Dodaj do ulubionych

zeby to jasna cholera

30.11.09, 22:49

powinnam juz spac, ale mi sie nie chce, nawet "niechciec" mi sie nie chce wink
Obserwuj wątek
    • juzniewqrwionylektor szczel se lufe ;) 30.11.09, 22:51
    • donnerbalken I bezsenność ma swoje zalety. 01.12.09, 09:47
      jessi_a napisała:
      Cytat
      >
      > powinnam juz spac, ale mi sie nie chce, nawet "niechciec" mi sie nie chce wink
      >
      >

I bezsenność ma swoje zalety.

Ja oglądam ARTE

Dzisiaj mamy 1. Grudnia 2009 i obchodzimy Dzień AIDS-a.

Będzie jakaś uroczysta akademia?

W Polsce były zawsze uroczyste akademie na Dzień Górnika, na Dzień Kolejarza, na Dzień Rybaka, na Dzień Hutnika itd...

I prosty lud bardzo się cieszył, a tu nic, tylko nuda...

Pragnę w tym miejscu wspomnieć myśl przewodnią ( Leitidee ) Donnerbalkena:

Donnerbalkens daily posts undertake a wide range of pro-social initiatives.

Glossar:

to undertake sth. etw. in Angriff nehmen
      • ja.nusz Re: I bezsenność ma swoje zalety. 01.12.09, 09:56
        Myśl przewodnia to "Leitgedanke" a nie "Leitidee".

Całą resztę pozostawiam bez komentarza - nie sobie starzec popierdoli bezkarnie
        z rana.
        • lepian4 Re: I bezsenność ma swoje zalety. 01.12.09, 10:11
          Mysle, ze mozna by dzisiejsza akademie poswiecic januszkowi.
          Dzis dokonal olbrzymiego postepu. Poprawnie dokonal korekty i nie
          opierdolil przedmowcy.
          To duzy postep. Czegos tak wspanialego nie pamietam
          • zawszekacperek Re: I bezsenność ma swoje zalety. 01.12.09, 10:40
            Nie chwal dnia przed zachodem słońca.
            Przewiduję potężny wytrysk elokwencji ze strony ja.nusza w porze obiadowej.
            Przypuszczam, że admini mają zaprogramowane nożyce cenzorskie na nicka
            ja.nusz.Włączają się one automatycznie, gdy na filtr trafiają sformułowania
            :niuniek albo asiek + idź +....,
            Zresztą poproszę o o próbę.

ja.nusz wpisz w poście:zamiast "niuniek idź się powieś" - "niuniek idź się
            huśtać". Zobaczymy, czy kacperek ma rację.

smile
            Your poor kacperle
            • ja.nusz Re: I bezsenność ma swoje zalety. 01.12.09, 10:47
              Kacperek czasami ma rację - ale jak na mój gust trochę zbyt zawile fylozofuje -
              ale chyba czuje się przy tym kul - więc niech mu będzie.
              • lepian4 Re: I bezsenność ma swoje zalety. 01.12.09, 10:53
                Kacerek ma wtedy racje, gdy broni januszka.
                Kacperek nie ma racji, gdy nie broni januszka.
                Ale fajna ferajna! Moge sie z wami pobawic?
                • ja.nusz Re: I bezsenność ma swoje zalety. 01.12.09, 10:59
                  lepian4 napisał:

> Kacerek ma wtedy racje, gdy broni januszka.
                  > Kacperek nie ma racji, gdy nie broni januszka.
                  > Ale fajna ferajna! Moge sie z wami pobawic?

Pobaw się lepiej fiutem, bo myślenie nie jest raczej twoją mocną stroną.
                  • lepian4 Re: I bezsenność ma swoje zalety. 01.12.09, 11:02
                    A gnida cos takiego ma?
                • donnerbalken Re: I bezsenność ma swoje zalety. 01.12.09, 11:04
                  lepian4 napisał:

Cytat
                  > Kacerek ma wtedy racje, gdy broni januszka.
                  > Kacperek nie ma racji, gdy nie broni januszka.
                  > Ale fajna ferajna! Moge sie z wami pobawic?

Widział ktoś ostatnio Pana Mecenasa?

Jest na łonie rodziny,

albo

w Wrocławiu?
                  • lepian4 Re: I bezsenność ma swoje zalety. 01.12.09, 12:20
                    Pan mecenas studjuje teraz na Slasku poezje Jerzego Pomieniowskiego,
                    ktory mial czyste sumienie i chonor, wiec pisywal pod pseudonimami Pan
                    Dyonizy Aczkolwiek, oraz Michał Kaniowski, choc faktycznie nazywal sie
                    Jerzy Birnbaum. W 1994 roku wrocil z Azji do Polski i od jakiegos czasu
                    inspiruje i inklinuje pana mecenasa swa osobowoscia i wzrazliwoscia na
                    antysemityzm.
                    Dodatkowo adwent jest czasem wzmozonych koktajli, wiec pana mecenas
                    moze byc niedysponowany. Wprawdzie nie lubi grzanca, bo smierdzi. Ale
                    jest tyle innych trunkow!
                    • ja.nusz [...] 01.12.09, 12:31
                      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                      • lepian4 Kurcze, Jessi! Nie zdazylem nawet przeczytac 01.12.09, 12:37
                        • ja.nusz Re: Kurcze, Jessi! Nie zdazylem nawet przeczytac 01.12.09, 12:46
                          Spiesz się, bo w wątku obok zamieściłem twoję fotkę z legitymacji
                          partyjnej - zaraz wytną.

A w tym co poszło do kosza zwróciłem ci delikatnie uwagę, że
                          pomyliłeś Pomianowskiego z jakimś Pomieniewskim - typowe dla
                          prusaków.
                          • donnerbalken Re: Kurcze, Jessi! Nie zdazylem nawet przeczytac 01.12.09, 12:53
                            ja.nusz napisał:

Cytat
                            > Spiesz się, bo w wątku obok zamieściłem twoję fotkę z legitymacji
                            > partyjnej - zaraz wytną.
                            >
                            > A w tym co poszło do kosza zwróciłem ci delikatnie uwagę, że
                            > pomyliłeś Pomianowskiego z jakimś Pomieniewskim - typowe dla
                            > prusaków.

W III Rzeszy porównywano w filmach pewną etnię z pewnymi gryzoniami.

Teraz to tylko nielegalnie na you tube oglądać można.

Ale ta pewna etnia może obecnie wszystko rozpowszechniać...

Wybrany naród...
                          • lepian4 Re: Kurcze, Jessi! Nie zdazylem nawet przeczytac 01.12.09, 13:14
                            Gdybys mi nie zajebal Weltempfängera nie popelnialbym takich gaf.
                    • donnerbalken 40° C też bym nie wytrzymał... 01.12.09, 12:35
                      lepian4 napisał:

Cytat
                      > Pan mecenas studjuje teraz na Slasku poezje Jerzego Pomieniowskiego,
                      > ktory mial czyste sumienie i chonor, wiec pisywal pod pseudonimami Pan
                      > Dyonizy Aczkolwiek, oraz Michał Kaniowski, choc faktycznie nazywal sie
                      > Jerzy Birnbaum. W 1994 roku wrocil z Azji do Polski i od jakiegos czasu
                      > inspiruje i inklinuje pana mecenasa swa osobowoscia i wzrazliwoscia na
                      > antysemityzm.
                      > Dodatkowo adwent jest czasem wzmozonych koktajli, wiec pana mecenas
                      > moze byc niedysponowany. Wprawdzie nie lubi grzanca, bo smierdzi. Ale
                      > jest tyle innych trunkow!

To ten?

Aczkolwiek piszą tam, że wrócił z Włoch a nie Azji...

W Azji klimat nie ten, można by zrozumieć...

40°C też bym nie wytrzymał...
                      • lepian4 Re: 40° C też bym nie wytrzymał... 01.12.09, 13:13
                        A gdzie on nie byl? Ogolnie ciekawa postac. Jeden ciekawy wiersz o
                        zydach jeureek juz nam wkleil.
                        Mysle, ze po tych wreslauowskich medytacjach Jureek obdarzy nas ta
                        ideologiczna Dichtung. Lepian napewno popadnie w depresjie, dla pana
                        mecenasa jest to juz motywacja do dalszego dzialania.
                        Skoro mowimy o depresjach: moze ta Turczynka z silowni w obislych
                        legginsach sciagnela chuste z glowy i poprawny politycznie intelekt
                        Jureeki nie wytrzymal tylu wrazen?
            • donnerbalken Exodus 01.12.09, 11:00
              zawszekacperek napisał:

Cytat
              ja.nusz wpisz w poście:zamiast "niuniek idź się powieś" - "niuniek idź się
              huśtać". Zobaczymy, czy kacperek ma rację.

Exodus <-----< kliknij, a dowiesz się więcej

Sporadycznych gości niniejszego forum na pewno zainteresuje geneza powstania świata i obietnicy Jahve o Ziemi Obiecanej między Odrą a Renem...

Wiki podaje:
              Cytat
              Der Begriff Auszug aus Ägypten (auch Exodus) bezeichnet in der Überlieferung des Alten Testaments die Auswanderung der Israeliten aus Ägypten. Die biblischen Erzählungen, die über weite Teile den Traditionen der Wüstenwanderung und Gesetzgebung gewidmet sind, sind in den Büchern 2. bis 5. Mose enthalten. Inwiefern der biblische Bericht von dem Auszug aus Ägypten historische Gegebenheiten widerspiegelt, ist in der Forschung umstritten.
              • donnerbalken Re: Exodus 01.12.09, 11:51

Także ta Pani wykłada Pismo Święte po swojemu...
                • donnerbalken Displaced Persons 01.12.09, 12:16
                  donnerbalken napisała:

Cytat
                  >
                  > Także ta Pani wykłada Pismo Święte po swojemu...
                  >
                  >
                  >

Cytat
                  Dr. h.c. Charlotte Knobloch
                  Amtszeit seit 7. Juni 2006
                  Am 29. Oktober 1932 wurde Charlotte Knobloch in München geboren.

A dlaczego wyraża się tak niegramatycznie po niemiecku?

W innych źródłach podawano:

Displaced Persons
                  • zawszekacperek Re: Displaced Persons 01.12.09, 13:14
                    Dzięki donnerbalken za jeden z wyżej "historycznych" linków. Dowiedziałem się z
                    jednego umieszczonego tam postu wielce ciekawej rzeczy. Nu i zinterpretowałem
                    jego treść wg. Twojej metody: globalistycznie.

Otóż teraz wiem:
                    Graefin Doenhoff uszła z Ostpreussen z życiem i rozumem.
                    Unser "Graf" jecki.p mit Mistgabel und....."dzienniczek
                    praprapra(...)dziadka z 1586, ktorego piekna (aczkolwiek niecenzuralna)
                    zawartoscia zaginam nawet estonskich jezykoznawcow... ))
                    " - koniec cytatu.

Tak więc donnerbalken, Jura, lepian4, ja.nusz i zbyfauch, jakie mamy szanse w
                    pojedynkach werbalnych z takim "tuzem", powiedziałbym nawet "Qtuzowem".

Tak więc lepian4 zakonotuj sobie w swoim "brunatnym łbie" a Ty Asiek w "pustym,
                    pierdolniętym łbie" że displaced person nie jest równa displaced person.Niestety
                    są równi i "równiejsi". I musimy z tym ... pogodzić się i żyć.

smile

Your poor kacperle
                    • lepian4 Re: Displaced Persons 01.12.09, 13:18
                      Kacperku, zacytuje januszka: czasami ciebie kurwa nie rozumiem!
                      • zawszekacperek Re: Displaced Persons 01.12.09, 19:41
                        Oświecę Cię deczko Drogi Lepianie (szacun)Widzisz to jest tak: Asiek cierpi
                        permanentnie na BLASFEMIĘ. Ja czasami na KOMPULSJĘ. Jak mi Asiek zapodał linka
                        do wątku, w którym niejaki jecki.p przechwalał się, że pochodzi z
                        "czteropaństwowej rodziny" i że posiada "dzienniczek prapraprrrrdziadka z 1586"
                        którym to on jecki "zagina nawet estońskich językoznawcow" nie wytrzymałem
                        emocjonalnie i puściłem glosę o ludziach ratujących najwyższe dla nich dobra z
                        pożogi wojennej. Wiem, że odbiegłem od tematu wątku, ale to na prawdę KOMPULSJA.
                        Zresztą zaraz zakładam osobny wątek i zapraszam Ciebie do zajęcia stanowiska
                        wobec problemu , który w nim poruszę.

smile

Your poor kacperle
              • donnerbalken Stalins deutsche Elite 01.12.09, 16:51

Warto ARTE włączyć...

Stalins deutsche Elite

Mittwoch, 02. Dezember 2009 um 21.00 Uhr

Cytat
                Der Film erzählt die unglaubliche Geschichte des wohl größten Know-how-Transfers beziehungsweise -Kidnappings aller Zeiten. Schauplatz ist das von den Sowjets besetzte Ostdeutschland, Ausgangspunkt ist ein Stalin-Dekret vom 13. Mai 1946. Fünf Monate später, am 22. Oktober des Jahres 1946, soll der Befehl des Generalissimus schließlich vollstreckt werden. Ein Schicksalstag für Tausende ahnungslose deutsche Techniker und Ingenieure und deren Angehörige, die gezwungen werden, in der Sowjetunion zu arbeiten.

http://www.arte.tv/de/Die-Welt-verstehen/geschichte/Geschichte-am-Mittwoch/2068068.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka