Dodaj do ulubionych

Lepian do tablicy!

07.06.13, 09:04
Lepian!

Wytłumacz się ze stosunków panujących w Twoim mieście!

(Źródło Deutschlandfunk z 07.06.13)

Do Köln przybyły tanie siły robocze z Bułgarii. Niemce potrzebują konkurencyjną siłę roboczą. Aby móc konkurować na rynkach światowych.

Ale władze miejskie Twego miasta zapomniały wystawić odpowiednie polowe Toalety.
Konkurencyjnie siły robocze z Bułgari załatwiają swe potrzeby fizjologiczne w piaskownicach dla małych dzieci miejscowych Turków. Ludność autochtoniczną już dawno przepędzono z Köln Ehrenfeld.

Tanie siły robocze z południowej części naszej wspólnej zjednoczonej Europy zbierają się w Ehrenfeld celem zaofiarowania swej siły roboczej nielegalnym pracodawcom.

Bardzo wczesnym porankiem się tam zbierają i nawzajem bardzo głośno komunikują między sobą.

I jeszcze jedno pytanie na koniec: Na kogo głosujesz jesienią roku 2013?
Pytam z ciekawości...

Mała sugestia: A może tę partię, które chce zlikwidować EURO?
Ja Cię do niczego nie zmuszam. Zrobisz z moją sugestią, co uważasz za stosowne...

Ot, co...
Obserwuj wątek
    • chief-denunciator Re: Lepian do tablicy! 07.06.13, 09:19
      Ja zapomniał zapodać godziny emisji..

A więc Deutschlandfunk 07.06.13 godzina 7:50
      A teraz w linku inna technika...
      Dobrze, że mamy internet...

Ot, co...
    • chief-denunciator Re: Lepian do tablicy! 07.06.13, 09:49
      Ja zapomniał zapodać, że ja nie przedwczorajszy.

Ja jestem bardzo otwarty w stosunku do przybyszów z innych krajów.

I tak miałem już w wczesnych latach 70-tych zaszczyt przyjaźnić się z młodym, bardzo przystojnym, bardzo wysportowanym, bardzo dobrym tenisistą z Bułgarii.

Było to sesji poznawania warunków życia u Niemców. Zorganizowane poprzez tamtejszy rząd niemiecki. (CDU/CSU)
      Mój bułgarski przyjaciel dołączył się do nas, późno wypędzonych. Przedtem żył ze swoją niemiecką przyjaciółką. Udzielał jej lekcje gry w tenisa. A ona udostępniała mu swego Merca z suwanym dachem...

I otóż ten mój bułgarski przyjaciel już mi wtedy opowiadał, jakie są nastroje wśród Gastarbeiterów w Niemczech.

Gastarbeiterzy są bardzo niezadowoleni ich traktowaniem przez wrednych Helmutów.
      I jeśli to się nie zmieni, gastarbeiterzy solidarnie opuszczą Niemce.

Bardzo mnie ta wiadomość wtedy zmartwiła...

Czym byłyby Niemce bez gastarbeiterów..

Ale Helmuty mają wielkie szczęście...

Gastarbeiterzy swej groźby jeszcze nie spełnili.

Tylko boję się o Ojca Lunatyka.

Co poczną Niemce, gdy Ojciec Lunatyk wyemigruje do Białorusi?

Ot, co...
    • gadupa Re: Lepian do tablicy! 07.06.13, 10:18
      No prosze jak sie nazistowskie polskie mohestwo denerwuje na konkurecje z Bulgarii. hehe
      Znowu nici, i nic nie bedzie dla ciebie, nawet sie nie zesrasz do piaskownicy. buahahahahahaha
      • lepian4 Re: Lepian do tablicy! 07.06.13, 11:41
        Dupcio kochana, zapomnialas dodac, ze ta cygynska brac z Bulgarii zalicza sie zazwyczaj do zagorzalych moherow. Swiat jest bardziej skomplikowany, niz tobie sie wydaje. Cyganska Hartz-IV-Fachkraft wysmienicie zasymilowala sie z naszymi tureckimi przyjaciolmi. Tez preferuja jezyk migowy. W celu wlasciwewego zaakcentowania informacji piastkuja swych rozmowcow po twarzy. Turcy to wysmienicie rozumieja. Ba z podziwem, niekiedy z zazdroscia przygladaja sie nozom nowych sasiadow. Jedynie Niemcy tego nie rozumieja.

