikomu krzywdy nie
wyrządziłem. O zagorożeniu "wirtualnym" nich pisze pierwszy ten, co nigdy nie
przekroczył prędkości....
Obserwuj wątek
    • Gość: fragi Re: debilizm P..... IP: *.zebyd.com.pl 24.07.05, 06:42
      No cóż, więzienia pełne są niewinnych, a każdy kogo chce się ukarać mówi :
      przecież wszyscy tak robią, łapcie lepiej tamtego.
      • Gość: MoD Re: debilizm P..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 15:14
        niestety nie zrozumiales, chodzi mi nie o "niełapanie" tylko jakis
        proporcjonalny przydział kar. Gość wyprzedzał bez głowy, skasował 2 auta,
        spowodował obrażenia u 3 osób, i dostał 6 pkt, i 500zł. Ja nie skasowałem nic,
        nikogo nie uszkodziłem. i dostalem 10 kpt. Uwazam to za jawna niesprawiedliwosc,
        bo wydaje mi sie ze gosc bardziej zaszkodzil....spoleczenstwu.

Swoja droga mandat za przekroczenie predkosci 500zl, to jest chore...
        • Gość: MoD Re: debilizm P..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 15:16
          To kolejna sytuacja kiedy mandaty (czy ceny czegokolwiek) dostosowuje sie do
          Unijnych standardwo. Niestety ci dostosowywacze zapomnieli dostosowac nasze
          place do tych standardow!!!
        • Gość: mur Re: debilizm P..... IP: *.toya.net.pl 27.07.05, 21:23
          u Ciebie skończyło się na madacie i punktach - a u sprawcy wypadku -
          (obrażenia) b edzie to początek drogi
    • callafior Re: debilizm P..... 24.07.05, 15:54
      Ja widziałem także w jednym z odcinków "drogówki", jak delikwent za zawracanie w
      miejscu niedozwolonym i spowodowanie poważnej kolizji (auta do kasacji) dostał
      300 zł.
      ---------
      Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...
      • beor Re: debilizm P..... 25.07.05, 13:02
        W innym odcinku Drogówki skasowali na 200zł i kilka punktów karnych kobietę,
        która wycofując się z miejsca parkingowego trafiła w auto na ulicy.
        Tyle że ten trafiony właśnie zawrócił przez podwójną ciągłą i dlatego znalazł
        się za nią. Dostał taką samą karę co ta kobieta. Jednym słowem jej wina
        polegała na nieprzewidzeniu, że ktoś złamie przepisy...
        Epitetów jakimi chciałoby się obdarzyć tak rozgarniętych policjantów
        (milicjantów) nie będę prezentował przez wzgląd na dobre obyczaje i honor
        funkcjonariuszy KPP.
    • Gość: kierowca Re: debilizm P..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:48
      no niestety... pkt karne też są fajnie naliczane, małe zarysowanie na parkingu
      i dostajesz 6pkt, ktos przywali w kogoś, ze auto na złom i tez 6pkt :|
      wysokość mandatów też pozostawie bez komentarza... - co innego przekroczenie
      predkosci przy pustej drodze nawet o te 30km/h a co innego glupota na drodze,
      nawet jeśli jedzie z dopuszczalną predkością- mam na myśli wyprzedzanie na
      górkach, na zakretach, przejsciach dla pieszych i inne zaskakujące wyczyny
      kierowców...
      nie zgadzam sie z tym taryfikatorem a mimo to bede musial go stosowac jako
      przyszly policjant... ;/ wstyd ludziom w oczy spojrzec...
      • Gość: qwerty Re: debilizm P..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:53
        mam nadzieję że będziesz jednym z tych uczciwych...
        wielu policjantów mi mówiło że ci z drogówki strasznie szybko domy budują...
      • ktbb Re: debilizm P..... 01.08.05, 19:13
        O, fajnie że się przestawiłeś.
        To wypowiedz się o 10 punktach za wyprzedzanie na przejściu. Widzisz
        zagrożenie? A moze zgadzasz się, że ten pzrepis jest martwy a pochodzi z epoki
        bryczek? Byłoby fajnie.
        Żebyś wiedział, że za omijanie pojazdu który zatrzymał się przed przejściem
        postuluję choćby 20. Bo tu czai się śmierć. Ale wyprzedzanie na przejściu -
        zero zagrożenia, a im szybciej samochody jadą, to szansa na jakieś zagrożniee
        spada. To tak z fizyki... A 10 punktów jest.
    • robertrobert1 Re: debilizm P..... 26.07.05, 12:19
      Zagrozenie bylo duze ale o tym dowiadujesz sie zawsze po fakcie. Jednego razu
      bylem swiadkiem takego zdarzenia. Jade lokalna droga prowadzaca przez pola. Na
      dlugosci okolo 100 m droga ta styka sie z wiejskim gruntowymi drogami, ktore to
      sa silnie zabudowane wiec sila rzeczy jest tablica obszaru zabudowanego. Jade
      na rowerku wiec w miare wolno i widze jak nagle z oweg gruntowej drogi na
      asfalt wyjezdza 3-4 letnie na 3-kolowym rowerku a za nim 7-latek na zwykly
      rowerku. Robia kolko na jezdni i zawracaj z powrotem na gruntowke. Po 5
      sekundach od zdarzenia przemyka autko ignorujac kompletnie ograniczenie
      predkosci.
      Teraz pomysl: co byloby gdyby dzieci nieco byly wolniejsze? M A S A K R A !!!
      Dlatego od tamtej pory widzac znak obszaru zabudowanego zawsze zwalniam do 50
      siatki poniewaz nie mam zamiaru nikogo zabic a 50 siatka daje mi mozliwosc
      pelnej kontroli nad samochodem.

PS Po za obszerem zabudowanym jezdze 150 km/h i to tam gdzie nie ma poboczy
      chociaz doskonale sobie zdaje sprawe, ze i ze szczerego pola moze cos nagle
      pojawic sie na drodze.
      • vatseq Re: debilizm P..... 27.07.05, 15:00
        robertrobert1 napisał:

> PS Po za obszerem zabudowanym jezdze 150 km/h i to tam gdzie nie ma poboczy
        > chociaz doskonale sobie zdaje sprawe, ze i ze szczerego pola moze cos nagle
        > pojawic sie na drodze.

Np. łania albo sarna - mi wlazła prosto pod koła z przydrożnego rowu. Była
        wcześniej całkowicie schowana w rowie!

vatseq
    • Gość: g@l Re: debilizm P..... IP: 83.2.1.* 27.07.05, 15:34
      Podobno jest takie powiedzenie o motocyklistach ze ich prawem do predkosci jest
      umiejetnosc hamowania.

Ja bym to tak ujal: jedz ile chcesz pod warunkiem ze jestes w stanie zatrzymac
      sie przed wszystkim co pojawi sie na drodze. Jesli nie to pora zdjac noge z gazu.

A tak znowu szybko nie ma sensu jechac - sprawdzone na trasie Wwa - Poznan. Ja:
      wolniejsze auto, spokojna jazda (zwykle moi pasazerowie przesypiali pol drogi :)
      ). Ten drugi: szybsze auto i agresywna jazda. Rezultat: okolo 15 minut roznicy w
      czasie dojazdu. Czy naprawde warto tak gnac?
      • zaq26 Re: debilizm P..... 02.08.05, 13:39
        a pasażerowie pewnie posrani ze strachu i niewyspani :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka