Dodaj do ulubionych

Takie sobie pytanie

25.08.09, 17:44
Skoro już się dorwałem do kompa mam pytanie:
Dzisiaj widziałem wypadek, na równorzędnym skrzyżowaniu oddalonym od
najbliższych pasów o jakieś 150-200m przełaził przez jezdnię
człowiek. Potrącił go samochód, na szczęście przeżył. Czy leżąc na
szpitalnym łóżku będzie miał satysfakcję że kierowca nie zachował i
zostanie ukarany czy będzie mu głupio że dał się pokiereszować leząc
gdzie nie powinien?
Pozdr.
Pazdzioch
Obserwuj wątek
    • nazimno A ja odpowiem jak pytia... 25.08.09, 17:54
      Kierowca nie zachowal "nalezytej" nie przewidujac, ze pieszy
      nie zachowa "nalezytej". Tak beda twierdzic orly Temidy.

Wyrok bedzie jak w totolotku.

Sedzia, kauzyperdzi, oskarzyciel - wszyscy tak to zakreca,
      ze sprawa potrwa z 5 lat. Najwiecej zarobia kauzyperdzi z obu stron.

W miedzyczasie pasy albo znikna albo sie przesuna.
      Panta rhei, znaczy sie.

• habudzik Re: Takie sobie pytanie 25.08.09, 17:59
      rekrut1 napisał:

> Skoro już się dorwałem do kompa

...no to już husteczka , mamy przeje....
    • kos52 pieszy i skrzyżowanie bez przejść 25.08.09, 20:32
      Pieszy ma prawo przchodzić w obrębie skrzyżowania.

Kierujący skręcając w lewo, prawo, zawracając ma takiemu pieszemu
      ustąpić pierwszeństwa.

Pieszy przechodząc w obrębie skrzyzowania ma to tak zrobić aby nie
      utrudnić pojazdom ruchu.

Przy jeździe na wprost przyspieszenie,zwolnienie kroku bądź
      zatrzymanie się pieszego na jezdni w związku z ruchem pojazdu jest
      dozwolone - oczywiście poza przejściami.

Zadnemu współuczestnikowi ruchu drogowego krzywdy zrobić nie można i
      należy podjąć wszystkie niezbędne działania celem zapobiegania
      zdarzeniom ...

pozdr
      • habudzik Re: pieszy i skrzyżowanie bez przejść 25.08.09, 22:04
        Do tego dodam że pieszy z widocznym inwalidztwem ma prawo przejść , że tak się
        wyrażę, wszędzie .
        • fastaxe77 Re: pieszy i skrzyżowanie bez przejść 26.08.09, 01:23
          a pojazd uprzywilejowany ma prawo przejechać po pieszym w każdym miejscu. Pod
          prąd, w poprzek i wzdłuż, wydając mu (temu pieszemu) polecenia środkowym palcem.
          Bo jego (tego pojazdu) nasze przepisy nie obowiązują. On ma, że się tak wyrażę,
          swoje.
          :-D)))))))))
          • zgryzliwy1 Re: pieszy i skrzyżowanie bez przejść 26.08.09, 02:44
            o w morde, znowu przekupa zacznie schody budowac :-)
          • szaser Re: pieszy i skrzyżowanie bez przejść 26.08.09, 07:33
            Pojazd uprzywilejowany w czasie akcji może naruszyć wszystkie
            przepisy, oprócz zasad pierwszeństwa.
            • kozak-na-koniu Re: pieszy i skrzyżowanie bez przejść 26.08.09, 07:42
              szaser napisał:

> Pojazd uprzywilejowany w czasie akcji może naruszyć wszystkie
              > przepisy, oprócz zasad pierwszeństwa.