Z tym sraniem to jest tez lekka przesada. Cyganie tulomsza sie w Sozialwohnungach z jednym kibelkiem, a wy robicie taka tragedie, ze wysraja sie na swiezym powietrzu. W sumie to chyba dobrze, ze tak czynia. Powoluje sie oczywiscie na naukowe spostrzezena naszego wybyitnego kaprologa, januszka. Dziwie sie, ze jeszce nie przyjechal w celach sluzbowych w nasze strony i nie bada tej nowej etnii kulturotorczej pod wzgledem kaprologicznych dogmatow Antify. Przeciez jeszcze ich nikt nie zakwalifikowal wedluga koloru, intesywnosci zapachu i konsystenci wlasnego gowna. Wstyd bedzie, gdy sie okaze, ze to sa brunatne gnidy!

Mnie martwi jedynie fakt, ze wiekszosc z nich porusza sie o kluach. Najzabawniej jest na dworcach. Jak oni, pomimo kul, popierdzielaja za odjezdzajacymi pociagami!!!! Toz to jest prawdziwa paraolimpiada!
        • gadupa Re: Lepian do tablicy! 07.06.13, 15:04
          Lepianko fanklopowa.

Nie stekaj tyle bo spodenki pobabrzesz. hehe

Nawet nie przeczytalem pod zdania z tych twoich wypocin. hehe Domyslisz sie moze dlaczego, czy mam ci mlotku wytlumaczyc jak krowie na srodku drogi? hehe Ty mi nie wygladasz na za bardzo inteligentnego. Inaczej bys sie tyle nie produkowal. hehe

Mozesz sobie dalej pisac. buahahahahahahahahahahah
          • lepian4 Re: Lepian do tablicy! 07.06.13, 15:23
            Dziekuje ci dupo kochana za pozwolenie na dalsze pisanie.

Idac twym naukowym tropem stwierdzam, ze inteligencja tez nie grzeszysz: " Inaczej bys sie tyle nie produkowala. hehe"

• gadupa Re: Lepian do tablicy! 07.06.13, 17:11
              Ty lepianeczko gdybys byla inteligentna nie dygala bys na chlebodawce.
              Gen ci jednak nie pozwala opusci tego 8 godzinnego niewolnictwa. buahahahahahahahahahah
              • lepian4 Re: Lepian do tablicy! 08.06.13, 13:14
                Dupo kochana, twa troska o moja prace jest dla mnie zadoscuczynieniem. Dziekuje ci serdecznie. Musisz jednak wiedziec, ze nie mam zydowskich korzeni, wiec nie opierdalam sie, tak jak ty, za odszkodowania za dziadka.
                • chief-denunciator Re: Lepian do tablicy! 08.06.13, 14:58
                  lepian4 napisał:

> Dupo kochana, twa troska o moja prace jest dla mnie zadoscuczynieniem. Dziekuje
                  > ci serdecznie. Musisz jednak wiedziec, ze nie mam zydowskich korzeni, wiec nie
                  > opierdalam sie, tak jak ty, za odszkodowania za dziadka.
                  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Masz na myśli te parę groszy?

Ot, co...
                  • gadupa Re: Lepian do tablicy! 08.06.13, 17:18
                    buehaha Lepianka ty paranoiczne scierwo.

Zyda nie lubisz jak twoj dziadek na wiezyczne obozu. buahjahahahahahah

Ty sie lepiej dowiedz czy babcie czerwonoarmisci nie posuwali jak sie front cofal i moze twoj stammbaum tez sfalszowano, bo u was to chyba norma. buahahahahahahahah
                  • lepian4 Re: Lepian do tablicy! 09.06.13, 19:58
                    To nowe merce sa warte tylko pare groszy? Ale sie porabalo!
    • jureek Re: Lepian do tablicy! 07.06.13, 14:55
      chief-denunciator napisała:

> Lepian!
      >
      > Wytłumacz się ze stosunków panujących w Twoim mieście!

> (Źródło Deutschlandfunk z 07.06.13)

Będziesz słuchać dzisiaj audycji o 20:10?
      Jura
      • chief-denunciator Re: Lepian do tablicy! 07.06.13, 15:43
        jureek napisał:
        >
        > Będziesz słuchać dzisiaj audycji o 20:10?
        > Jura
        ===================================

A co to takiego ekstraordynaryjnego ?

Przecie Ehrenmordów w Niemczech pełno, codziennie.

To taka ich cultural identity...

Powiedział bym chętnie nieco więcej, ale trza być ostrożnym...

Nie wiadomo kto tu naszą dyskusję podsłuchuje...

Ot, co...
      • vampirr Re: Lepian do tablicy! 08.06.13, 14:55
        Not Found

The requested URL /file/dradio/2013/06/07/dlf_20130607_0750_a56> 90427.mp3 was not found on this server.

Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at dradio-origin.gl-systemhaus.de Port 80
        • chief-denunciator Re: Lepian do tablicy! 08.06.13, 15:39
          vampirr napisał:

> Not Found
          >
          > The requested URL /file/dradio/2013/06/07/dlf_20130607_0750_a56> 90427.mp3
          > was not found on this server.
          >
          > Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at dradio-origin.gl-systemhaus.de Port 80
          ====================================================

Wiem. Na Uniwersytecie im. Nicolausa Copernicusa w Thorn tego nie pokazywali...

Ot, co...
          • vampirr Re: Lepian do tablicy! 08.06.13, 16:55
            Widziales, ciulu, kiedy jakis univerek / akademie od srodka?
            Byles choc sprzataczem na patologii w Charité?

vpr
            • gadupa Re: Lepian do tablicy! 08.06.13, 17:19
              Od srodka to mu robia czesto lustracje. hehe
            • 19alien63 Re: Lepian do tablicy! 08.06.13, 23:23
              O ile sie nie myle, to pisanie na forum jest dobrowolne.
              Ty vampirr, jestes rownoczesnie gosciem na tymze.
              Uzywajac epitetow pod kierunkiem "gospodarza" potwierdzasz jaka miernota i osoba o braku oglady sam jestes.
              Pzdr.

vampirr napisał:

> Widziales, ciulu, kiedy jakis univerek / akademie od srodka?
              > Byles choc sprzataczem na patologii w Charité?
              >
              > vpr
              • jureek Re: Lepian do tablicy! 08.06.13, 23:35
                19alien63 napisał:

> Uzywajac epitetow pod kierunkiem "gospodarza"

O kurde, to Asiek jest tu gospodarzem? Myślałem, że gospodynią tego forum jest Jessi.
                Jura
                • zawszekacperek Re: Lepian do tablicy! 09.06.13, 08:25
                  Nu, to wytłumaczę Tobie Jura stan prawny tego forum. Jessia jest faktycznym właścicielem Diaspory. Asiek wziął Diasporę w pacht. Nu, a teraz poprzez tzw. zasiedzenie postrzegany jest przez ogół tułaczy jako "gospodarz". smile Osobiście lubię Asieka. smile Jajcarz z niego przedni. smile
                  Co, ciekawe- Asiek w zasadzie nie wypowiada się w tematyce religijnej. Mnie to zastanawia.
                  Może tym spostrzeżeniem sprowokuję go do enuncjacji na ten temat.smile

Kacperek
                  • chief-denunciator Kanon religijny Asieka... 09.06.13, 12:24
                    zawszekacperek napisał:
                    Co, ciekawe- Asiek w zasadzie nie wypowiada się w tematyce religijnej. Mnie to zastanawia.
                    Może tym spostrzeżeniem sprowokuję go do enuncjacji na ten temat.
                    ======================================

Jak to nie? A co ja tu mało razy ogłaszałem, że "przerywanie" ciąży to najgorsze morderstwo? Tolerowane przez prawo!

A co ja tu mało razy wskazywałem, że idea trzech "wielkich religii monoteistycznych" jest pozbawiona logiki?

Każdy lud miał swe własne mitologie, i jedna z nich, judaizm przeżył tysiące lat, stwarzając podwaliny dla niezliczonej ilości innych sekt, zawzięcie się zwalczających.

I dobrotliwy Pan Bóg przygląda się tym walkom i cieszy się ze swego dzieła?
                    Taka gra w szachy, w której dobrotliwy Pan Bóg gra sam przeciw sobie! ?

Pan Bóg stwarza człowieka i po chwili się namyśla i zsyła na swe dzieło nieuleczalne choróbstwa?

Jakie to strasznie logiczne!

I jak to ludziska po wyższych studiach logicznych wszystko połykają!

Nie byłoby logiczniej przyjęć, że istnieją dwie konkurujące ze sobą Siły?

Lub nawet więcej?

I moją Biblią jest Fizyka, nawet nie ta wyższa. Wystarczy już ta podstawowa ze szkoły podstawowej.

Od ateistów różni mnie przekonanie, że nie chodzi tu o "samoorganizację materii" jak oni uważają. Jeśli "samo" to znaczy "boskie".
                    I tu trza by rozpocząć rozważania.
                    Już sam nasz układ słoneczny z Ziemią i jej życiem wyklucza coś w rodzaju "Samoorganizacji" materii.

Wrzucając do dużej puszki kilkaset liter i potrząsając tą puszką kilkaset lat, nigdy nie otrzymamy z tej puszki jakiegoś wielkiego dzieła literackiego powstałego poprzez "samoorganizację" lub "przypadek"...

Po za tym mój Pan Bóg posiada zmysł dowcipu i kilka innych...
                    Niestety we wszechświecie istnieją siły contra i dlatego jest tak jak jest....

Ot, co..
                    • zawszekacperek Re: Kanon religijny Asieka... 09.06.13, 12:52
                      Nu, piękne credo. Brawo Chief! smile
                      Nu, ale powiedz mi Kochanieńki (żebyś Ty wiedział, jak Kacperek lubi Ciebie hołubić smile), czy aby Ty nie popełniasz blasfemii? smile
                      Czy Ty, aby nie chcesz zdenerwować tym swoim credo bliźnich, którzy Tobie życzą jak najlepiej, tj. gadupy, Ojca Lunatyka, vampirra, jureeki no i Januszka? Nie wspomnę o Matce Założycielce Forum Oliwnego. smile

Kacperek
                      P.S.
                      Fizyka to piękna nauka, ale kurwa... trudna.
                      • chief-denunciator Re: Kanon religijny Asieka... 09.06.13, 13:03
                        zawszekacperek napisał: czy aby Ty nie popełniasz blasfemii?

W Arabii Saudyjskiej i Londynie obcinają takim jak ja łepetynę...

Za politycznie nie poprawne myślenie...

Ot, co...
                        • chief-denunciator became the latest victim of xenophobic violence .. 09.06.13, 13:54
                          Dlaczego Pan Bóg nie jest wstanie rozwiązać tego problemu?

Ot, co...
                    • maria421 Re: Kanon religijny Asieka... 09.06.13, 14:16
                      chief-denunciator napisała:

> Od ateistów różni mnie przekonanie, że nie chodzi tu o "samoorganizację materii
                      > " jak oni uważają. Jeśli "samo" to znaczy "boskie".
                      > I tu trza by rozpocząć rozważania.
                      > Już sam nasz układ słoneczny z Ziemią i jej życiem wyklucza coś w rodzaju "Samo
                      > organizacji" materii.
                      >
                      > Wrzucając do dużej puszki kilkaset liter i potrząsając tą puszką kilkaset lat,
                      > nigdy nie otrzymamy z tej puszki jakiegoś wielkiego dzieła literackiego powstał
                      > ego poprzez "samoorganizację" lub "przypadek"...

Zaimponowales mi, Chief.
                      • chief-denunciator Re: Kanon religijny Asieka... 09.06.13, 16:39
                        maria421 napisała:
                        Zaimponowales mi, Chief.

=============================

Nu dobra, serdecznie dziękuję!

Ale tych operetkowych przebierańców z tych trzech wielkich religii monoteistycznych i tak nie pokochałem... Tym bardziej ich legendy...

Ot, co...

PS

Ciekaw bym był niezmiernie jakby ta Francuska Kochanica na ten mój kanon religijny zareagowała....

Może by się zadeklarowała jako moja pierwsza apostołka?
                    • lepian4 Re: Kanon religijny Asieka... 09.06.13, 20:02
                      Asieku, pragne cie poinformowac, ze zainteresowanie "Fizyka" jest szalenie niebezpieczne. W moim Stammbuchu jest napisane, ze dziadek byl fizykiem. Z relacji jego kolegow wiem, ze byl nawet wybitnym fizykiem. Dzis wyczytalem tu jednek, ze bujal sie na wiezy w obozie, w ktorym wieziono dziadka dupy ga. Jaki ten swiat jest maly!!!
                      • chief-denunciator Re: Kanon religijny Asieka... 09.06.13, 21:21
                        lepian4 napisał:

> Asieku, pragne cie poinformowac, ze zainteresowanie "Fizyka" jest szalenie nieb
                        > ezpieczne. W moim Stammbuchu jest napisane, ze dziadek byl fizykiem. Z relacji
                        > jego kolegow wiem, ze byl nawet wybitnym fizykiem. Dzis wyczytalem tu jednek, z
                        > e bujal sie na wiezy w obozie, w ktorym wieziono dziadka dupy ga. Jaki ten swia
                        > t jest maly!!!
                        ========================================

Lepianie!

Insynuujesz niniejszym, że Zweistein był Twoim dziadkiem?

https://tinyurl.com/q9w44yk

Puknij Ty się w Twą pustą łepetynę!

Ot, co...

PS

Zweistein się w grobie przekręci, gdy to przeczyta:

The following URL:
                        has a length of 11155 characters and resulted in the following TinyURL which has a length of 26 characters: tinyurl.com/q9w44yk (Najlepsze wyniki Mozila Firefox)

( Chodzi o link do fotki tego pana...)
                        • lepian4 Re: Kanon religijny Asieka... 10.06.13, 09:17

Moj dziadek nie byl zydem, wiec nie byl zadnym Steinem.
                          Moze gdyby tak nie uganial sie za babami, to udalo by mu sie wczesniej ukonczyc V2. No, ale z dzisiejszej perspektywy jest to wiezyczka obozowa. Nawet nie bede ciebie wtajemniczac, jak Ruskie i Amerykance bily sie, by go z tej wiezyczki sciagnac. Jeszcze mnie gadupa z januszkiem posla do Norymbergii!!
                          • chief-denunciator Re: Kanon religijny Asieka... 10.06.13, 09:33
                            lepian4 napisał:

>
                            > Moj dziadek nie byl zydem, wiec nie byl zadnym Steinem.
                            > Moze gdyby tak nie uganial sie za babami, to udalo by mu sie wczesniej ukonczyc
                            > V2. No, ale z dzisiejszej perspektywy jest to wiezyczka obozowa. Nawet nie bed
                            > e ciebie wtajemniczac, jak Ruskie i Amerykance bily sie, by go z tej wiezyczki
                            > sciagnac. Jeszcze mnie gadupa z januszkiem posla do Norymbergii!!
                            ---------------------------------------
                            • chief-denunciator Re: Kanon religijny Asieka... 10.06.13, 09:41
                              lepian4 napisał:
                              Nawet nie bede ciebie wtajemniczac, jak Ruskie i Amerykance bily sie, by go z tej wiezyczki
                              > sciagnac.
                              =================================

Nu, nareszcie ja zrozumiał, dlaczego miał w 45. prawą rękę w gipsie...

