lunatix Sama to sobie wymyslas? 05.03.10, 13:12 Czy szukasz idiotow ktorzy za ciebie zadanie domowe odrobia? Odpowiedz Link
jureek Re: Sama to sobie wymyslas? 06.03.10, 20:15 Czyż Lunatyk nie jest uroczy? A ja nie rozumiem, o co chodzi z tym zaufaneim do euro? Przecież i tak nie mam wyboru - skoro żyję w Niemczech, to zarabiam i wydaję w euro. Jura Odpowiedz Link
jessi_a Re: Sama to sobie wymyslas? 07.03.10, 08:53 ja jak zylam w Polsce, to zarabialam i wydawalam w zlotowkach, a jednak w skarpecie mialam "bardziej zaufana" walute. Odpowiedz Link
jureek Re: Sama to sobie wymyslas? 07.03.10, 09:42 jessi_a napisała: > ja jak zylam w Polsce, to zarabialam i wydawalam w zlotowkach, a jednak w > skarpecie mialam "bardziej zaufana" walute. Aha, to o to chodzi. Jak dla mnie problem teoretyczny, bo jak się ma jedną pensję i dwa domy do utrzymania, to do skarpety i tak nic nie zostaje. Gdybym jednak miał oszczędności, to trzymałbym je w takiej walucie, w jakiej planowałbym ich wydawanie. Czyli, jeśli w Polsce mam jakąś kasę, załóżmy, że na remont dachu, to trzymam ją w złotówkach, jeżeli te oszczędności planowałbym wydać w Niemczech, to trzymałbym je w euro. Jura Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Umfrage 14.03.10, 16:08 Podobnie jak Jurek, nie mam jakichś wartych wzmianki rezerw finansowych, których lokata wymagałaby jakiejś strategii. Sentymentalnie zaś nie nastraja mnie żadna waluta. Wiadomo, w czasach szczenięcych, za PRL-u, pewną legendą owiany był dolar ale to minęło. Odpowiedz Link