Dodaj do ulubionych

Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej

24.07.11, 19:51
Poglądy ma identyczne - teraz tylko czekać aż ratusz w Bremie wyleci w powietrze.
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 24.07.11, 20:10
      To on też jest takim pyjęęknym błondinem?
      • gadupa Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 24.07.11, 23:14
        O ile pamietam nawet wykrzykiwal jakim nie jest typem nordyckim. buahahahaha
    • pierwszy-donosiciel Poglądy ma identyczne... 25.07.11, 07:59
      Orientuje się może kto, dlaczego ci panowie występują na polskim forum?

Mają przecie swoje forum bez brunatnych gnid, bez faszystów, bez antysemitów, bez wrednych Niemców, bez rasistów.

Orientuje się może kto, dlaczego ci Panowie swoje forum bojkotują?

Dlaczego im się tak szalenie na forum z brunatnymi gnidami podoba?

Orientuje się może kto, dlaczego pewna Etnia z byłego Związku Radzieckiego, ale także z Polski, z lubością osiedla się między Odrą a Renem?
    • pierwszy-donosiciel Łapać złodzieja! Łapać złodzieja! 25.07.11, 08:47
      https://1.bp.blogspot.com/-nAGaPHVtH-M/TieDMYZdLiI/AAAAAAAAE9Y/3ZCwv7cskAM/s320/sheep-off-cliff.jpg

Polacy na polskich forach...

Z dnia na dzień ich mniej...
    • pierwszy-donosiciel Genrikh Yagoda Forum Diaspory Polskiej.. 25.07.11, 09:16
      Genrikh Yagoda Forum Diaspory Polskiej

Генрих Григорьевич Ягода

Miał Misję do spełnienia...

Nie tylko w Norwegii...

Ot co...
      • pierwszy-donosiciel Re: Genrikh Yagoda Forum Diaspory Polskiej.. 25.07.11, 09:27
        pierwszy-donosiciel napisała:

> Genrikh Yagoda Forum Diaspory Polskiej
        >
        > Генрих Григорьевич Ягода
        >
        > Miał Misję do spełnienia...
        >
        > Nie tylko w Norwegii...
        >
        > Ot co...
        -------------------------------------->

Także w języku polskim, dzięki Bogu...

Ci Państwo walczą zawsze po sprawiedliwej stronie...

Tak było od zarania dziejów ludzkości...

W Polsce...

W Niemczech....

Na całym Bożym świecie...
        • pierwszy-donosiciel Obecny prezydent jest niedobrym człowiekiem... 25.07.11, 10:12
          pierwszy-donosiciel napisała

Ci Państwo walczą zawsze po sprawiedliwej stronie...

Tak było od zarania dziejów ludzkości...

W Polsce...

W Niemczech....

Na całym Bożym świecie...
          ===============================

A obecnie w USA...

Obecny prezydent jest niedobrym człowiekiem...

a. Chce na gwałt wprowadzić dodatkowe podatki dla bogatych ludzi... (Leistugsträger, Leistungserbringer...)

b. Chce na gwałt uratować ustawodawstwo socjalne, które i tak wykastrowano, że nie wiadomo na co to komu potrzebne...

Ot co...
          • gadupa Znowu sie enerewujesz. Tyle wspisow 25.07.11, 10:29
            Mamy czas i poczekamy na ciebie.
            • pierwszy-donosiciel Re: Znowu sie enerewujesz. Tyle wspisow 25.07.11, 10:36
              gadupa napisała:

> Mamy czas i poczekamy na ciebie.
              ================================

Buahahahahaha!
              • gadupa Owsik wara ci lata. 25.07.11, 10:48
                buahahahahahaha
        • ja.nusz Re: Genrikh Yagoda Forum Diaspory Polskiej.. 25.07.11, 10:49
          Ten foksdojcz jest tak żałosny aż w oczy szczypie. Myśli (sic!!), że jak zaprezentuje tu kilku żydowskich bandytów, to jego burnatne gacie zrobią się śnieżnobiałe.
          Mógłbym mu podrzucić nieco obszerniejszą listę żydowskich przestępców, ale i to nie zmieni faktu, że jest i pozostanie brunatnym pachołkiem.

PS.
          Zamówił już 10 ton nawozów sztucznych?
          • pierwszy-donosiciel Re: Genrikh Yagoda Forum Diaspory Polskiej.. 25.07.11, 10:53
            ja.nusz napisał:

> PS.
            > Zamówił już 10 ton nawozów sztucznych?
            ================================

Jeszcze nie, a bo co?
          • lepian4 Re: Genrikh Yagoda Forum Diaspory Polskiej.. 26.07.11, 15:00
            Tych kilku żydowskich bandytów to tylko kropla w morzu bandyctwa syjonistycznego, które od swych ofiar domaga się odszkodowań, przeprosin... Ot, Januszek w całej swej okazałości!
    • zbyfauch Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 25.07.11, 10:00
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/sd/qf/mqca/MKA1bNT5EM9saBo5qX.jpg
      • pierwszy-donosiciel Jakaś niewidzialna siła 25.07.11, 10:22
        Witam na forum Brunatnych Gnid!

Dawno tu nie byłeś...

Jakaś niewidzialna siła Cię tu znowu przyciągnęła?
        • gadupa Nie denerwuj sie tyle. 25.07.11, 10:28
          My naprawde mamy czas. Poczekamy.
          • pierwszy-donosiciel Re: Nie denerwuj sie tyle. 25.07.11, 10:49
            gadupa napisała:

> My naprawde mamy czas. Poczekamy.
            ==================================

Fajnie jest, gdy się ma WŁASNY DOM

Gdzie indziej jest się tylko partyzantem...
    • pierwszy-donosiciel Rekomenduję z całego serca...Zaoszczędzisz 4.00 $ 25.07.11, 10:33
      Rekomenduję z całego serca fajną książkę...

Zaoszczędzisz 4.00 Dollary...

Pawka Korczagin w nowym wydaniu...

W sprawiedliwym wydaniu.. .

Prawdziwy zbawca świata...
      • gadupa Rekomenduj 25.07.11, 10:47
        Znalezli sobie yelope do pompowania goovna po forumach. buahahah. buahahahahahahahahahaha
        • pierwszy-donosiciel Re: Rekomenduj 25.07.11, 10:57
          gadupa napisała:

> Znalezli sobie yelope do pompowania goovna po forumach. buahahah. buahahahahaha
          > hahahahaha
          -------------------------------------------
    • pierwszy-donosiciel Chyba czas powiedzieć Good-by! 25.07.11, 11:52
      Taki fajny "Polski" temat, a tu żaden Polak nie uczestniczył w dyskusji...

Sami panowie z MOSSAD-u...

Chyba czas powiedzieć Good-by!

I nie mieszać się w ich "polskie" sprawy...
      • gadupa Re: Chyba czas powiedzieć Good-by! 25.07.11, 12:28
        A spierdalaj w pisssdu.
        buahahahahahahahahahahaha
        • pierwszy-donosiciel Serdecznie dziękuję za uwagę i należne skupienie.. 25.07.11, 12:41
          gadupa napisała:

> A spierdalaj w pisssdu.
          > buahahahahahahahahahahaha
          ===============================

Gadupa wciąga uroczyście Flagę z Gwiazdą Dawida...

Serdecznie dziękuję za uwagę i należne skupienie..
    • lepian4 Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 26.07.11, 15:03
      Januszku wystaw Asiekowi stosowne świadectwo. Zrobi karierę w Loży Masońskiej. ot co!
      • gadupa Jeszcze tu bredzisz oszolomie? 26.07.11, 15:42
        Paszol won do kanalu z ktorego sie wyczolgalas. heheheheheheh
      • ja.nusz Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 26.07.11, 20:03
        lepian4 napisał:

> Januszku wystaw Asiekowi stosowne świadectwo. Zrobi karierę w Loży Masońskiej.
        > ot co!

Już dawno wystawiłem mu świadectwo. Nie umiesz czytać idioto?
        Tobie też już wystawiałem - jesteście przecież ulepieni z tej samej gliny.

PS.
        Nadzieja, że ta kurwa więcej się tu nie pojawi prysnęła niestety jak bańka mydlana.
        • pierwszy-donosiciel Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 27.07.11, 08:37
          ja.nusz napisał:

> PS.
          > Nadzieja, że ta kurwa więcej się tu nie pojawi prysnęła niestety jak bańka mydlana.

=================================

1. Gaza Strip 

2. West Bank

3. Polskie Fora

4. East Coast

5. Co następne?

Ot co...
    • lepian4 Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 27.07.11, 10:49
      Januszku Milosciwy, skoro wspominasz poglady, to, pragne nadmienic, ze pominales najistotniejszy element: ofiary poczatkowo przekonane byly, ze sa to tylko naturalistyczne obrazy cierpien Palestynczykow. Dziwie sie, ze stawiasz Asieka posrod tych, ktorzy w slusznej sprawie wymordowali antysemitow!
      Dodatkowo interesuje mnie jeszcze inny aspekt: od lat straszysz nas nazistowskimi Sommerlager dla mlodziezy. a tu prosze lewacko- teczowa propaganda antysemickiej i szczesliwej przyszlosci zdaje sie byc tobie obojetna!
      • ja.nusz Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 27.07.11, 11:31
        Sprecyzuj proszę nieco tę "lewacko- teczową propagandę antysemickiej i szczęśliwej przyszłości"
        może wtedy nie będzi mi tak obojętna.
        • lepian4 Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 27.07.11, 11:47
          Sluze uprzejmie: letnie obozy dla dzieci, na ktorych glosi sie negatywne opinie o Izraelu. Oredownikami sprawieliwosci nie sa wiec przedstawiciele narodu wybranego, tylko pedzie i lewacy. Januszku, te nadbaltyckie zjazdy w Niemczech, ktorymi nas od lat straszysz, sa banalem. Dlaczego nigdy nie przestrzegles nas nigdy przed lewacko- teczowymi formami rozrywki intelektualnej?
          • ja.nusz Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 27.07.11, 12:13
            I to jest twoim zdaniem sprecyzowanie czegokolwiek? Wiem, że jesteś mistrzem kamuflażu, ale nie ze mną te numery - konkrety proszę.

PS.
            Pokaż mi brunatny wypierdku, gdzie jak kogoś straszyłem jakimiś obozami dla młodzieży.
            Mogłem najwyżej wyrazić swoją opinię o tych neonazistowskich campingach, naktóre co roku wysyłasz swoją latorośl.

• lepian4 Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 27.07.11, 14:11
              Ty lajzo komunistyczna! Skleroza cie dopadla? A moze zrozumiales wreszcie, jak patologiczna jest twa misja zbawienia swiata?

Jasne, ze twoje notoryczne wyrazanie mysli przytoczylem.
              Jestem potwornie wzruszony twa troska o mego synka. Jesli tak bardz cie intereuje jego los, to podkresle, ze nigdy go nie wysle na lewackie zjazdy inbecylow, ktorzy strzelania do ludzi nie odrozniaja od scenek teatralnych wlasnych lewacko-teczowych patologow.
              • gadupa Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 27.07.11, 15:00
                Twa misja jest brazowa moj owsiku.
                Pokrzycz jeszcze po forumach swoje chore parole, zobaczymy co kiedys zrobisz. hehe
              • ja.nusz Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 27.07.11, 15:25
                Przestałeś bełkotać mieszanką polsko-niemiecką a i tak nic się nie zmieniło - debilizm na debilizmie.
                Wychowanie twojego syna to wyłącznie twoja prywatna sprawa - chcesz go wychować na brunatną kurwę, to nikt ci tego nie może zabronić - żyjesz w państwie prawa. Nie wmawiaj mi więc proszę jakiejś tam troski o gnidę juniora.
                Tłumaczyłem ci już niejednokrotnie, że ja nie mam do czynienia ani z lewactwem ani z twoimi brunatnymi towarzyszami. I nie mam jakiejkolwiek misji do spełnienia -ot po prostu takie wypierdki jak ty assiekowiec działają mi na nerwy.
                Teraz możesz się dalej wzruszać.
                • lepian4 Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 27.07.11, 19:43
                  Po tej zenujacej wpadce na norweskiej wyspie wypierasz sie swych ideologicznych ziomali? Coz, prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie!
                  Dales dupy, jak cala ta lewacko-teczowa banda, ktora spogladajac na swego zabojce myslala, ze jest na przedstawieniu teatru ulicznego lewacko-teczowej propagandy! Jestes komunistyczna lajza i tej plamy juz nigdy nie wybielisz. Pora sie z tym pogodzic, towarzyszu.
                  • gadupa Lepianka czy ty tak z glodu bredzisz? 27.07.11, 19:53
                    buahahahahahahahahaha

• ja.nusz Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 27.07.11, 20:34
                    Zastanawia mnie dlaczego z uporem maniaka podkreślasz tu od lat jaką brunatną kurwą jesteś.
                    Jesteś chyba jedynym idiotą na tym globie, który z norweskiej socjaldemokracji próbuje zrobić lewacką bojówkę. Wiem, że dla ciebie wszystko, co jest na lewo od brunatnego gówna to lewaccy terroryści, ale chyba poza assiekowcem nikt w tej sprawie nie stanie po twojej stronie.
                    Brnij sobie dalej w tym brunatnym łajnie - w końcu to twoje zasrane życie na prawym marginesie społeczeństwa.

PS.
                    Brunatne maciory nakarmione?
                    • gadupa Brunatna sraczka? 27.07.11, 20:44
                      Wyczuwam marysie and ko. heheheheheheheheheheh
                    • lepian4 Re: Anders Breivik Forum Diaspory Polskiej 27.07.11, 20:53
                      Nic dodac, nic ujac. Bydle komunistyczne u szczytu glupoty
                      • ja.nusz Re: Brunatny amok lepianowy 27.07.11, 21:00
                        Wytłumacz proszę, co w tym co napisałem jest komunistycznego - gadupa też chciałby zrozumieć. Wydaje mi się, że od jakiegoś czasu macie się ku sobie. Uważaj tylko, bo w twoich kręgach jest to źle odbierane - mogą ci kazać oddać mundurek i sznury, na które tak długo pracowałeś.
                        • lepian4 Re: Brunatny amok lepianowy 27.07.11, 21:13
                          Towarzyszu, nie wyglupiajcie sie, latwiej byloby mi udowodnic, ze ziemia jest kwadratowa, niz to ze ty nie jestes zasranym komuchem! Nie martw sie, te propagandowe teatrzyki lewactwa w Norwegii nie powinny ciebie tak poglebiac w depresje. Dzialali w slusznej sprawie, podobnie jak ty i nasza koszerna dupa.
                          • gadupa Ze sie tak zapytam lepianeczko 27.07.11, 22:20
                            W ktora strone masz przedzialek kochanie?
                            buahahahahahahahaha
                            • lepian4 Re: Ze sie tak zapytam lepianeczko 28.07.11, 06:14
                              Przycielas wasa dupo? buahahahahahahahaha
      • pierwszy-donosiciel Sicherheitsaufbewahrung dla Thilo Sarrazina... 27.07.11, 11:42
        Orientuje się może kto, czy przeszukano już posiadłości Pana Thilo Sarrazina?

Nasza społeczność turecka się go boi...

Domagam się Sicherheitsaufbewahrung dla Thilo Sarrazina...

Ot co...
        • gadupa Dla ciebie byloby lepiej 27.07.11, 12:19
          Kaftan.
          heheheheheh
          • pierwszy-donosiciel Re: Dla ciebie byloby lepiej 27.07.11, 12:22
            gadupa napisała:

> Kaftan.
            > heheheheheh
            ---------------------------------------
            • gadupa My mamy czas. 27.07.11, 13:08
              hehe
              • pierwszy-donosiciel Żądam jego natychmiastowego aresztowania! 27.07.11, 13:50
                https://www.diefreiheit.org/wp-content/uploads/wilders-banner.png

Żądam jego natychmiastowego aresztowania!
                • pierwszy-donosiciel Re: Żądam jego natychmiastowego aresztowania! 28.07.11, 08:32
                  Winien jest ulubieniec Marysi!

Ot co...

A w pewnej mierze także Marysia osobiście... Przyklaskiwała niewłaściwej osobie...
                  • pierwszy-donosiciel ze względów bezpieczeństwa publicznego... 28.07.11, 08:45
                    Ja uważam, że ze względów bezpieczeństwa publicznego należałoby Marysię, Brodera i Sarrazina internować...

Geistige Brandstifter!

Ot co...
                    • ja.nusz Re: ze względów bezpieczeństwa publicznego... 28.07.11, 09:06

> Ja uważam, że ze względó
                      > w bezpieczeństwa publicznego należałoby Marysię, Brodera i Sarrazina internować
                      > ...
                      >
                      > Geistige Brandstifter!
                      >
                      > Ot co...
                      >

Z tego co ten niedorozwinięty starzec napisał, wynika jedynie, że przeczytał najwyżej 2 linijki zalinkowanego wywiadu.
                      • pierwszy-donosiciel swą ślubną pozostawiłeś władzom PRL na zastaw... 28.07.11, 09:47
                        ja.nusz napisał:

>
                        > Z tego co ten niedorozwinięty starzec napisał, wynika jedynie, że przeczytał na
                        > jwyżej 2 linijki zalinkowanego wywiadu.
                        ======================================

To streść nam proszę o co tam dokładnie się rozchodziło...

Ty jesteś tak niezwykle inteligentny...

Wystrychnąłeś władze PRL-u na dudka. gdy Ci jako kawalera odmówili paszportu turystycznego do Niemieckiej Republiki Rewizjonistycznej.

W mgnieniu oka znalazłeś na pobliskiej kaszubskiej wiosce odpowiednią kaszubską dziewczynę, którą niezwłocznie poślubiłeś przed katolickim ołtarzem i przed świeckim Urzędem Stanu Cywilnego.

I swą ślubną pozostawiłeś władzom PRL na zastaw i pojechałeś z kolegą na Saksy skąd nigdy nie miałeś zamiaru wracać.

Bo Twój tata Ci ciągle opowiadał jak to fajnie było na robotach u niemieckiego bauera...

Ot co...
                        • ja.nusz Re: swą ślubną pozostawiłeś władzom PRL na zastaw 28.07.11, 10:50
                          Ca tu streszczać matołku? Każdy umie czytać, ale nie każdy chce - tak jak ty - tobie wystarczy nagłówek i już wszystko "wiesz". Jesteś zapyziałem ksenofobem, pomimo, że sameś obcy w kraju, w którym żyjesz. Od lat pytasz tu wszystkich razem i każdego z osobna, dlaczego osiedlili się w Niemczech, a sam jeszcze nie raczyłeś się wypowiedzieć. Sądzę, że wszystkich zainteresowałoby, dlaczego osiadłeś w obcym kraju, na który od rana do wieczora narzekasz.
                          A na co ty właściwie nie narzekasz stary zgorzkniały capie?

PS.
                          To, że wyzywam cię często od starych chujów, nie oznacza bynajmniej, że mam generalnie coś przeciwko osobnikom w sędziwym wieku. Mam sporą ilość znajomych, którzy są znacznie starsi niż ty - różnią się od ciebie jednak tym, że są normalni - ty masz zwykłego ksenofobicznego pierdolca.
                          • pierwszy-donosiciel Re: swą ślubną pozostawiłeś władzom PRL na zastaw 28.07.11, 11:07
                            ja.nusz napisał:
                            Sądzę, że wszystkich zainteresowałoby, dlaczego osiadłeś w obcym kraju, na który od rana do wieczora narzekasz.
                            ===================================

Ja tu tylko tymczasowo, przejazdem.

Czekam tylko na wizę do Jeruzalajem...

Prawdopodobnie jutro, pojutrze ją dostanę...

Ot co...

Sprostowanie:

Narzekają: H. Broder, Sarrazin i Marysia...

Die Dreierbande!
                            • ja.nusz Re: swą ślubną pozostawiłeś władzom PRL na zastaw 28.07.11, 11:13
                              Masz rację leśny dziadku, Broder narzeka....na takich sukinsynów jak ty.
                              • pierwszy-donosiciel Re: swą ślubną pozostawiłeś władzom PRL na zastaw 28.07.11, 11:21
                                ja.nusz napisał:

> Masz rację leśny dziadku, Broder narzeka....na takich sukinsynów jak ty.
                                ============================

Dlaczego tak niemrawo?

Jaja Ci na wyschły?

Albo co?
                                • ja.nusz Re: assiekowiec masochista? 28.07.11, 12:16
                                  Gadupa jest jaki jest, ale niedawno trafił w dziesiątkę z pytaniem: dlaczego starcze męczysz się na forum, na któyrm ze wszyskich kierunków leje się na ciebie łajno. Lepian cię wprawdzie czasami pociesza, ale to tylko dlatego, że nosi podobnie brunatne portki.
                                  No i jeszcze bardzo ważne pytanie - dlaczego męczysz się w kraju pełnym Arabów, Zydów, Polaków i innych nieniemców - w kraju, wktórym Niemcy nie mają już nic do powiedzenia?
                                  Permanentnie namawiasz malkontentów do opuszczenia Niemiec, a sam smrodzisz tu nadal, pomimo, że jest ci tu źle.
                                  • pierwszy-donosiciel Gadupa, jego jednojaczny brat, ojciec Lunatyk może 28.07.11, 12:39
                                    ja.nusz napisał:
                                    Permanentnie namawiasz malkontentów do opuszczenia Niemiec, a sam smrodzisz tu nadal, pomimo, że jest ci tu źle.

Już zamówiłem bilety do Jeruzalajem!

A prowokacje to próbuj z kimś na Twoim poziomie intelektualnym...

Gadupa, jego jednojaczny brat, ojciec Lunatyk może?
                                  • lepian4 Re: assiekowiec masochista? 28.07.11, 19:54
                                    Wielki smutek mnie ogarnal. Okazuje sie przecie, ze oprocz januszka, Obsranca Wysmienitego, jest tylko masa na poziomie guru i jego asystentki dupy. Wyjetek, Asiek, potwierdza tylko regule.
    • pierwszy-donosiciel Broder wciągnął ogon. 28.07.11, 17:30
      Broder wciągnął ogon.

Uzgodniona poprzednio rozmowa w Deutschlandfunk nie doszła do skutku...

Ot co...
      • jureek Re: Broder wciągnął ogon. 28.07.11, 20:51

> Uzgodniona poprzednio rozmowa w Deutschlandfunk nie doszła do skutku...

No właśnie. Coś około 13:20 usłyszałem tylko tyle, że zapowiedzianego Brodera nie będzie. Nie dosłyszałem, bo akurat gotowaniem obiadu byłem zajęty, co prowadząca powiedziała wcześniej. Padała jakieś wyjaśnienie, dlaczego Brodera nie będzie?
        Jura
        • pierwszy-donosiciel Re: Broder wciągnął ogon. 28.07.11, 21:04
          jureek napisał:

> pierwszy-donosiciel napisała:
          >
          > > Uzgodniona poprzednio rozmowa w Deutschlandfunk nie doszła do skutku...
          >
          > No właśnie. Coś około 13:20 usłyszałem tylko tyle, że zapowiedzianego Brodera n
          > ie będzie. Nie dosłyszałem, bo akurat gotowaniem obiadu byłem zajęty, co prowad
          > ząca powiedziała wcześniej. Padała jakieś wyjaśnienie, dlaczego Brodera nie będ
          > zie?
          > Jura

========================

Słuchaliśmy tej samej audycji. Niestety ani słowa!
          • pierwszy-donosiciel Re: Broder wciągnął ogon. 28.07.11, 21:30
            Odkryłem fajne intelektualne pismo!

Lepsze od DER SPIEGEL !

Pisane przez tureckich intelektualistów!

"denkt sich der Fäkalsprachen-Spezialist aus Polen "

Nu, to mu się oberwało od tureckich intelektualistów!

Odmawiają mu prawa bycia Niemcem! Jakiś >>Folksdojczer<< najwyraźniej... Tylko tego słowa Turki jeszcze zapewne nie znają...

Ale słowo "aus Polen" używają w negatywnym znaczeniu...

Ot co...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka