Gość: dellfina IP: *.centertel.pl 14.05.07, 18:18 Witam, czy warto założyć automonitoring w samochodzie. Jakie są zalety, czy może wady? Wciąż się waham. Pomóżcie. Dellfina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: Automonitoring 14.05.07, 18:55 wszystko zalezy jaki jest cel?Jesli chcesz kogos sprawdzac to jasne,ze ma to rece i nogi, jesli masz drogie auto i obawiasz sie kradziezy tez ma to sens :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dellfina Re: Automonitoring IP: *.centertel.pl 15.05.07, 18:08 z tego co piszesz widzisz same zalety :-), zatem moje wahania są nieuzasadnione :-)czy możesz coś więcej powiedzieć, jak to działa i co mogę mieć posiadając automonitoring. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Automonitoring 15.05.07, 18:57 o zaletach to poczytaj sobie w linkach (na chybul trafil z google) : www.autocentrum.pl/go/349__automonitoring.html www.unicom.pl/index.php?page=101&gclid=CMDFip3QkIwCFRgHEgodeBrVAQ www.napomoc.pl/ 1.nie mam takiego gadzetu w swoim aucie-moze w nastepnym sie skusze:-) 2.monitoring samochodu = sa rozne wersje,ale jesli pracodawca chce kontrolowac pracownika to ten system pozwala mu sprawdzic:gdzie dane auto w danej chwili sie znajduje, o ktorej godzinie pracownik przekrecil kluczyk w stacyjce, gdzie i kiedy zrobil postoj, jak dlugo on trwal itd-te raporty mozna dostosowac do indywidualnych potrzeb klienta. 3.koszty:oplata za urzadzenie, montaz +oplata miesieczna najczesciej w wyoskosci najtanszego abonamentu tel.Mozliwosc oczywiscie sprawdzania w necie polozenia samochodu. 4.taki monitoring stosuje sie w przypadku przedstawicieli handlowych, jako ochorna przed kradzieza aut luksusowych,jako lokalizacja tirow w firmach transportowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dellfina Re: Automonitoring IP: *.centertel.pl 16.05.07, 23:42 Wygląda imponująco, ale poza oczywistymi zaletami chciałabym poznać opinię posiadaczy, porównać różne ofert, wybrać najlepszego (względnie nie drogiego), taka opinia jest więcej warta niż przeglądanie setek ofert :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio2 Re: Automonitoring IP: *.centertel.pl 21.05.07, 17:13 Po za oczywistymi zaletami, czyli lokalizacją autka, możesz mieć i inne parametry (wg. opcji które wybierzesz): paliwko - przydatne niezwykle!, - tacho, i inne. Posiadam takie urządzenie i nie mogę narzekać, ba, chwalę sobie!! Zachęcam, to poprawia jakość pracy kierowców :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dellfina Re: Automonitoring IP: *.centertel.pl 23.05.07, 21:46 Kazio2, jest sporo ofert, jak się w tym odnaleźć? Która oferta jest najlepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Automonitoring 23.05.07, 22:03 moze po prostu wyslij zapytanie do kilku firm o porownaj oferty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dellfina Re: Automonitoring IP: *.centertel.pl 26.05.07, 21:45 Przeglądałam ofertę Autoguarda, paliwo, tacho itp. nie będą potrzebne :-) Chodzi mi o ochronę samochodu. Chyba warto? Jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio2 Re: Automonitoring IP: *.centertel.pl 26.05.07, 22:08 Aaaaa, ochrona? Autoguard, coś mi świta:-)) Podobno najlepsza. Z tego co wiem masz ochronę całą dobę, śpisz a oni pilnują Twojej fury :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dellfina Re: Automonitoring IP: *.centertel.pl 28.05.07, 17:50 A może jest ktoś kto miał bezpośrednią przygodę z tą firmą. Czekam na info. Oferta wygląda nie źle, oglądałam na ich stronce, zajrzyjcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek_g Re: Automonitoring IP: *.aster.pl 04.06.07, 21:07 ja mam zainstalowanego GPSa u siebie w samochodzie w celach ochronnych,wlasnie Autoguarda, od prawie 2 lat. Jestem zadowolony, spie spokojnie i nie musze sie martwic o to, ze ukrdna mi samochod, a to wygoda i znizki w ubezpieczeniu POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dellfina Re: Automonitoring IP: *.centertel.pl 05.06.07, 22:02 Jacku_g, pisz, pisz, ..., czyli, co? NIe dość ,że śpię spokojnie (gdzie i z kim chce), to jescze ma prywatnego "ochroniarza", który cały czas looka na moje auto i jeszcze znizki mam??? Gdzie jest tak dobrze? Autoguar? Jak mogę ich znlezc???? Pisz, człowieku !! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio2 Re: Automonitoring IP: *.centertel.pl 11.06.07, 19:59 Dellfina, Autoguard to raczej znana firma (jestem u nich), zajrzyj na ich stronkę. Wg. opini posiadaczy to niezła oferta. Oprócz mnie znam kilka osób, ktorzy mają jak najbardziej dobrą opinie. Korzystając z ich rekomendacji jak również mojej- polecam. Odpowiedz Link Zgłoś