Ot, co...
                            • lepian4 Re: Kanon religijny Asieka... 10.06.13, 10:37
                              Asieku, kazdy twoj nick pochodzi z innego miasta?

Ponoc jestes ze Szczecina
                      • chief-denunciator Fizyka 13.06.13, 16:05
                        lepian4 napisał:

> Asieku, pragne cie poinformowac, ze zainteresowanie "Fizyka" jest szalenie nieb
                        > ezpieczne.

========================================

Habe mal auf dem Buchflohmarkt den Grimsehl-Tomaschek gekauft.

Lehrbuch der Physik Band 1 Auflage 1944

Als ich zuhause darin blätterte, sah ich, dass der Benutzer nach 1945 eine menge Seiten herausgeschnitten hat. Einige mit Papier zugeklebt. (Erfolgreiche Hirnwäsche)

Heute habe ich im internet eine englische Übersetzung dieses Werkes aus dem Jahre 1947 gefunden.

Auch in polnischen Physikbüchern fand ich Illustrationen aus dem deutschen Original...

Ot, co...
                  • chief-denunciator Jajcarz z niego przedni. .. 09.06.13, 12:55

zawszekacperek napisał:

Jajcarz z niego przedni.

Ot, co...

Oglądanie powyższego linku odbywa się na własną odpowiedzialność!
                    Żadna Kasa Chorych nie refunduje kosztów operacji postrzępionej przepony!
              • chief-denunciator Re: Lepian do tablicy! 09.06.13, 12:34
                19alien63 napisał:

> O ile sie nie myle, to pisanie na forum jest dobrowolne.
                > Ty vampirr, jestes rownoczesnie gosciem na tymze.
                > Uzywajac epitetow pod kierunkiem "gospodarza" potwierdzasz jaka miernota i osoba o braku oglady sam jestes.
                > Pzdr.
                >
                > vampirr napisał:
                >
                > > Widziales, ciulu, kiedy jakis univerek / akademie od srodka?
                > > Byles choc sprzataczem na patologii w Charité?
                > >
                > > vpr
                =======================================
                Dzięki!

Nasz Pan Baron ma od stuleci taki arystokratyczny gen obchodzenia się z pospólstwem.
                Rodzinne, nic na to nie poradzisz...

Widziales, ciulu, kiedy jakis univerek / akademie od srodka?

Tu nie rozumiem o co mu chodzi?

Że on tam był? A ja nie byłem?

Oczekuje od mnie podziwu czy wyrazów politowania?

Ot, co...
              • vampirr Re: Lepian do tablicy! 10.06.13, 18:23
                Jesli jest dobrowolne, to po jaka cholere tu piszesz?

vpr

19alien63 napisał:

> O ile sie nie myle, to pisanie na forum jest dobrowolne.
                > Ty vampirr, jestes rownoczesnie gosciem na tymze.
                > Uzywajac epitetow pod kierunkiem "gospodarza" potwierdzasz jaka miernota i osob
                > a o braku oglady sam jestes.
                > Pzdr.
                >
                > vampirr napisał:
                >
                > > Widziales, ciulu, kiedy jakis univerek / akademie od srodka?
                > >
                > > vpr
    • chief-denunciator Jak w Kolonii 09.06.13, 14:09
      Warunki jak u Lapiana na tylnym podwórzu

Ot, co...
      • lepian4 Re: Jak w Kolonii 11.06.13, 07:22
        Myslisz, ze to jest murzynski karnawal?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka