Dodaj do ulubionych

MARSZ POLAKÓW W LONDYNIE JUTRO!!!

06.04.05, 11:00
ORGANIZUJEMY SPONTANICZNY MARSZ POLAKÓW W LONDYNIE DLA PAPIEŻA. ZAPRASZAMY
WSZYSTKICH, KTÓRYCH BOLI, ŻE NIE MOGĄ PRZEŻYWAĆ ŚMIERCI PAPIEŻA W KRAJU JEGO
NARODZIN...
KIEDY: CZWARTEK, 7.04. GODZ. 20.00
GDZIE:TRAFALGAR SQUARE (stacja Charing Cross)
PRZYNIEŚCIE ŚWIECZKĘ LUB FLAGĘ POLSKI
DO ZOBACZENIA!
Obserwuj wątek
    • forresty Re: MARSZ POLAKÓW W LONDYNIE JUTRO!!! 06.04.05, 11:19
      Marsz to idea szlachetna. Lepiej jednak aby wszyscy Polacy z tzw emigracji
      zarobkowej swe swiadectwo wiary i przywiązania do Koscioła manifestowało
      codziennym zachowaniem na ulicach tak aby Anglicy nie musieli organizować
      wyjazdów powrotnych dla większej części. A Anglicy, naród zlaicyzowany i w ołoie
      wręcz pogański i ak nie zrozumie takiej manifestacji uczuć.
      Nimniej jednak łącze sie ze wszystkimi Polakami na obczyźnie. Ze wszystkimi
      przyjaciółmi w Londynie którym jest tam po prostu cieżko.
      • tkuprian Re: MARSZ POLAKÓW W LONDYNIE JUTRO!!! 06.04.05, 14:36
        W wakacje pracowałem w Londynie, mieszkałem w domu z kilkunastoma Polakami.
        Większość szybko (3 - 4 tygodnie) znalazła pracę. Mnie zajeło to 7, i 10 dni
        (miałem dwie prace). Ci dwaj, co sobie pracy nie znaleźli wrócili do kraju na
        własny rachunek. Opowiadanie, że większości rodaków Anglicy organizują wyjazdy
        powrotne to czysta demagogia. Wydaje mi się też, że jesteśmy postrzegani jako
        imigranci lepiej od Hindusów, Afrykańczyków, ludzi z Karaibów. A te grupy
        stanowią tam masę. Jest ich nieporównywalnie więcej niż Polaków, czy nawet
        Słowian ogólnie.
        • kropekuk Nie na temat, ale masz racje: Polacy sa tu mile 06.04.05, 15:06
          widziani, a brytyjskie media swymi programami po smierci papieza (z BBC1 i The
          Times na czele)zrobili Polakom dodatkowo doskonala publicity. Kolorowa
          imigracja JEST o Polakow zazdrosna, co tez juz widac... Ten marsz powinien
          wywolac zyczliwosc Londynu (jesli, na mily Bog, zgloszono go wladzom i
          policji!!!).
          • dhasiak kupa rasistowskich bzdur 06.04.05, 16:18
            Ludzi z karaibow afryki, nie mowiac o hidnusach widzi sie nawet na najwyzszych
            szczeblach drabiny spolecznej UK. To wlasnie hindusi i pakistanie zatrudniaja
            czesto Polakow a nie odwrotnie. Rzeczywistosc angielska jest tobie bardzo
            odlegla i nieznana. Polacy zyja w getcie i do pozycji hindusow jeszcze im
            bardzo daleko. Tego rodzaje manifestacje dle Angoli beda na poziomie zgromadzen
            swiadkow jechowy lub innego Harre Kriszna.
            • tkuprian To chyba dla ciebie ta perspektywa jest odległa 06.04.05, 16:57
              Byłeś kiedyś na Southallu? Wiesz, że dzieci z innych części Londynu pytają się
              swoich nauczycieli na lekcjach - Czy to prawda, że na Southallu jak umiera
              mężczyzna to kobieta rzuca się na jego stos pogrzebowy? - przeczytane w The
              Times. Zdarzyło Ci się w nocy zapuścić w pobliże zamieszkanych głównie przez
              tzw. "asylum seekers", z których większość znaczna to kolorowi, blokowisk?
              Londyńska rzeczywistość widziana z perspektywy Liverpool Street różni się od
              tej, której doświadcza mieszkaniec III i IV zony zachodniego Londynu. Że więcej
              ich na wyższych szczeblach drabiny? Po prostu więcej ich w UK mieszka. Narka.
              • tkuprian A propos rasizmu. 06.04.05, 16:59
                W weekendy z pracy wracałem 3 - 4 rano. Widziałem po drodze kilka (nie pomnę
                dokładnie ile) rozrób. Wiesz co? We wszystkich przynajmniej jedną ze stron była
                grupa czarnych.
              • wroxi Moze wystarczy juz tej "spontanicznosci" 06.04.05, 20:05
                Moze wystarczy juz tej "spontanicznosci" organizowanej
                przez polski kler. Za malo sie jeszcze smieja z Polakow na swiecie?
                Trzeba jeszcze te nieprzystajaca do Europy, wiejska religijnosc
                zademonstrowac w Londynie? Warszawa i Rzym to za malo?
            • mtotto Re: kupa rasistowskich bzdur 06.04.05, 18:23
              Zgadzam sie. On jest zupelna rasistowska idiota. Nie rozumie jak duzo kolorowi
              imigranci robia dla WB. Ich sklad w GDP jest okolo 12% ( ato tylko hindusi).
          • mtotto Re: Nie na temat, ale masz racje: Polacy sa tu mi 06.04.05, 18:15
            Wlasnie dlatego ze to powiedziales, my was nie chcemy w Wielkiej Brytanji.
            Jestem rasistowska swinia. Chces Arabow w Arabji? Nie masz prawa tego mowic w
            moim kraju. Proponuje zebys wrocil do Polski. Hypokryto! A ty pewnie myslis ze
            Papiez cos ciebie nauczyl?
      • kropekuk Nie ma jak wszechwiedza DYLETANT. Ile razy ci to 06.04.05, 15:03
        powtarzac, czlowieku?
        • mtotto [...] 06.04.05, 18:20
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka