Gość: zbynio IP: *.uznam.net.pl / 192.168.3.* 01.07.03, 23:20 api.glt.pl/ kto to rozkmini?? powodzenia!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuba_wr Re: rondo ha ha ha 02.07.03, 16:44 Wow. Dzięki za adresik. Szukałem tego od jakiegoś czasu. Ale to zdjęcie, które wcześniej widziałem było z innego tego typu "giganta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: rondo ha ha ha IP: *.ces.clemson.edu 02.07.03, 17:44 Gość portalu: zbynio napisał(a): > <a href="http://api.glt.pl/"target="_blank">api.glt.pl/</a> > kto to rozkmini?? > powodzenia!!!!!! jedno jest pewne: w US of A nigdy takiego czegos by nie zrobili - przecietny kierowca jest za glupi, zeby zrozumiec o co chodzi. Tutaj nawet znaki podporzadkowania ustawiane sa sporadycznie. Przewaznie tylko swiatla albo 4 stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radar Re: rondo ha ha ha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 10:55 Synu! Chcesz się zabić?Chyba masz kłopoty z erekcją.Idź do lekarza.!???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu To jest dopiero wolność ;-) IP: *.acn.waw.pl 03.07.03, 09:08 To rondo (to centralne) można objechać od lewej, albo od prawej. To jest dopiero wolność i demokracja. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: To jest dopiero wolność ;-) 03.07.03, 10:18 oznakowanie strzalkami o´key i patrzac z gory, wlasciwie wszystko jest jasne i proste, jak w praktyce nie wiem, nie korzystam Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: To jest dopiero wolność ;-) 04.07.03, 17:26 kvik napisała: > oznakowanie strzalkami o´key i patrzac z gory, wlasciwie wszystko jest jasne i > proste, jak w praktyce nie wiem, nie korzystam Patrząc z góry, jest OK, ale nie chciałbym kiedyś spotkac czegoś takiego z perpektywy kierowcy (bez widoku z góry):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tac Re: rondo ha ha ha IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 23:14 MRÓWKI by tego nie wymyśliły dla swoich mrówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JH Re: rondo ha ha ha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.03, 10:06 Kilka razy w Anglii jezdzilem po takim rondzie, i zapewniam, to jest to duzo latwiejsze niz wiekszosc duzych rond w Polsce (np. Babka, Starzynskiego w W- wie). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: rondo ha ha ha 09.07.03, 15:34 na pierwszy rzut oka wygląda to makabrycznie, ale po chwili zauważyłam, że to rondo jest bardzo życzliwe dla kierowców. zauważcie, że w Polsce żeby na rondzie (do którego zbiega się pięć ulic) zjechać w "pierwszą w lewo" to trzeba przejechać całe rondo dokoła. gdyby to samo rondo było skonstruowane tak, jak to angielskie, to można wtedy (zdjęcia wyobraźcie sobie w lustrzanym odbiciu): - wjechać (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara) na malutkie rondko u wylotu ulicy, którą dojeżdżamy, - włączyć się do ruchu na dużym środkowym rondzie (jechać na nim przez chwilę zgodnie z ruchem wskazówek zegara) - i zjechać sobie na tę naszą "pierwszą w lewo" na kolejnym malutkim rondzie. brzmi to skomplikowanie ale w praktyce skomplikowane chyba nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes Nie ma sie co smiac! IP: *.studiokwadrat.com.pl 22.07.03, 17:17 To rondo to bez watpienia tworczy wklad angielskich inzynierow od ruchu w problem przejscia na ruch prawostronny. Robia to etapami - na razie "po europejsku" kreci sie tylko wewnetrzna czesc ronda, ale za pare lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radar Re: '...A to Polska właśnie...' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 10:40 WIESZCZU!Zapomniałeś chyba,że żyjesz w Polsce.70% populacji to"ludzie"z niskim ilorazem IQ.Wybaczaj i zapominaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOKAN Re: '...A to Polska właśnie...' IP: *.lodz-wschod1.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 00:34 Wyobrażcie sobie co by się działo gdyby takie rondo było w Polsce i spadłby śnieg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynio Re: '...A to Polska właśnie...' IP: *.uznam.net.pl / 192.168.3.* 06.08.03, 00:00 Gość portalu: DOKAN napisał(a): > Wyobrażcie sobie co by się działo gdyby takie rondo było w Polsce i spadłby > śnieg. buha ha ha hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś