Dodaj do ulubionych

Cz płacicie mandaty

IP: *.resetnet.pl 13.10.03, 07:50
Powiedzcie mi jak to jest z tymi mandatami,cz płaćićie.Dorwali mnie i
niewiem czy płaćić
Obserwuj wątek
    • kilroy_was_here Re: Czy płacicie mandaty 13.10.03, 11:47
      To jakiś głupi mit z tym niepłaceniem. Jak nie zapłacisz, to za jakiś czas
      możesz się spodziewać wizyty komornika. Przychodzą, przychodzą.
      • wamal Re: Czy płacicie mandaty 16.10.03, 10:33
        Owszem jest pewna mikroskopijna szansa, że w "porządku i ładzie" panującym w
        Urzędach Skarbowych mandat zawieruszy się... Ale najczęściej te mandaty
        odnajdują się przy okazji rozliczeń rocznych. Mają i tak trzy lata na
        ściągnięcie. Ze względów finansowych opłacalna jest zwłoka: komornik dopisze
        5-15 zł. Nigdzie nie otrzymasz takiego oprocentowania, a przekaz jest i tak
        droższy. Komornikowi możesz zadeklarować nawet spłatę w ratach.
      • tomek854 Re: Czy płacicie mandaty 23.10.03, 13:57
        kilroy_was_here napisał:

> To jakiś głupi mit z tym niepłaceniem. Jak nie zapłacisz, to za jakiś czas
        > możesz się spodziewać wizyty komornika. Przychodzą, przychodzą.

Ale nie tak od razu. %-6 miesiecy spokojnie mozna poczekac
      • Gość: patyczako Re: Czy płacicie mandaty IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 16:22
        No wlasnie do znajomego przyszli po 2 latach...
    • Gość: gucio Re: Cz płacicie mandaty IP: *.chello.pl 23.10.03, 20:57
      Ja tam bym nie placil!Skoro jest minimalna szansa?To co w Totka tez nie grac?
    • Gość: anthal Re: Cz płacicie mandaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 10:03
      zawiniłeś? - płać ! Nie rozumiem takich rozterek. Chciałbyś żyć w państwie
      praworządnym to zacznij sam to prawo respektować. Cwaniactwo !!!
      • Gość: gucio Re: Cz płacicie mandaty IP: *.chello.pl 31.10.03, 22:09
        Cześć:)Masz racje,cwaniactwo tylko czy chowanie sie po krzakach wyskakiwanie z
        ukrycia i tym podobne metody policji to nie cwaniactwo? /zwłaszcza jak są
        obliczone na zysk!/Przykład-droga prowadzi od jakiegos czasu przez pola nagle
        mały zagajnik i trach wyskakuje policjant/nie pisze glina bo mimo wszystko ich
        szanuje/i zaczyna mi mowić że jadę ponad 80km/h.a tu mogą dzieci do szkoły mamy
        z zakupami,pytam się skąd oni wszyscy w szczerym polu a On mi pokazuje że 50m
        dalej stoi tablica"koniec zabudowan"i stąd ta cała wataha obywateli.Masz
        racje,przepisy!Ta po takim pokazie poczułem sie skruszony i nawrócony!Oj jak
        bardzo!!!!!!!!!!!!
        • Gość: miki Re: Cz płacicie mandaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 23:25
          nie ma co dorabiac ideologii do zwyklego cwaniactwa. nie chce wyjsc na
          strasznego sztywniaka ale prawo jest po to zeby je przestrzegac - dales sie
          frajerze zlapac, to teraz plac. sam tez jezdze bardzo szybko ale mandaty jak juz
          sie pojawia place w ciagu 7 dni, jak bozia kazala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka