pk74 08.02.09, 19:00 Wczoraj, droga z Warszawy do krakowa - siodemka. Od Krakowa jedzie debil. Wyprzedza na ciaglej linie i nie zdaza schowac sie na swoim pasie. Rozwalil mi lewe lusterko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0rwell Re: Debil na drodze 08.02.09, 19:45 Spokooojnie, po co od razu nazywać go debilem. On na pewno ci te lusterko rozwalił szybko i bezpiecznie. Jak by ci skasował samochód to ja rozumiem, ale rozbite lusterko? Nic wielkiego. W końcu, jak to mówią, "każdemu może się zdarzyć popełnić błąd i - broń Boże - nie mozna go za to karać". Nie wiem jak jest na siódemce, ale jak znam życie i słuchając gadki niektórych kierowców i mając na uwadze to co płynie z TV to winę ponosi głównie dziurawa nawierzchnia i złośliwie ustawone fotoradary, rzec można że twój debil jest ich ofiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
harthausen Re: Debil na drodze 08.02.09, 20:10 a tak na spokojnie jedno pytanie: nie miałeś miejsca albo czasu by odbić przed tym kretynem w prawo i uciec? Oczywiście koleś powinien być zdmuchnięty z miejsca za kierownicą na całe życie, bo to morderca albo debil, jest tyle innych pięknych zajęć, gdzie się nie zagraża innym. Odpowiedz Link Zgłoś
staszek585 Re: Debil na drodze 08.02.09, 20:51 No przecież cóż znaczy podwójna ciągła? P.S. Ja przed takim odbiłem, bo zgarnąłby mi auto. Lusterko mi rozbił, a ja znalazłem się w rowie. Dostał karę - 100 (słownie: sto) złotych mandatu. No to po co ma uważać? Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Debil na drodze 08.02.09, 21:04 Problemem panstw prawa jest to, ze karac mozna tylko za UDOWODNIONE przestepstwa i wykroczenia.. wiec ta stowka to byla za udowodnione spowodowanie wypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
pk74 Re: Debil na drodze 08.02.09, 21:07 Dzisiaj juz jestem spokojny. Od Warszawy jechal za mna jakis tir. Ja jechalem 95-100 a on siedzi mi na zderzaku i daje po oczach dlugimi. Wyprzedzilem pod gorke jakies BMW a koles w tirze za mna; wyprzedzil pod gorke ta beemke. Potem ten matol, ktory rozwalil mi listerko. Moze i moglem odbic w prawo ale bylo ciemno a ja nie wiem czy czasem na poboczu jakis chlop nie zaparkowal wozem drabiniastym. Miedzy Pila i Poznaniem sie to zdarza. Potem, jakies 20 min przed Krakowem, ktos wyjechal z prawej, z podporzadkowanej i stal sie jednym cialem z gosciem, ktory jechal prawidlowo na glownej. W sumie powinienem sie cieszyc, ze zyje bo przeciez lusterko sie wymieni a moglo byc gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Debil na drodze 08.02.09, 21:12 > W sumie powinienem sie cieszyc, ze zyje bo przeciez lusterko sie > wymieni a moglo byc gorzej. No wreszcie jakies pozytywne myslenie :) A to zespolenie cial jak sie skonczylo? Odpowiedz Link Zgłoś
pk74 Re: Debil na drodze 08.02.09, 21:28 kontik_71 napisał: > No wreszcie jakies pozytywne myslenie :) A to zespolenie cial jak sie > skonczylo? Wygladalo to dosyc makabrycznie. Byla policja ale nie bylo jeszcze karetki. Ten z podporzadkowanej dostal strzal od strony pasazera wiec kierowca mial szanse na przezycie. Oba samochody wygladaly na leciwe; kierowca tego z glownej drogi na pewno mial mniejsze szanse. Juz nie pamietam czy widzialem wystrzelona poduszke. Mam wrazenie, ze my Polacy stajemy sie agresywni za kolkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Debil na drodze 08.02.09, 21:33 > Mam wrazenie, ze my Polacy stajemy sie agresywni za kolkiem. To nie jest wrazenie, to jest fakt.. :/ A do tego "wrodzona" sklonnosc do olewania przepisow i do "wiedzenia lepiej"... Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Debil na drodze 14.02.09, 19:29 "Od Warszawy jechal za mna jakis tir. Ja jechalem 95-100 a on siedzi mi na zderzaku i daje po oczach dlugimi." W takich przypadkach czasem warto zluzować i puścić lumpa przodem. Odpowiedz Link Zgłoś
flamashab Re: Debil na drodze 10.02.09, 09:10 Nie jest dobre to, ze każdy może mieć prawo jazdy. Powinna byc bardziej rygorystyczna selekcja wśród przyszłych kierowców, np. badania psychologiczne itp. Nie każdy ma predyspozycje do prowadzenia samochodu, nie każdy jest opanowany. Skutki widać na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
grey55 Re: Debil na drodze 14.02.09, 14:50 oczywiście taka selekcja Ciebie by nie dotyczyła - bo ty już masz prawko od 15 lat - a praw nabytych (z reguły) się nie odbiera - żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
staszek585 Re: Debil na drodze 14.02.09, 15:25 Nie jestem zwolennikiem mnożenia badań. Ale coraz bardziej staję się zwolennikiem wprowadzenia obowiązkowych badań psychologicznych. Tylko nie wiem co to da, "zawodowi" kierowcy przechodzą takie badania. I to co 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kos52 badania psychotechniczne 18.02.09, 19:44 staszek585 napisał: > Tylko nie wiem co to da, "zawodowi" kierowcy przechodzą takie > badania. I to co 5 lat. No właśnie - badania w naszym wykonaniu nic nie dają - zauważam zwiększającą się ilość psychopatycznych morderców na drodze w tej grupie. Dlaczego? : 1. prowadzą te badania jednostki gospodarcze, których celem jest zysk i dobra opinia celem pozyskania klienta; 2. podejrzewam, że badania da się tak manipulować,że można uzyskiwać pożądane wyniki; 3. negatywny wynik w jednym zakładzie nie przeszkadza w uzyskaniu pozytywnego w innym. Dobrym wzorem mógłby być np system "idiotentest" w Niemczech dla wszystkich podejrzanych (ilością wypadków, kolizji, mandatów, punktów itp) uczestników ruchu drogowego bez wyjątków. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
flamashab Re: Debil na drodze 18.02.09, 11:05 Pomyłka, prawko mam od 20 lat i nie miałabym nic przeciwko, gdybym musiała przejść jakieś testy psychologiczne. Ale widzę, że ty się bardzo ich obawiasz. Na drogach jest zbyt dużo agresywnej młodzieży i to jest niezaprzeczalny fakt, czyżbyś był właśnie na etapie próby zasilenia tego doborowego towarzystwa? Nic nie widzę żałosnego w mojej poprzedniej wypowiedzi, radzę nie nadużywać tego słowa, bo wychodzi raczej na to, że to ty jesteś żałosny. Jeśli nie potrafisz dyskutować to się nie wypowiadaj, bardzo łatwo wywnioskowac z twojego postu, że jesteś zbyt emocjonalnym człowiekiem, weź to pod uwagę zanim wyjedziesz na ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
flamashab Re: Debil na drodze 18.02.09, 11:08 mój powyższy post odnosił się oczywiście do "grey55" Odpowiedz Link Zgłoś
staszek585 Re: Debil na drodze 18.02.09, 17:36 Aż myślałem, ze do mnie. I zacząłem czytać jeszcze raz co napisałem :-) Chociaż przechodzę jakoś badania :-) Odpowiedz Link Zgłoś