jessi_a 30.04.11, 14:20 Ciekawam jak zostana przyjeci, w jakich zawodach i firmach znajda zatrudnienie??? Mowiac szczerze nie mam pojecia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gadupa Re: Polacy jada do pracy 30.04.11, 14:54 Tobie ktos tez daje czasem prace. Jak tobie daja dlaczego nie maja innym dac. Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Polacy jada do pracy 30.04.11, 15:20 gadupa napisała: > Tobie ktos tez daje czasem prace. Jak tobie daja dlaczego nie maja innym dac. -------------------------------------------- Odpowiedz Link
jessi_a Ja nie wiem o co mu chodzi;) 30.04.11, 16:42 czy ja o dawaniu pracy zw. czasem dawaniu pracy cos pisalam. Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Polacy jada do pracy 30.04.11, 15:25 Dalsze szczegóły tu <------------------------= Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Polacy jada do pracy 30.04.11, 15:45 Gospodarka niemiecka nie może się obejść bez imigrantów. Odpowiedz Link
pyskata.1 Re: Polacy jada do pracy 30.04.11, 21:08 Polacy są nastawienie na wielkie pieniądze, wychodząc między innymi z założenia, że Niemiec nie potrafi tak doskonale wykonać swojej pracy jak Polak. Potrzebni będą do pracy na polach, w budowlance, opiece ..... czyli jak dotychczas. Tylko czy Niemcowi opłaca się zatrudnić Polaków i płacić im tą samą stawkę co Niemcom ??? Nie, w momencie gdy muszą odprowadzać składki na podatek, ubezpieczenie, itd... Polskie firmy jednoosobowe ( w większości działalność pozorowana) miały wzięcie, gdyż zleceniodawca nie wiązał się umową ze zleceniobiorcą i nie odprowadzał składek. Inną inszość stanowi zapotrzebowanie na lekarzy, informatyków czy inżynierów. Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Polacy jada do pracy 30.04.11, 21:56 pyskata.1 napisała: Inną inszość stanowi zapotrzebowanie na lekarzy, informatyków czy inżynierów. ----------------------------------------- Odpowiedz Link
pyskata.1 Re: Polacy jada do pracy 30.04.11, 22:44 "Nigdy wcześniej prasa za Odrą nie pisała o nas tak ciepło. Więcej... wyborcza.pl/1,75248,9520509,Na_Berlin__Nie__dziekuje.html#ixzz1L2cowfzQ" A gdzie tak ciepło o nas piszą? Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Polacy jada do pracy 01.05.11, 08:58 pyskata.1 napisała: > "Nigdy wcześniej prasa za Odrą nie pisała o nas tak ciepło. > A gdzie tak ciepło o nas piszą? > ---------------------------------------------------------> Den polnischen Kameradinnen und Kameraden alles nur erdenkliche Gute zum Tag der nationalen Arbeit Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Polacy jada do pracy 01.05.11, 09:20 Dzisiaj całe Polskie Forum przebywa w Rzymie. Pod przewodnictwem wzorowych katolików Januszka i Gadupy.... Nu, to dobra! Zobaczymy się po powrocie z Rzymu...Jeśli Allah tak zechce... PS Orientuje się może kto, czy Zbycho także dostał zaproszenie do Rzymu? Bo on to raczej nie katolik... Powinien tu mieć dyżur na forum... Odpowiedz Link
niki_8 "Wrota otwarte" 01.05.11, 13:15 czym ich witać? może cukrem? dawniej na granicy niemiecko-niemieckiej banany rozdawali ponoć) www.smilies.4-user.de/include/Flaggen/3D_germ.gif" border="0" alt="https://www.smilies.4-user.de/include/Flaggen/3D_germ.gif"> Odpowiedz Link
ja.nusz Re: "Wrota otwarte" 01.05.11, 15:09 niki_8 napisała: > dawniej na granicy niemiecko-niemieckiej banany rozdawali ponoć) Prawda, ale to było tylko raz - kiedy assiekowcy spierdalali z PRL-u, celnik powiedział: "a dla małpki mamy banana". Ciężkie czasy były - z kapusiowskim dyplomem w kieszeni nie było na początku tak łatwo znaleść roboty. Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: "Wrota otwarte" 01.05.11, 16:17 ja.nusz napisał: > Prawda, ale to było tylko raz - kiedy assiekowcy spierdalali z PRL-u, celnik p > owiedział: > "a dla małpki mamy banana". > Ciężkie czasy były - z kapusiowskim dyplomem w kieszeni nie było na początku tak łatwo znaleść roboty. ======================================== Rozumie ktoś, co Januszek usiłował wyrazić? Wie ktoś, co to jest Claims Conference (CC) ? Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: "Wrota otwarte" 01.05.11, 16:40 Pozytywne skutki imigracji dla ludności tubylczej w Anglii Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: "Wrota otwarte" 01.05.11, 17:00 folksdojczer4kategorji napisała: > > ======================================== > > Rozumie ktoś, co Januszek usiłował wyrazić? > > Wie ktoś, co to jest Claims Conference (CC) ? > To jest to! Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Polacy jada do pracy 01.05.11, 21:20 Na pewno w dziale opieki nad osobami starszymi. Odpowiedz Link