Nieprawda. Podobno gdzieś kiedyś straż pożarna nie podjęła akcji
              gaszenia pożaru, ponieważ nie mogła dojechać, bo dojazd był
              zastawiony zaparkowanymi samochodami... Może zresztą to prawda?
              Przecież te samochody były tam pierwsze - więc miały pierwszeństwo.:)
              • sokolasty Re: pieszy i skrzyżowanie bez przejść 26.08.09, 09:07
                szaser napisał:

Znajdź paragraf na poparcie swoich słów.
                • habudzik Re: pieszy i skrzyżowanie bez przejść 26.08.09, 10:33
                  sokolasty napisał:

> szaser napisał:
                  >
                  > > Pojazd uprzywilejowany w czasie akcji może naruszyć wszystkie
                  > > przepisy, oprócz zasad pierwszeństwa.
                  >
                  > Znajdź paragraf na poparcie swoich słów.

"Mamo , cicho , to wariat"
            • habudzik Re: pieszy i skrzyżowanie bez przejść 26.08.09, 10:36
              szaser napisał:

Zasady pierwszeństwa też może naruszać .
          • habudzik Re: pieszy i skrzyżowanie bez przejść 26.08.09, 10:34
            fastaxe77 napisał:

> a pojazd uprzywilejowany ma prawo przejechać po pieszym w każdym miejscu.

Ty luśnia , po Tobie to on chyba przejaechał już dawno zwłaszcza po głowie
            dobrze mu wyszło.

Pod
            > prąd, w poprzek i wzdłuż, wydając mu (temu pieszemu) polecenia środkowym palcem
            > .
            > Bo jego (tego pojazdu) nasze przepisy nie obowiązują. On ma, że się tak wyrażę
            > ,
            > swoje.
            > :-D)))))))))

Tak to jest akurat prawda .
            • fastaxe77 Re: pieszy i skrzyżowanie bez przejść 26.08.09, 11:39
              goń sie młocie! :-)
              • habudzik Re: pieszy i skrzyżowanie bez przejść 26.08.09, 11:45
                fastaxe77 napisał:

> goń sie młocie! :-)

Oooo widze , że znowu nacisnąłem ten wkur...cy , czerwony guziczek , co ?
                • rekrut1 Re:Takie sob......... 26.08.09, 12:11
                  To w końcu kto będzie siedział?
                  Bo kto leży to już wiem.
                  Pozdr.
                  Pazdzioch
                • fastaxe77 Re: pieszy i skrzyżowanie bez przejść 26.08.09, 15:09
                  nooo! a teraz
                  goń sie, młocie! :-D
                  • fastaxe77 Re: pieszy i skrzyżowanie bez przejść 26.08.09, 15:12
                    to do luśni jest. ;)
                    piszę, bo ten młotek może nie zrozumieć...
            • zgryzliwy1 przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 26.08.09, 18:21
              habudzik napisał:

> > Bo jego (tego pojazdu) nasze przepisy nie obowiązują. On ma, że
              > > się tak wyrażę, swoje. :-D)))))))))

> Tak to jest akurat prawda .

to jest akurat g....o prawda
              wiem, ze jestes "najmadrzejsza" przekupka (co z tego, ze tylko z jednego targu)
              ale na pewno nie jestes madrzejszy od policjanta hehe

poczytaj, jakie watpliwosci ma nawet ....policja przy wypadkach z pojazdami
              uprzywilejowanymi
              gdyby to bylo takie jednoznaczne jak tobie sie wydaje, to nie byloby sprawy

"Ze wstępnych ustaleń wynika, że kierująca oplem podczas manewru skrętu w
              lewo w ulicę Wierzbową zderzyła się z pojazdem uprzywilejowanym, który jechał
              ulicą Mieszka I. Butkowski zaznaczył, że trudno w tej chwili powiedzieć,
              który z kierowców popełnił błąd. Choć karetka jechała na sygnale, obowiązują ją
              też przepisy ruchu drogowego
              - dodał."

http://www.grupaimage.pl/?s=prd&i=informacja&id=8750

" W Giżycku w jadącą na sygnale po pacjenta karetkę pogotowia uderzył
              opel.........
              Sroka zaznaczył, że jest zbyt wcześnie na wskazywanie winnych zdarzenia,
              choć zaznaczył, że jadąca na sygnale karetka jest pojazdem uprzywilejowanym. "

http://www.grupaimage.pl/?s=prd&i=informacja&id=11828

"Na skrzyżowaniu zderzyły się daewoo tico i karetka pogotowia......
              Sprawa trafiła do sądu, policja natomiast przyjęła, iż obaj kierowcy
              popełnili błąd
              : kierowca tico powinien ustąpić karetce, nawet mimo zielonego
              światła, natomiast kierowca karetki powinien pamiętać, że karetka pogotowia
              nawet przy wyjącej syrenie i migających światłach nie ma na drodze
              absolutnego pierwszeństwa
              . Musi zachować ostrożność.
              "

http://www.grupaimage.pl/?s=prd&i=informacja&id=87
              • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 26.08.09, 21:55
                Pojazd uprzywilejowany jest uprzywilejowanym ale nie bóstwem i też nie może
                wjechać w przystanek pełen ludzi bo mu się tak podoba . Pojazd uprzywilejowany
                ma prawo zrobić wszystko niezgodnie z prawem w trkcie gdy ratuje zdrowie lub
                życie ludzi ale nie może ranić i zabijać innych . To chyba proste oszołomie , nie ?
                Mowa jednak była o pojeździ nieuprzywilejowanym który także ma inne prawa niż
                Kowalski czy Nowak .
                • pocieszne Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 27.08.09, 01:43
                  habudzik napisał:

> Mowa jednak była o pojeździ nieuprzywilejowanym który także ma inne prawa niż
                  > Kowalski czy Nowak

to ja sie niezmiernie ciesze :-)
                  nie nazywam sie Kowalski ani Nowak, mam pojazd "nieuprzywilejowany" a to znaczy
                  ze ja tez mam inne prawa niz panowie(nie) K. i N.

ps
                  nie wiem tylko, jakie to sa te inne prawa, ale licze na wyjasnienie
                  • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 27.08.09, 08:31
                    Rany boskie , juz pisałem .
                    • pocieszne Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 00:48
                      habudzik napisał:

> Rany boskie , juz pisałem .

nie moge sie doszukac, ale to niewazne :-)
                      wazne ze ja, (niby)nieuprzywilejowany mam jednak jakies przywileje i to dzieki
                      temu, ze nie nazywam sie Kowalski

ps
                      i tak nic z tego nie pojmuje :-(
                      • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 01:09
                        pocieszne napisał:

> ps
                        > i tak nic z tego nie pojmuje :-(

Widzę i to nawet takie pocieszne jest . Pojazd nieuprzywilejowany z sygnałem
                        tylko świetlnym . Teraz rozjaśniłem nieco czarne chmury ? Pewnie nie więc dodam
                        : sygnał świetlny to ten na dachu pojazdu , taki mrugający i światła drogowe lub
                        mijania .
                        • pocieszne Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 01:30
                          habudzik napisał:

> > i tak nic z tego nie pojmuje :-(
                          >
                          > Widzę i to nawet takie pocieszne jest .Pojazd nieuprzywilejowany
                          > z sygnałem tylko świetlnym
                          .Teraz rozjaśniłem nieco czarne chmury ?

aaaaa, teraz zrozumialem
                          tyle, ze to jest jakies takie habudzikowate :-)
                          • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 01:48
                            pocieszne napisał:

> habudzik napisał:
                            >
                            > > > i tak nic z tego nie pojmuje :-(
                            > >
                            > > Widzę i to nawet takie pocieszne jest .Pojazd nieuprzywilejowany
                            > > z sygnałem tylko świetlnym
                            .Teraz rozjaśniłem nieco czarne chmury ?
                            >
                            > aaaaa, teraz zrozumialem
                            > tyle, ze to jest jakies takie habudzikowate :-)
                            >

No może i takie jest ale nie każdy Łumie tak pisać jak Lechu .
                • kozak-na-koniu Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 09:09
                  habudzik napisał:

> Pojazd uprzywilejowany jest uprzywilejowanym ale nie bóstwem i też
                  nie może
                  > wjechać w przystanek pełen ludzi bo mu się tak podoba . Pojazd
                  uprzywilejowany
                  > ma prawo zrobić wszystko niezgodnie z prawem w trkcie gdy ratuje
                  zdrowie lub
                  > życie ludzi ale nie może ranić i zabijać innych . To chyba proste
                  oszołomie , n
                  > ie ?

Tak sie akurat składa że często w obronie życia innych "słuzby"
                  muszą działąc zdecydowanie co nie oznacza że zupełnie bezpiecznie .
                  Jesli terrorysta weźmie zakladnika to czasmi trzeb strzelić
                  zakładnikowi w kolano i pozbawić go nogi by uratować mu życie .
                  Wiem , ideałem byłoby zabić terrorystę ale nie zawsze się da .

habudzik 25.08.2009, dodz. 10.57
                  :DDD
                  • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 09:14
                    A tu czego nie rozumiesz?
                    • kozak-na-koniu Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 09:33
                      Tak sie akurat składa że często w obronie życia innych "słuzby"
                      muszą działąc zdecydowanie co nie oznacza że zupełnie bezpiecznie .
                      Jesli płonie wielki budynek pełen ludzi, to czasami pędząc trzeba
                      zmiażdzć przystanek z paroma znajdującymi się na nim osobami, by
                      uratować życie setkom innych. Wiem , ideałem byłoby uratować
                      wszystkich, ale nie zawsze się da .

To nie przygłup - to ja.:D
                      • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 09:37
                        Musiałaby wówczas zaistnieć pewna zasada o której nie masz pojęcia a jwej nazwa
                        wywodzi się z łacińskiego "subsydium"
                        • kozak-na-koniu Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 09:41
                          Mylisz się, leszczu. Subsydia to nie są zasady, tylko rodzaj
                          dotacji. Po polsku - dopłaty, czyli pomoc finansowa.:P
                          • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 09:44
                            kozak-na-koniu napisał:

> Mylisz się, leszczu. Subsydia to nie są zasady, tylko rodzaj
                            > dotacji. Po polsku - dopłaty, czyli pomoc finansowa.:P

Nie , to Ty się kupo-z-kozy mylisz . Subsydium to łacińskie słowo od
                            którego wzięła nazwę właśnie ta zasada która w wymienionym przez Cibie akcji
                            musiałby zaistnieć .
                            • kozak-na-koniu Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 09:49
                              Kłamiesz:

portalwiedzy.onet.pl/60717,,,,subsydium,haslo.html
                              www.subsydium.pl/
                              no, i Twoje ulubione źródło wiedzy:

pl.wikipedia.org/wiki/Subsydia_eksportowe
                              • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 09:54
                                Nawet Kupo-z-konia nie potrafisz skopiować . Nie subsydia tylko zasada
                                której nazwa wzięła się od łacińskiego słowa SUBSYDIUM
                                • kozak-na-koniu Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:03
                                  Wszystko gra. To jest liczba mnoga od liczby pojedynczej. Ucz się,
                                  bo znów nie zdasz.
                                  • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:07
                                    kozak-na-koniu napisał:

> Wszystko gra. To jest liczba mnoga od liczby pojedynczej. Ucz się,
                                    > bo znów nie zdasz.

Nie ośla łąko z kupą-po-kozie na środku . Zasada wzieła swą nazwę tylko z
                                    łacińskiego słowa SUBSYDIUM
                                    • kozak-na-koniu Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:10
                                      Jedna dopłata - subsydium; dwie i więcej dopłat - subsydia.
                                      • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:11
                                        kozak-na-koniu napisał:

> Jedna dopłata - subsydium; dwie i więcej dopłat - subsydia.

A zasada o której nie wiesz nic wzięła nazwę od łacińskiego subsydium
                                        • kozak-na-koniu Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:13
                                          habudzik napisał:

> A zasada o której nie wiesz nic wzięła nazwę od łacińskiego
                                          subsydium

http://megaslownik.pl/slownik/synonimy_antonimy/21131,subsydium

...I wszdź se te Twoje imponderabilia.
                                          • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:15
                                            A zasada nadal posiada nazwe od łacińskiego słowa subsydium. Nic się nie zmieniło
                                            • kozak-na-koniu Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:18
                                              Zasada posiada nazwę Zasada a na imię mu Sobiesław, a pojęcie
                                              subsydium możesz sobie przyswoić ze źródeł, które Ci wkleiłem.
                                              • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:20
                                                kozak-na-koniu napisał:

> Zasada posiada nazwę Zasada a na imię mu Sobiesław, a pojęcie
                                                > subsydium możesz sobie przyswoić ze źródeł, które Ci wkleiłem.

Matole , nie chodzi o pojęcie subsydium tylko o zasadę która wzięła są nazwę od
                                                tego łacińskiego słowa . Rozumiesz różnice?
                                              • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:24
                                                Dobra stary , ja idę do ogrodu a Ty pomyśl , pomyśl , pomyśl i jak znajdziesz
                                                coś co powie nam o tej ważnej zasadzie to odpisz a wtedy zobaczymy ile czasu Ci
                                                to zabrało .
                                                • kozak-na-koniu Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:32
                                                  habudzik napisał:

> Dobra stary , ja idę do ogrodu a Ty pomyśl , pomyśl ,

Nie kłam. Nie do ogrodu idziecz, tylko stara przegoniła Cię od kompa
                                                  i kazała brać się do nauki. Słusznie, dziś masz klasówkę z chemii.
                                                  Co będzie jak znów zasady popieprzą Ci się z kwasami?
                                              • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:26
                                                To taka pola leraksu
                              • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 09:59
                                Masz teraz zagwostkę co ? Burza w mózgu ale tak małym że jakby go położyć na
                                ostrzu żyletki to wyglądałby jak kupa-po-kozie na 12 pasmowej autostradzie .
                          • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 09:46
                            Fajna zabawa , teraz będziesz szukał co to za zasada . Masz sporo czasu bo ja
                            dziś nie chce nic innego robić tylko pisac na forum
                            • kozak-na-koniu Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 09:50
                              habudzik napisał:

> bo ja
                              > dziś nie chce nic innego robić tylko pisac na forum

Nie tylko dziś. Klepanie jest jest Twoim jedynym zajęciem. Zawsze.
                              • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 09:56
                                kozak-na-koniu napisał:

> Nie tylko dziś. Klepanie jest jest Twoim jedynym zajęciem. Zawsze.

Nawet nie wiesz ile w tym jest prawdy . Nawet w pracy klepie ...koleżanki .
                                • kozak-na-koniu Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:02
                                  W pracy też??? I nie koleżanki, tylko sobie to i owo - na przykład
                                  michę.
                                  • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:08
                                    A co to micha w Waszej południowo-wschodniej Polsce oznacza?
                                    • kozak-na-koniu Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:11
                                      Poszukaj w Wikipedii.
                                      • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:12
                                        Dlaczego w Wikipedii ?
                                        • kozak-na-koniu Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:15
                                          Bo to, w połączeniu z jak to nazywasz "guglarą" (mój syn używał
                                          takich określeń jak miał 13 lat, potem wyrósł) jest Twoje naturalne
                                          i jedyne środowisko.
                                          • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 10:16
                                            kozak-na-koniu napisał:

> Bo to, w połączeniu z jak to nazywasz "guglarą" (mój syn używał
                                            > takich określeń jak miał 13 lat, potem wyrósł) jest Twoje naturalne
                                            > i jedyne środowisko.

Nie to najszybszy sposób
                        • zgryzliwy1 Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 18:38
                          habudzik napisał:

> Musiałaby wówczas zaistnieć pewna zasada ......

przekupo, nawet porzadnie wyslowic sie nie potrafisz :-(
                          co to znaczy "musialaby zaistniec zasada" ?
                          albo jakas zasada istnieje albo nie
                          chciales powiedziec, ze cos wydarza sie, lub zadzialalo zgodnie z jakas zasada ,
                          ale jak zwykle ci wyszla KUPA uuuhahaha
                          • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 21:21
                            zgryzliwy1 napisał:

> habudzik napisał:
                            >
                            > > Musiałaby wówczas zaistnieć pewna zasada ......
                            >
                            > przekupo, nawet porzadnie wyslowic sie nie potrafisz :-(
                            > co to znaczy "musialaby zaistniec zasada" ?
                            > albo jakas zasada istnieje albo nie
                            > chciales powiedziec, ze cos wydarza sie, lub zadzialalo zgodnie z jakas zasada
                            > ,
                            > ale jak zwykle ci wyszla KUPA uuuhahaha

To jest forum a nie habilitacja i każdy wyraża się tu w sposób jaki chce .
                            Miałem na myśli zaistnienie sytuacju w której zasada ma zastosowanie . A Ty nie
                            wiedząc nic o tej zasadzie starasz się tylko zaistnieć w jakikolwiek sposób ,
                            nawet z wątkiem nie związany .
                            • zgryzliwy1 Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 28.08.09, 23:38
                              habudzik napisał:

> > przekupo, nawet porzadnie wyslowic sie nie potrafisz :-(
                              > > co to znaczy "musialaby zaistniec zasada" ?
                              > > albo jakas zasada istnieje albo nie
                              > > chciales powiedziec, ze cos wydarza sie, lub zadzialalo zgodnie
                              > > z jakas zasada, ale jak zwykle ci wyszla KUPA uuuhahaha

> To jest forum a nie habilitacja i każdy wyraża się tu w sposób
                              > jaki chce .

ty jestes glupszy niz ustawa przewiduje, jezeli powaznie myslisz, ze na forum to
                              mozna bleblac jak sie chce, bez ladu i skaladu a wszyscy czytajacy maja sie
                              domyslac, co przekupka ma na mysli

> Miałem na myśli zaistnienie sytuacju w której zasada ma
                              > zastosowanie

przeciez wlasnie to samo ci napisalem, sam to potwierdzasz, wiec o co biega ?
                              moze sam juz nie wiesz o co ci chodzi lebiego ?
                              • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 29.08.09, 10:39
                                zgryzliwy1 napisał:

> habudzik napisał:
                                >
                                > > > przekupo, nawet porzadnie wyslowic sie nie potrafisz :-(
                                > > > co to znaczy "musialaby zaistniec zasada" ?
                                > > > albo jakas zasada istnieje albo nie
                                > > > chciales powiedziec, ze cos wydarza sie, lub zadzialalo
                                zgodnie
                                > > > z jakas zasada, ale jak zwykle ci wyszla KUPA uuuhahaha
                                >
                                > > To jest forum a nie habilitacja i każdy wyraża się tu w sposób
                                > > jaki chce .
                                >
                                > ty jestes glupszy niz ustawa przewiduje, jezeli powaznie myslisz,
                                ze na forum t
                                > o
                                > mozna bleblac jak sie chce, bez ladu i skaladu a wszyscy czytajacy
                                maja sie
                                > domyslac, co przekupka ma na mysli

Tak , tak właśnie myślę . Zamiast pisać że " ...był obdraty z
                                szat..." moge pisać że miał gołe doopsko
                                • tkjaaa Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 29.08.09, 14:02
                                  habudzik napisał:

> Tak , tak właśnie myślę . Zamiast pisać że " ...był obdraty z
                                  > szat..." moge pisać że miał gołe doopsko

Kol. habudzik chce nam wmowic, ze to co sam napisal (ponizej) jest rownowazne,
                                  podobnie jak to powyzej !!!
                                  Jednym slowem, uwaza nas za co najmniej ograniczonych :-(

1) habudzik : " musialaby zaistniec zasada "
                                  2) habudzik : " Miałem na myśli zaistnienie sytuacju w której zasada
                                  ma zastosowanie
                                  "
                                  • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 29.08.09, 15:26
                                    tkjaaa napisała:

> habudzik napisał:
                                    >
                                    > > Tak , tak właśnie myślę . Zamiast pisać że " ...był obdraty z
                                    > > szat..." moge pisać że miał gołe doopsko
                                    >
                                    > Kol. habudzik chce nam wmowic, ze to co sam napisal (ponizej) jest
                                    rownowazne,

Nie . Kol Habudzik chce Wam wmówić że to drugie jest poprawne
                                    czyli :" Miałem na myśli zaistnienie sytuacju w której zasada
                                    > ma zastosowanie
                                    "
                                    choc i w pierwszym wiadomo o co chodzi .

> Jednym slowem, uwaza nas za co najmniej ograniczonych :-(

Przede wszystkim uważam za nieudaczników którzy nie potrafiąc
                                    dyskutować , przedstawić swoich racji i poprzeć je jakimis
                                    argumentami szukają dziury w całym . Nie udało Habudzikowi
                                    dopierwiastkować niczego w temacie to czepimy się ortografii a jak
                                    to nie pomoże to spróbujemy z jego stylistyką , a jak juz i to nie
                                    zadziała to napiszemy ze ma 13 lat czym się jeszcze bardziej
                                    upokrzamy bo wychodzi na to że załatwił nas małolat itd.
                                    • zgryzliwy1 Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 30.08.09, 02:43
                                      habudzik napisał:

a jak juz i to nie
                                      > zadziała to napiszemy ze ma 13 lat czym się jeszcze bardziej
                                      > upokrzamy bo wychodzi na to że załatwił nas małolat itd.

co post to piszesz, ze komus dowaliles, kogos zalatwiles itd. itp.
                                      oczywiscie w twoim wlasnym mniemaniu
                                      to zwykla reakcja na brak dowartosciowania - cos widac, ze nawet wsrod przekupek
                                      nie masz posluchu uuuhahaha
                                      • habudzik Re: przekupka madrzejsza od policjanta !!!!!!!!! 30.08.09, 14:37
                                        zgryzliwy1 napisał:

> co post to piszesz, ze komus dowaliles, kogos zalatwiles itd. itp.
                                        > oczywiscie w twoim wlasnym mniemaniu
                                        > to zwykla reakcja na brak dowartosciowania -

Ależ ja jestem dowartościowany przez takich jak Ty którzy już napisali się
                                        mnóstwo postów nie na temat bo na temat nie mogą . To mnie dowartościowuje .
                                        Policz ile postów sam napisałeś odbiegną od tematu . Dlaczego tak dużo ? Bo tak
                                        dużo poruszanych w nich temató jest dla Ciebie niezrozumiałe .
    • mariner4 Kiedyś jedna kobieta z wózkiem dziecięcym weszła 26.08.09, 13:23
      na pasy nie oglądając się na nadjeżdżające samochody. Sytuacja nie była groźna.
      Zatrzymałem się i ją puściłem. Ale zapytałem ją grzecznie. A co by było gdyby
      kierowca był pijany, albo gdyby mi hamulec nawalił, albo zwyczajnie się zagapił.
      Czy gryby jej dziecko zginęło wystarczyła by jej satysfakcja, że to kierowca był
      winien?
      M.
      • tbernard Re: Kiedyś jedna kobieta z wózkiem dziecięcym wes 27.08.09, 02:37
        Bo sporo matek ma poczucie, że jako Matki Polki są święte niczym krowy na widok
        których wszyscy muszą wpadać w uwielbienie. No i używają swoje pociechy w
        wózkach jako żywe tarcze. Po co więc się rozejrzeć skoro taki święty blask od
        nich bije. Przecież w razie czego i tak na pierwsze uderzenie pójdzie tarcza.
        • mariner4 Do dotyczy wielu pieszych, nie tylko matek 27.08.09, 12:34
          Uważają, że jak mają pierwszeństwo, to są zwolnieni od troski o własne
          bezpieczeństwo. Tymczasem od pianego kierowcy, po awarie aut wszystko może ich
          spotkać. Przestrzeganie zasady ograniczonego zaufania to nie wymysł ustawodawcy
          a zdroworozsądkowe postępowanie.
          Mała satysfakcja z kary więzienia dla kierowcy (w bardzo zresztą skrajnych
          przypadkach), kiedy straci się zdrowie, lub życie.
          M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka