emes-nju 08.04.08, 19:06 W sobote w Deblinie stanalem w korku za TIRem. Jak TIR ruszyl, to zobaczylem ---> TO <- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: na zimno Ale za to inny wyraz z "ch" na poczatku IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.04.08, 19:13 pisza raczej w zunifikowany sposob.Taki to trudny jezyk. Odpowiedz Link Zgłoś
etom Re: Fahowcy! 09.04.08, 02:20 Czas sie przyzwyczajac ? motoryzacja.interia.pl/wiadomosci_dnia/news/ruch-wachadlowy,773482 deser.gazeta.pl/deser/1,83452,4635659.html?skad=rss coredumpsite.blogspot.com/2007/12/ruch-wachadowy.html www.v10.pl/policja/2140,Wielkopolskie,Ruch,wachadlowy,na,DK8,Kepno,Sycow,5858.html korespondentdrogowy.pl/Ruch_wachadlowy_w_Paszowicach__galeria_pokaz_519_138_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Fahowcy! 09.04.08, 08:26 Najprawdopodobniej jest to nowa pisownia tego wyrazu. Znaki bowiem nie sa stawiane ot tak sobie. To powazny, administracyjny, wysilek intelektualny. Znak ma z tylu naklejke i takie tam. Jest absolutnie nie mozliwe, aby znak byl wykonany ot tak sobie i ot tak sobie postawiony. Wszystko jest zgodnie z przepisami i nie Tobie, losiu, to oceniac, bo nie jestes fachowcem od znakow. Cos, co na pozor i laicka ocene wyglada na blad lub objaw debilizmu jest w istocie wykwitem wielkich mysli i wiedzy fahowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jane14 Ręcznie malowane ... 09.04.08, 09:28 ...to sa, ale jaja na wielkanoc. Znaki drogowe w tym też te dopiski sa wykonywane, jak myslę Państwo wiedzą, przez rózne firmy usługowe (te same, czy pokrewne jak ta co robi plakaty/banery reklamowe tablice itp a wiec być może z twej branzy Emes!). Cóz że robią one niekiedy kardynalne błedy to prawda. Nie tylko na znakach ale i na wspomnianych reklamach. Drogowcy wystawiając taki znak (świadomie czy nie) oczywiście tez nie są bez winy choc akurat z innej branży. Ale to nie umniejsza "magii" znaku. Myślę, że czy przez "h" czy "ch" dobrze ze on tam stoi bo "gotujący" z powodu korku Emes mógłby wpaśc na pomysł, że trzeba ten korek wyprzedzić i ... jak nie trafi sie tir co go w pore oświeci, że wachadło, to to samo co wahadło, to może wpaść do np. wykopu. Wtedy na nagrobku napisza mu "Poświecił życie i majatek (AR) za poprawnośc Polszczyzny" Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Ręcznie malowane ... 09.04.08, 10:34 jane14 napisał: > Cóz że robią one niekiedy kardynalne błedy to prawda. Tjaaaa... A wystarczyloby uzyc autokorekty... > Myślę, że czy przez "h" czy "ch" dobrze ze on tam stoi bo > "gotujący" z powodu korku Emes mógłby wpaśc na pomysł, że trzeba > ten korek wyprzedzić O! Zaczynasz pozimem niegrzecznej konfabulacji doganiac habudzika! Czy kiedykolwiek opisalem tego typu swoje zachowanie? Nie? No wlasnie! Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju PS 09.04.08, 10:36 Wkurzyles mnie swoimi wymyslami wiec umnkelo mi meritum. Kierowcy nie maja na drogach prawa do bledow wszelakich i nic ich nigdy nie usprawiedliwia. Uwazam zatem, ze drogofcy tez nie maja prawa do bledow! Odpowiedz Link Zgłoś
jane14 Re: PS 09.04.08, 10:56 A kto powiedział że nie mają prawa do błędu (kierowcy). Mają ale nie maja prawa do prowokowania błedu. I do tworzenia sytuacji w której każdy błąd jest nie do naprawienia, a konsekwencje tragiczne. Nikt nie notuje błedów ale statystycznie na 1 wypadek jest zapewne kilka(set?) tysiecy błedów bez konsekwencji. PS No przeciez to ty usprawiedliwiasz "odreagowanie", "nadganianie" straconego czsu itp zachowania. W końcu wyprzedzanie przed wysepką a mijanka spowodowaną np wykopem to prawie to samo. Fakt znak inny ale ciągle tylko "MAGICZNY" Jesteś pewny, że w nocy w deszczu gdy nie ma korka a tylko z niewiadomych powodów zwalniajacy przed tobą Tir, nie zdecydujesz sie wyprzedzać? No to świetnie (i wycofuje swe wymysły), bo to znaczy że nasze dyskusje przyniosły efekt !!! Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: PS 09.04.08, 11:12 jane14 napisał: > PS No przeciez to ty usprawiedliwiasz "odreagowanie", "nadganianie" > straconego czsu itp zachowania. WYJASNIENIE PRZYCZYNY (proba wyjasnienia) nijak sie nie ma do USPRAWIEDLIWIANIA! Ponial? > Jesteś pewny, że w nocy w deszczu gdy nie ma korka a tylko z > niewiadomych powodów zwalniajacy przed tobą Tir, nie zdecydujesz > sie wyprzedzać? TIR zwalnia z niewiadomych powodow... Brak widocznego oznakowania, brak widocznych przeszkod na drodze, brak samochodow przed TIRem raczej NIE sklonilyby mnie do zatrzymania sie w szczerym polu tylko dlatego, ze TIR sie zatrzymuje... Raczej bym wyprzedzil, po dokladnym upewnieniu sie czy nie spowoduje zagrozenia. Czyli tak jak staram sie wyprzedzac zawsze :-P > No to świetnie (i wycofuje swe wymysły), bo to znaczy że > nasze dyskusje przyniosły efekt !!! Moj GURU! Nasze dyskusje sa tak owocne, ze do ich efektow stosowalem sie zawsze. Masz jakis dar... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
jane14 Re: PS 09.04.08, 11:33 emes-nju napisał: >Raczej bym wyprzedzil, po dokladnym upewnieniu sie czy nie spowoduje zagrozenia. Czyli tak jak staram sie wyprzedzac zawsze :-P No to znaczy tak jak przed tą wysepką czy dokładniej ? Wybacz ironie ale mnie naprawde smieszy, jak któś o mało nie wpada na wysepki, taka już natura ludzka. No wyobraż sobie taki film z serii "Z czego śmieją się inni..." Facet jedzie sobie za tirem, nerwowo sie wychyla, wreszcie nic nie jedzie z naprzeciwka ! Gaz i ...dup - wysepka gosć wysiada, patrzy a tu koła jakies takie rozkraczone ... Może reklame społeczną taką zrobic ? Albo chociaż coś wygrać w konkursie u Drozdy? > Moj GURU! Nasze dyskusje sa tak owocne, ze do ich efektow stosowalem sie zawsze > . Masz jakis dar... :-P Masz racje gdybym swój "dar" przewidywania sytuacji na drodze potrafił zastoswac np. do przewidywania liczb w lotto ... ech nie można miec wszystkiego, nawet jak sie jest Guru. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: PS 09.04.08, 17:32 To ja poczekam az Ty sie kiedys "smiesznie" rozkraczysz na nieoznakowanej (oznakowanie sciete przez kogos innego) przeszkodzie na srodku drogi. Tylko, ze Ty sie nie przyznasz... Nawet przez soba... Moj Ty GURU :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: Fahowcy! IP: *.chello.pl 09.04.08, 17:29 To wszystko przez naszą gramatykę, po cholerę mam "h" i "ch" czy "ż" i "rz", tylko błędy powstają. Odpowiedz Link Zgłoś