06.06.15, 13:48
Odszedł do Krainy Wiecznych Łowów

Wszyscy przyjaciele mnie opuszczają.

Jeden po drugim...

Niezadługo pozostanę tu sam na tym ziemskim padole...

I will follow the white man's trail. I will make him my friend, but I will not bend my back to his burdens. I will be cunning as a coyote. I will ask him to help me understand his ways, then I will prepare the way for my children. Maybe they will outrun the white man in his own shoes. There are but two ways for us. One leads to hunger and death, the other leads to where the poor white man lives. Beyond is the happy hunting ground where the white man cannot go.

Może jednak, po znajomości...

Ot, co...
Obserwuj wątek
    • jureek Zmarł też Ludvik Vaculik 06.06.15, 18:40
      www.lidovky.cz/zemrel-spisovatel-ludvik-vaculik-dl7-/lide.aspx?c=A150606_173829_lide_ELE
      • the-great-inuk Oraz kilka milionów dalszych osób... 06.06.15, 19:42
        na całym świecie.

Takie życie...

Z prochu powstałeś, w proch się obrócisz...

Ot, co...
        • jureek Re: Oraz kilka milionów dalszych osób... 06.06.15, 21:02
          the-great-inuk napisała:

> Z prochu powstałeś, w proch się obrócisz...

Przypomniała mi się anegdota o pisarzu Stanisławie Dygacie, który w latach siedemdziesiątych wspierał opozycję demokratyczną. Z tego powodu często dzwonili na jego numer ubecy z tekstami, które niby miały go zastraszyć. Gdy podnosił słuchawkę, słyszał jakieś charczenie, a potem tylko powtarzane słowa "umrzesz, umrzesz, umrzesz...", Dygat był bardzo kulturalnym człowiekiem, ale po którymś telefonie nie wytrzymał i odpalił anonimowi: "a ty co skurwysynu? myślisz może, że jesteś nieśmiertelny?"
          • the-great-inuk Re: Oraz kilka milionów dalszych osób... 07.06.15, 06:13
            jureek napisał:

> the-great-inuk napisała:
            >
            > > Z prochu powstałeś, w proch się obrócisz...
            >
            > Przypomniała mi się anegdota o pisarzu Stanisławie Dygacie, który w latach sied
            > emdziesiątych wspierał opozycję demokratyczną. Z tego powodu często dzwonili na
            > jego numer ubecy z tekstami, które niby miały go zastraszyć. Gdy podnosił słuc
            > hawkę, słyszał jakieś charczenie, a potem tylko powtarzane słowa "umrzesz, umrz
            > esz, umrzesz...", Dygat był bardzo kulturalnym człowiekiem, ale po którymś tele
            > fonie nie wytrzymał i odpalił anonimowi: "a ty co skurwysynu? myś
            > lisz może, że jesteś nieśmiertelny?"
            =====================================

Niektórzy ludzie twierdzą, że w Urzędzie Bezpieczeństwa pracowało z wielkim poświęceniem i oddaniem dla idei, ponad przeciętnie dużo (...) !

Orientujesz się może czy to prawda, albo wyraz bezpodstawnego antysemityzmu i rasizmu tych ludzi, którzy takie oszczerstwa puszczali w obieg ?

Ot, co...
            • the-great-inuk Re: Oraz kilka milionów dalszych osób... 07.06.15, 06:28
              Wszystkich ludzi dobrej woli

na całym świecie zachęcam serdecznie do wstąpienia do naszej organizacji.

Szczególnie bym się cieszył, gdyby ludzie do nas dołączali grupowo, na ten przykład całe Forum Maryjne!

Niech żyje przyjaźń między narodami świata!

Ot, co...
            • the-great-inuk Re: Oraz kilka milionów dalszych osób... 07.06.15, 06:53
              Wielki Inuk napisał:

Niektórzy ludzie twierdzą, że w Urzędzie Bezpieczeństwa pracowało z wielkim poświęceniem i oddaniem dla idei, ponad przeciętnie dużo (...) !

Ja go bardzo dobrze pamiętam z audycji Radia Wolna Europa - Głos Wolnej Polski, z siedzibą w Monachium, naprzeciwko Ogrodu Angielskiego...

Ale to nasz człowiek na tyłach wroga...
              Tacy ludzie doprowadzili do upadku komunizmu.

Dzięki nim żyjemy obecnie w Wolnym Świecie!
            • jureek Re: Oraz kilka milionów dalszych osób... 07.06.15, 10:29
              the-great-inuk napisała:

> Orientujesz się może czy to prawda, albo wyraz bezpodstawnego antysemityzmu i r
              > asizmu tych ludzi, którzy takie oszczerstwa puszczali w obieg ?

W przeciwieństwie do Ciebie nie zaglądam ludziom w rozporki, nie zauważyłem jednak, żeby ci, którzy mnie śledzili i przesłuchiwali odróżniali się jakoś wyglądem od większości społeczeństwa.
              • the-great-inuk Re: Oraz kilka milionów dalszych osób... 07.06.15, 10:46
                jureek napisał:

> the-great-inuk napisała:
                >
                > > Orientujesz się może czy to prawda, albo wyraz bezpodstawnego antysemityzmu i rasizmu tych ludzi, którzy takie oszczerstwa puszczali w obieg ?
                >
                > W przeciwieństwie do Ciebie nie zaglądam ludziom w rozporki, nie zauważyłem jed
                > nak, żeby ci, którzy mnie śledzili i przesłuchiwali odróżniali się jakoś wyglądem od większości społeczeństwa.
                =======================

A to dlatego, bo Ciebie przesłuchiwał drugi sort, z zatraconą tożsamością narodową.

Pierwszy sort, z niezatraconą tożsamością narodową, towarzysz Wiesław deportował brutalnie!

Ot, co...
                • jureek Re: Oraz kilka milionów dalszych osób... 07.06.15, 13:31
                  the-great-inuk napisała:

> Pierwszy sort, z niezatraconą tożsamością narodową, towarzysz Wiesław deportowa
                  > ł brutalnie!

Wiem, wiem...
                  Towarzysz Wiesław i towarzysz Moczar (kto nie z Mieciem, tego zmieciem) to Twoi idole.
                  • the-great-inuk (kto nie z Mieciem, tego zmieciem) 07.06.15, 15:55
                    jureek napisał:

> Wiem, wiem...
                    > Towarzysz Wiesław i towarzysz Moczar (kto nie z Mieciem, tego zmieciem) to Twoi
                    > idole.
                    =====================================

Imagine a World Without Hate. We do. Join us.

Ot, co...
                    • the-great-inuk Re: (kto nie z Mieciem, tego zmieciem) 07.06.15, 17:04
                      the-great-inuk napisała:

> Imagine a World Without Hate. We do. Join us.
                      >

Co skłania ludzi do zmiany swego fajnego nazwiska?

Akcja dzieje się w Polsce...

Ot, co...
              • the-great-inuk Re: Oraz kilka milionów dalszych osób... 07.06.15, 11:25
                jureek napisał:

> W przeciwieństwie do Ciebie nie zaglądam ludziom w rozporki, nie zauważyłem jed
                > nak, żeby ci, którzy mnie śledzili i przesłuchiwali odróżniali się jakoś wygląd
                > em od większości społeczeństwa.
                ================================

Rochusa Mischa

przesłuchiwał kilka miesięcy pod specjalnymi warunkami w Moskiewskiej Lublance rodowity Wiedeńczyk o nazwisku Stern, nazwisko da się łatwo zapamiętać.

Jeden z moich pracodawców także się tak nazywał.

Notabene: Bardzo porządny chłop. Niestety zmarło mu się młodo.
                Rak.

Ot, co...
    • the-great-inuk Winnetou - Ważny komunikat! 07.06.15, 08:13
      Był ożeniony z Niemkinią...

Podobnie jak nasz Herr Vermieter...

Ale nasz Herr Vermieter się przynajmniej rozwiódł był, to ratuje jego honor!

Ot, co...
      • lepian4 Re: Winnetou - Ważny komunikat! 07.06.15, 19:58
        Prawdziwy Winneou otrzmal niemieckie wchowanie od Klekih-Petra z Bremen. Dlatego byl tak szlachetny
        • lepian4 Dobry nauczyciel jest bezcenny 07.06.15, 20:05
          Misja januszka owocuje wybitnymi osiagnieciami.

Niestety nie zawital jeszcze w Wiesbaden, w ktorym dobrodusznosc naszego innego forowego kolgi nie przyniosla spodziewanych wynikow

https://www.mein-wahres-ich.de/images/iq-staedte.jpg
          • the-great-inuk Re: Dobry nauczyciel jest bezcenny 07.06.15, 20:30
            lepian4 napisał:

> Misja januszka owocuje wybitnymi osiagnieciami.
            >
            > Niestety nie zawital jeszcze w Wiesbaden, w ktorym dobrodusznosc naszego innego
            > forowego kolgi nie przyniosla spodziewanych wynikow
            >
            ========================
            Dzięki za fajny obrazek.

Aby go w całości podziwiać trza wejść na:

a. Odpowiedź z cytatem

b. Podgląd
        • the-great-inuk Re: Winnetou - Ważny komunikat! 08.06.15, 06:23
          lepian4 napisał:

> Prawdziwy Winneou otrzmal niemieckie wchowanie od Klekih-Petra z Bremen. Dlateg
          > o byl tak szlachetny
          =============================================

Imagine a World Without Hate. We do. Join us.

Ot, co...
          • lepian4 Re: Winnetou - Ważny komunikat! 08.06.15, 10:22
            Skoro bez sensu piszesz o wyobrazeniach swiata bez nienawisci, wytlumacz lepiej, dlaczego klamiesz, ze Winnetou odzedl do Krainy Wiecznych Lowow? Zmarl godnie, jak przystalo na chrzescjanina z radoscia wyczekujac przyjscia Pana! Najpierw nazisci, pozniej kumunisci ze wstydem retuszowali takowe perelki w tworczosci Karla Maya. Teraz ty to bezmyslnie powielsz! I to w czasach, gdy byle glupek juz wie kiedy, jak czesto i dlaczego Mohammed dostawal sraczki!
            • the-great-inuk Fatwa już wystawiona i podpisana! 08.06.15, 12:40
              lepian4 napisał:

I to w czasach, gdy byle glupek juz wie kiedy, jak czesto i dlaczego Mohammed dostawal sraczki!
              =================================

Brygady Allaha już w drodze do Koloni ...

Jeśli myślisz, że nie znają Twego adresu, to źle myślisz!

O redakcji satyrycznego magazynu w Paryżu Ty nic nie słyszał?

Allahuj Akbar !!!

Postscriptum

W tym amerykańskim ośrodku podsłuchu, pełno zakapturzonych salafistów!

Ot, co...
              • the-great-inuk Re: Fatwa już wystawiona i podpisana! 08.06.15, 12:52
                Następne 20 lat możesz u mnie w piwnicy żyć...

Za odpowiednią opłatą!
                Rozumie sie !

Ot, co...
              • lepian4 Re: Fatwa już wystawiona i podpisana! 08.06.15, 13:24
                Ty mnie nie strasz Mlodszymi Bracmi w Wierze. Poczytaj sobie lepiej Karla Maya, to bedziesz przynajmniej wiedzial, o czym probuje z toba porozmawiac.

Zreszta tak do konca nie wiem, czy wolno dzis wogole o nim wspominac. Praktycznie wogole nie podrozowal. Do stworzenia charakterystyk poszczegolnych postaci i opisu ich rodzinnych stron poslugiwal sie rasistowska Völkertafel. W tamtych czasach potrzegane bylo to jako pierwowzor Reseführera. Dzis wiemy juz jednak, ze byly to potwornie rasistowskie zapiski o wspanialych kulturach braku kultury! Ot co! Krl May polskim bohaterom nakazywal mowic: Hundeblut, or co!

Ja mam w spadku po dziadku nieocenzurowane lipski zbior dziel Karla Maya. Wiekszosc nawet przeczytalem, wiec wiem doskonale, ze Winnetou przed smiercia nawrocil sie na chrzescjanstwo. Zaden Mahmed, Ali, albo Erdem, w koalicja z toba nie przekona mnie, ze bylo inaczej!
                • the-great-inuk Re: Fatwa już wystawiona i podpisana! 08.06.15, 13:55
                  Vorkasse za mieszkanie w mojej piwnicy...

Sicher ist sicher!

Ot, co...
                  • lepian4 Re: Fatwa już wystawiona i podpisana! 09.06.15, 11:05
                    Nim udzielisz mi tej szlachetnej pomocy, zapoznaj sie autobiografia Marcela Reich-Ranickiego. On tez zostal ukrywany przez Bolka w piwnicy. Dzis caly swiat wie, ze Bolek byl zwyklym durniem i nie lubil czytac ksiazek. Malo tego zmuszal poczciwych mieszkancow piwnicy do krecenia papierosow, ktorymi pozniej nielegalnie handlowal. Pomysl lepiej, co ja pozniej moglbym o tobie napisac w mojej autobiografii?
                    • the-great-inuk Re: Fatwa już wystawiona i podpisana! 09.06.15, 12:08
                      lepian4 napisał:

> Nim udzielisz mi tej szlachetnej pomocy, zapoznaj sie autobiografia Marcela Rei
                      > ch-Ranickiego. On tez zostal ukrywany przez Bolka w piwnicy. Dzis caly swiat wi
                      > e, ze Bolek byl zwyklym durniem i nie lubil czytac ksiazek. Malo tego zmuszal p
                      > oczciwych mieszkancow piwnicy do krecenia papierosow, ktorymi pozniej nielegaln
                      > ie handlowal. Pomysl lepiej, co ja pozniej moglbym o tobie napisac w mojej auto
                      > biografii?
                      ==========================

Insynuujesz niniejszym, że ja tego dzieła nie znam?

18 postanowił, że dwóch ludzi nie będzie żyło, a Bolek zadecydował, że będą. Bolek miał rację!

W twojej autobiografii zaznacz, że uratowałem Cię przed IS...

Ot, co...

Postscriptum

Nie zapomnij pochwalić Christiana za uratowanie Pokoju Światowego przed niemieckim faszyzmem!

Jego poświęcenie dla sprawy! Całą swą myszpokę poświęcił dla dobra sprawy. W UB się na nich mścili...

Christian mi się zawsze z Ludwikiem Waryńskim kojarzy:

Do Łodzi, Zagłębia, Warszawy
                      powrócę zawzięty uparty...
                      ja muszę.. do kraju, do sprawy,
                      do mas, do roboty, do partii...

Albo z Janem Kiepurą.

Po śmierci powrócił na łono ojczyzny. Wybitny polski działacz antyfaszystowski na tyłach faszystowskiego wroga. Lew na Berlińskich Salonach, gdzie sprytnie wysłuchiwał co Dr. Joseph Goebbels miał do powiedzenia... W takim small talk...

Na żądanie ogółu mogę poszperać w archiwum...
                      Ale już tu chyba podawałem szczegóły, nu pamięć mnie coraz bardziej zawodzi...
                      • lepian4 Re: Fatwa już wystawiona i podpisana! 09.06.15, 19:30
                        Bede mogl dac Chritanowi jeden egzemplarz z osobista dedykacja?
                        • the-great-inuk Re: Fatwa już wystawiona i podpisana! 09.06.15, 20:55
                          lepian4 napisał:

> Bede mogl dac Chritanowi jeden egzemplarz z osobista dedykacja?
                          ====================================

Bardzo szlachetny gest!

Ale uważaj przy wręczaniu książki aby Cię nie ukąsił!

Patrz wydarzenia na Forum Maryjnym!

Patrz wydarzenia w Bostonie!

Dali dwom Czeczenom stypendium i ci z wielkiej wdzięczności dali Bostończykom próbkę swej odmiennej mentalności...

Ludziom z naszego kręgu kulturalnego to się w głowie nie mieści...

Pozbyliśmy się rodzinki Lunatyka, pozbyliśmy się Herr Vermietera, pozbędziemy się i innych!

Ot, co...
                          • the-great-inuk Re: Fatwa już wystawiona i podpisana! 09.06.15, 21:06
                            Wstąpiłem do Partii !

Herr Gutmensch zacznie zaraz w swych amerykańskich książkach psychologicznych szukać za rozwiązaniem zagadki...
                            • the-great-inuk Zagadka 09.06.15, 21:26
                              Kto to napisał?

The Limits of Choice. Saving Decisions and Basic Needs in Developed Countries

Nigdy nie zgadniesz!

Aktualna małżonka niejakiego Oskara Lafontaine!

Ot, co...
                • the-great-inuk Re: Fatwa już wystawiona i podpisana! 08.06.15, 19:55
                  lepian4 napisał:

> Ja mam w spadku po dziadku nieocenzurowane lipski zbior dziel Karla Maya. Wiek
                  > szosc nawet przeczytalem, wiec wiem doskonale, ze Winnetou przed smiercia nawro
                  > cil sie na chrzescjanstwo. Zaden Mahmed, Ali, albo Erdem, w koalicja z toba nie
                  > przekona mnie, ze bylo inaczej!
                  ===============================

A teraz coś z reala...

Obecni Indianie w USA są w 99,99% chrześcijanami de jure.

Tylko gdy się gdzieś pomiędzy East Coast a West Coast Bizon Albinos urodzi, zjeżdżają się tam Indianie z całego świata. I ich prawdziwa religia de facto odżywa.

Ot, co...
    • the-great-inuk Najbardziej tragicznie jest, 07.06.15, 08:46
      gdy dzieci umierają...
    • the-great-inuk Ratowanie życia! 07.06.15, 10:05
      Oto mój pogląd...

Ot,co...
    • the-great-inuk Niemce ciągle na pierwszym miejscu! 07.06.15, 10:33
      Nie dziwota, że ich nikt nie kocha...

=================================================
      Zwei deutsche Schiffe nahmen 1411 Menschen aus vier Booten auf, darunter über 300 Frauen und 145 Kinder.
      =================================================

A dla polskich jednostek nie ma pola działania...

Wielka szkoda, że Jacka Protasiewicza nie ma już w Europie...

On wiedział jak z Niemcami trza się obchodzić !!!

Chłop z jajami !

Ot, co...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka