Gość: marcyk IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 10:12 pytanko? jak sciagnac szmal z goscia ktory rowerem staranowal mi drzwi mojej malej gabloty. PzU mi nie wyplaci bo gnojek(14 Llat) nie ma OC. A kto ma OC na rower? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klemens1 Re: stluczka z rowerem 18.08.03, 11:27 Gość portalu: marcyk napisał(a): > pytanko? jak sciagnac szmal z goscia ktory rowerem staranowal mi drzwi mojej ma > lej gabloty. > PzU mi nie wyplaci bo gnojek(14 Llat) nie ma OC. A kto ma OC na rower? Najpierw spróbuj dogadać się z rodzicami. Jak się nie da, to ich o odszkodowanie. Masz jakichś świadków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: stluczka z rowerem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 13:06 Jeżeli rodzice nie zgodzą się na odszkodowanie, wyślij listem poleconym "wezwanie przedsądowe" z żądaniem kwoty odszkodowania i terminem, do którego jesteś gotów na odszkodowanie czekać. Jeżeli szkoda nie przkroczyła 5000 zł oddaj sprawę do sądu grodzkiego Odpowiedz Link Zgłoś