jessi_a Re: a co w nim jest kuriozalnego? 08.01.11, 10:27 Wszystko. Poczawszy od Michnika, a skonczywszy na "nieliberalnej demokracji", ze o wpiep...niu..... eee szkoda slow. Orban i jego rzad zostali wybrani w demokratycznych wyborach, nie przepominam sobie o czolgach na ulicach Wegier. Oberredaktor niech sie lepiej zajmnie sie cenzura na forach gazety. A co Oran wyprowadzil czolgi na ulice? Odpowiedz Link
jureek Re: a co w nim jest kuriozalnego? 08.01.11, 11:24 Rozumiem, że bardzo nie lubisz Michnika, masz prawo. Ja Michnika lubię i szanuję. Ma prawo nie podobać mi się węgierska ustawa medialna i mam prawo dać temu wyraz. Tak samo, jak każdy inny człowiek, Michnik także. Nie rozumiem o co chodzi z tym przypomnieniem, że Orban został wybrany w demokratycznych wyborach. Czy oznacza to, że nie wolno krytykować żadnego jego posunięcia? Daje mu to nieomylność? Sama demokratyczna większość uprawnia do wydawania prawa sprzecznego z prawami człowieka? Jeżeli demokratycznie wybrany rząd uchwali prawo, że wszystkich rudych będzie się wysyłać na ciężkie roboty, to będzie to OK? Jura P.S. Co innego cenzura państwowa, a co innego prawo własności. Forum jest na serwerach, które są własnością gazety. Salon24 też jest cenzurowany. Nawet Fronda też cenzuruje swoje forum. Odpowiedz Link
jessi_a Re: a co w nim jest kuriozalnego? 08.01.11, 12:13 Co to znaczy nie lubie, on nie jest po prostu z mojej bajki. www.youtube.com/watch?v=2DTQOCxMSGA&feature=player_embedded Odpowiedz Link
jureek Re: a co w nim jest kuriozalnego? 08.01.11, 12:41 jessi_a napisała: > Co to znaczy nie lubie, on nie jest po prostu z mojej bajki. Jak na kogoś z nie swojej bajki zadziwiająco często go wspominasz. Jura P.S. Ciekawe, czy wśród tych wygłupiających się przed siedzibą redakcji był też Perła. To by do niego nawet pasowało, ale on zdaje się z Zamościa jest, a nie z Lublina. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: a co w nim jest kuriozalnego? 08.01.11, 12:19 jureek napisał: > (...) Nawet Fronda też cenzuruje swoje forum. No właśnie, jest sobie Fronda. Czemu to oszołomstwo nie zadowala się swoim bagienkiem tylko rozłazi się "ewangelicznie" po innych forach? Niech się brandzlują we własnym towarzystwie. Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Censorship anywhere in Europe is censorship ... 08.01.11, 11:39 Jessia cytuje: Censorship anywhere in Europe is censorship everywhere święta prawda! Gdy na forach ZDF wprowadzili cenzurę, nikt z VIP-ów nie apelował. A jeśli, to mu zaraz gębę zamknęli... Eva Herman jest ofiarą cenzury w demokratycznych Niemcach. Przed kilku laty można tam było prawie tak dyskutować, jak na forach GW. (Z wyjątkiem świńskich wybryków Icha, które jak najbardziej należy kasować...) Po wprowadzeniu cenzury, każdy wpis był czytany i pojawiał się w internecie od kilku minut do kilku dni. W łikendach cenzorzy nie pracowali...Wpisy pojawiały się w poniedziałek... Obecnie na forach ZDF jest cmentarny spokój... PS Adolf Hitler także został wybrany w demokratycznych wyborach... Podobnie jak Orban... W 33-cim czołgów także nie było na ulicach... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Censorship anywhere in Europe is censorship . 08.01.11, 11:58 folksdojczer4kategorji napisała: > Adolf Hitler także został wybrany w demokratycznych wyborach... Taki bełkot może spłodzić wyłącznie rasowy śmierdziel pokroju asiekowego. Zapomniałeś już tępy chuju jakimi metodami twój idol doszedł do władzy? Nigdy nie słyszał o "Machterschleichung"? Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Censorship anywhere in Europe is censorship . 08.01.11, 12:04 ja.nusz napisał: > folksdojczer4kategorji napisała: > > > Adolf Hitler także został wybrany w demokratycznych wyborach... > > Taki bełkot może spłodzić wyłącznie rasowy śmierdziel pokroju asiekowego. > Zapomniałeś już tępy chuju jakimi metodami twój idol doszedł do władzy? > Nigdy nie słyszał o "Machterschleichung"? > Może ktoś wytłumaczy Januszkowi, prostymi słowy, intencję mego postu? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Censorship anywhere in Europe is censorship . 08.01.11, 12:07 To była oczawiście skrzętnie ukryta ironia leśny dziadku - cóż by innego. Odpowiedz Link
koelscher Re: Censorship anywhere in Europe is censorship . 08.01.11, 12:13 Gwoli scislosci, zacny Ja.nuszu, mowi sie raczej o "Machtergreifung", niz o Machterschleichung. Pojecie to zostalo jesli nie wymyslone, to przynajmniej wielokrotnie i notorycznie naduzyte, przede wszystkim przez tych, ktorych prawe ramiona prezyly sie w owym czasie najpiekniej w wiadomym gescie. Cytat z wiki, ktora zdajesz sie lubic: "Der Ausdruck „Machtergreifung“ suggeriert (podkr. moje), dass die NSDAP dem frei gewählten Parlament und dem Rechtsstaat die Macht gegen deren Willen und ausschließlich mit illegalen Mitteln entzogen habe. Tatsächlich jedoch hatte die NSDAP eine nicht unerhebliche Unterstützung in der Bevölkerung. k-r ja.nusz napisał: > folksdojczer4kategorji napisała: > > > Adolf Hitler także został wybrany w demokratycznych wyborach... > > Taki bełkot może spłodzić wyłącznie rasowy śmierdziel pokroju asiekowego. > Zapomniałeś już tępy chuju jakimi metodami twój idol doszedł do władzy? > Nigdy nie słyszał o "Machterschleichung"? > Odpowiedz Link
koelscher Re: Censorship anywhere in Europe is censorship . 08.01.11, 12:15 PS "Nicht unerheblich" ist hierbei weit untertrieben. k-r Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Ja Januszkowi pomogę zrozumieć znaczenie ... 09.01.11, 12:09 koelscher napisał: Gwoli scislosci, zacny Ja.nuszu, mowi sie raczej o "Machtergreifung", niz o Machterschleichung. Ja Januszkowi pomogę zrozumieć znaczenie tego słowa: Erschleichen można w Ausländeramt nielegalne zezwolenie na pobyt stały między niedouczonymi Niemcami... Odpowiedz Link